فاکتورهای موثر در تشدید مسمومیت زنبوران عسل
1 ـ سمپاشی روی گیاهان گلدار
2 ـ مدت باقی ماندن سموم روی گلها و درختان
3 ـ درجه حرارت هوا
4 ـ سمپاشی در زمان اوج فعالیت زنبوران
5 ـ فرمولاسیون سم
6 ـ میزان جمعیت و قدرت کلنی
7 ـ فاصله کلنی تا محل سمپاشی در مزرعه
8 ـ تعداد پرواز گردشی زنبوران
9 ـ نوع انتخابی بودن سم
10 ـ روش استعمال سم
راهکارهای کاهش خطرات مسمومیت در زنبوران عسل
1 ـ انتخاب محل کم خطر برای استقرار زنبورستان
2 ـ استفاده از برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی
3 ـ نگه داشتن زنبوران در درون کندو در زمان سمپاشی
4 ـ جابجایی کندو ها به محلی امن
5 ـ کمک به کلنی های مسموم شده ( تغذیه با گرده یا جانشین گرده ، شربت شکر ،تهیه آب سالم ، افزودن زنبوران بالغ یا نوزاد ، ادغام کلنی های ضعیف ، حفاظت کلنی ها در برابر سرما و گرما )
6 ـ مصرف سموم کم خطر
7 ـ استفاده از راههای کم خطر مصرف سموم ( تزریق سموم سیستمیک در خاک ، سمپاشی زمینی به جای سمپاشی هوایی
8 ـ استفاده از فرمولاسیون کم خطر ( گرانول ها )
9 ـ سمپاشی در اواخرروز در هنگام غروب
10 ـ حذف علف های هرز گلدار زیر درختان میوه در زمان سمپاشی باغات
11 ـ استفاده از سموم انتخابی و برنامه های مدیریت تلفیقی آفات
12 ـ ذخیره نمودن سموم در محل هایی خارج از دسترس زنبوران
13 ـ سمپاشی در هنگام نیاز و در صورت رسیدن جمعیت آفت به آستانه زیان اقتصادی
از کتاب انگل شناسی و آسیب شناسی زنبور عسل نوشته آقای مهندس رسول بحرینی
فاکتورهای موثر در تشدید مسمومیت زنبوران عسل
مدیر انجمن: mellifera
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 30 مهمان