صفحه 1 از 1

روشهای نگهداری عسل:

ارسال شده: شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۰, ۱۱:۵۲ ق.ظ
توسط mellifera
روشهای نگهداری عسل:
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]انبار یا هر جایی کهعسل در آن نگهدازی می شود باید پاکیزه و براحتی قابل تمیز شدن باشد ، و در دسترس حشرات، جانوران و یا آلودگی های نظیر گرد و خاک نباشد . دمای انبار و طول مدت نگهداری نیزبر کیفیت عسل تاثیر می گذارد . اگر عسل را بعد از بسته بندی نهای در دمای 22 تا 25درجه سانتی گراد انبار کنیم تغییرات آن در سطح قابل قبول بوده و موجب از بین رفتن رنگ، طعم و آنزیم های عسل خواهد شد . عسلی که مرحله نهایی ( حرارت ) را نگذرانده است بایددر دمای کمتر از 10 درجه سانتی گراد نگهداری شود . انجام این کار روی رنگ ، عطر و طعمعسل حتی پس از سالها هیچ تاثیری نخواهد گذاشت . بهترین دما برای نگهداری عسل 7 الی12 درجه سانتی گراد می باشد .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]از آنجائیکه عسل خیلیزود بوهای خارجی را به خود جذب می کند بنابراین نباید آنرا نزدیک موادی مانند پارافین، قیر ، بنزین و ماهیای دودی نگهداری نمود .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]از آنجائیکه عسل شدیداجاذب الرطوبه است بنابراین در هر جا که نگهداری می شود اعم از جاهای مرطوب ، خشک ،داخل یخچال و قفسه ها باید فقط در ظروف سر بسته با سر پوش محکم باشد .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]بر خلاف اغلب مواد غذاییعسل را می توان برای مدت نامحدود نگهداری نمود . عسل طبیعی بسته بندی شده در اثر گذشتزمان کمی از نظر طعم تندتر و از نظر رنگ تیره تر می شود ، اما کیفیت آن در صورتی کهدر معرض هوا قرار نگیرد تغییر ی نخواهد کرد .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]نگهداری عسل به مدتطولانی ، روی ترکیبات آن اثرات زیادی می گذارد ، عسل شبدر محصول سال 1923 با عسل شبدرمحصول 1957 ، با هم مقایسه شده است . افزایش میزان هیدروکسی متیل فورفورال ( HMF

) در عسل در طی مدت نگهداری ( زمان و حرارت ) بیانگر کیفیت عسل میباشد . میزان
HMF

در عسل در طی مدت نگهداری ودرجه حرارت را نشان می دهد .
[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]عسل دارای خاصیت اسیدیاست:و نگه داری آن در ظروف فلزی نامناسب است ، زیرا خاصیت اسیدی عسل موجب خوردگی ظروففلزی و مهاجرت ذرات فلز به داخل عسل می شود ؛ ظروف پلاستیکی و نایلونی باعث تغییر مزهو طعم عسل می شود .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]سالمترین روش نگه داریدر حجم کم ظروف شیشه ای ، لعابی و سفالی است:برای نگه داری عسل با حجم زیاد باید از ظروف استیل یا ظروفی که سطح داخلی آن به وسیلهمواد مقاوم به اسید پوشیده شده باشد استفاده نمود .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY] انبار یا هر جایی که عسل در آن نگهداری می شود بایدپاکیزه و براحتی قابل تمیز شدن باشد ، و در دسترس حشرات ، جانوران و یا آلودگی هاینظیر گرد و خاک نباشد . دمای انبار و طول مدت نگهداری نیز بر کیفیت عسل تاثیر می گذارد. اگر عسل را بعد از بسته بندی نهایی در دمای اتاق انبار کنیم تغییرات آن در سطح نسبتا قابل قبول می باشد .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY] عسلی که مرحله نهایی ( حرارت ) را نگذرانده است بایددر دمای کمتر از 10 درجه سانتی گراد نگهداری شود . انجام این کار روی رنگ ، عطر و طعمعسل حتی پس از سالها هیچ تاثیری نخواهد گذاشت . بهترین دما برای نگهداری عسل منفی 7الی 12 درجه سانتی گراد می باشد .به شرطی که ظروف مورد استفاده کاملا مقاوم به اسیدبوده و همچنین حتی الامکان جریان هوا محدود و محیط بسته باشد [/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY]از آنجائیکه عسل خیلیزود بوهای خارجی را به خود جذب می کند بنابراین نباید آنرا نزدیک موادی مانند پارافین، قیر ، بنزین و ماهیای دودی چای ، نگهدارینمود .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY] [/JUSTIFY]
[JUSTIFY] از آنجائیکه عسل شدیدا جاذب الرطوبه است بنابرایندر هر جا که نگهداری می شود اعم از جاهای مرطوب ، خشک ، داخل یخچال و قفسه ها بایدفقط در ظروف سر بسته با سر پوش محکم باشد .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]بر خلاف اغلب مواد غذاییعسل را می توان برای مدت نامحدود نگهداری نمود . عسل طبیعی بسته بندی شده در اثر گذشتزمان کمی از نظر طعم تندتر و از نظر رنگ تیره تر می شود ، اما کیفیت آن در صورتی کهدر معرض هوا قرار نگیرد تغییر ی نخواهد کرد .[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]نگهداری عسل به مدتطولانی ، روی ترکیبات آن اثرات زیادی می گذارد ، از جمله می توان به افزایش میزان هیدروکسیمتیل فورفورال ( HMF

) اشارهنمود که در عسل در طی مدت نگهداری ( زمان و حرارت ) بیانگر کیفیت عسل می باشد.
[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]http://nish-o-nosh.blogsky.com[/JUSTIFY]

Re: روشهای نگهداری عسل:

ارسال شده: سه‌شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۲, ۴:۰۹ ب.ظ
توسط Hassannozarpour
باسلام عسل رامی توان در دمای اتاق نگهداری کرد ونباید آن را در یخچال گذاشت زیرا باعث ایجاد رطوبت وقطرات آب در داخل آن در هنگام ورود وخروج شیشه عسل از یخچال شده وباعث تخمیروترش شدن آن می گردد.