صفحه 1 از 1

پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۰, ۶:۵۵ ب.ظ
توسط mellifera
پرنده ای به نام زنبورخوار
چکیده
اکثر اساتید فن؛ زیست شناسان و دوستان زنبور دار شاید با این ادعای بنده موافق باشند که در شرایط نامساعد جوی ازجمله هوای ابری؛ بارانی و سرد در صبح و غروب که پرواز زنبوران مختل می شود پرندگان زنبور خوار دسته جمعی به زنبورستان نزدیک شده و آنها را شکار کرده و پایین تنه را جدا کرده و دور می اندازند وقسمت بالا تنه را می خورند و موقعی که هوا گرم تر و صاف می شود به علت تعدادزیاد زنبوران و احتمال نیش خوردن از زنبور از بالای سرکندو ها دور شده و به مزارع و محل آبشخورها که تراکم زنبوران درآنجاها نسبت به بالای سر کندوها کمتر است ودرحال جمع آوری شهد ؛ گرده ویا آب می باشندحمله برده و به شکار مشغول می شوند . حال بحث به اینجا کشیده می شود که زنبوران در مقابل این پرنده های شکاری چکار می کنند و زنبورداران در این راه چکار می کنند ؟
به نظر اینجانب مهمترین عکس العمل عمل زنبوران در مقابله با شکار شدن ماندن در کندو می باشد لذا زنبوران از آ .
از صاحب نظران انتظار یاری داریم چون گفته های ما از راه گمان و مشاهدات می باشد لذا احتمال خطا وجود دارد .
************
تصویر

