عسل‌هاي طبيعي با هر رنگي مات هستند -توصيه به خواندن

مطالب و مقالات ارسالی در مورد زنبورعسل و زنبورداری که توسط دوستان و کاربران ارسال شده است.
پرورش ملکه زنبورعسل,اصلاح نژاد,اصلاح نژاد,بيماريها وافات زنبورعسل,بازديد كندو و نگهداري,تجهيزات زنبورداري,لغات انگليسي زنبورعسل,اخبار و متفرقه,
شكل شناسي و فيزيولوژي,تغذيه زنبورعسل وزمستان گذراني

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

عسل‌هاي طبيعي با هر رنگي مات هستند -توصيه به خواندن

پست توسط mellifera »

[JUSTIFY]/باورهاي نادرست درباره عسل/
يك محقق و كارشناس عسل:
رس زدن نشانه طبيعي يا تقلبي بودن عسل نيست

عسل‌هاي طبيعي با هر رنگي مات هستند


يك محقق و كارشناس گفت: تجربه آزمايشات ثابت مي‌كند عسل‌هاي طبيعي با هر رنگي مات هستند در حالي كه عسل‌هاي صنعتي شفاف مي‌باشند.

مهندس سيد محمد دستور در گفت‌وگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)_منطقه خراسان، ترويج باورهاي نادرست در باره عسل را به دليل نبود منبع قابل اعتماد دانست و افزود: اين باورهاي نادرست توسط برخي زنبورداران و فروشندگان براي فروش عسل‌هاي تقلبي در جامعه ترويج شده است.

وي در خصوص باورهاي نادرست عسل گفت: شكرك زدن يكي از ملاك‌هاي رايج شده براي تشخيص عسل طبيعي از صنعتي است در صورتي كه اين ملاك به هيچ وجه قابل استناد نيست.

دستور با بيان اينكه كلمه " شكرك زدن" اشتباه است و بايد از لفظ "رس زدن" استفاده شود،‌ گفت: در باور مردم عسل رس زده تقبلي است در حالي كه رس زدن نشانه طبيعي يا تقلبي بودن عسل نيست و رس زدن در عسل بر مبناي گياهي است كه زنبور از آن تغذيه كرده است.

اين محقق تصريح كرد: رس زدن در هر عسلي رخ مي‌دهد اما عسل طبيعي رس زده يكنواخت است و هنگامي كه مزه مي‌شود دانه‌هاي ريز آن با دماي بدن باز مي‌شود اما عسل مصنوعي رس زده يكنواخت نمي‌باشد و در دهان زبري دانه‌ها حس مي‌شود.

وي با بيان اينكه يكي از عواملي كه رس زدن به آن بستگي دارد، شهد گياه است، افزود: عسل اقاقيا اصلا رس نمي‌زند اما عسل گياهاني مثل گون، ‌كنار و يونجه به سرعت رس مي‌زنند همچنين وجود ناخالصي در عسل نيز يكي ديگر از عوامل رس زدن است.

دستور در خصوص دليل اصلي رس زدن اظهارداشت: عامل اصلي قند گلوكز است. عسل دو قند طبيعي فروكتوز و گلوكز دارد كه هر اندازه نسبت فروكتوز به گلوكز بيشتر باشد ديرتر رس مي‌زند و معمولا رس زدن زماني رخ مي‌دهد كه به عسل شوك حرارتي بدهيم و بهترين زمان رس زدن بين 15 – 14 درجه سانتيگراد است.

اين محقق و كارشناس عسل در تشريح يكي ديگر از باورهاي نادرست درباره عسل گفت: عوام بر اين باورند كه رنگ عسل بايد قهوه‌اي تيره رنگ (عقيقي) باشد در صورتي كه رنگ عسل از زرد كهربايي مثل عسل اقاقيا و رنگ بسيار تيره مثل عسل كنار و سياه دانه است و يكي از دلايلي كه باعث تغيير رنگ عسل مي‌شود رنگ خاصي است كه شهد هر گياه باعث آن مي‌شود و دليل ديگر آن وجود مواد معدني است چرا كه هر چند رنگ عسل تيره‌تر باشد، ‌مواد معدني آن نيز بيشتر است.

وي درباره غلظت عسل با بيان اينكه در باور مردم عسلي كه غلظت كمتري داشته باشد، تقلبي است، افزود: به نظر عوام عسل ماده‌اي غليظ است اما با توجه به اينكه كندو در طبيعت قرار مي‌گيرد، رطوبت آن با توجه به شرايط محيطي تنظيم مي‌شود به همين دليل عسل طبيعي ناحيه شمال برخلاف مناطق كويري و خشك، رقيق است و عسل‌هاي صنعتي معمولا به دليل افزودن مواد سفت‌كننده مثل نشاسته و دست‌ساز بودن، غليظ هستند.

