پودر زرده تخم مرغ

سوالات در مورد تغذیه زنبورعسل و شربت دادن و تغذیه تحریکی زنبورستان و نحوه زمستان گذراني كندوها

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
hany
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 186
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: كاشان
تشکر کرده: 21 دفعه
تشکر شده: 84 دفعه
تماس:

پودر زرده تخم مرغ

پست توسط hany »

با سلام
من چند روزه هر جا میرم پودر زرده تخم مرغ برای کیک گرده بگیرم ندارند، حتی از شیرینی فروشی ها هم سراغ گرفتم ندارند ،از دوستان کسی می دونه پودر زرده تخم مرغ رو از کجا باید تهیه کرد؟جایگزینی هم داره؟


[RIGHT][FONT=arial, sans-serif][SIZE=150][HIGHLIGHT=#ffffff] یا عباس نحن بحماک [/HIGHLIGHT][/SIZE][/FONT][/RIGHT]
نمایه کاربر
ATF
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 48
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۲, ۱۰:۵۲ ق.ظ
محل اقامت: نوشهر
تشکر شده: 38 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط ATF »

سلام
منم گشتم کسی نداشت اما من از زرده تخم مرغ استفاده کردم مشکلی نداره
نمایه کاربر
hany
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 186
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۲, ۷:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: كاشان
تشکر کرده: 21 دفعه
تشکر شده: 84 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط hany »

[quote="ATF"]سلام
منم گشتم کسی نداشت اما من از زرده تخم مرغ استفاده کردم مشکلی نداره[/qu
یا سلام
یعنی زرده تخم مرغ خام رو به کیک اضافه کنیم؟
[RIGHT][FONT=arial, sans-serif][SIZE=150][HIGHLIGHT=#ffffff] یا عباس نحن بحماک [/HIGHLIGHT][/SIZE][/FONT][/RIGHT]
نمایه کاربر
degar
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 199
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۲, ۴:۳۲ ب.ظ
محل اقامت: زنجان،هیدج
تشکر کرده: 188 دفعه
تشکر شده: 100 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط degar »

سلام،
درصد پروتئین سفیده تخم مرغ بیشتراز،زرده است پس چرااز زرده استفاده میشه اگرازسفیده یاکل تخم مرغ استفاده بشه مشکلی پیش میاد؟ تصویر
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط mellifera »

[JUSTIFY]
[size=+0][SIZE=+0]اجزاء تشکیل دهنده تخم مرغ:[/size][/SIZE]
[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]تصویر[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]نکته: پوسته (12-9%)، سفیده (63-60%) و زرده (33-30%) از تخم مرغ را تشکیل داده اند.

نکته: تخم مرغ از (65% ) آب،(11.8%) پروتئین، (11 %) چربی (لیپید) و (11.7%) خاکستر تشکیل یافته است.


1-پوسته(SHELL): پوسته آهکی بوده و از بافتی ناهموار و دانه دانه برخوردار است. پوسته از 17-7 هزار روزنه میکروسکوپی پوشیده شده است. پوسته یک غشاء نیمه تراوا میباشد که اجازه میدهد دی اکسید کربن و رطوبت از طریق منافذ ریز به بیرون تخم مرغ و هوا به داخل آن راه یابد. پوسته دارای یک لایه پوششی محافظت کننده بنام کوتیکول است که به عنوان یک سد دفاعی تخم مرغ را از ورود میکروارگانیسمهای بیماریزا و گرد و غبار مصون ساخته و در تازه ماندن تخم مرغ نقش بسزایی ایفا میکند. استحکام پوسته به جیره غذایی مرغ بستگی داشته به ویژه میزان کلسیم، فسفر و ویتامین D دریافتی. ضخامت پوسته به نژاد، سایز و سن مرغ بستگی دارد. هر قدر سن مرغ بالاتر باشد، سایز تخم مرغ نیز بزرگتر خواهد بود اما پوسته نازکتر خواهد شد.

نکته:پوسته 12-9 درصد وزن کل تخم مرغ را تشکیل میدهد.

نکته:پوسته نخستین سد دفاعی تخم مرغ در برابر عفونت باکتریایی میباشد.

نکته: تا قبل از استفاده از تخم مرغ از شستن آن خودداری کنید، چراکه پوشش محافظ آن حلال در آب بوده و براحتی با شستن پاک میشود و تخم مرغ در معرض فساد قرار خواهد گرفت.

نکته: تخم مرغها را بایستی در بسته های مخصوص خودشان و یا در ظروف دربسته نگهداری کرد. چراکه بو و طعم مواد غذایی میتواند از طریق روزنه های پوسته وارد تخم مرغ گردید.

نکته: ترکیبات پوسته شامل 94% کربنات کلسیم، 1% کربنات منیزیوم، 1% فسفات کلسیم و 4% مواد آلی و ویتامین D میباشد.
تصویر
علت تفاوت رنگ در پوسته چیست؟


رنـگ پـوسته تخم مرغ به نژاد مرغ هـای تـخـمـگذار
بستگی داشته و از سفید تا قهوه ای پر رنگ متغیر
است.


نکته:در تخم مرغهای قهوه ای و سفید رنگ از لحاظ ارزش تغذیه ای و طعم هیچگونه تفاوتی وجود ندارد.

نکته: مرغهایی که پر و لاله گوش سفید دارند تخمهای سفید، و مرغهایی که پر و لاله گوش قرمز رنگ دارند تخمهای قهوه ای می گذارند.