پرنده زنبور خوار اگر چه بال و پرهای زیبایی دارد اما از نظر زنبورداران یک آفت محسوب می شود . این پرنده به نامهای گوناگون شناخته می شود مثلا "زنبور خوار" ؛ "سبز قبا" و در آذربایجان " آری قاپان " 1. این پرنده ها بطور گروهی زندگی می کنند وهرکجا که زنبورعسل و یا حشرات هستند حضور دارند . این است که آنها را درمحل کوچهای زمستانی زنبورداران در جیرفت ؛ دزفول و درمحل اتراقهای موقت بین راهی مثلا خرم آباد دیده ایم درسال 1361درحومه جیرفت تعداد آنها دراطراف زنبورستانها زیاد شد وحتی ملکه هایی که برای جفت گیری به هوا می رفتند برنگشته ودرمسیرخود طعمه پرنده ها می شدند ( از200بچه کندوکه بروش تقسیم گرفته شده بودند حدود 180تا بی ملکه شدند ) و حتی کاربه جایی رسید که دیگرفعالیت زنبوران درخارج کندو متوقف شد و یک زنبور از کندو بیرون نمی آمد و زنبورداران آن را بحساب گرمی هوا و شرایط نامساعد جوی می گذاشتند بطوریکه جهت امتحان با چکش به جعبه کندو ضربه می زدند که بازهم نتیجه ای نمی داد ومثل اینکه زنبوران خود را حبس کرده بودند . البته حدس زده می شد که یکی از عوامل این عکس العمل ترس از پرنده ها باشد . به نظر می آید زندگی این پرنده مانند پرستو باشد . بهر حال در سر راه جیرفت به آذربایجان در حوالی باغهای کرج مستقر شدیم و جددا به بچه هایی که گارگر تخمگذار شده بودند مجددا تخم روز دادیم تا از نو ملکه درست کنند .
دراین روزها که زنبوران بنده درروستای میر زکریای شبستر مستقرند و هوا هم ابری می باشد حمله زنبورخواران نیز زیاد می باشد بطوریکه از صبح تا غروب و بدون وقفه بالای سرکندو مانور داده و به شکار زنبوران می پردازند وجالب اینست که به نظر می آید بدلیل کم بودن تعداد کندوها و خلوت بودن محیط آن قاعده ی را که ما در اول نقل نمودیم رعایت نمی کنند . یعنی ما بر اساس مشاهدات خود فکر می کردیم زنبور خواران
درمواقعی که هوا نیمه ابری و بارانی است و پرواز زنبوران در این شرایط کم است پرنده ها فرصت حمله را پیدا می کنند درحالیکه درموقعیت فعلی دروسط ظهروهوای گرم نیز این پرنده ها در زنبورستان حضور دارند و فقط غروب که وقت پرواز است از آنجا دور می شوند و زمان رفتن وقتی است که قبل ازتاریکی خودشان را به منزل شبانه شان که شاید دره ها و تپه ماهورهای ارتفاعات شمالی یعنی دامنه جنوبی کوههای میشو باشد و
تنها بعد از رفتن این پرنده ها هست که زنبوران در فاصله 20 دقیقه مانده به تاریکی شب چرخی می زنند و برای آوردن آب می روند .
به نظرمی رسد زنبوران از صدای پرنده ها متوجه خطر حضور آنها می شوند و داخل کندو می مانند و برای برون رفت از این وضعیت یا باید کوچ کرد و یا در صورت اجبار به ماندن باید موارد زیر را رعایت کرد :
1- چون زنبوران از ترس بیرون نمی روند برای اینکه از فعالیت و تخمگذاری عقب نمانند باید با شکر تغذیه شوند تا حداقل در گرسنگی نمانده و تخمگذاری و تکثیر نسل را ادامه دهند .
2- درمحوطه باید سرو صدا ایجاد کرد ( با حلبی یا وسایل دیگر ) هر چند گاهی از سرو صدا هم نمی ترسند درهرحال دورنگاه داشتن پرنده ها از محوطه پرواز زنبوران آنها را از حمله مستقیم درامان نگه می دارد .
3- از استقرار کندوها در مناطق تجمع این پرنده ها خودداری کنیم محل تجمع این پرنده ها در کنار دره های فصلی و طویل است این پرنده ها در محل هایی که قبلا موشها در دیواره های دره ها دالانهای طویلی ایجاد کرده اند تخمگذاری می کنند .
در سالهای گذشته داروی مایع ( خوراکی ) به بازار آمده بود به نام پرزین که جهت مقابله با کنه ی وارو وا بکار می رفت وقتی این دارو در لابلای شانها ریخته می شد و زنبوران آن را می خوردند هنگامیکه پرنده ها این زنبورها را شکار می کردتد تلف می شدند گزارش شده بود که در منطقه کردستان وحومه ارومیه زنبورداران کیسه هایی از لاشه های فلج شده و مرده ی این پرندگان را جمع می کردند البته این دارو دیگر وارد نمی شود . جالب است که چون زنبورداران از دست پرنده ها به جان آمده بودند برروی زنبورهای کندوهای بی ملکه را که کارگر آنها تبدیل به کارگر تخمگذار شده بودند و به درد کار زنبوردارنمی خوردند پرزین می پاشیدند و آنها را پرواز می دادند و به این ترتیب پرنده ی بیشتری مسموم و تلف می شد .
4- درمواقعی که پرنده ها دربالای سرکندوها قرار دارند ازباز کردن درب کندو ها خوداری کنیم مشخص است که زنبوران در زمانی که مورد بازدید قرار می گیرند بیشتردر دور وبر پرواز می کنند و در نتیجه بیشتر شکار می شوند .
5- در جهت جلو گیری از تلفات بیشتر زنبورداران شهرستان سراب کار جالبی را انجام می دادند که البته نگارنده فقط آن رابه نقل شنیده است . یکی از کارشناسان اداره کشاورزی که درسالهای 62-63مسئول بخش زنبورداری سازمان دامپروری بود می گفت : درجلسه ای که درآن سالها درسازمان دامپروری مرکزتشکیل شده بود و تعدادی از زنبورداران نقاط مختلف کشورنیز حضور داشته اند . یک زنبورداراهل سراب می گفته که برای جلوگیری از خسارت پرنده ها چند عدد قرقی را پرورش می دهند و آنها را درمحوطه زنبورستان قرارمی داده اند و چون پرنده های زنبورخوار از صدای قرقی می ترسیدند از نزدیک شدن به محوطه زنبورستان ابا می کردند .
نتیجه گیری : زنبوران برای اینکه از شکار شدن در امان بمانند در کندو می مانند و اگر این کار روزها هم طول بکشد ادامه می یابد.
اما علیرغم داشتن صبرزیاد ؛ حوصله و پرکار بودن ؛ زنبوران بر حسب ذات خود گول هم می خورند و این ضعفی بسیار بزرگ برای این حشره محسوب می شود.
از جمله گاهی مشاهده می شود زنبوران در موقع حمله پرنده ها به تعقیب پرنده ها می پردازند و در این مسیر توسط همان پرنده و یا پرنده ای که از پشت سر می آید شکار می شود و این همان نقطه است که زنبور در طول زندگی خود نخواسته و یا نتوانسته بر شعور خود اضافه کند و زود تسلیم تحریک و عصبانیت می گردد مثلا زنبور در مواجه با یک پارچه کُرک به آن نزدیک می شود و گاهی ساعتها با آن مجادله می کند وبعضا مشاهده می شود دهها نیش زنبور بر روی یک پارچه ی کرکی مانده است و نیش زدن همان و جان خود را از دست دادن همان. گاهی خود را ازخشم به عسل مایع و یا به آب می زند و جان خود را ازدست می دهد ما جهت جلوگیری از خسارت جدی راه کوچ را به منطقه سیوان – یام را انتخاب کردیم .
*** 1- کلمه "آری قاپان" را آقای مهندس خطیرمهندس اداره کشاورزی شهرستان دزفول از زبان زنبورداران آذربایجانی" آری قاپون " تلفظ می نمودند این مهندس دلسوزدرحل مشکلات زنبورداران که از نقاط دیگر کشور برای زمستان گذرانی به استان خوزستان کوچ می کردند سعی تمام داشت. نام این پرنده باعث شد تا نامی از این مهندس خوب برده شود .

