صفحه 1 از 1

اثرات سن شانهای موم بر عملکرد نسل

ارسال شده: جمعه ۷ بهمن ۱۳۹۰, ۱۰:۰۹ ق.ظ
توسط 3357
[JUSTIFY]اثرات سن شان های موم بر عملکرد نسل

استفاده زیاد از شان ها به خاطر دارا بودن مواد سمی و پاتوژن‎ها بر روی لاروها اثرات زیان بخشی دارد. در این تحقیق میزان زاد و ولد و جمعیت زنبورهای بالغ در شان های عسل قدیمیو جدید مورد بررسی قرار گرفت. شان های خیلی قدیمی و سیاه با وزن سنگین و هم چنین شان های کاملا جدید جمع آوری گردیدند. شان های خیلی قدیمی ابتدا در اختیار کندوهایقوی قرار گرفت تا تمیز شوند. در فصل زاد و ولد در روزهای چهاردهم و بیست و یکم میزان تولید نسل (تخم، لارو و زنبور بالغ) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در زنبورهای عسلی کهدر شان های تازه زندگی می کردند میزان زاد و ولد و وزن زنبورهای جوان بیشتر از زنبورهایی است که در شان های کهنه زندگی می کردند. به عبارت دیگر بین شان های عسل از نظرمیزان تولید نسل توسط ملکه در سطح احتمال %1 اختلاف وجود داشت. کاهش متوسط قطر حفره ها در شان های کهنه به دلیل تجمع مواد زاید مختلف می باشد که برای سلامتزنبورها مضر هستند و باعث بروز بیماری های مختلفی برای زنبورها می شوند. در مورد کاهش وزن زنبورهای جوان در شان های عسل قدیمی نیز می توان گفت که به علت تجمع مواددفعی و مواد پیله ای اندازه سلول کوچک تر می شود در نتیجه زنبورهای به وجود آمده در شان های عسل جدید %8.3 وزن بیشتری داشتند. این بررسی ها نشان داد که شان هایعسل جدید باعث بهبود تولید عسل و تولید نسل بیشتر می شوند، بنابراین توصیه می شود زنبورداران شان های عسل قدیمی را حذف و از آن ها استفاده نکنند.تصویر
تصویرتصویر
[/JUSTIFY]

Re: اثرات سن شانهای موم بر عملکرد نسل

ارسال شده: پنج‌شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲, ۶:۰۵ ب.ظ
توسط Hassannozarpour
باسلام استفاده از شانهایی که چند سال از آنها گذشته باعث ایجاد آلودگی وبیماری درکندو شده وبه دلیل پوست اندازی شفیره ها در آن در طی چند دوره پرورش زنبوران متولد شده در آنها دارای جثه بدنی کوچکتری می باشند ولی دارای مزیت هایی است که باعث سریعتر قوی شدن جمعیت زنبورها در کلنی های ضعیف میگردد زیرا زنبورها در زمستان اگر پایه شان بافته شده در کلنی هایشان قرار داده شود به طور باورنکردنی قوی گردیده وروند بچه دهی سریعتر میگردد.

Re: اثرات سن شانهای موم بر عملکرد نسل

ارسال شده: دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴, ۹:۲۴ ب.ظ
توسط degar
سلام آیا رنگ شان ها تاثیریم رو مزه عسل داره مثلا آیا شان های سیاه باعث نمیشه که کیفیت عسل افت کنه یا مزه اش تغییر کنه؟چیکار کنیم که شان سیاه تو کندو نباشه یا لااقل کم تر باشه ؟چون معمولا مشتریام عسل شان سفیدو بیشتر میپسندن.
من خودم شان های سیاه و تو ردیفای آخر قرار میدم که با عسل پر کنن واز کندو خارج کنم ولی خوب باز به اون صورت جوابگو نیست!

Re: اثرات سن شانهای موم بر عملکرد نسل

ارسال شده: سه‌شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴, ۷:۴۸ ق.ظ
توسط Kismar
degar نوشته شده:سلام آیا رنگ شان ها تاثیریم رو مزه عسل داره مثلا آیا شان های سیاه باعث نمیشه که کیفیت عسل افت کنه یا مزه اش تغییر کنه؟چیکار کنیم که شان سیاه تو کندو نباشه یا لااقل کم تر باشه ؟چون معمولا مشتریام عسل شان سفیدو بیشتر میپسندن.
من خودم شان های سیاه و تو ردیفای آخر قرار میدم که با عسل پر کنن واز کندو خارج کنم ولی خوب باز به اون صورت جوابگو نیست!

شما اول پاییز قابهای سیاه رو از داخل کندوها جمع کن... هر جای ان که عسل داره با دستگاه عسلش رو برداشت سپس قابها رو بده زنورها خوب تمیزش کنن مومهای ببر بریز داخل یه گونی و زیر پا خوب فشرده اش کن... اول بهار بفرست به یه کارگاه عاج موم تا برات تصفیه و بجاش به شما برگه موم بدن..... هر سال شما بایستی با دادن تعدادی برگه موم میتونید انها رو جایگزین قابهای سیاهت کنی.تصویر

Re: اثرات سن شانهای موم بر عملکرد نسل

ارسال شده: چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴, ۹:۲۰ ب.ظ
توسط mohammad123
کندو های بیست قاب دارم تمام قابهاش بافت بهاره امساله . حتی یکعدد قاب تیره ضررش بیشتر از اون چیزیه که فکرشو بکنید .!!!
قاب وقتی رو به رنگ قهو ای سوخته رفت وجودش بیماری زا میشه !!!