نکته:علت گرانتر بودن تخم مرغهای قهوه ای رنگ آنست که مرغهایی که تخم قهوه ای رنگ میگذارند نسبت به مرغهایی که تخم سفید میگذارند جثه بزرگتری داشته و به غذای بیشتری نیاز دارند.

نکته:یک گونه مرغ تخمگذار موسوم به ARAUCANA تخمهای با خالهای سبز رنگ میگذارد.


تصویر[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]نکته:کندن پوسته تخم مرغهای پخته در تخم مرغهای تازه از تخم مرغهای کهنه سخت تر است.


2- غشاهای درونی و بیرونی(INNER AND OUTER MEMBRANES): میان پوسته و سفیده قرار گرفته اند. این دو غشاء شفاف پروتئینی یک سد دفاعی در برابر هجوم باکتریها فراهم می آورند. جنس این دو غشاء عمدتاً از کرآتین می باشد.

3- اتاقک هوایی(AIR CELL): یک محفظه میان تهی بین سفیده و پوسته بوده که در انتهای پهن تر تخم مرغ واقع شده است. هنگامی که تخم مرغ از شکم مرغ خارج میگردد گرم است، اما پس از سرد شدن محتویات داخل آن منقبض گشته و غشاء داخلی از غشاء خارجی فاصله میگیرد. و اینگونه اتاقک هوایی شکل میگیرد. سایز سلول هوایی در درجه بندی تخم مرغ تعیین کننده میباشد. هر چه کیسه هوایی کوچکتر باشد درجه مرغوبیت تخم مرغ بالاتر خواهد بود. هر قدر تخم مرغ کهنه تر باشد و از زمان تخم گذاری زمان بیشتری گذشته باشد، رطوبت و دی اکسید کربن بیشتری از روزنه های پوسته خارج گردیده و هوا جایگزین آن میگردد که باعث حجیم تر شدن کیسه هوایی میشود. اتاقک هوایی در تخم مرغهای خیلی کهنه بصورت شناور در می آید. وظیفه اتاقک هوایی فراهم آوردن اکسیژن برای جوجه پیش از شکستن تخم میباشد.

[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]تصویر[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]4- سفیده و یا آلبومین(ALBUMIEN) : این بخش (67%) 2/3 از وزن مایعات تخم مرغ راتشکیل میدهد. سفیده تخم مرغ 50% پروتئین کل تخم مرغ را تشکیل میدهد. سفیده از چهار لایه با ضخامتهای متفاوت تشکیل یافته است. اما در کل میتوان سفیده را به دو لایه غلیظ درونی (57%) که چسبناک و یک لایه رقیق بیرونی (23%) که آبکی است، تقسیم کرد. لایه غلیظ داخلی در تخم مرغهای کهنه آبکی ورقیق میشود.

نکته:سفیده تازه سفت وبا قوام بوده اما سفیده کهنه شل و آبکی میباشد.

نکته: کدری آلبومین نشانه تازگی تخم مرغ است. این کدری در اثر وجود دی اکسید کربن در سفیده میباشد که فرصت خارج شدن پیدا نکرده است. هر چه تخم مرغ کهنه تر باشد دی اکسید کربن بیشتری از آن خارج گردیده و سفیده شفاف تر میگردد.

نکته:وظیفه سفیده محافظت از زرده تخم مرغ و تامین غذای اضافی برای رشد نطفه میباشد.

نکته: سفیده خام به دلیل وجود گلیکوپروتئین آویدین در معده قابل هضم نمی باشد. همچنین این پروتئین از جذب ویتامین بیوتین جلوگیری میکند. پختن تخم مرغ این پروتئین را خنثی میکند.

نکته:هنگامی که سفیده تخم مرغ زده میشود حجمش 8-6 برابر افزایش می یابد.

نکته:پروتئین سفیده خام محلول در آب است.

نکته: ته رنگ زرد و یا سبز رنگ قابل رویت در سفیده تخم مرغ نشانه وجود ریبوفلاوین(B2) در آن است.

نکته:PH سفیده تازه 7.9 میباشد که با گذشت زمان و با خروج دی اکسید کربن PH افزایش می یابد.

نکته: ترکیبات سفیده شامل 90% آب، 10% پروتئین،0.03% چربی، 1% کربوهیدرات و 0.5% خاکستر.

نکته: در سفیده ریبوفلاوین، نیاسین، پتاسیم، سدیم، سولفور، منیزیوم و کلر نیز موجود است.

نکته:پروتئینهای سفیده شامل OVALBUMIN(54%)،CONALLBUMIN(12%)،OVAMUCOID(12%)،OVOMUCIN،LYSOZYME،AVIDIN،OVOGLOBULIN،FLAVOPROTEINS میباشند.


5- زرده(YOLK): زرده (33%)1/3 وزن تخم مرغ(غیر از پوسته) را تشکیل می دهـد.50 % پروتئین تخم مرغ در زرده موجود میباشد. وظیفه زرده فراهم ساختن ذخیره غذای مورد نیاز رشد جنین میباشد.


تصویر[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]نکته: ترکیبات زرده شامل 50% آب، 17% پروتئین (فسفوپروتئین و لیپوپروتئین)،32% لیپید (فسفولیپید لسیتین(25%)، تری گلیسریدها(75%)، کلسترول)

نکته: در زرده آهن، کلسیم، فسفر، روی، ید، مس، منگنز، ویتامینهای محلول در چربی(A,D,E.K)، ویتامینهای بیوتین، کولین، فولیک اسید، اینوسیتول، پانتوتنیک اسید، پیروکسیدین،B12 نیز موجود میباشد.

