صفحه 1 از 1

♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: پنج‌شنبه ۵ اسفند ۱۳۸۹, ۷:۲۲ ب.ظ
توسط yakamoz
تقلب در عسل و راه های تشخیص آن

اگر عسل از خصوصیتهای خاص استانداردهای كیفی قانونی خود تجاوز نماید، اكثراً تقلبهای ساده را می توان در آن مشاهده نمود. برای مثال مقدار ساكارز بالای 8 درصد نشان‌دهنده اضافه نمودن شكر ساده یا شكر چغندر قند یا شهد ذرت با اسید هیدرولیز شده به آن است كه مقدار HMF بالا می‌رود. البته نسبتهای فروكتوز به گلوكز در این مورد شبیه به عسل باقی می‌ماند (200 > HMF).

معمولاً این تقلب به دو صورت انجام می گیرد :

الف) تغذیه زنبور عسل با شکر : به هنگام فصل شهد گل ها و زمانی که جریان شهد از بیرون کندو جریان دارد، بعضی افراد جهت سود جویی بیشتر یا عدم مدیریت کافی زنبورستان (عدم شناخت علمی) اقدام به تغذیه کندو با شربت شکر می کنند که این عمل تقلب در عسل محسوب می شود. با انجام آزمایشات متعدد که یکی از آنها اندازه گیری ساکارز (قند شکر) در عسل است، می توان به این موضوع پی برد. میزان ساکارز در عسل طبیعی در ایران نباید بیشتر از 5 % باشد، ضمناً تغذیه معمولاً در فصل پس از برداشت عسل در پاییز جهت ذخیره غذایی زنبوران در زمستان امر عادی محسوب می شود و این تغذیه گاهی نیز در ابتدای فصل بهار جهت کمک به رشد کلنی نیز انجام می شود، که در هر دو شربت شکر فوق توسط زنبور مصرف می شود و وارد عسل برداشت شده نمی شود.

ب) بعضی افراد نیز بدون دخالت زنبور، با شکر و آب و اسانس خود به صورت پنهانی اقدام به ساخت عسل می نمایند و اقدام به عرضه آن با ادعای طبیعی بودن محصول می کنند، این ماده را علاوه بر تشخیص آزمایشگاه تا حدی می توان از عسل مرغوب زنبورداران تشخیص داد. عسل دست ساز با گذاشتن در دهان مانند آب نبات سفت باقی می ماند و دیر حل و جذب می شود ولی عسل طبیعی سریعاً آب را به خود جذب می نماید. عرضه این ماده علاوه بر ضایع کردن حرفه زنبورداری باعث به خطر افتادن سلامت مصرف کنندگان می شود.

به گفته یکی از متخصصان :

مصرف کننده ایرانی به ویژه تهرانی عسل خوب، خالص و طبیعی را عسلی می دانند که رنگ آن کهربایی تیره یا همانند عقیق باشد، سفت بوده و اصطلاحاً کش بیاید، اگر 24 ساعت در یخچال بماند (شکرک نزند)، اگر قاشقی از آن برداشته شود قطراتی که از آن سرازیر میشود، به صورت باریکه ای ممتد باشد و قطع نشود، عده ای هم تکنیک های خاصی بکار می برند که پایه و اساس آن معلوم نیست، مانند کبریت گرفتن کنار عسل، ریختن چند قطره روی روزنامه و ..... هیچ کدام از این عقاید، ارتباطی با عسل از نظر طبیعی یا تقلبی بودن و شکرک زدن آن نداشته ندارد و از نظر عسل شناسان و علم تغذیه به طور کلی مردود است. لازم به ذکر است که تشخیص عسل طبیعی و تقلبی به کمک انگشت، قاشق و مزه و.... غیر ممکن بوده و فقط به عهده آزمایشگاه می باشد.
روش تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی

1- عسلی که توسط زنبور عسل تولید شده باشد از هنگامی که در دهان قرار می گیرد توسط مخاط دهان و رگ های زیر زبانی جذب می شود و این مسئله به خوبی قابل درک است. برعکس عسل هایی که دست ساز هستند مانند آب نبات روی زبان مانده و خیلی دیرتر شروع به حل شدن می نمایند. توجه کنید که با این روش نمی توان عسلی را که از طریق تغذیه زنبور عسل با شکر تولید شده را تشخیص داد.

