سایت زنبورعسل ایران - بوشهر مناسب برای تولید عسل کنار

موضوعات : اخبار

بوشهر مناسب برای تولید عسل کنار

استان بوشهر50 هکتار جنگل طبیعی کنار به صورت خودرو دارد که زمینه مناسب را برای تولید عسل کنار فراهم کرده است .

به گزارش واحد مرکزی خبر ، این درختان از اواسط شهریور تا اواسط آبان پر از شکوفه اند که برای تولید عسل بسیار مناسب است .

عسل از قدیمی ترین شیرین کننده هایی است که مورد استفاده قرار گرفته است و دارای قندهایی چون گلوکز ، فروکتوز ، مواد معدنی همچون منیزیم ، پتاسیم ، کلسیم ، کلرید سدیم ، گوگرد ، آهن و فسفات و ویتامین های B5- B3- B6-B2-B1و ویتامین cاست که بر اساس کیفیت و نوع عسل درصد آن متفاوت است .

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر می گوید این استان در زمستان به علت آب و هوای معتدل محل بسیار مناسبی برای زنبورداری است و به همین علت سالانه علاوه بر 186 زنبور دار بومی نزدیک به 300 زنبوردار نیز با 90 هزار کندو از استانهای دیگر به بوشهر می آیند .

زنبورداران ، آبان به بوشهر می آیند و تا اردیبهشت زمان برداشت در این استان می مانند .

آقای منفرد می افزاید پارسال زنبورداران در یکی از 5 ایستگاه تولید ملکه در کشور که در جم قرار دارد 7 هزار ملکه به ارزش یک میلیارد و 260 میلیون ریال تولید کردند .

وی می گوید ارزش ریالی عسل تولیدی استان که بخش عمده ای از آن صادر می شود معادل 6 میلیارد ریال است .

زنبورداران مهاجر برای استفاده از شرایط آب و هوایی مناسب بوشهر در تامین منابع شهد و گرده و نیز تولید مثل و تکثیر زنبور و تولید ملکه زنبور عسل پاییز و زمستان را در بوشهر سپری می کنند .

معاون جهاد کشاورزی بوشهر می گوید 186 زنبور دار با داشتن 14 هزار و 500 کندو در شهرستان های دشتستان جم ، تنگستان و دشتی سالانه بیش از 180 تن عسل تولید می کنند .

جهان بخش می افزاید علاوه بر این تعداد زنبوردار محلی ، نزدیک به 300 زنبور دار مهاجر نیز همه ساله از استانهای فارس ، اصفهان ، چهارمحال و بختیاری و همدان آبان به استان بوشهر می آیند و تا اردیبهشت که زمان برداشت عسل فرا می رسد در مناطق مستعد می مانند و پس از آن به همراه 40 تا 50 تن عسل تولیدی خود به استانهای خویش باز می گردند .

وی شهرستان جم را محلی مناسب برای زنبور داری می داند و می گوید این شهرستان دارای ویژگی های منحصر به فرد است بطوری که یکی از 5 ایستگاه تولید ملکه زنبور عسل کشور در این شهرستان قرار دارد .

در این شهرستان 20زنبور دار فعالند که از 2 هزار کندو در فصل های بهار و پاییز سالانه 25 تن عسل برداشت می کنند .

عباس خمیسی عضو هیئت مدیره تعاونی زنبورداران جم با اشاره به مشکلات پرورش دهندگان زنبور عسل می گوید : گرد و غبار تاثیر نامطلوبی بر گل و گیاهان منطقه داشته و تولید را دچار مشکلاتی ساخته است .

وی می گوید خشکسالی های پی در پی و همچنین حضور بدون مجوز زنبور داران غیر بومی در مزارع ، باغات و مراتع از دیگر مشکلات زنبورداران است که این مسئله موجب بروز برخی بیماریها در زنبور داریها میشود.

خمیسی با اشاره به اینکه شهرستان جم 20 واحد زنبورداری دارد و نزدیک به 60 نفر هم عضو تعاونی مربوط هستند تاکید کرد نبود مراکز بسته بندی آنان را دچار مشکل کرده بطوری که برای بسته بندی یک محصول 100 گرمی باید به دیگر استانها بروند .