نکته:ویتامینهای محلول در چربی تنها در زرده یافت میشوند.

نکته:لسیتین یک عامل امولسیون کننده بوده و موجب تثبیت و پایدار نگاه داشتن ترکیبات روغن و آب میگردد.

نکته:تمام چربیها و کلسترول در زرده تخم مرغ موجود میباشند. سفیده فاقد چربی و کلسترول است.

نکته: زرده از آب کمتر و ویتامین بیشتری نسبت به سفیده برخوردار است. ارزش تغذیه ای زرده بالاتر از سفیده است.

نکته: فلز روی فقط در زرده موجود است. نمک نیز عمدتاً در سفیده وجود دارد.

نکته:غشاء پوشاننده زرده ویتلین (VITELLINE) نام دارد که از پخش شدن زرده جلوگیری کرده و زرده را در برمیگیرد. با گذشت زمان این غشاء شکننده گردیده و هنگام شکستن تخم مرغ زرده فرم (گرد) قوام دار خود را از دست داده و در ظرف پخش میگردد.

نکته:PH زرده 6 میباشد که همواره ثابت است.

نکته:زرده نیز از چندین لایه تیره وروشن تشکیل یافته است اما با چشم قابل رویت نیست.

نکته:زرده یک تخم مرغ بزرگ 25 کیلو ژول کالری دارد.

نکته: یک تخم مرغ بزرگ حاوی 213 میلی گرم کلسترول میباشد. میزان مجاز دریافت روزانه کلسترول برای افراد سالم 300 میلی گرم در روز وبرای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی -عروقی، با کلسترول و یا فشار خون بالا 200 میلی گرم در روز میباشد.

نکته: جسم رویان و یا بلاستودرم(GERMINAL DISK) نقطه ای سفید رنگ، گرد و کوچک (3-2 میلی متر) روی سطح زرده میباشد که محل ورود اسپرم به تخم میباشد.

نکته:رنگدانه های زرده به خاطر وجود گزانتوفیلهای(XANTHOPHYLLS) لوتئین(LUTEIN) و زآگزانتین(ZEAZANTHIN) میباشد.

نکته: برخی اوقات پس از آب پز کردن تخم مرغ یک حلقه سبز رنگ بدور زرده شکل میگیرد. این حلقه به خاطر واکنش آهن موجود در زرده و سولفور موجود در سفیده میباشد که تشکیل سولفید آهن را داده اند. علت آن پختن بیش از حد و یا وجود آهن زیاد در آب پخت میباشد. آب پز کردن تخم مرغ در حرارت و زمان پخت مناسب و سرد کردن فوری تخم مرغها (با قرار دادن آنها درون آب سرد) پس از پخته شدن از تشکیل این حلقه سبز رنگ جلوگیری می کند.

نکته:لکه های خون(BLOOD SPOT) که در زرده یافت میگردد به علت پاره شدن عروق خونی در زرده طی شکل گیری تخم پدید می آیند. مصرف این لکه های خون هیچگونه ضرری نداشته و میتوان آنها را با نوک چاقو برداشت. وجود لکه های خون نشانه تازگی تخم مرغ است. با گذشت زمان زرده از سفیده آب جذب کرده و باعث رقیق شدن و ناپدید شدن این لکه ها میگردد.این لکه های خون تنها در یک درصد تخم مرغها مشاهده میشود.

رنگ زرده به چه عواملی بستگی دارد؟

رنگ زرده از زرد کم رنگ تا نارنجی پر رنگ متغیر است. رنگ زرده به جیره غذایی مرغها بستگی دارد. چنانچه رژیم مرغها حاوی رنگدانه گزانتوفیل ها باشد این رنگدانه در زرده رسوب میکند. چنانچه رژیم مرغها حاوی گندم وجو باشد رنگ زرده ، زرد کم رنگ و چنانچه جیره غذایی حاوی ذرت و برگ یونجه باشد زرده، نارنجی میگردد. چنانچه رژیم غذایی مرغها فاقد رنگ باشد، زرده بی رنگ تولید خواهد شد.

علت تشکیل تخم مرغ دو زرده چیست؟

این وضعیت در جوجه مرغهای جوان بیشتر روی میدهد که ارگانهای شکل دهنده تخم مرغ هنوز نظم نیافته و با دیگر ارگانها همزمان نگردیده اند (منظم نبودن حرکات مجرای تخم در اوایل تخمگذاری ). البته مرغهای پیر نیز ممکن است تخم دو زرده بگذارند. وراثت نیز یک فاکتور محسوب گردیده و در برخی نژادها این حالت بیشتررخ میدهد.

نکته:برخی اوقات ممکن است تخم فاقد زرده باشد.

نکته: برخی اوقات یک تخم مرغ درون تخم مرغ دیگری قرار دارد. این حالت بیشتر در اثر تنش ایجاد میگردد.



6- کالیزا و یا شالاز(CHALAZAE):رشته های مارپیچ، کدر و طناب مانند سفیده میباشند که وظیفه نگه داشتن زرده در مرکز تخم مرغ را به عهده دارند. این رشته ها همچون تکیه گاه عمل میکنند. هر قدر این رشته ها برجسته تر و قابل رویت تر باشند، تخم مرغ تازه تر است. مصرف این رشته ها کاملا بی خطر میباشد.

مطالب جالب در مورد تخم مرغ:

1- هر مرغ سالانه بطور متوسط 300-250 تخم میگذارد.