2- هر چقدر هم که رنگ عسل طبیعی روشن باشد، نمی توان از پشت شیشه آن چیزی را مشاهده نمود. به دلیل کلوئیدی بودن عسل طبیعی، نور به طور مستقیم از آن عبور نکرده و تصاویری که از پشت شیشه دیده می شود بسیار ناواضح و نامشخص است، در صورتی که عسل تقلبی که از باتکا (گلوکز تجاری) تهیه شده مانند شیشه رنگی عمل کرده و به راحتی می توان اشیا را از پشت آن دید.

3- عسل هایی که با گلوکز تجاری تولید شده اند (تقلبی)، هیچ گاه شکرک نزده و همانطور شفاف باقی می مانند. البته پس از مدتی مانند نبات رنگی به صورت یک پارچه سفت شده و حتی با چاقو هم نمی توان آن ها را از ظرف خارج ساخت. با این تفاصیل تنها می توان عسل های دست ساز را از عسل زنبور تفکیک کرد. اما برای شناخت عسل تغذیه ای هیچ راهی به جز آزمایشگاه وجود ندارد.

4- روشهای ساده موجود برای جستجوی تقلبی بودن عسل بدون ابزار آزمایشگاهی براساس مزه، چسبندگی یا خاصیت حلالیت در آب سرد می‌باشد. اگر قطره‌ای از عسل طبیعی در آب سرد ریخته شود، حالت چسبندگی خود را حفظ نموده و به سرعت حل نمی‌گردد، این حالت بیشتر در عسل خالص روی می‌دهد. این موضوع به وضوح در مقابل نور در زمینه‌ای تیره قابل رویت است. اگر لبه‌های قطره یا رشته جریان باریك عسل در زمان ریزش از هم بپاشد، احتمالا عسل تقلبی یا حاوی مقدار زیادی آب است. در هر حال بایستی از دیگر عسلها جدا نگهداری شود تا آزمایشهای دقیقتری در روی آن صورت گیرد.





عسل تقلبی عسل طبیعی

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۲, ۷:۱۱ ب.ظ
توسط Hassannozarpour
باعرض سلام راه دقیق تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی بردن مقداری عسل برای نمونه به آزمایشگاه وتعیین میزان پروتیین ومواد معدنی واسیدهای آمینه آن می باشد البته از روی خواص ظاهری عسل مانند بو ورنگ وروان بودن آن می توان تا حدودی پی به اصل بودن آن برد ولی بطورحتم نمی توان گفت خالص است بهترین را برای تشخیص عسل درموقعی که به مقدار زیاد می خواهیم خریداری کنیم مراجعه به آزمایشگاه ودریافت جدول مواد تشکیل دهنده آن است.

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲, ۹:۵۴ ب.ظ
توسط babakan
سلام

بين مردم يك چيزهايي هست كه در مورد عسل ميگن...نميدونم تا چقدر درست هست ولي كشيدن عسل با قاشق و قطع نشدن آن طبيعي بودن رو ثابت ميكنه.

يا ميگن رو كاغذ يك ذره از عسل رو بسوزونيم....اگه سوخت و سياه شد طبيعي نيست. بعضي ها هم از روي بوي عسل و قيمت ميگن

ولي در كل وجدان فروشنده و آزمايشگاه بهترين راهه تصویر

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: یک‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳, ۱:۴۵ ب.ظ
توسط barbod-beee
سلام دوستان
آقای اصغرپور تو سایت خودشون به این آدرس : http://asalavrin.ir/%D9%85%D8%B7%D8%A7% ... DB%8C.html

مطلبی در مورد آزمایش عسل با ید و یدور پتاسیم گذاشتن که می شود تشخیص داد که در عسل ساکارز موجود هست یا خیر. این را جای دیگری نخونده بودم ولی با توجه به تجربه ای که ایشون دارن می دونم که درسته.