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۰, ۱۰:۰۲ ب.ظ
توسط hosseinkhan
با سلام.پرنده ای که شما اینجا از آن به اسم زنبورخوار نام بردید سمت ما فقط در طول رود ها و جفت سطح آب حرکت میکند و فقط هم بچه ماهی ها را شکار میکند.

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۰, ۹:۲۹ ب.ظ
توسط mellifera

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۰, ۱۰:۰۲ ق.ظ
توسط ehsanklop
با سلام
عکسی که در مقاله اضافه شده من یکی نزدیک زنبورستانم دارم . اغلب رو شاخه درخت نشسته و هیچوقت ندیدم کاری به زنبور داشته باشه بیشتر دنبال سنجاقک میره . زنبورخوار فرق داره کوچیکتره و یه دست سبزه و رنگ زرد گلو یا نارنجی بالها رو نداره . تو دسته های 1000 تایی حمله میکنه . بعد سه چهار روز جاشو به یه دسته دیگه میده و خودش به مهاجرتش ادامه میده.
در مورد پرنده شکاری من زنبورستانم رو هر سال زیر اشیانه دو تا عقاب مستقر میکنم . تا زمانی که زنبور خوار کم باشه اطراف زنبورستان نمیاد ولی وقتی زیاد میشن دیگه از عقاب نمیترسن و دسته جمعی میریزن سر زنبور

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: سه‌شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۰, ۶:۵۸ ب.ظ
توسط mellifera
احسان عزيز اين عكس روكه من ديدم طرفاي ما زياده و زنبور هم شكار ميكنن.خوبه كه طرفاي شما كاري به كار زنبورا ندارن.اما اين طرفا مشكل سازن.

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: سه‌شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۰, ۸:۴۱ ب.ظ
توسط ehsanklop
یعنی پرنده منم زنبورخواره ؟ شاید . ولی اگر هم از خانواده زنبورخوار باشه مرامش مثل اونا نیست . بیچاره همه روزو رو شاخه ها میشینه . شاید مال من بازنشسته شده !؟