اين محقق ميزان حل شدن عسل در آب را يكي ديگر از ملاك‌هاي نادرست تشخيص دانست و افزود: مردم بر اين باورند كه عسل طبيعي در آب حل نمي‌شود در صورتي كه عسل طبيعي راحت‌تر حل شده و كمتر به ديواره ظرف مي‌چسبد.

وي ادامه داد: يكي از باورهاي اشتباه كه در زنبورداري‌ها نيز رايج است كش آمدن عسل است. مردم بر اين باورند كه عسلي كه بيشتر كش بيايد، طبيعي است. در صورتي كه ممكن است نوعي از عسل طبيعي كم كش بيايد لذا مقدار كش آمدن مهم نيست بلكه قاز كشيدن مطلبي است كه بايد مورد توجه قرار بگيرد.

دستور افزود: قاز كشيدن به اين معناست كه وقتي باريكه عسل بين ظرف و قاشق قطع شد، باريكه به سمت بالا برمي‌گردد. اين اتفاقي است كه در اكثر عسل‌هاي طبيعي رخ مي‌دهد اما در عسل‌هاي صنعتي اين باريكه به طرف پايين(ظرف) برگشته و يا به همان حالت مي‌ماند.

وي جمع نشدن مورچه اطراف عسل طبيعي را از باورهاي نادرست ديگر دانست و گفت: موجودات با توجه به غريزه‌اي كه دارند ماده با كيفيت را بهتر تشخيص مي‌دهند بنابراين مورچه‌ها بيشتر از آنكه اطراف عسل صنعتي جمع شوند، اطراف عسل طبيعي جمع مي‌شوند.

اين محقق در خصوص آتش گرفتن عسل اظهارداشت: باور اشتباهي كه در اين زمينه است بيان مي‌كند كه عسل طبيعي وقتي آتش مي‌گيرد كاملا مي‌سوزد، در صورتي كه عسل شكري پس از سوختن نقطه‌هاي سياهي را بر جاي مي‌گذارد؛ به دليل اينكه كربن به طور كامل در عسل مصنوعي كه كامل شكري باشد، مي‌سوزد تنها چيزي كه باقي مي‌ماند املاح است و به همين دليل نقطه‌هاي سياهي به وجود نخواهد آمد.

دستور يكي از باورهاي نادرست را كه حتي بين متخصصين رايج است درباره ساكاروز عسل عنوان كرد و گفت: حتي در استاندارد ما به عسل با ساكاروز بالاي 5 تقلبي گفته مي‌شود اما ما عسل‌هاي طبيعي داريم كه ساكاروز آنها بين 6 تا 7 است مثل عسل كنار كه ساكاروز نزديك به 7 دارد و عسل طبيعي با خواص دارويي است.

اين محقق تصريح كرد: بعد رواني اين موضوع در حدي است كه برخي شركت‌هاي معتبر روي محصولات خود از جملاتي مثل «عسل 100 درصد طبيعي داراي ساكاروز پايين‌تر از 5» استفاده مي‌كنند.

وي در ادامه در خصوص عرضه عسل با موم گفت: باور عموم بر اين است كه عسل با موم داراي خواص دارويي بيشتري است و در آن تقلب نمي‌شود در صورتي كه طبيعي يا مصنوعي بودن عسل بستگي زيادي به تغذيه زنبوردار دارد و مصرف موم هيچ تاثيري در اثرگذاري عسل در بدن انسان ندارد زيرا كه موم بدون تغيير از بدن دفع مي‌شود و خواص آن مربوط به كرم‌هاي آرايشي و ماسك‌هاي صورت است.

دستور بهترين راه تشخيص را انجام آزمايشات علمي دانست و افزود: مردم نيز بايد از مكان‌هاي مطمئن كه تاييد شده‌اند، عسل را تهيه كنند.
[/JUSTIFY]


نمایه کاربر
MORADI
عضو جدید سایت زنبورعسل
عضو جدید سایت زنبورعسل
پست: 1
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۰, ۲:۲۰ ب.ظ
تماس:

Re: عسل‌هاي طبيعي با هر رنگي مات هستند -توصيه به خواندن

پست توسط MORADI »

بسيار جالب و خواندني و مفيد بود بسيار سپاسگزارمتصویر
موضوع جدید ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 36 مهمان