1- اگر بخواهیم درصد دقیق ساکاروز را مشخص کنیم باید چیکار کرد؟
2- عسل هایی که با گلوکز تجاری تولید شده اند مسلما ساکاروز ندارند، اونها رو چطور می شود تشخیص داد؟
3- دنبال راهی کم هزینه هستم که بدون نیاز به آزمایشگاه بتوان کمی دقیق تر کیفیت عسل را بررسی کنم؟

منتظر نظرات سازنده شما هستم.بخصوص دوستانی که شیمی یا صنایع غذایی خوندن

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: یک‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳, ۳:۰۰ ب.ظ
توسط barbod-beee
تعدادی لینک تو هیمن سایت که دوستان قبلا توضیح دادن

post18160.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p18160
post18201.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p18201
post19418.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p19418
post19799.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p19799

تو لینک های بالا بحث های خوبی شده. البته هیچ کدوم به صورت دقیق نگفتن چطور باید درصد ساکاروز را مشخص کرد. همنطور که می دونید عسل کاملا طبیعی هم مقدار کمی ساکارز داره. چطور باید مقدار آن را به درصد مشخص کرد؟

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: یک‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳, ۷:۴۹ ب.ظ
توسط mellifera
barbod-beee نوشته شده:تعدادی لینک تو هیمن سایت که دوستان قبلا توضیح دادن

post18160.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p18160
post18201.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p18201
post19418.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p19418
post19799.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p19799

تو لینک های بالا بحث های خوبی شده. البته هیچ کدوم به صورت دقیق نگفتن چطور باید درصد ساکاروز را مشخص کرد. همنطور که می دونید عسل کاملا طبیعی هم مقدار کمی ساکارز داره. چطور باید مقدار آن را به درصد مشخص کرد؟

با سلام تو ازمايشگاه ها.ببري نمونه عسلتون رو تو ازمايشگاه درصد ساكاروز رو نشون ميده.

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: یک‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳, ۸:۵۳ ب.ظ
توسط barbod-beee
mellifera نوشته شده:
barbod-beee نوشته شده:تعدادی لینک تو هیمن سایت که دوستان قبلا توضیح دادن

post18160.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p18160
post18201.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p18201
post19418.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p19418
post19799.html?hilit=%D8%AA%D9%82%D9%84 ... %8C#p19799

تو لینک های بالا بحث های خوبی شده. البته هیچ کدوم به صورت دقیق نگفتن چطور باید درصد ساکاروز را مشخص کرد. همنطور که می دونید عسل کاملا طبیعی هم مقدار کمی ساکارز داره. چطور باید مقدار آن را به درصد مشخص کرد؟

با سلام تو ازمايشگاه ها.ببري نمونه عسلتون رو تو ازمايشگاه درصد ساكاروز رو نشون ميده.

مشکلم همین آزمایشگاه هست. من می خوام اینکار رو جلوی مشتری انجام بدم. می خوام اعتماد سازی بشه. آزمایشگاه چطور اینکار رو انجام می ده؟

راستی چه نوع آزمایشگاهی باید ببرم. یکی از دوستان گفته بود آزمایشگاه دامپزشکی.

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: یک‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳, ۹:۲۶ ب.ظ
توسط avrinasal
barbod-beee نوشته شده:سلام دوستان
آقای اصغرپور تو سایت خودشون به این آدرس : http://asalavrin.ir/%D9%85%D8%B7%D8%A7% ... DB%8C.html

مطلبی در مورد آزمایش عسل با ید و یدور پتاسیم گذاشتن که می شود تشخیص داد که در عسل ساکارز موجود هست یا خیر. این را جای دیگری نخونده بودم ولی با توجه به تجربه ای که ایشون دارن می دونم که درسته.

1- اگر بخواهیم درصد دقیق ساکاروز را مشخص کنیم باید چیکار کرد؟
2- عسل هایی که با گلوکز تجاری تولید شده اند مسلما ساکاروز ندارند، اونها رو چطور می شود تشخیص داد؟
3- دنبال راهی کم هزینه هستم که بدون نیاز به آزمایشگاه بتوان کمی دقیق تر کیفیت عسل را بررسی کنم؟