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: چهارشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۲, ۶:۲۴ ب.ظ
توسط birlove
ممنون از استاد جهانی
فرمایشات استاد جهانی کاملا صحیح بوده و این پرنده رنگارنگ به اندازه ی کف دست با رنگهای زرد و آبی و سبز و...مثل رنگین کمان بالای سر زنبورها میچرخه و زنبورها رو اعم از وحشی و زنبور عسل و ... شکار میکنه
البته نام اصلی این پرنده در زبان ترکی آذری " آری قیران" هست که در برخی از مناطق آری قاپان هم میگن
اکثرا کنار رودها تجمعشون زیاده
مخصوصا روی درختهای خشک
من بارها به این پرنده دقت کردم
ان پرنده ها روی درختهای میوه دار نمیشینه اکثر روی یه درخت که به زبان ترکی بهش سوید میگیم مینشینند
این درخت برگهای سوزنی دارد "میوه نمیدهد" برگهای این درخت زیاد شیره ای میشود و عمر زیادی دارد
3 ،4 روز پیش یکیشون رو که روی درخت خشک نشته بود با تفنگ بادی زدم دسته جمعی از محل دور شدن و تا امروز خبری ازشون نبود امروز باز سروکله شون پیدا شده اگه تونستم ازشون عکس و فیلم میگیرم تو سایت میذارم تصویر

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: چهارشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۲, ۱۰:۰۱ ب.ظ
توسط hony
ehsanklop نوشته شده:یعنی پرنده منم زنبورخواره ؟ شاید . ولی اگر هم از خانواده زنبورخوار باشه مرامش مثل اونا نیست . بیچاره همه روزو رو شاخه ها میشینه . شاید مال من بازنشسته شده !؟
سلام احسان
جلوی چشم تو نمیخوره تا نارحت نشی و شایدم دستشو رو نمیکنه

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: چهارشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۲, ۱۰:۱۷ ب.ظ
توسط ehsanklop
hony نوشته شده:
ehsanklop نوشته شده:یعنی پرنده منم زنبورخواره ؟ شاید . ولی اگر هم از خانواده زنبورخوار باشه مرامش مثل اونا نیست . بیچاره همه روزو رو شاخه ها میشینه . شاید مال من بازنشسته شده !؟
سلام احسان
جلوی چشم تو نمیخوره تا نارحت نشی و شایدم دستشو رو نمیکنه

اون پرنده بدبخت یه دونه بود فک کنم پیر شده بود چون دیگه شکار نمیکرد بعد یه مدت هم دیگه نبودش .
ولی زنبورخارها خیلی جسور هستن . من دیدم وسط زنبورستان میشینن و از جلوی دریچه پرواز زنبورهای نگهبان رو میگیرن و میخورن

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۲, ۱۱:۵۰ ق.ظ
توسط arian12d
با سلام
من از دوستی شنیدم که میگفت برای مقابله بااین موضوع بهترین روش قرار دادن کندوها در جوار لانه خود زنبورخواران است چون اینها بطور غریزی وبخاطر شناسایی نشدن محل پرورش
جوجه ها صبحها در اول طلوع قبل از روشن شدن کامل از لانه ها خارج و هنگام غروب برمیگردند وندرتآ در کنار لانه خود به شکار مشغول میشوند که از نظر من هم با توجه به مطالعه ای که دراین خصوص داشتم درست بنظر میرسد ولی متاسفانه هنوز خودم این روش را امتحان نکردم.

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۲, ۷:۳۶ ب.ظ
توسط mellifera
arian12d نوشته شده:با سلام
من از دوستی شنیدم که میگفت برای مقابله بااین موضوع بهترین روش قرار دادن کندوها در جوار لانه خود زنبورخواران است چون اینها بطور غریزی وبخاطر شناسایی نشدن محل پرورش
جوجه ها صبحها در اول طلوع قبل از روشن شدن کامل از لانه ها خارج و هنگام غروب برمیگردند وندرتآ در کنار لانه خود به شکار مشغول میشوند که از نظر من هم با توجه به مطالعه ای که دراین خصوص داشتم درست بنظر میرسد ولی متاسفانه هنوز خودم این روش را امتحان نکردم.

فكر نكنم جوابگو باشه.اگه اينطوري باشه همه ميتونن به راحتي لونشونو از بين ببرن.من خودمديدم 100 متر دور تر از لونشون روي سيم يا درخت ميشينن.

