صفحه 1 از 1

چه عسلي هرگز شكرك نمي‌زند؟

ارسال شده: پنج‌شنبه ۲ تیر ۱۳۹۰, ۳:۰۹ ب.ظ
توسط setare
[JUSTIFY]دکتر شهاب قاضي، عضو هيات علمي دانشکده کشاورزي دانشگاه رازي کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه کرمانشاه، اظهار داشت: مساله مهمي که هنوز به صورت شبهه‌اي براي بسياري از مشتريان عسل وجود دارد، شکرک زدن عسل است که در اين خصوص بايد توجه داشت عسل‌ها پس از مدتي شکرک مي‌زنند، البته زمان شکرک زدن عسل با توجه به نوع گياه و ميزان و نوع ذرات موجود در عسل و ... تفاوت دارد، به طوري که بعضي عسل‌ها بعد از چند هفته، چند ماه يا حتي چند سال شکرک مي‌زنند.

وي گفت: براي مايع کردن عسل شکرک زده، بايد ظرف عسل نيم ساعت در دماي 65 تا 70 درجه سانتيگراد قرار گيرد، دقت کنيد حرارت به طور مستقيم داده نشود.

قاضي اظهار داشت: مشتريان عسل در بعضي کشورها عسل‌هاي شکرک زده را ترجيح مي‌دهند و زنبورداران اين عسل‌ها را در بسته بندي‌هاي مختلفي به بازار عرضه مي‌کنند.

وي گفت: عسل در فصل زمستان و در دماي پايين‌تر از 14 درجه سانتيگراد شروع به شکرک زدن مي‌کند، چون در اين دما چسبندگي خود را از دست مي‌دهد و مواد خارجي آن شروع به رسوب مي‌کند و هسته‌هاي متبلور را به وجود مي‌آورند.

قاضي ابراز داشت: دياستاز عسل ذرات ريز را جذب کرده و باعث ته نشين و کدر شدن آن مي‌شود، به طوري که ذرات موجود در عسل را متبلور کرده و باعث شکرک زدن آن مي‌شود.

اين عضو هيات علمي دانشگاه رازي کرمانشاه گفت: آنچه در عسل متبلور مي‌شود در واقع گلوکز هيدرات است و ميزان آن به مقدار آب عسل بستگي دارد، به اين ترتيب عسل‌ها با رطوبت بالا سريعتر از عسل‌هاي با رطوبت کم شکرک مي‌زنند.

وي افزود: هر چه گلوکز عسل بيشتر باشد، زودتر شکرک مي‌زند به طوري که گلوکز در غلظت 30 تا 70 درصد و فروکتوز به ميزان 78 تا 90 درصد شکرک مي‌زند، البته شكرك زدن به ميزان دما نيز بستگي دارد.

قاضي تصريح کرد: عسل‌هايي که از گلوکز خالص توليد مي‌شوند، هرگز شکرک نمي زنند.
[/JUSTIFY]

Re: چه عسلي هرگز شكرك نمي‌زند؟

ارسال شده: پنج‌شنبه ۲ تیر ۱۳۹۰, ۳:۰۹ ب.ظ
توسط goudarzi
مطلبتون صحیح ولی ما نفهمیدیم حالا شکرکبزنه خوبهیا شکرک نزنه؟
در ضمن در بحث عسل بیشتر مبحث ساکاروز مهمه نه گلوکز؟!

Re: چه عسلي هرگز شكرك نمي‌زند؟

ارسال شده: پنج‌شنبه ۲ تیر ۱۳۹۰, ۳:۱۰ ب.ظ
توسط fara
متن و عنوان زیاد با هم، هم خوانی نداشتند در عین حال عسل اقاقیا از همه دیرتر شکرک میزند چیزی حدود 4 سال طول میکشه تا شکرک بزند.

Re: چه عسلي هرگز شكرك نمي‌زند؟

ارسال شده: پنج‌شنبه ۲ تیر ۱۳۹۰, ۳:۱۰ ب.ظ
توسط hamed
من توی یه سایتی(فکر کنم همین سایت بود) خوندم که عسل اوکالیپتوس 11سال طول میکشه که شکرک بزنه

Re: چه عسلي هرگز شكرك نمي‌زند؟

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۰, ۶:۵۷ ب.ظ
توسط mom
به نام خدا

حرارت دادن عسل در هر صورت چه مستقیم وچه غیر مستقیم کم یا زیاداز کیفیت عسل می کاهد یعنی آنزیم ها و موجودات زنده ریز داخل عسل را از بین می برد.
بهتر است بر آگاهی مصرف کنندگان بیفزائیم که عسل جامد از مایع بهتر است. سلامت باشید ارسالی از mom

Re: چه عسلي هرگز شكرك نمي‌زند؟

ارسال شده: جمعه ۹ دی ۱۳۹۰, ۳:۰۴ ب.ظ
توسط ehsanklop
با سلام
عسل زنبورهای ریز floera شکرک نمیزنه یا خیلی دیر شکرک میزنه . ضاهرا موادی به عسلشون اضافه میکنن که شکرک نمیزنه . من خودم چند کیلو از عسلشون رو 8 ساله که نگهداری میکنم ببینم ایا شکرک میزنه یا نه . فقط سیاه میشه ولی شکرک نمیزنه

Re: چه عسلي هرگز شكرك نمي‌زند؟

ارسال شده: شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲, ۹:۴۲ ق.ظ
توسط Hassannozarpour
باسلام به محضردوستان محترم در مورد شکرک زدن عسلها می توان گفت که تمامی عسلهای طبیعی شکرک می زنند که بنا به تغذیه ای که زنبور از گرده گیاهان مختلف انجام می دهد متفاوت می باشد که می تواند همان موقع که عسل توسط زنبور در کندو تولید می شود شکرک بزند ورس کند ویااینکه بعد از سالها عمل متبلور شدن عسل صورت گیرد .

Re: چه عسلي هرگز شكرك نمي‌زند؟

ارسال شده: شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲, ۱۱:۳۸ ق.ظ
توسط Kismar
...عسلهای تغذیه ای و دست ساز که معرف به عسل کریستال در بازار میباشند در اکثر موارد رس نمیکنند ....عسلهای خالص نیز اگر مدت زیادی در دمای 60 تا 70 درجه مانند بمانند علاوه بر از دست دادن خواص خود همانند عسل کریستال هیچوقت رس نمی کنند...