روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

سوالات در مورد تغذیه زنبورعسل و شربت دادن و تغذیه تحریکی زنبورستان و نحوه زمستان گذراني كندوها

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
ramtin
کاربر نیمه فعال سایت
کاربر نیمه فعال سایت
پست: 13
تاریخ عضویت: جمعه ۱۳ بهمن ۱۳۹۱, ۱۲:۰۶ ب.ظ
محل اقامت: کرمانشاه
تشکر کرده: 6 دفعه
تشکر شده: 17 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط ramtin »

سلام . ترکیب خیلی خوبیه فقط فکر میکنم خیلی گرون بشینه . چون با احتساب قیمتها برای تهیه این کیک 26800 تومان هزینه شده حال این کیک برای چه مدت و برای چند کندو میباشه و اگر بخواهید رشد یا تاثیر در تخم ریزی را به درصد بیان کنید با این هزینه آیا مقرون به صرفه هست یا خیر.؟


نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

با سلام اگه مقدار 2600 گرم رو محاسبه كنيم و براي هر كندو 150 گرم براي 15 كندو ميشه استفاده كرد و مصرف هم بستگي به كندو داره كه چقدر مصرف كنه.
نمایه کاربر
khatibi
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 34
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۱, ۴:۱۳ ب.ظ
محل اقامت: زنجان
تشکر کرده: 22 دفعه
تشکر شده: 49 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط khatibi »

سلام
میخواستم بدونم دقیقا چه زمانی باید مخمر رو اضافه کنم
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

با سلام در صفحه اول اين مبحث وجود داره.:

forum-f22/topic-t715.html
نمایه کاربر
852
کاربر سایت زنبورعسل ایران
کاربر سایت زنبورعسل ایران
پست: 2
تاریخ عضویت: جمعه ۴ بهمن ۱۳۹۲, ۸:۴۴ ب.ظ
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط 852 »

ramtin نوشته شده:سلام . ترکیب خیلی خوبیه فقط فکر میکنم خیلی گرون بشینه . چون با احتساب قیمتها برای تهیه این کیک 26800 تومان هزینه شده حال این کیک برای چه مدت و برای چند کندو میباشه و اگر بخواهید رشد یا تاثیر در تخم ریزی را به درصد بیان کنید با این هزینه آیا مقرون به صرفه هست یا خیر.؟
سلام .چه فصلی باید کیک را داد باتشکرتصویر
نمایه کاربر
degar
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 199
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۲, ۴:۳۲ ب.ظ
محل اقامت: زنجان،هیدج
تشکر کرده: 188 دفعه
تشکر شده: 100 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط degar »

باسلام،
کیک گرده رازمانی دراختیارکلنی قرارمیدهیم که گرده کافی درکندوبرای تغذیه زنبوران وجودنداشته باشه،وهمچنین کیک گرده رادرزمستان به منظور تحریک ملکه برای تخم گذاری بیش تردراختیارکلنی قرارمیدهند وزمان اون تقریباازوقتی که هواروبه گرمی میره وملکه تخم گذاری روشروع میکنه که درمناطق مختلف متفاوته (ازبهمن تااسفند) می تونه شروع بشه. تصویر
نمایه کاربر
852
کاربر سایت زنبورعسل ایران
کاربر سایت زنبورعسل ایران
پست: 2
تاریخ عضویت: جمعه ۴ بهمن ۱۳۹۲, ۸:۴۴ ب.ظ
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط 852 »

852 نوشته شده:
ramtin نوشته شده:سلام . ترکیب خیلی خوبیه فقط فکر میکنم خیلی گرون بشینه . چون با احتساب قیمتها برای تهیه این کیک 26800 تومان هزینه شده حال این کیک برای چه مدت و برای چند کندو میباشه و اگر بخواهید رشد یا تاثیر در تخم ریزی را به درصد بیان کنید با این هزینه آیا مقرون به صرفه هست یا خیر.؟
سلام به دوستان/اگه بجای پودرشکر از عسل استفاده بکنیم بهتر نیست ؟با سپاس
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

با سلام چرا كه نه منتها بايد قيمت شكر و عسل رو هم مقايسه كنين.
نمایه کاربر
hameds5300
عضو جدید سایت زنبورعسل
عضو جدید سایت زنبورعسل
پست: 1
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲, ۱۱:۵۲ ق.ظ
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط hameds5300 »

با سلام و خسته نباشید.