2- یک مرغ به 26-24 ساعت برای تولید تخم زمان نیاز دارد. پس از اتمام تخم گذاری 30 دقیقه بعد میتواند مجددا تخمک گذاری کند.

3- جوجه مرغها از سن 20-19 هفتگی به بعد شروع به گذاشتن تخم می کنند.

4- تخم ها پس از 21 روز به جوجه تبدیل میشوند.

5- زرده تخم مرغ از معدود غذاهایی است که بطور طبیعی حاوی ویتامین D میباشد.

6- مراحل شکل گیری تخم: 1-زرده، 2-سفیده،3 -غشاها، 4-پوسته آهکی.

7- تخم مرغ کامل ترین غذای طبیعت محسوب میگردد. تخم مرغ حاوی تمام ویتامینهای ضروری به استثنای ویتامین C میباشد.

8- با یک تخم شتر مرغ میتوان برای 10 نفر املت تهیه کرد. آب پز کردن یک تخم شتر مرغ به 45 دقیقه زمان نیاز دارد.

9- نخستین تخمها در اقیانوس ها سرباز کرده اند.

10- چنانچه تخم مرغ بطور تصادفی روی زمین افتاد روی آن نمک فراوان بپاشید تا تمیز کردن آن آسانتر شود.

11- در چین سالانه 160 میلیارد تخم مرغ تولید میگردد.

12- مرغها برای تخم گذاشتن نیازی به خروس و جفتگیری ندارند! مرغها بدون حضور خروسها نیز تخم میگذارند تنها تخمشان نابارور و فاقد نطفه خواهد بود.

نحوه تشخیص تخم مرغهای خام از پخته:

1- چنانچه تخم مرغ پخته را سریع بچرخانید، به مدت چند ثانیه به وضعیت ایستاده به دور خود خواهد چرخید. اما تخم مرغ خام روی سمت پهن خود و بطور خوابیده خواهد چرخید.

2- اگر تخم مرغ خام را بچرخانیم و ناگهان آن را با دست متوقف کرده و بلافاصله رها کنیم، تخم مرغ مجددا شروع به چرخیدن میکند، چراکه مایع درون آن به چرخیدن خود ادامه میدهد.

3- تخم مرغ پخته براحتی دور خود میچرخد اما تخم مرغ خام تلوتلو می خورد.

خواص تخم مرغ:

1- منعقد شدن(COAGULATIOIN): حرارت، استرس فیزیکی، الکل، اسیدها، نمکها و استون میتواند ساختمان پروتئین ها را تغییر داده و آنها را از هم بگسلد (تغییر خمیدگی پروتئینها) اما پیوندهای اولیه یعنی زنجیره آمینو اسیدها بدون تغییر باقی می مانند.حرارت پیوندهای متصل کننده بخشهای مختلف زنجیره را میشکند و ساختار پروتئین را تغییر میدهد. هنگامی که مجددا پیوندهای جدیدی شکل میگیرند پروتئین(موجود در سفیده و زرده) منعقد میگردند. در این حالت پروتئین سفیده و زرده به یک شبکه سه بعدی مبدل میگردند که آب در میان آنها محبوس گردیده است. در این حالت سفیده و زرده حالت لاستیک مانند پیدا میکنند.

نکته:سفیده تخم مرغ تازه در 65-62 درجه سانتی گراد منعقد میگردد.

نکته:با افزایش PH(افزایش کهنگی)، سفیده در حرارت کمتری منعقد میگردد بنابراین تخم مرغ تازه زمان بیشتری برای پخته شدن نیاز دارد.

نکته: شکر انعقاد سفیده را به تاخیر انداخته اما نمک و اسیدها آن را تسریع میکنند.

نکته:زرده در درجه حرارت 70-65 سانتی گراد منعقد میگردد.

2- امولسیون کننده(EMULSIFIER): لسیتین موجود در زرده تخم مرغ خاصیت امولسیون کننده دارد. یعنی از جدا شدن مخلوط آب و روغن جلوگیری میکند. (مثلا در تهیه مایونز)

3- کف کنندگی(FOAMING): هنگامی که تخم مرغ زده میشود هوا میان آن محبوس گردیده و کف میکند. در واقع مولکولهای هوا در میان پروتئینهای تخم مرغ احاطه میگردند.

نکته:زدن زیاد تخم مرغ باعث گشوده شدن مارپیچ پروتئین و اندکی منعقد شدن آن میگردد.

نکته:بهترین دما برای کف کردن حداکثر تخم مرغ 14 درجه سانتی گراد است.

نکته: هرچه زمان زدن تخم مرغ طولانی تر گردد حجم و پایداری کف بیشتر میگردد. اما زدن خیلی زیاد پف و کف را کاهش میدهد.

نکته:آب کف حاصل از زدن تخم مرغ را افزایش اما پایداری آن را کاهش می دهد.

نکته:روغن باعث کاهش خاصیت کف کنندگی تخم مرغ میگردد.

نکته:نمک پایداری کف حاصل از زدن تخم مرغ را کاهش میدهد.

نکته:زرده حجم کف حاصل از زدن تخم مرغ را کاهش میدهد.


4- پیوند دهنده(BINDING):تخم مرغ با انعقاد خود طی پخته شدن اجزای مواد غذایی را به یکدیگر متصل میکند.

5- ور آورندگی (هوادهی)(LEVEANING) : تخم مرغ زده شده حاوی هوا میباشد. از آنجایی که پروتئین خاصیت ارتجاعی دارد، این حبابهای هوا پس از حرارت دیدن میتوانند منبسط گردند.

