صفحه 1 از 1

خراب شدن عسل

ارسال شده: شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۲, ۱۰:۴۳ ق.ظ
توسط manoto_mr
با سلام خدمت دوستان عزیز .
اولا عید گذشتتون مبارک .
سال گذشته تقریبا 10 شان عسل با موم واسه مصرف خودم برداشتم گذاشتم تو یخچال . چند روز پیش دو تا از شان ها رو که برداشتم پولک های روی موم رو تراش دادم دیدم همش آب بود که ترش شده بود ریخت بیرون و کلا خالی شد . قبلا شانهایی که پولک نخورده بودند دیدم اینجوری بشه ولی اینجوریشو ...
حالا سوال واسم پیش اومد آیا میشه زنیورا عسل نارس رو هم پولک بزنن ؟

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۲, ۲:۵۹ ب.ظ
توسط naragh
سلام
بله وقتي شهد زياد باشه زنبور ها براي اينكه فرصت را از دست ندهند حجره ها را زود پر مي كنند تا بعدا تبديل به عسل كنند.

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۲, ۴:۰۶ ب.ظ
توسط saman
سلام
من 8 ماه پیش 3 کیلو عسل که به نظر خودم حتی یک قطره شکر توش نیست دادم به یه مشتری آشنا چند روز پیش دیدمش میگفت عسلت شکرک زده خیلی اعصابم خرد شد وحتی نیم ساعت هم گذاشتیمش تو آب 60 تا 70 درجه ولرم حالت شکرکش از بین نرفت بنظر دوستان علتش چی میتونه باشه؟(هر چه آیه و قسم که شکری نیست تو گوشش نرفت که نرفت فقط شرط بستم که دیگه جزئی فروشی نکنم)

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۲, ۷:۱۷ ب.ظ
توسط ahmad5
saman نوشته شده:سلام
من 8 ماه پیش 3 کیلو عسل که به نظر خودم حتی یک قطره شکر توش نیست دادم به یه مشتری آشنا چند روز پیش دیدمش میگفت عسلت شکرک زده خیلی اعصابم خرد شد وحتی نیم ساعت هم گذاشتیمش تو آب 60 تا 70 درجه ولرم حالت شکرکش از بین نرفت بنظر دوستان علتش چی میتونه باشه؟(هر چه آیه و قسم که شکری نیست تو گوشش نرفت که نرفت فقط شرط بستم که دیگه جزئی فروشی نکنم)
این از بی اطلاعی مردمه که فکر میکنند که عسل همیشه باید شفاف و روان بمونه ، به گفته دکتر شهرستانی عسل شکرک زده رو در اروپا بیشتر و یا حتی گرونتر میخرن چون از سالم بودنش اطمینان دارن بر عکس کشور ما ، همه نوع عسل طبیعی بعد از مدتی بسته به نوع گل شکرک میزنه ، عسل کوه بعد از تقریبأ 6 یا 7 ماه ، عسل مزرعه مانند پنبه یا آفتاب گردون کمتر از یک ماه .(که همتون میدونید) تو سایتهای خارجی وقتی عسل طبیعی رو جستجو میکنید بیشتر عسل رس کرده رو نشون میدن ، اگه صدا و سیمای لعنتی ما چند تا برنامه در این مورد بگذاره دیگه زنبوردارها این مشکلات رو ندارن ، شما بهترین عسل رو به آشناتون دادین (عسل خام) و اینم از تشکرشون ! من وقتی عسل رس میکنه در زیر 45 درجه حرارت میدم که به گفته کارشناسان خواصش از بین نمیره (که امیدوارم این طور باشه) حرارت میدم که 2 روز هم طول میکشه .

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۲, ۷:۲۳ ب.ظ
توسط ahmad5
manoto_mr نوشته شده:با سلام خدمت دوستان عزیز .
اولا عید گذشتتون مبارک .
سال گذشته تقریبا 10 شان عسل با موم واسه مصرف خودم برداشتم گذاشتم تو یخچال . چند روز پیش دو تا از شان ها رو که برداشتم پولک های روی موم رو تراش دادم دیدم همش آب بود که ترش شده بود ریخت بیرون و کلا خالی شد . قبلا شانهایی که پولک نخورده بودند دیدم اینجوری بشه ولی اینجوریشو ...
حالا سوال واسم پیش اومد آیا میشه زنیورا عسل نارس رو هم پولک بزنن ؟
عسل به شدت جاذب رطوبته شما تو یخچال گذاشتین و رطوبت رو جذب کرده آبکی و ترش شده.

