صفحه 1 از 1

عسل بسیار تیره رنگ

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۴, ۱۰:۲۷ ب.ظ
توسط hamedhm
سلام به همگی دوستان
یکی از دوستان من عسلی 15 ساله رو به من داده و این عسل قهوه ای تیره هست و به نسبت هم شل تر از عسل های دیگر هست (منظورم از عسل های دیگر عسلی هست که ما از فروشگاه خریدم). به نظر من بوی این عسل از بوی عسل قبلی(که گفتم از فروشگاه خریدیم) خیلی بهتره، به نظر من عطر خاصی داره. ولی خیلی قهوه ای هست و به نسبت شلتر. به نظر شما دلیلش چی میتونه باشه؟

Re: عسل بسیار تیره رنگ

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۴, ۴:۱۱ ب.ظ
توسط aliborhani
سلام گله . شل بودن عسل میتونه به خاطر نارس بودن عسل باشه یا محل تولیدش . اگر استان های شمالی و شرجی عسل تولید شده حتما عسل شلتری هست چون رطوبت هوا باعث این رقیق بودن است ولی اگر عسل در مناطق خشک و مرکزی تولید شده این عسل نارس است . زنبور عسل بعد از جمع اوری شهد هر شب این شهد ها را از سلول ها به داخل بدن خود میکشند و رطوبت اظافه ی عسل جذب بدن زنبور میشود و دوباره این عسل سلول ها انبار میشود . که البته زنبور هر بار انزیمی به نام ویازتاز به این عسل میزند که تمام خواص مفید عسل میباشد . این عسل بعد از رطوبت گری کامل توسط زنبوران عسل سلول به سلول با لایه ای ناز از موم بسته میشود که به اصطلاح به ان موم موم سر سرندی میگویند و عسلی که از این سلول ها استخراج میشود توسط زنبوردار عسل رسیده نام دارد که بسیار سفت و با کیفیت است ولی بعضی از زنبورداران زیاد صبور نیستند مثل من و قبل از بسته شدن سلولها با موم و رسیدن کامل عسل این عسل شل رات برداشت میکنند که اصلا کار بدی هم نیست . خسته شدم بسه دیگه خخخختصویرتصویر

Re: عسل بسیار تیره رنگ

ارسال شده: سه‌شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴, ۱۲:۲۵ ب.ظ
توسط hamedhm
ممنونم از اطلاعات شما.

Re: عسل بسیار تیره رنگ

ارسال شده: یک‌شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۵, ۱:۵۶ ب.ظ
توسط aseleorganic
باسلام درپاسخ به سوال دوست عزیز درمورد تیره رنگ بودن و شل بودن عسل باید بگم....تیره رنگ بودن عسل به سه عامل اصلی یعنی نوع شهد گیاه مورد تغذیه زنبور --در معرض حرارت بودن و همچنین مدت زمان گذشته از برداشت عسل بستگی دارد.بهتره از اون شخص بپرسین که این عسل مربوط به شهد چه نوع گیاهانی هست؟عسل شوید و برخی نمونه های کنار و بلوط و سیاه دانه وکاج و گندم سیاه و ....رنگ عسلشون به طور طبیعی تیره رنگ هست....البته طبق فرمایش خودتون اگر واقعا این عسل مربوط به 15 سال پیش باشد شک نکنین براثر ماندگاری و بالا رفتن سطح hmf عسل تیرگی حاصل شده که با انالیز در ازمایشگاه و اندازه گیری سطحhmf میشه به به این مساله پی برد....البته میتونین با اندازه گیری انزیم دیاستاز نیز واقعا به تازه یا مونده بودن عسل پی ببرین.....
اما بحث دوم که فرمودین عسل ابکی هست...مربوط مییشه به منطقه برداشت عسل که اگر منطقه شمال و پررطوبتی باشه طبعا رطوبتش بالاتره و رقیق تره...اما چون فرمودین این عسل مروبط به 15 سال پیشه دیگه باید بر اثر زمان و کاهش رطوبت حتما تا حالا رس کرده باشه و تغییر بافت داده باشه....علت دیگر شل بودنش همه میتونه به عدم رسیدن کامل عسل و نارس بودنش باشه که چون یکی از دوستان تا حدودی راجبش توضیح داده دیگه درموردش چیزی نمیگم. به نظر من بهترین کار ممکن اینه که در یه ازمایشگاه معتبر....دیاستاز و رطوبت و hmf رو اندازه گیری کنین...برای خلوصش هم درصد ساکارز و فروکتوزش رو هم میتونین تست بگیرین...سوالی داشتین بهم پیام بدین...درخدمتتون هستم....
این رو هم بگم که بنده سالهاست تو کار جمع اوری و فروش عسلهای کمیاب کوهی از اقصی نقاط این مرز وبوم هستم و تا کنون بیش از 150 نمونه عسل با منشا گلهای کمیاب و نادر رو بصورت ارشیو دارم ویه جورایی کلکسیونر عسل محسوب میشم ومدام با ازمایشگاهها کار میکنم....اینارو گفتم که بدونین از روی اگاهی وتجربه حرف زدم دوست عزیز...درپناه خداوند باشین...