6- عامل غلیظ کننده(THICKENING):مثلا در تهیه سسها.

7- لعاب(GLAZE): روی شیرینی و یا نانها استفاده میگردد. (سفیده، زرده و یا تخم مرغ کامل)

8- به غذاها طعم و رنگ میدهد.

9- بهترین و غنی ترین منبع پروتئین محسوب میگردد.


میزان مجاز مصرف تخم مرغ چه تعداد است؟

مصرف 4-3 تخم مرغ در هفته مجاز میباشد.

حساسیت به تخم مرغ چیست؟

برخی افراد به زرده و یا سفیده تخم مرغ آلرژی دارند و بایستی مواد غذایی دیگری را جایگزین تخم مرغ کنند. چنانچه در دستور آشپزی غذایی تخم مرغ نیز قید شده بود از ترکیب زیر جای تخم مرغ استفاده کنید:

یک قاشق چایخوری بکینگ پودر+یک ونیم قاشق چایخوری آب+یک و نیم قاشق چایخوری روغن.

انواع تخم مرغ:

1- استاندارد:این تخم مرغها بصورت صنعتی و با دستگاه های جوجه کشی تهیه شده اند.

2- بارور (نطفه دار): ارزش غذایی آنها با تخم مرغهای معمولی و فاقد نطفه برابر است. این تخم مرغها را میتوان جوجه کشی کرد. قیمت آنها از تخم مرغهای غیر بارور بالاتر است.

3- ارگانیک: چنانچه تغذیه مرغهای تخمگذار از غذاهای ارگانیک صورت گرفته باشد (در تهیه آنها از علف کشها و کودهای شیمیایی استفاده نشده باشد) تخم مرغ حاصل ارگانیک خواهد بود. قیمت این تخم مرغها گرانتر از تخم مرغهای معمولی است. (برای اطلاع بیشتر به مقاله غذاهای اورگانیک رجوع کنید.)

4- جوجه کشی طبیعی: با دستگاه های جوجه کشی مصنوعی تولید نشده اند و مرغها به فضای آزاد دسترسی داشته و در یک مکان محصور آزادانه سیر میکنند.

5- غنی شده با امگا 3 و یا ویتامینها.

6- پودر تخم مرغ.

مقایسه تخم پرندگان:

1- تخم بلدرچین:سایز تخمها کوچکتر از تخم مرغ بوده، اما طعم آنها یکسان است.5 تخم بلدرچین معادل یک تخم مرغ میباشد. پوسته تخم بلدرچین خالدار بوده و رنگ آن از قهوه ای تیره تا آبی و سفید متغیر است.



تصویر[/JUSTIFY]


[size=+0][SIZE=+0]2- تخم اردک: سایز آن از تخم مرغ اندکی بزرگتر است. سفیده آن نسبت به تخم مرغ شفاف تر بوده و پر طعم تر است. میزان کلسترول و چربی آن نسبت به تخم مرغ بالاتر است. تخم اردک در سایزهای متفاوت موجود میباشد. [/size][/SIZE]




[size=+0][SIZE=+0][/size][/SIZE]
[size=+0][SIZE=+0]تصویر[/size][/SIZE]



[size=+0][SIZE=+0]3- تخم غاز: سایز آن از تخم مرغ و تخم اردک بزرگتر است. از طعم غنی تری نیز برخوردار است. تخم غاز از کلسترول خیلی بالایی برخوردار است بطوری که در هر تخم در حدود 1200 میلی گرم کلسترول موجود است. بنابراین مصرف آن بایستی خیلی محدود گردد. [/size][/SIZE]




[size=+0][SIZE=+0][/size][/SIZE]
[size=+0][SIZE=+0]تصویر[/size][/SIZE]
[size=+0][SIZE=+0]4- تخم شتر مرغ: هر تخم شتر مرغ معادل 20 تخم مرغ میباشد. تخم شتر مرغ بسیار کمیاب می باشد. [/size][/SIZE]




[size=+0][SIZE=+0][/size][/SIZE]
[size=+0][SIZE=+0]تصویر[/size][/SIZE]
[size=+0][SIZE=+0]5- تخم بوقلمون: مشابه تخم مرغ میباشد اما اندکی بزرگتر است. پوسته تخم بوقلمون سفید و شیری رنگ و با خالهای قهوه ای است. کلسترول و چربی تخم بوقلمون نیز بالاست. طعم آن با تخم مرغ فرق چندانی نمیکند. تخم بوقلمون نیز کمیاب میباشد. [/size][/SIZE]





[size=+0][SIZE=+0]تصویر[/size][/SIZE]
[JUSTIFY][size=+0][SIZE=+0]ترکیبات شیمیایی یک تخم مرغ متوسط به وزن 58 گرم به قرار زیر میباشد:[/size][/SIZE][/JUSTIFY]
[JUSTIFY]تصویر[/JUSTIFY]
نمایه کاربر
13490
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 161
تاریخ عضویت: شنبه ۷ دی ۱۳۹۲, ۹:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: تربت جام
تشکر کرده: 76 دفعه
تشکر شده: 100 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط 13490 »

چرا از کیک آمکاده پروبی استفاده نمی کنید؟ درد سرش کمتره
نمایه کاربر
mahdi1
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 243
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۹:۵۳ ب.ظ
تشکر کرده: 107 دفعه
تشکر شده: 86 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط mahdi1 »

degar نوشته شده:سلام،
درصد پروتئین سفیده تخم مرغ بیشتراز،زرده است پس چرااز زرده استفاده میشه اگرازسفیده یاکل تخم مرغ استفاده بشه مشکلی پیش میاد؟ تصویر

با سلام سوال بسیار خوبی هست که اگر دوستان جواب بدن ممنون می شم
باید دنیا را کمی بهتر از آنچه تحویل گرفته ای ؛ تحویل دهی ...
خواه با فرزندی خوب ...
خواه با باغچه ای سرسبز ...
خواه با اندکی بهبود شرایط اجتماعی ...

