چگونه عسل خوب را تشخیص دهیم؟

مطالب و مقالات ارسالی در مورد زنبورعسل و زنبورداری که توسط دوستان و کاربران ارسال شده است.
پرورش ملکه زنبورعسل,اصلاح نژاد,اصلاح نژاد,بيماريها وافات زنبورعسل,بازديد كندو و نگهداري,تجهيزات زنبورداري,لغات انگليسي زنبورعسل,اخبار و متفرقه,
شكل شناسي و فيزيولوژي,تغذيه زنبورعسل وزمستان گذراني

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

چگونه عسل خوب را تشخیص دهیم؟

پست توسط mellifera »

چگونه عسل خوب را تشخیص دهیم؟

تصویر عسل از ادوار گذشته تا به امروز همواره هم به عنوان خوراکی و هم دارویی طبیعی، در اکثر نقاط جهان مورد استفاده بوده است.
[RIGHT]عسل حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است و همین مسئله به این ماده خاصیت میکروب زدایی می دهد. در گذشته از عسل در اکثر داروها جهت بالا بردن خاصیت دارو، استفاده می شد.[/RIGHT]
[RIGHT]از خواص گوناگون عسل می توان به تاثیر آن برای سرفه، برطرف کردن زخم های دهان و ورم گلو، پیشگیری از آسم، مفید بودن برای استحکام لثه ها، پاکسازی دستگاه گوارش و معده و روده، درمان آب مروارید، معالجه قولنج، صفرابری، از بین بردن سنگ کلیه، درمان کم خوابی، رفع کم اشتهایی، بهبود جریان خون، گشایش گرفتگی مویرگ ها و عروق، نشاط بخشی به پوست و ... اشاره کرد.[/RIGHT]
[RIGHT]اگر به مغازه هایی که کار آنها صرفا فروش عسل است مراجعه کنید، عسل هایی به رنگ های مختلف از طیف رنگی روشن تا تیره می بینید.[/RIGHT]
[RIGHT]علت این تفاوت رنگ این است که هر یک از این عسل ها از منطقه ای متفاوت به دست آمده و مسلماً گل هایی که زنبورهای عسل برای ساخت عسل از شهد آنها استفاده کرده اند، با سایر مناطق متفاوت است.[/RIGHT]
[RIGHT]تصویر[/RIGHT]

در بسیاری از مناطق ایران، زنبورداری به عنوان زیرمجموعه ای از دامپروری، به صورت حرفه ای انجام شده و حتی بخشی از عسل ایران نیز صادر می شود.
در کنار عسل های مربوط به زنبورهای پرورشی، گاه می توان عسل کاملا طبیعی و متعلق به زنبورهای وحشی را هم در عسل فروشی ها پیدا کرد که البته با قیمتی بسیار بالا به فروش می رسند (هر شیشه کوچک حدود 75000 تومان) و غالباً رنگی تیره تر از عسل زنبورهای پرورشی دارند.
در بین مناطق مختلف ایران، معمولا عسل متعلق به مناطق سرد و خشک کوهستانی کیفیتی بهتر از عسل مناطق مرطوب دارد. به عنوان مثال عسل سبلان یا نهاوند، بهتر از عسل شمال است.
آزمایشی برای تعیین اصل بودن عسل
زنبورداران گاه برای تولید بیشتر، زنبورها را در کنار شهد گل های طبیعی با شکر یا قندهای مصنوعی تغذیه می کنند و همین مسئله موجب افت کیفیت عسل می شود و این موضوع ارتباطی با رنگ یا منطقه تولید عسل ندارد.
برای اینکه از مرغوب بودن عسل اطمینان حاصل کنید، یک قاشق چایخوری را از عسل مورد نظر پر کرده و قاشق را کج کنید تا عسل آرام آرام بریزد. اگر عسل موجود روی قاشق تا آخر به صورت غیر منقطع و با جریانی پیوسته سرازیر شد، مطمئن شوید که آن عسل مرغوب است اما در صورتی که عسل به صورت بریده بریده از قاشق درون ظرف ریخت، به اصل بودن آن شک کنید.
تصویر
البته لازم به ذکر است عسل های غیر اصل ضرری برای انسان ندارد اما در عین حال خواص کامل عسل صد در صد طبیعی را هم دارا نیستند.
به قلم : نوشین محمدعلی
http://www.1doost.com


چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 12 مهمان