♥ کاربرد عسل به عنوان جزء ترکیبی
ارسال شده: پنجشنبه ۵ اسفند ۱۳۸۹, ۷:۱۴ ب.ظ
امروزه در اغلب موارد شربتهای قندی حاصل از نشاسته، جایگزین عسل طبیعی در تهیه غذاها گردیده است. ویژگیهای یكسان و ارزانی قیمت از مهمترین دلایل این جایگزینی در صنایع غذایی بوده است. بیشتر تولیدات و محصولات صنعتی حاوی عسل كه در دهه گذشته تولید و توسعه یافت در آغاز موفقیت زیادی بدست نیاورد، اما هم اكنون محصولات حاوی عسل با موفقیت بسیار در بازارها عرضه میشوند. بدون توجه به هزاران دستور تهیه غذای خانگی كه در آنها به مقدار كمی عسل مصرف میشود، کاربرد صنعتی عسل در صنایع غذایی و در تهیه محصولات پختنی قنادی، شیرینی، مارمالادها، مرباها، غذاهای مالیدنی روی نان، حبوبات صبحانه، نوشابهها، محصولات شیر و بسیاری از محصولات قابل نگهداری دیگر می باشد.
کاربرد عسل به عنوان غذا
عمدتاً عسل هایی كه فرآوری شدهاند به یكی از سه شكل مایع، شكرك زده و یا با موم (تصفیه نشده) مصرف میشود. این اشكال در صنایع دارویی، غذایی و یا بعنوان مواد اولیه در غذاهای گوناگون مصرف میگردد. با این وجود، تنها در جوامع محدودی مثل جوامع صنعتی در اروپا، آمریكای شمالی و آمریكای لاتین، آفریقای شمالی، خاور نزدیك و در ژاپن به وفور به صورت غذا مصرف میشود. در اكثر نقاط آفریقا، عسل در تخمیر برای تهیه آشامیدنی به كار میرود و كمی مصرف دارویی دارد. در اكثر نقاط آسیا به عنوان دارو در نظر گرفته میشود و بیشتر یك محصول شیرین به حساب میآید.
کاربرد عسل طبیعی در تهیه محصولات دارویی و سایر کاربردها
درمان با عسل طبیعی و استفاده داروئی عسل طبیعی احتمالاً شناخته شدهترین مورد استفاده عسل است كه بدون نیاز به گذراندن مراحل خاصی مستقیماً مصرف میشود. اگر مستقیماً استفاده نشود، در تركیب با دیگر مایعات همچون شیر داغ، چای و نوشیدنیهای دیگر مصرف میشود. براساس كتابهای داروسازی كه در بسیاری از كشورها وجود دارد، عسل طبیعی می تواند بعنوان دارو برای مبتلایان به گلودرد چركی و زخمهای مختلف دهان داده شود. استفاده معمولی از عسل طبیعی همراه با شیره گیاهی و سایر عصارههای سنتی و اضافه نمودن آن به عصارههای گیاهی پیش از تخمیر به طور معمول در داروهای سنتی هندو مورد استفاده قرار میگیرد. داروهای سنتی آفریقایی نیز با عسل تركیب میشوند. در اروپا بسیاری از فرمولهای سنتی از عسل طبیعی شناخته شده و حتی از زمان سقراط توصیه شده است. عسل یكی از تركیبات اساسی بكار رفته در برخی شربتهای دارویی و سركه ها است.
محصولات به دست آمده از تخمیر عسل
عسل تنها یا عمدهترین منبع قند تخمیر شده در بسیاری از مناطق بوده است. در بعضی از كشورهای غیراسلامی آفریقا، تولید و مصرف سنتی الكلسازی عسل هنوز بسیار مرسوم است كه از عسل بدون آب یا خشك كه اغلب به آن گرده یا دیگر مواد اضافه میكنند تهیه میشود. به طور كلی ماده مغذی اصلی اضافه شده را خمیر ترش تشكیل میدهد كه امكان ایجاد طعم مربوطه را فراهم میسازد. گاهی انواع دیگری از قندها یا منابع قندی موجود در دسترس به تركیب اضافه میشوند اما همیشه پیش از آنكه عمر تخمیر نوشابهها پایان یابد مصرف میگردند.
کاربرد عسل به عنوان غذا
عمدتاً عسل هایی كه فرآوری شدهاند به یكی از سه شكل مایع، شكرك زده و یا با موم (تصفیه نشده) مصرف میشود. این اشكال در صنایع دارویی، غذایی و یا بعنوان مواد اولیه در غذاهای گوناگون مصرف میگردد. با این وجود، تنها در جوامع محدودی مثل جوامع صنعتی در اروپا، آمریكای شمالی و آمریكای لاتین، آفریقای شمالی، خاور نزدیك و در ژاپن به وفور به صورت غذا مصرف میشود. در اكثر نقاط آفریقا، عسل در تخمیر برای تهیه آشامیدنی به كار میرود و كمی مصرف دارویی دارد. در اكثر نقاط آسیا به عنوان دارو در نظر گرفته میشود و بیشتر یك محصول شیرین به حساب میآید.
کاربرد عسل طبیعی در تهیه محصولات دارویی و سایر کاربردها
درمان با عسل طبیعی و استفاده داروئی عسل طبیعی احتمالاً شناخته شدهترین مورد استفاده عسل است كه بدون نیاز به گذراندن مراحل خاصی مستقیماً مصرف میشود. اگر مستقیماً استفاده نشود، در تركیب با دیگر مایعات همچون شیر داغ، چای و نوشیدنیهای دیگر مصرف میشود. براساس كتابهای داروسازی كه در بسیاری از كشورها وجود دارد، عسل طبیعی می تواند بعنوان دارو برای مبتلایان به گلودرد چركی و زخمهای مختلف دهان داده شود. استفاده معمولی از عسل طبیعی همراه با شیره گیاهی و سایر عصارههای سنتی و اضافه نمودن آن به عصارههای گیاهی پیش از تخمیر به طور معمول در داروهای سنتی هندو مورد استفاده قرار میگیرد. داروهای سنتی آفریقایی نیز با عسل تركیب میشوند. در اروپا بسیاری از فرمولهای سنتی از عسل طبیعی شناخته شده و حتی از زمان سقراط توصیه شده است. عسل یكی از تركیبات اساسی بكار رفته در برخی شربتهای دارویی و سركه ها است.
محصولات به دست آمده از تخمیر عسل
عسل تنها یا عمدهترین منبع قند تخمیر شده در بسیاری از مناطق بوده است. در بعضی از كشورهای غیراسلامی آفریقا، تولید و مصرف سنتی الكلسازی عسل هنوز بسیار مرسوم است كه از عسل بدون آب یا خشك كه اغلب به آن گرده یا دیگر مواد اضافه میكنند تهیه میشود. به طور كلی ماده مغذی اصلی اضافه شده را خمیر ترش تشكیل میدهد كه امكان ایجاد طعم مربوطه را فراهم میسازد. گاهی انواع دیگری از قندها یا منابع قندی موجود در دسترس به تركیب اضافه میشوند اما همیشه پیش از آنكه عمر تخمیر نوشابهها پایان یابد مصرف میگردند.