و اینکه بدانی ...
حتی فقط یک نفر با بودن تو ساده تر نفس کشیده است .
این یعنی تو موفق شده ای!
نمایه کاربر
ATF
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 48
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۲, ۱۰:۵۲ ق.ظ
محل اقامت: نوشهر
تشکر شده: 38 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط ATF »

سلام مجدد
بله دوست عزیز چنانچه پودر زرده گیر نیاوردید می توانید از زرده تخم مرغ استفاده کنید.
زرده تخم مرغ را در مقداری اب شکر زده وسپس به مواد خشک اضافه می کنیم .برای هر یک کیلو مواد خشک (ارد سویا+مخمر+شیرخشک)7-9 زرده تخم مرغ
موفق باشید
نمایه کاربر
Kismar
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲, ۸:۵۸ ب.ظ
محل اقامت: تهران...بجنورد
تشکر کرده: 335 دفعه
تشکر شده: 779 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط Kismar »

درست کردن و اماده سازی 1 کیلو پودر خشک زرده تخم مرغ 50000 تومن در میاد تازه زنبور رو به بشدت به اسهال می اندازدتصویراز گرده گل که تو بازار هست و کیلو 33000 تومنه استفاده کنید 1 کیلو گرده رو با 10 کیلو پودر شکر و 2 تا 3 کیلو عسل خوب ورز داده و به کلنی بدهید.....جایگرین گرده میتواند شیر خشک کم چربی که در داروخانه ها موجود هست نیز باشد.....
آخرین ويرايش توسط 1 on Kismar, ويرايش شده در 0.
*[I]** زنبورستان کیسمار استان خراسان شمالی شهر ستان شیروان***09123386142
...........
[/I]
نمایه کاربر
hosein552
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 82
تاریخ عضویت: شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰, ۱:۰۲ ق.ظ
محل اقامت: چ وب
تشکر کرده: 17 دفعه
تشکر شده: 79 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط hosein552 »

hany نوشته شده:با سلام
من چند روزه هر جا میرم پودر زرده تخم مرغ برای کیک گرده بگیرم ندارند، حتی از شیرینی فروشی ها هم سراغ گرفتم ندارند ،از دوستان کسی می دونه پودر زرده تخم مرغ رو از کجا باید تهیه کرد؟جایگزینی هم داره؟

سلام
برای تهیه 10 کیلو کیک 8الی 10 تخم مرغ را خوب آب پز کرده سپس زرده ها را از سفیده جدا میکنیم و انها را در بشقابی ریخته وبا چنگال له میکنیم .ظرف را روی بخاری میگذاریم تا رطوبت موجود در زرده کشیده شود بعد از کشیده شدن رطوبت زرده ها را با دست پودر میکنیم و هنگام ساخت کیک پودر زرده تخم مرغ حاصل را به مواد اضافه میکنیم. چند ساله از این روش استفاده میکنم استقبال زنبورها از کیک عالی هست. چند روز آینده هم برا تهیه کیک که از 20 بهمن به زنبورها میدم از همین روش استفاده میکنم.تصویرتصویر
نمایه کاربر
mahdi1
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 243
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۹:۵۳ ب.ظ
تشکر کرده: 107 دفعه
تشکر شده: 86 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط mahdi1 »

hosein552 نوشته شده:
hany نوشته شده:با سلام
من چند روزه هر جا میرم پودر زرده تخم مرغ برای کیک گرده بگیرم ندارند، حتی از شیرینی فروشی ها هم سراغ گرفتم ندارند ،از دوستان کسی می دونه پودر زرده تخم مرغ رو از کجا باید تهیه کرد؟جایگزینی هم داره؟

سلام
برای تهیه 10 کیلو کیک 8الی 10 تخم مرغ را خوب آب پز کرده سپس زرده ها را از سفیده جدا میکنیم و انها را در بشقابی ریخته وبا چنگال له میکنیم .ظرف را روی بخاری میگذاریم تا رطوبت موجود در زرده کشیده شود بعد از کشیده شدن رطوبت زرده ها را با دست پودر میکنیم و هنگام ساخت کیک پودر زرده تخم مرغ حاصل را به مواد اضافه میکنیم. چند ساله از این روش استفاده میکنم استقبال زنبورها از کیک عالی هست. چند روز آینده هم برا تهیه کیک که از 20 بهمن به زنبورها میدم از همین روش استفاده میکنم.تصویرتصویر
با سلام
زرده باعث فساد زود کیک نمی شود
باید دنیا را کمی بهتر از آنچه تحویل گرفته ای ؛ تحویل دهی ...
خواه با فرزندی خوب ...
خواه با باغچه ای سرسبز ...
خواه با اندکی بهبود شرایط اجتماعی ...

