صفحه 1 از 1

زمستان گذرانی

ارسال شده: دوشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۴, ۱۲:۰۴ ب.ظ
توسط f2411364
با سلام
من تازه زنبور داری را با 4 کندو شروع کردم با توجه به اینکه در منطقه سرد سیر هستیم و دما در زمستان 20 تا 30 درجه زیر صفر میرسه میشه کندو ها را داخل انبار نگهدارم ؟اگر میشه کی از انبار به بیرون انتقال بدم ؟ اگر راهنمایی بکنید ممنون میشمتصویرتصویر

Re: زمستان گذرانی

ارسال شده: دوشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۴, ۱۰:۱۳ ب.ظ
توسط dylman
سلام دوست عزیز منطقه ما هم سردسیر هست دماش زمستان ۱۰تا۱۸درجه زیر صفر میرسه بنده۳ساله کوچ نمیدم تو زمستان همه رو بقل هم جمع و ۳طرفش رو پلاستیک میکشم سوراخ پرواز هم به اندازه ۲تا۳زنبور رفت امد کنه کوچک میکنم بعد بارش برف جلو و روی کندوها رو تمیز میکنم هرماهی هم۲تا۴بار بازدید میکنم.عکس هم گذاشتم تو همین قسمت تصاویر بنام کندوها زیزر برف۹۳

Re: زمستان گذرانی

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۴, ۹:۲۷ ق.ظ
توسط AKBAR2
dylman نوشته شده:سلام دوست عزیز منطقه ما هم سردسیر هست دماش زمستان ۱۰تا۱۸درجه زیر صفر میرسه بنده۳ساله کوچ نمیدم تو زمستان همه رو بقل هم جمع و ۳طرفش رو پلاستیک میکشم سوراخ پرواز هم به اندازه ۲تا۳زنبور رفت امد کنه کوچک میکنم بعد بارش برف جلو و روی کندوها رو تمیز میکنم هرماهی هم۲تا۴بار بازدید میکنم.عکس هم گذاشتم تو همین قسمت تصاویر بنام کندوها زیزر برف۹۳

سلام زنبور اگر قوی وسالم باشه هیچ مشکلی براش پیش نمیاد..به اندازه کافی تغذیه بشه وغذا داشته باشه خیلی از این بد تر رو هم میگذرونه

Re: زمستان گذرانی

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۴, ۱۱:۲۲ ب.ظ
توسط kahkeshanir92
اگه قوی نیستن بزار حتما جای گرم فقط به تغذیش و رطوبت حواست باشه

Re: زمستان گذرانی

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۴, ۱۱:۲۸ ب.ظ
توسط beewax
[JUSTIFY]سلام
زمستان گذرانی در داخل انبار شرایط خاصی رو میخواد : محیط تاریک - تهویه مناسب - دمای ثابت - غذای کافی مخصوصا اگه بخواهیم به مدت 3 الی 4 ماه انبار کنیم باید غذاشون عسل طبیعی باشه چون ضایعات سوختن ساکارز نسبت به عسل طبیعی در سیستم گوارش زنبور ، زیاد هست و چون دفع مدفع همیشه در خارج از کندو صورت می گیره لذا احتباس این حجم ضایعات در بدن زنبورا ن واقع در انبار ،مشکل ساز خواهد بود . به هنگام انبار کردن از باز بودن دریچه های تهویه باید اطمینان پیدا کنیم و حداقل نصف پارچه ی روی قابها رو تا کنیم و یا پارچه رو کاملا بر داریم ( بسته به شرایط فضای انبار )تا به اندازه کافی اکسیژن دریافت کنن . و دمای داخل انبار حدود 2 الی 3 درجه بالای صفر باشه که زنبورا برن تو خوشه ّ، اگه دمای انبار بالا بیاد زنبورا از خوشه در میان و فعالیتشون بیشتر میشه و اکسیژن بیشتری نیاز دارن و کمبود اکسیژن باعث خفگی و تلفات خواهد شد و هم غذای بیشتری مصرف خواهند کرد. ثابت نگه داشتن دمای انبار نیاز به تهویه مجهز به سنسور اکسیژن ودما داره که با نوسانات دما و اکسیژن ،تهویه رو به کار بندازه - اگه فضای انبار کاملا تاریک نباشه و از اونجایی که معمولا بیشتر کندوامون تو ایران چوبی و فرسوده هستن و اغلب شکافی در گوشه کنار کندو وجود داره که زنبورا خارج شن به محض دیدن روشنایی خارج شده و نخواهند توانست دوباره به کندو مراجعت کنن و تلف میشن . در هر حال انبار کردن تو حجم زیاد ، ریسک بزرگیه و باید خیلی مواظب بود و مهمترین چیزی که اصلا قابل پیش بینی نیست اینه که تو وسط زمستون هوا چنان گرم میشه که دیگه هیچ کاریش نمیشه کرد باید سریع از انبار خارج بش که کار سخت و وقت گیری هست (هزینه هامون بالا میره ) . بهترین روش برای زمستان گذرانی بردن به منطقه گرم هست و یا اینکه با پوشش مناسب تو فضای آزاد بسته بندی بشن طوریکه پوشش پلاستیکی اگه بکار میبریم ، باید مواظب بخار آب ناشی از سوختن عسل تو بدن زنبور که با هوای بازدمشون خارج میشه بتونه از کندو خارج شه اگه راه تهویه بسته شه و بخار آب تخلیه نشه شب هنگام با افت دما در زمستان عمل میعان داخل کندو خوشه رو خیس خواهد کرد و چون زنبورا خیس شدن تحرکشون کم شده و خوشه از قسمت بیرون شروع به یخ زدن می کند و جمعیت تلف میشود . سردخونه هم برای این که دما بیرون کندو ثابته و نوسان نمیکنه از این نظر برای انبار کردن خوبه ولی هزینه بر هست
[/JUSTIFY]