یکی دیگر از زنبورداران استان نیز با اشاره به اینکه امکانات لازم برای بسته بندی بهداشتی عسل در استان وجود ندارد می گوید در صورت پرداخت تسهیلات به زنبورداران برای ایجاد مراکز بسته بندی بازار فروش پر رونق تر و همچنین ایجاد اشتغال می شود .

رسولی زنبوردار جمی موضوع مشکل تامین سوخت را مطرح می کند و می گوید زنبورداری در مناطق اطراف شهرها و گاه کوهستانها انجام می گیرد که بعد مسافت موجب تحمیل هزینه سوخت به زنبورداران می شود .

فرماندار جم نیز با اشاره به ویژگی های این شهرستان می گوید این منطقه 9 ماه از سال سرسبز است و حتی در زمان خشکسالی نیز ازاضی آن دارای درختان کنار و گل های طبیعی و بادام کوهی است که همین ویژگی ها موجب شده زنبورداران به این منطقه بیایند .

کشاورزی می افزاید باید با توجه به این موهبت های خدادادی مرکز کنونی تولید ملکه زنبور عسل را توسعه و آنرا به تولید انبوه رساند تا ضمن تامین ملکه برای زنبورداران بومی به سایر نقاط کشور نیز صادر شود .

وی از استقبال کم مردم اهالی منطقه از زنبورداری گلایه می کند و می گوید هر چند زنبورداری کار نسبتا سخت و محصول آن چند ماه طول می کشد اما شغل پر سود است .

فرماندار جم می گوید عسل تولیدی در بازار جم به قیمت بیش از 14 هزار تومان عرضه می شود در حالی که همین محصول در بازار خارج استان گاه تا بیش از 30 هزار تومان نیز به فروش میرسد .

کارشناسان معتقدند استان بوشهر با توجه به ویژگی های جغرافیایی خود با وجود گرمسیری بودن و خشکسالی های متعدد دارای ویژگی های منحصر بفردی نیز در طبیعت گرم خود می باشد از جمله وجود مناطق جنوبی و مرکزی هم مرز با استان فارس که دارای طبیعتی سرسبز و خوش آب و هواست به گونه ای که تاکنون محصولات متفاوتی در این استان تولید شده است از جمله توت فرنگی ، زیتون ، انگور ، برنج و ... شهرستان جم ، پشتکوه در دشتستان و خائیز در دشتی از جمله این مناطق اند که در صورت سرمایه گذاری بیشتر در بخش کشاورزی و از جمله زنبور داری می توان ضمن ایجاد اشتغال پایدار و صادرات عسل این ماده خوراکی ارزشمند را بیشتر و ارزانتر در سبد غذایی ساکنان استان قرار داد.

اما خاصیت ضد میکروبی عسل آنرا با سایر مواد غذایی متفاوت ساخته است که این ویژگی به علت دارا بودن با phنزدیک به 2،3 تا 5 درصد به هیدروژن پر اکسید ( H2O2) است که بر اثر تغییرات آنزیمی گلوکز به گلوکونیک اسید حاصل می شود .

دکتر رهبر متخصص تغذیه می گوید عسل یک محصول غذایی ترکیبی غلیظ از مجموعه قندهاست و تنها ماده ای است که غلظت فروکتوز آن بسیار زیاد است و در افراد دیابتی به راحتی جذب می شود و چون عسل مقدار زیادی گلوکز دارد خوردن آن برای این افراد خطرناک است .

وی مصرف روزانه یک تا 2 قاشق غذا خوری عسل را برای افراد معمولی مناسب می داند .

عسل انواع گوناگون دارد از جمله عسل بابونه ، آفتاب گردان ، جعفری ، آویشن ،گون ، سیاه دانه ، مرکبات ، گشنیز ، اقاقیا و کنار که در استان بوشهر به علت وجود درختان انبوه کنار بیشتر عسل کنار تولید می شود .



  • نویسنده : mellifera
  • تاریخ : چهارشنبه 1 تير ماه 1390
  • 13308 بازدید
  • 0 نظر