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: یک‌شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۲, ۱:۳۴ ب.ظ
توسط arian12d
اینطور که متوجه شدم پرنده هایی که در کنار لانه میمانند پرستار جوجه ها هستن که اغلب کمتر شکار میکنند (قالبآ جوجه های دوره قبل که کاملآ به بلوغ نرسیدن و همینطور بستگان والدین هستند که جفتی ندارند اینها مشترکآ به نگهداری از جوجه ها میپردازند وکمتر شکارمیکنند)

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲, ۴:۴۵ ب.ظ
توسط media
با سلام خدمت همه
به نظر من این پرنده بعد از کنه واروا و ریزگردها بزرگترین آفت در زنبورداری کشور در این اواخر میباشد
افزایش جمعیت این پرنده در سالهای اخیر زنبورداران کشور را دچار مشکل کرده و امار سرانه عسل را خیلی کاهش داده است
بنده چندسالی هست که بعد ازبرداشت عسل بهاره(تیرماه)با این پرنده ها دست به گریبانم از روشهای زیادی برای دفع و ازبین بردنشان استفاده کردم از سم کلزا گرفته تا تفنگ بادی
ناگفته نماندبرنده بازی تو این سالها پرنده ها بودند
البته امسال با تعقیب انها مشاهده کردم که در فصل تابستان این پرنده ها با غروب افتاب به صورت دسته جمعی معمولا بر روی یک درخت در شب به سر میبرند و میخوابند که فرصت خوبی برا شکار این شکارچی های ماهر هست
زنبورداران محترم برای خلاصی از دست این شکار چی ها میتوانند با شلیک یک یا چند گلوله با تفنگ شکاری ساچمه ای تعداد قابل توجهی را ازبین ببرند
موفق و موید باشید

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۲, ۸:۵۰ ب.ظ
توسط avrinasal
با سلام خدمت دوستان عزیز و باتشکر از دوست خوبم اقای جهانی که این پست رو ایجاد کردند و باعث یاداوری خاطرات گذشته شدند و یادی کنم از اقای مهندس خطیری که ادم فوق العاده مهربان ودلسوزی بودند که بنده در گذشته با ایشون از نزدیک همکاری داشتم در مورد پرنده زنبور خوار یا همان اری قاپان عارضم که بنده تمامی راه های مقابله با این پرنده رو امتحان کردم و یادمه که در پستی مثل این نظر هم داده بودم ولی به نظرم رسید که دوباره برای اشنایی و تبادل نظر روش خودم رو ارائه بدم دوستان من از بین روشهای مبارزه با این پرنده بهترین روش استفاده از ترقه رو نتیجه خوبی گرفتم به این صورت که وقتی تعداد زیادی از این پرنده ها رو زنبورستان جمع شدند میتونید چند تا ترقه قوی رو روشن کرده و به هوا پرتاب کنید تا در اسمان منفجر گردد بعد چند ثانیه دیگر اری قاپانی در اسمان نخواهید دید چون انچنان از صدای ترقه فرار میکنند که تا چند روز دیگر اثری از انها نخواهید یافت البته یه راه هم مشابه این وجود داره که ان هم استفاده از توپ صوتی هست که شاید به برای دوستان به صرفه نباشه من راحترین وکم خرج ترین و خداپسندانه ترین روش رو نسبت به استفاده از دارو و روشهای دیگه ... به شما پیشنهاد دادم