آیا بجای لوبیای سویا میشه از سویای معمولی استفاده بشه.چون من 26 کیلو سویای معمولی خریدم و از کسی که خریدم پس نمیگیره و تو دستم باد کرده.

ایا میشه بجای لوبیا از اون استفاده کنم.و خواهشا تو پست تهیه کیک اون سویا رو به لاوبیا سویا تغییر بدین تا بقیه اشتباه نکنن.باتشکر
نمایه کاربر
mahdi13635
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 58
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۲, ۹:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: بيرجند
تشکر کرده: 47 دفعه
تشکر شده: 49 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mahdi13635 »

دوستان اگه لطف کنن یه راهنمایی جامع در مورد سوال های زیر بکنن که بعضی از ابهامات برطرف بشه.

منظور از شیر خشک کم چرب چربی زیر چند درصد هستش؟
بعضی از پستها به تف دادن آرد لوبیای سویا اشاره شده وبعضی به عدم تف دادن.حالا کدومش درسته؟
زرده تخم مرغ رو باید پخت و خشک کرد یا خام خشک کرد یا تازه به کیک اضافه کرد؟
به جای مخمر آبجو میشه از مخمر نانوایی هم استفاده کرد و مقدار آن باید کمتر از مقدار مخمر آبجو باشه یا برابر؟(منظور یک قسمت از 4 قسمت فرمول معروف)
نمایه کاربر
Kismar
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲, ۸:۵۸ ب.ظ
محل اقامت: تهران...بجنورد
تشکر کرده: 335 دفعه
تشکر شده: 779 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط Kismar »

mahdi13635 نوشته شده:دوستان اگه لطف کنن یه راهنمایی جامع در مورد سوال های زیر بکنن که بعضی از ابهامات برطرف بشه.

منظور از شیر خشک کم چرب چربی زیر چند درصد هستش؟
بعضی از پستها به تف دادن آرد لوبیای سویا اشاره شده وبعضی به عدم تف دادن.حالا کدومش درسته؟
زرده تخم مرغ رو باید پخت و خشک کرد یا خام خشک کرد یا تازه به کیک اضافه کرد؟
به جای مخمر آبجو میشه از مخمر نانوایی هم استفاده کرد و مقدار آن باید کمتر از مقدار مخمر آبجو باشه یا برابر؟(منظور یک قسمت از 4 قسمت فرمول معروف)

شیر خشک نوزاد.... کم چرب از دازوخانه ها تهیه کنید

....بهترین ماده برای کیک فقط گرده گل میباشد... 1 کیلم گرده گل الان 40 تومن در میاد و با 10 کیاو پودر شکر با میتامین و 3 کیلو عسل میشه بهترین کیک گرده...
.

تصویر
آخرین ويرايش توسط 1 on Kismar, ويرايش شده در 0.
*[I]** زنبورستان کیسمار استان خراسان شمالی شهر ستان شیروان***09123386142
...........
[/I]
نمایه کاربر
mahdi13635
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 58
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۲, ۹:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: بيرجند
تشکر کرده: 47 دفعه
تشکر شده: 49 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mahdi13635 »

100درصد گرده بهتره اما کو گرده.
دوستان تهرانی و شمالی و اصفهانی وآذربایجانی با داشتن محیط های پر گل و زنبورداران بزرگ گرده به راحتی گیر میارن.همه قطب های زنبورداری هست.
ولی اینجا دریغ از یه نوار اپیستان.نه تعاونی زنبورداران داره و نه داروخانه دامپزشکی. حالا موندیم برای نوار کنه و ویتامین و چیزای دیگه چه کار بکنیم.باید از فروشندگان محترم سایت خرید کرد.
بنابراین میمونه سویا(تازه لوبیاش هم اینجا نبوده رفتم از مشهد خریدم) و شیرخشکو و مخمر(مخمر آبجو که اصلا نیست و کسی نمیشناسه)
به نظرم اگه قرار باشه گرده چینی پیدا بشه که از ترس بیماری و چیزای دیگه بیایم بجوشونیمش و خواصش رو از دست بده همون بهتر که از سویا و چیزای دیگه استفاده بشه.
بنابراین پرسش های من در پست قبلی جهت ارائه یه روش کلی در تهیه ملزومات کیک بود.اگه دوستان لطف بکنن و راهنمایی دقیق بکنن ممنون میشم.
نمایه کاربر
Kismar
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲, ۸:۵۸ ب.ظ
محل اقامت: تهران...بجنورد
تشکر کرده: 335 دفعه
تشکر شده: 779 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط Kismar »