و اینکه بدانی ...
حتی فقط یک نفر با بودن تو ساده تر نفس کشیده است .
این یعنی تو موفق شده ای!
نمایه کاربر
faraz
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 77
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۱, ۲:۵۶ ق.ظ
محل اقامت: zandgan
تشکر کرده: 132 دفعه
تشکر شده: 77 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط faraz »

با سلام خدمت دوستان.بر اساس تحقیق انجام شده در بخش تحقیقات زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از بین شش جیره کمکی استفاده شده یک جیره بهتر از جیره های دیگر بوده است. مواد اصلی پروتئینی جیره : پودر سویا پروتئین تک یاخته ای(مخمر) و پودر زرده خشک شده تخم مرغ ومواد دیگر است.(شیر کم چرب سرکه اب وعسل اکسی تتراسیکلین) با تشکر.
نمایه کاربر
mahdi1
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 243
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۹:۵۳ ب.ظ
تشکر کرده: 107 دفعه
تشکر شده: 86 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط mahdi1 »

با سلام
چرا به جای پودر زرده از پودر سفیده تخم مرغ استفاده نمی شود
باید دنیا را کمی بهتر از آنچه تحویل گرفته ای ؛ تحویل دهی ...
خواه با فرزندی خوب ...
خواه با باغچه ای سرسبز ...
خواه با اندکی بهبود شرایط اجتماعی ...

و اینکه بدانی ...
حتی فقط یک نفر با بودن تو ساده تر نفس کشیده است .
این یعنی تو موفق شده ای!
نمایه کاربر
faraz
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 77
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۱, ۲:۵۶ ق.ظ
محل اقامت: zandgan
تشکر کرده: 132 دفعه
تشکر شده: 77 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط faraz »

mahdi1 نوشته شده:با سلام
چرا به جای پودر زرده از پودر سفیده تخم مرغ استفاده نمی شود

با سلام خدمت دوست عزیز. اقای جهانی مطلبی درباره تخم مرغ با توضیحاتی خوب مرقوم کرده اند.(در همین کامنت) دوباره با حوصله مرور بفرمایید. به پاسخ خود میرسید. با تشکر
نمایه کاربر
hosein552
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 82
تاریخ عضویت: شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰, ۱:۰۲ ق.ظ
محل اقامت: چ وب
تشکر کرده: 17 دفعه
تشکر شده: 79 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط hosein552 »

mahdi1 نوشته شده:
hosein552 نوشته شده:
hany نوشته شده:با سلام
من چند روزه هر جا میرم پودر زرده تخم مرغ برای کیک گرده بگیرم ندارند، حتی از شیرینی فروشی ها هم سراغ گرفتم ندارند ،از دوستان کسی می دونه پودر زرده تخم مرغ رو از کجا باید تهیه کرد؟جایگزینی هم داره؟

سلام
برای تهیه 10 کیلو کیک 8الی 10 تخم مرغ را خوب آب پز کرده سپس زرده ها را از سفیده جدا میکنیم و انها را در بشقابی ریخته وبا چنگال له میکنیم .ظرف را روی بخاری میگذاریم تا رطوبت موجود در زرده کشیده شود بعد از کشیده شدن رطوبت زرده ها را با دست پودر میکنیم و هنگام ساخت کیک پودر زرده تخم مرغ حاصل را به مواد اضافه میکنیم. چند ساله از این روش استفاده میکنم استقبال زنبورها از کیک عالی هست. چند روز آینده هم برا تهیه کیک که از 20 بهمن به زنبورها میدم از همین روش استفاده میکنم.تصویرتصویر
با سلام
زرده باعث فساد زود کیک نمی شود

سلام
تترا سیکلین و سرکه از فساد کیک جلوگیری میکنند .در ضمن اگه کیک خوب وخوش خوراک تهیه بشه چند روز پس از قرار دادن در کندو توسط زنبور ها مصرف میشه و فرصت فساد پیدا نمیکنهتصویرتصویر
نمایه کاربر
degar
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 199
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۲, ۴:۳۲ ب.ظ
محل اقامت: زنجان،هیدج
تشکر کرده: 188 دفعه
تشکر شده: 100 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط degar »

hosein552 نوشته شده:
hany نوشته شده:با سلام
من چند روزه هر جا میرم پودر زرده تخم مرغ برای کیک گرده بگیرم ندارند، حتی از شیرینی فروشی ها هم سراغ گرفتم ندارند ،از دوستان کسی می دونه پودر زرده تخم مرغ رو از کجا باید تهیه کرد؟جایگزینی هم داره؟

سلام
برای تهیه 10 کیلو کیک 8الی 10 تخم مرغ را خوب آب پز کرده سپس زرده ها را از سفیده جدا میکنیم و انها را در بشقابی ریخته وبا چنگال له میکنیم .ظرف را روی بخاری میگذاریم تا رطوبت موجود در زرده کشیده شود بعد از کشیده شدن رطوبت زرده ها را با دست پودر میکنیم و هنگام ساخت کیک پودر زرده تخم مرغ حاصل را به مواد اضافه میکنیم. چند ساله از این روش استفاده میکنم استقبال زنبورها از کیک عالی هست. چند روز آینده هم برا تهیه کیک که از 20 بهمن به زنبورها میدم از همین روش استفاده میکنم.تصویرتصویر




سلام،امروززرده تخم مرغ آب پز رو رنده کردم وچندساعتی گذاشتم پشت بخاری تا خشک شد حالا میشه این روچندروزی نگه داری کرد؟ تصویر
اینم عکسش
پیوست ها
زرده تخم مرغ
زرده تخم مرغ
نمایه کاربر
hosein552
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 82
تاریخ عضویت: شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰, ۱:۰۲ ق.ظ
محل اقامت: چ وب
تشکر کرده: 17 دفعه
تشکر شده: 79 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط hosein552 »

degar نوشته شده:
hosein552 نوشته شده:
hany نوشته شده:با سلام
من چند روزه هر جا میرم پودر زرده تخم مرغ برای کیک گرده بگیرم ندارند، حتی از شیرینی فروشی ها هم سراغ گرفتم ندارند ،از دوستان کسی می دونه پودر زرده تخم مرغ رو از کجا باید تهیه کرد؟جایگزینی هم داره؟