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۲, ۸:۴۲ ب.ظ
توسط avrinasal
با سلام دوست عزیز در جواب پرسشتون باید بگم که همکار ودوست گرامی شما باید بدونید که عسل رو هیچگاه نباید درون یحچال نگهداری کرد یخچال پر از رطوبته و عسل هم فوق العاده رطوبت گیره این هم به خاطر فروکتوز ه که درون عسل هست تنها چیز و یا بهتر بگم دشمن عسل رطوبته. متاسفانه بیشتر مردم و یا بهتر بگم بیش از 90% اعتقاد دارند که عسل رو باید درون یخجال نگهداری کرد که کلا اشتباهه و علت اونم نااگاهی و نداشتن فرهنگ مصرف و نبود تبلیغات در رسانه هاست شاید شما خواستید که با گذاشتن درون یخچال از شر بید موم خوار خلاص شوید درسته شما بهترین راه رو انتخاب کردید چون قرصهای فسفات خطرناک هستند و سرطان زا ولی شما بایدشان عسل رو بمدت 12 ساعت درون فریز نگهداری میکردیدو بعد به بیرون از فریز انتقال میدادید نه درون یخچال اونم به مدت زیاد و علت آب شدن و خراب شدم عسلتونم به این دلیله . موفق و پیروز باشید . تصویر

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۲, ۷:۱۹ ب.ظ
توسط manoto_mr
ممنون دوستان . پس دلیلش یخچال بوده ؟
ولی جواب این سوالو ندادین زنبورا قبل اینکه عسل رسیده بشه روشو پولک می زنن یا نه ؟

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: دوشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۲, ۲:۰۰ ق.ظ
توسط arashsoft
سلام و خسته نباشید خدمت بزرگواران گرامی تصویر
یه سوال
خوب اگه اون قاب عسل را داخل ‍‍ پلاستیک های وکیوم مخصوص بزاریم و تمام هوای اون را با دستگاه وکیوم خالی کنیم و پلمپش کنیم و بزارین یخجال بازم رطوبت میگیره به خودش
ممنون

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: دوشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۲, ۸:۱۰ ق.ظ
توسط ehsanklop
سلام
عسل رطوبت رو از هوا میگیره . داخل یخچال به خاطر رطوبت خیلی بالا این کار سریعتر انجام میشه . شما یه شیشه عسل رو بزارین تو هوای ازاد بعد از مدتی رطوبت میگیره و خراب میشه . دوستی که خودش عسل میفروشه دیروز میگفت عسلش رو تو ظرف بدون در ( تو یه پارچ شیشه ای ) نگهداری کرده الان عسلش مزه ترشی گرفته . تازه میگفت چیکار کنم .
عزیزان عسل رو فقط و فقط تو ظروف در بسته شیشه ای دور از نور خورشید تو دمای حدود 25 درجه نگهداری کنین . اینطوری خواصش رو تا سالها حفظ میکنه . مثل عسل فراعنه مصر که بعد 3000 سال هنوز سالم مونده

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: دوشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۲, ۹:۴۹ ق.ظ
توسط m63
قبول که رطوبت باعث خراب شدن عسل میشه ولی اون سلولهایی که زنبور پولک زده چی؟رطوبت نمیتونه وارد سلول بشه.
من از یکی شنیدم اگه زنبور جمعیتش نسبت به شهد طبیعت کم باشه یعنی شهد فراوون باشه و جمعیت زنبور کم و فضای کافی برای ذخیره ممکنه چنین حالتی پیش بیاد

Re: خراب شدن عسل

ارسال شده: دوشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۲, ۱۰:۳۳ ق.ظ
توسط avrinasal
[quote="m63"]قبول که رطوبت باعث خراب شدن عسل میشه ولی اون سلولهایی که زنبور پولک زده چی؟رطوبت نمیتونه وارد سلول بشه.
من از یکی شنیدم اگه زنبور جمعیتش نسبت به شهد طبیعت کم باشه یعنی شهد فراوون باشه و جمعیت زنبور کم و فضای کافی برای ذخیره ممکنه چنین حالتی پیش بیاد[/quote

دوست عزیز شما جواب خودتون رو دادید شما میگید که جمعیت کمتر از شهد موجود در منطقه بله درست وقتی که جمعیت زنبور ها کم باشه و منطقه هم مثل مال شما پر از رطوبت ممکن عسل ترش کنه فکر کنم که دیده باشید وقتی که به کلنی که جمعیتش ظعیفه شکر داده باشید نمیتونه شربتو برداره و بعد از چند روز که درب صندوق رو باز کردید میبینید که شربت ترش کرده . خوب عسل هم مثل اینه وقتی جمعیت کم باشه زنبور نمیتونه اب شهدی رو که از بیرون اورده بگیره و رطوبت منطقه هم که زیاد باشه باعث میشه که عسل یا همون شهد در شان ترش کنه و حتی اگر شان هم دارای پولک باشه این اتفاق رخ میده . موفق باشید . تصویر