mahdi13635 نوشته شده:100درصد گرده بهتره اما کو گرده.
دوستان تهرانی و شمالی و اصفهانی وآذربایجانی با داشتن محیط های پر گل و زنبورداران بزرگ گرده به راحتی گیر میارن.همه قطب های زنبورداری هست.
ولی اینجا دریغ از یه نوار اپیستان.نه تعاونی زنبورداران داره و نه داروخانه دامپزشکی. حالا موندیم برای نوار کنه و ویتامین و چیزای دیگه چه کار بکنیم.باید از فروشندگان محترم سایت خرید کرد.
بنابراین میمونه سویا(تازه لوبیاش هم اینجا نبوده رفتم از مشهد خریدم) و شیرخشکو و مخمر(مخمر آبجو که اصلا نیست و کسی نمیشناسه)
به نظرم اگه قرار باشه گرده چینی پیدا بشه که از ترس بیماری و چیزای دیگه بیایم بجوشونیمش و خواصش رو از دست بده همون بهتر که از سویا و چیزای دیگه استفاده بشه.
بنابراین پرسش های من در پست قبلی جهت ارائه یه روش کلی در تهیه ملزومات کیک بود.اگه دوستان لطف بکنن و راهنمایی دقیق بکنن ممنون میشم.

اگه تو قسمت جستجو ..کیک گرده .. تایپ کنی چند تا موضوع مرتبط با درخواست شما میاد...انجا بدقت به تمام سئوالات شما جواب داده شده... تصویر تصویر
راستی شهری که زنبورستان من انجا قرار داره دست کمی از شهر شما نداره ولی فروشگاههایی که در بخش نیازمندی همین سایت آگهی دارن هر چی رو که نیار داشته باشید 3 تا 4 روز برای مشتری میفریستن.....
*[I]** زنبورستان کیسمار استان خراسان شمالی شهر ستان شیروان***09123386142
...........
[/I]
نمایه کاربر
mahdi1
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 243
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۹:۵۳ ب.ظ
تشکر کرده: 107 دفعه
تشکر شده: 86 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mahdi1 »

mahdi13635 نوشته شده:100درصد گرده بهتره اما کو گرده.
دوستان تهرانی و شمالی و اصفهانی وآذربایجانی با داشتن محیط های پر گل و زنبورداران بزرگ گرده به راحتی گیر میارن.همه قطب های زنبورداری هست.
ولی اینجا دریغ از یه نوار اپیستان.نه تعاونی زنبورداران داره و نه داروخانه دامپزشکی. حالا موندیم برای نوار کنه و ویتامین و چیزای دیگه چه کار بکنیم.باید از فروشندگان محترم سایت خرید کرد.
بنابراین میمونه سویا(تازه لوبیاش هم اینجا نبوده رفتم از مشهد خریدم) و شیرخشکو و مخمر(مخمر آبجو که اصلا نیست و کسی نمیشناسه)
به نظرم اگه قرار باشه گرده چینی پیدا بشه که از ترس بیماری و چیزای دیگه بیایم بجوشونیمش و خواصش رو از دست بده همون بهتر که از سویا و چیزای دیگه استفاده بشه.
بنابراین پرسش های من در پست قبلی جهت ارائه یه روش کلی در تهیه ملزومات کیک بود.اگه دوستان لطف بکنن و راهنمایی دقیق بکنن ممنون میشم.


با سلام
درباره مخمر باید از فروشندگان لوازم قنادی خریداری بکنید.در انجا با اسم خمیر مایع می توانید بخرید فقط دقت بکنید مواد دیگری نداشته باشد.
باید دنیا را کمی بهتر از آنچه تحویل گرفته ای ؛ تحویل دهی ...
خواه با فرزندی خوب ...
خواه با باغچه ای سرسبز ...
خواه با اندکی بهبود شرایط اجتماعی ...