سلام
برای تهیه 10 کیلو کیک 8الی 10 تخم مرغ را خوب آب پز کرده سپس زرده ها را از سفیده جدا میکنیم و انها را در بشقابی ریخته وبا چنگال له میکنیم .ظرف را روی بخاری میگذاریم تا رطوبت موجود در زرده کشیده شود بعد از کشیده شدن رطوبت زرده ها را با دست پودر میکنیم و هنگام ساخت کیک پودر زرده تخم مرغ حاصل را به مواد اضافه میکنیم. چند ساله از این روش استفاده میکنم استقبال زنبورها از کیک عالی هست. چند روز آینده هم برا تهیه کیک که از 20 بهمن به زنبورها میدم از همین روش استفاده میکنم.تصویرتصویر




سلام،امروززرده تخم مرغ آب پز رو رنده کردم وچندساعتی گذاشتم پشت بخاری تا خشک شد حالا میشه این روچندروزی نگه داری کرد؟ تصویر
اینم عکسش


سلام
بنده تا به حال پودر زرده تخم مرغ را نگهداری نکردم .معمولا همان روزی که قصد تهیه کیک میکنم همان روز پودر زرده تخم مرغ را آماده میکنم وبا بقیه مواد مخلوط میکنم .کیک بدست آمده را حسابی ورز میدهم سپس برای مدت یک شب درون یخچال میگذارم و روز بعد مواد را درون ظروف ماست یک نفره میریزم ودر اختیار زنبور ها میگذارم چند روز بعد .از کندو بازدید کرده در صورت مصرف یک بار دیگر ظرف ها را با کیک پر کرده و در کندو قرار میدهم .تصویرتصویر
نمایه کاربر
Kismar
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲, ۸:۵۸ ب.ظ
محل اقامت: تهران...بجنورد
تشکر کرده: 335 دفعه
تشکر شده: 779 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط Kismar »

از نظر قیمت پودر زرده تخم مرغ با گرده یکی در میاد شاید هم گرونتر هم باشه .....یک قوطی شیر خشک کم چرب نوزاد با 5 کیلو در بهار یا 10 کیلو پودر شکر در زمستان مخلوط کرده و با عسل کیک میسازیم...فراموش نکنید شیرخشک مملو از ویتامین و موا معدنی مورد نیاز در کلنی نیز میباشد.....


تصویر



آخرین ويرايش توسط 1 on Kismar, ويرايش شده در 0.
*[I]** زنبورستان کیسمار استان خراسان شمالی شهر ستان شیروان***09123386142
...........
[/I]
نمایه کاربر
mahdi13635
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 58
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۲, ۹:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: بيرجند
تشکر کرده: 47 دفعه
تشکر شده: 49 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط mahdi13635 »

دوستان اگه لطف کنن یه راهنمایی جامع در مورد سوال های زیر بکنن که بعضی از ابهامات برطرف بشه.

منظور از شیر خشک کم چرب چربی زیر چند درصد هستش؟
بعضی از پستها به تف دادن آرد لوبیای سویا اشاره شده وبعضی به عدم تف دادن.حالا کدومش درسته؟
زرده تخم مرغ رو باید پخت و خشک کرد یا خام خشک کرد یا تازه به کیک اضافه کرد؟
به جای مخمر آبجو میشه از مخمر نانوایی هم استفاده کرد و مقدار آن باید کمتر از مقدار مخمر آبجو باشه یا برابر؟(منظور یک قسمت از 4 قسمت فرمول معروف)
نمایه کاربر
YONES_Z
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 123
تاریخ عضویت: شنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۰, ۱۰:۰۵ ق.ظ
محل اقامت: فارس
تشکر شده: 83 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط YONES_Z »

با سلام

اینجانب از روش زیر استفاده کردم

شیر خشک را با دست در حجره هایی که کمی شهد دارن میریزم و صاف میکنم

شیر خشک شهد را جذب کرده و زنبورها فقط زحمت خوردنشو میکشن
البته این سری از سرلاک استفاده کردم که بعضی زنبورها میریختن بیرون شاید نیاز به اسپری آب شکر باشد تا ...
نمایه کاربر
Kismar
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲, ۸:۵۸ ب.ظ
محل اقامت: تهران...بجنورد
تشکر کرده: 335 دفعه
تشکر شده: 779 دفعه
تماس:

Re: پودر زرده تخم مرغ

پست توسط Kismar »

YONES_Z نوشته شده:با سلام

اینجانب از روش زیر استفاده کردم

شیر خشک را با دست در حجره هایی که کمی شهد دارن میریزم و صاف میکنم

شیر خشک شهد را جذب کرده و زنبورها فقط زحمت خوردنشو میکشن
البته این سری از سرلاک استفاده کردم که بعضی زنبورها میریختن بیرون شاید نیاز به اسپری آب شکر باشد تا ...

شما با این کار نه تنها به رشد کلنی کمک نمی کنید بلکه بیشتر مانع رشد انها میشوید تصویر
*[I]** زنبورستان کیسمار استان خراسان شمالی شهر ستان شیروان***09123386142
...........
[/I]
موضوع جدید ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 11 مهمان