منتظر نظرات سازنده شما هستم.بخصوص دوستانی که شیمی یا صنایع غذایی خوندن

با سلام و تشکر از توجهتون دوست گرامی من این مطلبو گذاشتم تو سایت که کمکی باشه به دوستانی که در تشخیص عسل با مشکل مواجه هستند و میتوان گفت که یکی از روشهای آسان و کم خرج برای تشخیص عسل هست عارضم که انسانها موجودات عجیبی هستند و همیشه دنبال پول و ثروت اندوزی با له کردن دیگران با توسل به انواع اقسام روشهاو حیله ها جهت رسیدن به اهداف شوم خودند. یکی از این تقلبات هم که شایع است و با اون دست به گریبان هستیم همین عسله افراد سودجو با انواع اقسام روشهای گاها هم پیچیده میکوشند که شکر معمولی و ..... رو به جای عسل به مردم غالب کنند و تا حدودی هم موفق شدند از انجایی که دیگه کسی به عسل اعتمادی نداره و باور نمیکنه که عسل خالصی هم وجود داشته باشه من روزانه به واسطه شغلم با چندین مورد شبیه این مواجه هستم بهترین راهی که من پیشنهاد میکنم 1. استفاده از آزمایشگاه خوب و قابل اعتماد 2. آنالیز تمامی فاکتورهای عسل هیچ گاه به انالیز یک فاکتور بسنده نکنید 3. به میزان نسبت گلوکز به فرکتوز توجه کنید چنانچه به عسل گلوکز تجاری اضافه شده باشد این آزمون در شناسایی آن کمک میکند 4. مطلعه و آشنایی به مناطق و گیاهان ان منطقه که از ان عسل میخرید من اولین سوالی که از فروشنده میکنم منطقه ای است که در آن عسل تولید شده چون طعم بیشتر گیاهان رو تو عسل تشخیص میدم و میدونم که ایا این طعم در اون منطقه وجود داره یا خیر .با این راه هم میشه به تقلب فرد پی برد ولی از گفتن این تقلب به دلیل بد آموزی معذورم 5. آشنایی با فرد فروشنده و اعتماد به اون میتوان عسل خالص رو تشخیص و خریداری نمود
دوست عزیز عسل خالص باید دارای طعم و مزه گیاه تولید شده و همچنین دارای عطر بخصوص آن گیاه باشد در غیر اینصورت عسل فاقد این موارد تقلبی و دست ساز است و یا دارای کیفیت پایین میباشد برای اینکار هم باید تجربه کافی در تشخیص گونه های گیاهان مناطق مختلف ایران رو داشته باشید ولی در کل آزمایشگاه تنها مرجع تشخیص عسل میباشد و باید مورد استفاده چه فروشنده و چه خریدار قرار بگیرد موفق باشید

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۳, ۹:۵۳ ق.ظ
توسط barbod-beee
آقای اصغرپور ممنون که پاسخ می دید.
من 10 سال پیش تو یک کارخونه دان کار آموز بودم. اونجا آزمایشگاه مجهزی داشت و یک تکنیسین خیلی ماهر. فرصت کردم می رم با هاش صحبت می کنم. فقط قبلش ما باید بدونیم دنبال چه آزمایش های هستیم.

خودم اینطور فکر می کنم (به ترتیب اهمیت)
1- درصد ساکاروز
2- نسبت گلوکز به فروکتوز
3- وجود یا عدم وجود گلوکز صنعتی(آقای جهانی نحوه بررسی آن را توضیح دادن) (گلوکز صنعتی اصلا نباید وجود داشته باشه)

فکر می کنم مهمترین ها همین باشند. گزینه 2 و 3 نشون می ده که عسل اصلا از کندو برداشته شده یا صنعتی هست. و گزینه اولی نشون می ده که زنبور چقدر شکر خورده.

حتما ساکاروز را باید به صورت درصد داشته باشیم و عسل با هر درصد ساکاروز را با قیمت خودش بفروش بره.

منتظر نظرات سازنده شما هستم.

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳, ۱۲:۰۹ ق.ظ
توسط reza63
کاش به این سادگی بود

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳, ۹:۴۵ ق.ظ
توسط barbod-beee
reza63 نوشته شده:کاش به این سادگی بود

همچین ساده هم نیست اما اینطور هم نیست که مثل سفر به مریخ پیچیده باشه و نتونیم

Re: ♥ تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی ♥

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳, ۱۰:۳۹ ب.ظ
توسط reza63
من که چشمم اب نمیخوره