و اینکه بدانی ...
حتی فقط یک نفر با بودن تو ساده تر نفس کشیده است .
این یعنی تو موفق شده ای!
نمایه کاربر
mahdi13635
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 58
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۲, ۹:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: بيرجند
تشکر کرده: 47 دفعه
تشکر شده: 49 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mahdi13635 »

سلام.امروز کیک با آرد سویا درست کردم.چقدر بدمزه بود.یه 300 گرمی دادم به یک کندو قوی تا فردا ببینم باهاش چه کار میکنن.(فرمولش رو از کتاب پرورش ملکه زنبور عسل تالیف غلامحسین طهماسبی -ناشر:موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی برداشتم.)

پودر شکر1000 گرم - پودر کنجاله سویا 200 گرم - مخمر25 گرم - شیرخشک کم چرب 25 گرم - زرده تخم مرغ 14 گرم- اکسی تتراسیکلین 2% 1/5 - گرم عسل 50 گرم- سرکه 5 میلی لیتر- آب 200 سانتی متر مکعب.

البته از آرد لوبیای سویا بدون تف دادن استفاده کردم.گفتم شاید تف دادن باعث از بین رفتن پروتتین و ویتامین های سویا بشه.
شیر خشک هم از نوع شماره یک گرفتم که میگن کم چرب تر هست(ولی درصد چربی رو زده24 درصد حالا موندم کجای این کم چربه؟)
از مخمر هم استفاده نکردم چون مخمر آبجو نداشتم و گفتم اون نوع مخمر شاید با این وزن در کیک برای زنبور مشکل ایجاد بکنه.
از زرده هم استفاده نکردم گفتم شاید با دیر خورده شدن کیک فاسد بشه.و تتراسیکلین هم نریختم گفتم با شربت بعدا بدم.و سرکه رو هم چون نداشتم نریختم چون شنیدم باید سرکه سیب باشه.

حالا از دوستان زنبور دار درخواست میکنم اگه نقطه نظر و ایرادی تو فرمول میبینن و یا پیشنهادی دارن من رو راهنماییی بکنن.
با تشکر فراوان. تصویر
نمایه کاربر
Kismar
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲, ۸:۵۸ ب.ظ
محل اقامت: تهران...بجنورد
تشکر کرده: 335 دفعه
تشکر شده: 779 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط Kismar »

mahdi13635 نوشته شده:سلام.امروز کیک با آرد سویا درست کردم.چقدر بدمزه بود.یه 300 گرمی دادم به یک کندو قوی تا فردا ببینم باهاش چه کار میکنن.(فرمولش رو از کتاب پرورش ملکه زنبور عسل تالیف غلامحسین طهماسبی -ناشر:موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی برداشتم.)

پودر شکر1000 گرم - پودر کنجاله سویا 200 گرم - مخمر25 گرم - شیرخشک کم چرب 25 گرم - زرده تخم مرغ 14 گرم- اکسی تتراسیکلین 2% 1/5 - گرم عسل 50 گرم- سرکه 5 میلی لیتر- آب 200 سانتی متر مکعب.

البته از آرد لوبیای سویا بدون تف دادن استفاده کردم.گفتم شاید تف دادن باعث از بین رفتن پروتتین و ویتامین های سویا بشه.
شیر خشک هم از نوع شماره یک گرفتم که میگن کم چرب تر هست(ولی درصد چربی رو زده24 درصد حالا موندم کجای این کم چربه؟)
از مخمر هم استفاده نکردم چون مخمر آبجو نداشتم و گفتم اون نوع مخمر شاید با این وزن در کیک برای زنبور مشکل ایجاد بکنه.
از زرده هم استفاده نکردم گفتم شاید با دیر خورده شدن کیک فاسد بشه.و تتراسیکلین هم نریختم گفتم با شربت بعدا بدم.و سرکه رو هم چون نداشتم نریختم چون شنیدم باید سرکه سیب باشه.

