صفحه 1 از 1

فاکتورهای موثر در تشدید مسمومیت زنبوران عسل

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۰, ۹:۳۴ ب.ظ
توسط mellifera
فاکتورهای موثر در تشدید مسمومیت زنبوران عسل


1 ـ سمپاشی روی گیاهان گلدار

2 ـ مدت باقی ماندن سموم روی گلها و درختان

3 ـ درجه حرارت هوا

4 ـ سمپاشی در زمان اوج فعالیت زنبوران

5 ـ فرمولاسیون سم

6 ـ میزان جمعیت و قدرت کلنی

7 ـ فاصله کلنی تا محل سمپاشی در مزرعه

8 ـ تعداد پرواز گردشی زنبوران

9 ـ نوع انتخابی بودن سم

10 ـ روش استعمال سم


راهکارهای کاهش خطرات مسمومیت در زنبوران عسل


1 ـ انتخاب محل کم خطر برای استقرار زنبورستان

2 ـ استفاده از برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی

3 ـ نگه داشتن زنبوران در درون کندو در زمان سمپاشی

4 ـ جابجایی کندو ها به محلی امن

5 ـ کمک به کلنی های مسموم شده ( تغذیه با گرده یا جانشین گرده ، شربت شکر ،تهیه آب سالم ، افزودن زنبوران بالغ یا نوزاد ، ادغام کلنی های ضعیف ، حفاظت کلنی ها در برابر سرما و گرما )

6 ـ مصرف سموم کم خطر

7 ـ استفاده از راههای کم خطر مصرف سموم ( تزریق سموم سیستمیک در خاک ، سمپاشی زمینی به جای سمپاشی هوایی

8 ـ استفاده از فرمولاسیون کم خطر ( گرانول ها )

9 ـ سمپاشی در اواخرروز در هنگام غروب

10 ـ حذف علف های هرز گلدار زیر درختان میوه در زمان سمپاشی باغات

11 ـ استفاده از سموم انتخابی و برنامه های مدیریت تلفیقی آفات

12 ـ ذخیره نمودن سموم در محل هایی خارج از دسترس زنبوران

13 ـ سمپاشی در هنگام نیاز و در صورت رسیدن جمعیت آفت به آستانه زیان اقتصادی

از کتاب انگل شناسی و آسیب شناسی زنبور عسل نوشته آقای مهندس رسول بحرینی