امسال هنوز در خیلی از مناطق کشور زنبورها نتونستن شهد خوبی رو ذخیره بکنن، بعضی جاها هم گرفتار باد و گرم-باد شدن، از یک طرف هم بعضی مناطق هنوز شبهای بسیار سردی داره و زنبورها با مشکل گرم کردن کلنی و خوردن عسل مواجه هستن، در آخر هم گرد و غباره که امون زنبور و زنبوردار رو بریده. خب چه کار کنیم؟
1- در صورتی که کندوی قوی توی جریان شهد شروع به شاخون زدن کرد و هنوز نر در طبیعت وجود داشت، ملکه ش رو به همراه دو قاب زنبور ازش جدا می کنیم و یک شاخون برای کندو باقی می گذاریم.
2- اگر شهد و گرده ی کمی توی طبیعت وجود داره و امیدی به پیشرفت کندوهای ضعیف نداریم، بهتره اونا رو با کندوهای قوی ادغام کنیم، برای ادغام هم می تونیم از روش روزنامه استفاده کنیم و هم روی کندوی اصلی یک توری بندازیم و زنبورهای ضعیف رو داخل طبق بگذاریم و البته قبلش یکی از ملکه ها رو بکشیم، کندو رو بعد از یک تا دو روز سازماندهی کنیم (می تونیم روی توری هم شربت اسپری کنیم تا زنبورهای دو طرف توری در جریان لیسیدن شربت با هم دیگه هم بو بشن) و کندوهای بی ملکه هم باید ادغام بشن.
نکته 1: بهتره روی زنبورهای کندویی که ملکه ش کشته شده گلاب اسپری کنیم.
نکته 2: می تونیم زنبورهای کندوی ضعیف رو داخل طبق و روی توری بتکونیم و قاب هاشون رو به کندوهای دیگه بدیم.
3- اگر هوای ییلاق هنوز سرده، روی پارچه ی سر قاب ها یک دسته روزنامه ی باطله گذاشته بشه.
4- ورق روی درب همه ی کندوها رو سفید کنیم تا از داغ شدن بیش از تحمل کندوها جلوگیری کنیم.
5- اگر هنوز جریان اصلی شهد شروع نشده اولیت با دادن برگه موم به کندوهاست و اگر جریان اصلی شهد شروع شده بهتره به کندوها پوکه بدیم.
6- کندو ها رو از بابت تغذیه بررسی کنیم و درصورتی که مشکل تغذیه ای داشتن، از مقدار کمی شربت رقیق کمک بگیریم.
7- اگر کندویی پر از زنبور بود، مثلا 18-19 قاب، میشه قاب های توی طبق رو با کمی فاصله چید تا زنبورا شهد بیشتری داخل قاب ها ذخیره بکنن، یعنی بجای 10 قاب، 9 قاب داخل طبق باشه. توی کندوهای ده قاب هم میشه این کار رو انجام داد.
8- عسل رو اول صبح و تا قبل از شروع فعالیت زنبورها برداشت کنیم و غروب هم پوکه ها رو به کندوها برگردونیم.
9- هر قاب عسل رسیده و کاملی رو که دیدیم برداریم تا زنبورها تحریک به فعالیت بیشتر بشن.
10- اگر با گرد و غبار شدید دست و پنجه نرم می کنید، تا رفع مشکل به کندوها کیک گرده و اگر شهد نمیاد، شربت رقیق بدین. بهتره کیک حداقل 20 درصد گرده داشته باشه، بقیه ش شکر و عسل و مخمر.
نگارش : مهدی اخوان مقدم
کلمات کلیدی :
Share :
نظرات
بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند . برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو سایت شوید.
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی واقع در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی یکی از مجهزترین فروشگاههای لوازم زنبورداری در منطقه شمال غرب کشور می باشد که در زمینه تولید و عرضه لوازم و تجهیزات و محصولات زنبوداری به صورت عمده و خرده فروشی با زنبوداران عزیز همکاری داشته و توانسته است با پشتکار و بروز رسانی مداوم و تهیه ملزومات زنبوداری درجه یک رضایت زنبوداران عزیز را فراهم آورد.
این فروشگاه توانسته است انواع لوازم زنبوداری تولید داخل و خارجی را برای اولین بار در سطح منطقه و کل ایران عرضه نموده و نمایندگی فروش اکثر تولید کنندگان داخلی را کسب نماید.
این فروشگاه جهت سهولت در خرید و تهیه ملزومات زنبوداری و بروز رسانی اطلاعات زنبوداران اقدام به راه اندازی کاملترین سایت زنبورعسل و فروشگاه لوازم زنبوداری نمموده است.
آدرس :آذربایجان شرقی مرند فروشگاه لوازم زنبوداری جهانی 09144929484
درباره ما
سایت زنبور عسل ایران (لوازم زنبورداری جهانی) از سال 1388 با هدف ترویج و اشتراک گذاری مطالب زنبورداری توسط مدیر سایت مهندس امین جهانی از شهرستان مرند پایه گذاری گردید تا زنبورداران بتوانند در کنار هم از تجربیات یکدیگر استفاده نمایند . امید است با استفاده از مطالب ارائه شده در سایت گامی در جهت مدرنتر شدن صنعت زنبورداری برداشته باشیم.