حالا از دوستان زنبور دار درخواست میکنم اگه نقطه نظر و ایرادی تو فرمول میبینن و یا پیشنهادی دارن من رو راهنماییی بکنن.
با تشکر فراوان. تصویر

تصویربه خاطر داشته باشید ....با فرا رسیدن بهار و رشد گیاهان و شکفتن گلها و بالا رفتن میزان گرده و شهد ورودی بکندو
میل و رقبت زنبورها به خوردن کیک گرده کمتر میگردد
...
*[I]** زنبورستان کیسمار استان خراسان شمالی شهر ستان شیروان***09123386142
...........
[/I]
نمایه کاربر
hoshangsaedi
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 22
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۲, ۱۰:۱۰ ب.ظ
محل اقامت: ميانه
تشکر کرده: 26 دفعه
تشکر شده: 18 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط hoshangsaedi »

سلام آقای جهانی....................چرا کیک رو تو کیسه فریزر میزارین؟ دلیل خاصی داره؟

آخه من همینجوری میزارم...خوب هم میخورن تصویر
نمایه کاربر
Kismar
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲, ۸:۵۸ ب.ظ
محل اقامت: تهران...بجنورد
تشکر کرده: 335 دفعه
تشکر شده: 779 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط Kismar »

hoshangsaedi نوشته شده:سلام آقای جهانی....................چرا کیک رو تو کیسه فریزر میزارین؟ دلیل خاصی داره؟

آخه من همینجوری میزارم...خوب هم میخورن تصویر

تو کیسه فریزر نه سلفن بهتره... چون باعث میشه کیک دیرتر خشک بشه...و زنبورها داخلش فرو نرن..
*[I]** زنبورستان کیسمار استان خراسان شمالی شهر ستان شیروان***09123386142
...........
[/I]
نمایه کاربر
mahdi13635
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 58
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۲, ۹:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: بيرجند
تشکر کرده: 47 دفعه
تشکر شده: 49 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mahdi13635 »

سلام.کیکی که دیروز درست کرده بودم رو رفتم بهش سر زدم.اصلا بهش دست نزده بودن.حق هم داشتن بد مزه بود.امروز اومدم آرد سویا رو تف دادم مزش یه زمین تا آسمون با اون خامش فرق میکرد.مثل نخود خام و نخود آجیل بود. از این فرمول استفاده کردم:یک قسمت آرد لوبیای سویای تف داده شده- نیم قسمت شیر خشک(گفتم شاید درصد چربیش بالا باشه و نصفش کردم)- سه قسمت پودر شکر -یک ونیم قسمت عسل.
حالا دادم به دو کندو ببینم نتیجش چی میشه.
آیا باید آرد سویا رو حتما تف داد؟
Hobbyist-Apiarist
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 25
تاریخ عضویت: شنبه ۹ آذر ۱۳۹۲, ۱:۴۹ ق.ظ
محل اقامت: Kerman
تشکر شده: 41 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط Hobbyist-Apiarist »

mahdi13635 نوشته شده:سلام.کیکی که دیروز درست کرده بودم رو رفتم بهش سر زدم.اصلا بهش دست نزده بودن.حق هم داشتن بد مزه بود.امروز اومدم آرد سویا رو تف دادم مزش یه زمین تا آسمون با اون خامش فرق میکرد.مثل نخود خام و نخود آجیل بود. از این فرمول استفاده کردم:یک قسمت آرد لوبیای سویای تف داده شده- نیم قسمت شیر خشک(گفتم شاید درصد چربیش بالا باشه و نصفش کردم)- سه قسمت پودر شکر -یک ونیم قسمت عسل.
حالا دادم به دو کندو ببینم نتیجش چی میشه.
آیا باید آرد سویا رو حتما تف داد؟

با سلام
اول بریم سراغ سوالاتی که داشتی 1- چون مقدار شیر خشک تو فرمولت کمه، زیاد به مقدار چربیش اهمیت نده ولی زیر 26% مناسبه 2- آرد سویا به دلیل وجود موادی به اسم ممانعت کننده های تریپسین (trypsin inhibitors)، موجب مسمومیت زنبور خواهد شد و راه غیرفعال کردن این مواد تفت دادن آرد سویا در دمای حداقل 100 درجه به مدت 15 دقیقه می باشد، بنابراین یک تفت ملایم طولانی مدت توصیه می شه تا نتیجه عکس از کیک نگیری 3- کار معمول اینه که زرده را خشک کنی و از الک نیم میلیمتری بگذرونی ولی می تونی از زرده بدون خشک کردن هم استفاده کنی 4- مخمر نانوایی رو با خیال راحت استفاده کن زیرا منبع تولیدش با مخمر ابجو شبیه، تو سایت هم میتونی کلی در مورد مخمر اطلاعات گیر بیاری ولی بذار برات جمع و جور بگم که منبع تولید هر دو مخمر قارچ ساکرومایسس سروزیه است و از مخمر نان فریمان استفاده کن که من ازش راضی بودم و سعی کن از بسته بندی وکیومش استفاده کنی و هیچ وقت از مخمر فله ای استفاده نکن،
در آخر اینو بگم که زیاد سخت نگیر و سعی کن فقط موارد زیرو در نظر داشته باشی 1- کیکت رو ترش مزه (اسیدی) کن که من برای هر 10 کیلو کیک از 60 گرم آبلیمو و 50گرم سرکه سیب به همراه مقداری اسید سیتریک استفاده می کنم 2- منابع پروتئینی غنی استفاده کن مثلا از سویای خوراکی (Soy Isolate) و مخمر نانوایی با غنای حدود 50% استفاده کن 3- تا جایی که امکان داره از گرده طبیعی سالم و مطمئن استفاده کن که کیک رو بینهایت خوشخوراک می کنه و مقدار حدود 5-10 درصد برای این منظور کافیه 4- توی فرمول های اون ور آبی استفاده از روغن ذرت و کلزا رو به مقدار 60 گرم در 10 کیلو دیدم که من هم امسال استفاده کردم و راضی بودم 5- سعی کن بدون هیچ وسواسی با این فرمول ها و افزودنی ها این قدر بازی کنی تا با توجه به منطقه و نژاد زنبورت به بهترین فرمول برسی به عنوان مثال من تا به حال چندتا روغن اساسی (essential oil) رو در فرمول کیک امتحان کردم و بهترین نتیجه مربوط به روعن علف لیمو و رازیانه بوده که کیکو بی نهایت خوشخوراک می کنه
موفق باشی
نمایه کاربر
barbod-beee
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 302
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۳, ۱۱:۲۷ ق.ظ
تشکر کرده: 27 دفعه
تشکر شده: 154 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط barbod-beee »

دو فصلنامه علمي - ترويجي/ شماره سوم، تابستان 1389 صفحه 56
در این تحقیق می بینید که استفاده از کنجاله سویا (بعضی ها هم می گن تفاله سویا) باعث عملکرد بهتر خواهد شد. در ضمن تحقیق دیگری هم در همان شماره مجله هست که باز هم این مطلب را تایید می نمایید.
اینو نوشتم چون بعضیا فکر می کنن دانه سویا از کنجاله سویا بهتره در صورتی که پایه علمی نداره.
متن کامل مطلب مجله


براى اثبات اثرات بيولوژيكى يك مكمل يا جانشين گرده، به مصرف
رسيدن آن توسط زنبوران عسل اولين محدوديت است. متاسفانه، عليرغم
تلاش هاي گسترده، تاكنون فرمول غذايى كه بتواند به اندازه دانه گرده
تازه براي زنبوران عسل جذاب باشد هنوز تنظيم نشده است. دانه سويا
و فرآورده هاي حاصل از آن از مواد غذايي عمده مورد استفاده در تهيه
كيك هاي مكمل يا جانشين گرده مي باشند. ولي همه محصولات حاصل از
سويا جذابيت و اثرات بيولوژيكي يكساني بر كلني هاي زنبورعسل ندارند.
يكي از دغدغه هاي اصلي زنبورداران در ايران، انتخاب نوع محصول سويا
براي تهيه كيك مي باشد. اين بررسي به منظور تعيين اولين فاكتور مهم
براي اثر بخشي، يعني خوش خوراكي، انواع مختلف محصولات سوياي
موجود در بازار ايران در شرايط زنبورستان انجام شد. براي اين كار تعداد
30 كلني زنبورعسل با ملكه خواهري جوان در اول مهرماه سال 1389
از نظر ميزان جمعيت و ذخاير كندو يكسان سازي و در قالب طرح كاملا
تصادفي به 6 تيمار و 5 تكرار گروه بندي شد. 6 جيره غذايي به منظور
تغذيه كلني هاي تيمارهاي مختلف تهيه شد (جدول 1). هر كندو با 4
كيك 200 گرمي به فاصله يك هفته تغذيه شد. در پايان هر هفته مقدار
باقيمانده كيك وزن كشي و ميزان مصرف كيك در هفته محاسبه شد.
داده هاي به دست آمده براي ميزان مصرف كيك ها در مجموع 4 هفته با
مورد تجزيه قرار گرفت. نتايج حاصل از تجزيه SPSS استفاده از نرم افزار
واريانس نشان داد كه بين تيمارهاي مختلف اختلاف بسيار معني دار
نتايج حاصل از مقايسات ميانگين با استفاده از آزمون (P< 0/ است ( 01
دانكن نشان داد در بين تيمارهاي آزمايشي بيشترين ميزان مصرف كيك
مربوط به تيمار 3 يعني جيره حاوى كنجاله سوياي كرمانشاه با ميانگين
مصرف هر كلني 189 گرم و كمترين آن مربوط به تيمار 4 يعني دانه
كامل سويا با ميانگين 148 گرم در يك ماه مي باشد. بين تيمار 3 و
تيمارهاي 1 و 2 تفاوت معني داري ديده نشد. همچنين تيمارهاي 1 و 2
با تيمارهاي 4 و 5 در يك گروه قرار گرفتند. همانطور كه انتظار مي رفت
تيمار 6 يا شاهد كه در فرمول آن تنها از شكر، عسل و آب استفاده شده
بود با ميانگين مصرف 525 گرم بالاتر از تمام تيمارهاي آزمايشي قرار
داشت (جدول 1). نتايج حاصل از اين آزمايش نشان داد كه در صورت
بكار بردن محصولات سويا در تهيه كيك هاي جانشين گرده بهتر است از
نوع كنجاله اي آن استفاده شود. در بين كنجاله هاي موجود در بازار ايران
نيز نوع توليد داخل يعني كرمانشاه بهتر از بقيه عمل مي نمايد. استفاده
از كنجاله سوياي توليد داخل در بررسي هاي قبلي انجام شده توسط ساير
محققان نيز نتايج مثبتي را در بر داشته است؛ اين نوع كنجاله بصورت تازه
در اختيار مصرف كنندگان قرار مي گيرد و با توجه به مناسب بودن نوع
فرايند استخراج داراي درصد روغن مطلوب براي زنبورعسل مي باشد.
[CENTER][B][COLOR=#FF0000]باید کاری کنیم درصد ساکاروز روی همه بسته بندی ها با نظارت دولت یا اتحادیه نوشته بشه. این هم به نفع عسل تغذیه هست هم عسل خالص و به ضرر عسل تقلبی [/COLOR][/B][/CENTER]
نمایه کاربر
barbod-beee
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 302
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۳, ۱۱:۲۷ ق.ظ
تشکر کرده: 27 دفعه
تشکر شده: 154 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط barbod-beee »

یک سوالی : آیا زنبورای شما کل کیک گرده را مصرف می کنن؟ من که می زارم میان روش شهدش رو می خورن و خود گرده زا زیاد مصرف نمی کنن. اشکال از کجاست؟
[CENTER][B][COLOR=#FF0000]باید کاری کنیم درصد ساکاروز روی همه بسته بندی ها با نظارت دولت یا اتحادیه نوشته بشه. این هم به نفع عسل تغذیه هست هم عسل خالص و به ضرر عسل تقلبی [/COLOR][/B][/CENTER]
نمایه کاربر
mahdi13635
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 58
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۲, ۹:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: بيرجند
تشکر کرده: 47 دفعه
تشکر شده: 49 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mahdi13635 »

کیکی که با گرده و پودر شکر و عسل درست کرده بودم رو تا تهش خوردن.ولی کیکی که با سویا و شیرخشک و پودر شکر و عسل درست کرده بودم خوردن تا نصفه.
همه ی ذرات تشکیل دهنده کیک باید مثل آرد نرم باشه.
نمایه کاربر
degar
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 199
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۲, ۴:۳۲ ب.ظ
محل اقامت: زنجان،هیدج
تشکر کرده: 188 دفعه
تشکر شده: 100 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط degar »

الان که دیگه گرده به وفور وارد کلنی میشه دیگه فکرنکنم کیک گرده لازم باشه اما به نظرمنم شایدموادروخوب آسیاب نمیکنی.
نمایه کاربر
sali
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 17
تاریخ عضویت: جمعه ۱۱ بهمن ۱۳۹۲, ۹:۳۱ ق.ظ
محل اقامت: گرگان
تشکر کرده: 11 دفعه
تشکر شده: 6 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط sali »

با سلام
امسال با توجه به اینکه زنبورها گرده زیادی به کندو نیاوردن , فکر میکتم لارم باشه که از مکمل گرده یا جایگزین گرده استفاده کنم . از مطالبی که دوستان گذاشتند خیلی استفاده کردم . متشکرم
[B][I]sali[/I][/B]
mohsenlfc
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 17
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۲, ۵:۵۶ ب.ظ
محل اقامت: چهارمحال و بختیاری
تشکر کرده: 24 دفعه
تشکر شده: 7 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mohsenlfc »

سلام
با تشکر از راهنمایی های دوستان
سویای بوداده خریدم ولی ترش مزه هستن آیا برای زنبورها ضرر داره ؟
نمایه کاربر
mahdi1
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 243
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۹:۵۳ ب.ظ
تشکر کرده: 107 دفعه
تشکر شده: 86 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mahdi1 »

mohsenlfc نوشته شده:سلام
با تشکر از راهنمایی های دوستان
سویای بوداده خریدم ولی ترش مزه هستن آیا برای زنبورها ضرر داره ؟
با سلام
سویای بوداده دارای نمک می باشد که برای زنبور مضر است
باید دنیا را کمی بهتر از آنچه تحویل گرفته ای ؛ تحویل دهی ...
خواه با فرزندی خوب ...
خواه با باغچه ای سرسبز ...
خواه با اندکی بهبود شرایط اجتماعی ...

و اینکه بدانی ...
حتی فقط یک نفر با بودن تو ساده تر نفس کشیده است .
این یعنی تو موفق شده ای!
نمایه کاربر
Kismar
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲, ۸:۵۸ ب.ظ
محل اقامت: تهران...بجنورد
تشکر کرده: 335 دفعه
تشکر شده: 779 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط Kismar »

بهترین مواد برای کیک گرده تر کیبی از پودر شکر ...گرده گل .. عسل ... زنبورها تا ذره اخرش رو با علاقه میخورن

تصویر

تصویر
*[I]** زنبورستان کیسمار استان خراسان شمالی شهر ستان شیروان***09123386142
...........
[/I]
نمایه کاربر
mahdi1
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 243
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۹:۵۳ ب.ظ
تشکر کرده: 107 دفعه
تشکر شده: 86 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mahdi1 »

Kismar نوشته شده:بهترین مواد برای کیک گرده تر کیبی از پودر شکر ...گرده گل .. عسل ... زنبورها تا ذره اخرش رو با علاقه میخورن

تصویر

تصویر
با سلام
از گرده چند درصد استفاده می کنید
چه مقدار ؟چه مدت استفاده می کنید
باید دنیا را کمی بهتر از آنچه تحویل گرفته ای ؛ تحویل دهی ...
خواه با فرزندی خوب ...
خواه با باغچه ای سرسبز ...
خواه با اندکی بهبود شرایط اجتماعی ...

و اینکه بدانی ...
حتی فقط یک نفر با بودن تو ساده تر نفس کشیده است .
این یعنی تو موفق شده ای!
نمایه کاربر
Kismar
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲, ۸:۵۸ ب.ظ
محل اقامت: تهران...بجنورد
تشکر کرده: 335 دفعه
تشکر شده: 779 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط Kismar »

هر 10 تا 12 کیلو پودر شکر 1 کیلو گرده و 1 لیوان سرکه سیب رو با حدود 2 کیلو عسل خوب مخلوط میکنیم . به هر کندو 8 قابی 300 گرم در دو نوبت داده میشود .....زنبورهای ظرف کمتر از 1 هفته تمام کیک رو براحتی میخورند و اثر بسیار مطلوتی در طول عمر زنیورهای کارکر و تخمریزی ملکه خواهد داشت ...من از سویا به هر نحوی که دوستان تو ضیح دادن استفاده کردم در اکثر موارد زنبورها سویا نمیخورن و اگه کف کندو رو ببنید جویدن ریختن کف کندو یا از کندو خارج میکنن.... ساخت (13 کیلو ) کیک با کیفیت بسیار خوب حدود 90000 تومن هزینه در بر خواهد داشت ... که میشه حد.د 40 بسته 300 گرمی...

گرده خوب الان حدود 40 تا 45 تومنه
پودر قند 2 تومن
عسل تغذیه 10 تومن
*[I]** زنبورستان کیسمار استان خراسان شمالی شهر ستان شیروان***09123386142
...........
[/I]
موضوع جدید ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 9 مهمان