و جاشه که یه خاطره هم براتون از این زنبور خواره بگم یه روز زنبورهام تو لرستان بود که سرو کله این پرندها پیدا شد من اون موقع نه تفنگ داشتم نه ترقه ای و نه چیز دیگه ای که بتونم اینها رو از زنبورستان دور کنم داشتم به هوا سنگ مینداختم که دیدم یه نفر منو صدا میکنه رفتم جلو دیدم پسر یکی از اهالی روستاست برام یخ اورده گفت عمو چیکار میکنی گفتم هیچی این پرندها پدرم رو دراوردنند دارم اینها رو دور میکنم اونقدر سنگ انداختم که دستام دیگه درد میکنه گفت چرا میخوای بزنیشون که من ماجرا رو براش توضیح دادم و اونم گفت که این که مشکلی نیست چند میدی من همشون رو بزنم ؟ گفتم شوخی میکنی گفت نه جدی میگم من که دیگه خسته شدم بودم از دست این موجودات اون موقع گفتم دونه ای 100 تومن اونم گفت فردا میام پدرشون رو در میارم ولی عمو سرقولت بمونی ها گفتم چشم منم دلشو نشکستم گفتم بچه هست دیگه یه چیزی میگه اقا فردا دیدم چند نفر رو از دوستاش رو اورده نفری یه قلاب سنگم دستشون گفت که ما حاضریم همشون رو بزنیم از شانس اون روز هم پرنده ها نیومده بودند گفتم امروز نیستند گفت باشه ما میشینیم اینجا تا بیاند خلاصه بعد از ظهر شد سر کله این پرندها پیدا شد اقا اینها شروع به کار شدند یه سنگ انداختند یکی افتاد یدونه دیگه دومی افتاد تا .....خلاصه سرتون رو درد نیارم در عرض یک ساعت که تا کوه دنبالشون کردند حدود 50 60 تایی زدند منم همیجوری مات و مبهوت نگاه میکردم که اومدند گفتند بده عمو پولمون رو اون موقع یادمه که 6000 هزار تومان بهشون پول دادم چون حرف زده بودم وباید سر قولم می موندم اون روز گذشت و من فرداش رفته بودم شهر تا وسایل بگیرم بعد از ظهر اومدم تا رسیدم دم چادر دیدم این پسره با دوستاش نشستند کنار چادر و نفری یه گونی هم دستشونه گفتم اینها چیه گفتند عمو 20000هزار تومن بده تا بگیم دیدم اقا حدود 200 تا زنبور خوار رو با قلاب سنگ زدند پر کردند تو گونی چون گفته بودم باید لاشه هاش رو بیارید نگاه کنم اوردنند پول میخوانند که داشتم سکته میکردم اخه بچه شما چطوری زدید اینها رو اونم با سنگ تازه میگفتند فردا هم میایم با چند نفر دیگه دوباره بزنیم براتون عجب کارو کاسبی را انداخته بودند برا خودشون که من داد زدم اقا نمیخوام بزار پرنده ها زنبور ها رو بخورند اینجوری باصرفه تر ولی عجب نشونه گیری داشتند هنوز هم من مثل اون بچه ها کسی رو با این مهارت ندیدم انشالله هر کجا هستند سلامت باشند این خاطره حدودا مال سال 80 بود درست 12 سال پیش فکرشو بکنید اون موقع یه کندوی قوی 13 هزار تومن پولش می شود این بچه ها ببینید چقدر کاسبی کردند البته نون مهارتشون رو میخوردند منم بعد ها از این روش استفاده میکردم ولی اگر تعداد پرنده زیاد باشه جواب نمیده شایان ذکرهست که کشتن این پرنده جرم محسوب میشه و اگه محیط زیست و جنگلبانی کشتن این پرنده ها رو ببینه برا هر دونش فکر کنم حدود صد هزارتومنی جریمه بگیره پس حواستون رو خوب جمع کنید خلاصه ببخشید که سرتون رو درد اوردم گفتم شاید خوشتون بیاد موفق باشید

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۲, ۹:۳۹ ب.ظ
توسط 13490
(اگه میشه لطف کنید ادرس اون بچه ها رو به من بدیدهرچند که اونها الان باید مرد شده باشند) از شوخی که بگذریم آقای اصغری عزیز (اگه اشتباه نکرده باشم) شما از ترقه استفاده می کنید ولی من از تفنگ شکاری استفاده کردم و به نتیجه نرسیدم یک روز اطراف کلنی های من 5 عدد زنبور خوار بود و من مجبور شدم اونها رو بزنم ولی عجیب اینکه 4 تا شون رو زدم ولی پنجمی با همه ی اون سر و صدا ها نرفت و مجبور شدم اون رو هم بزنم حالا حساب کنید با هزینه ی هر فشنگ 500 تومن $ پس شما ضرر نکردید ولی دوستی که پیشنهاد داده بود از یک بادبادک شبیه عقاب اونهم با رنگهای قرمز و سیاه استفاده کنیم هم ایده جالبیه اگه عمری باقی باشه سال آینده حتما استفاده می کنم

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۲, ۱۰:۴۸ ب.ظ
توسط daryush
13490 نوشته شده:(اگه میشه لطف کنید ادرس اون بچه ها رو به من بدیدهرچند که اونها الان باید مرد شده باشند) از شوخی که بگذریم آقای اصغری عزیز (اگه اشتباه نکرده باشم) شما از ترقه استفاده می کنید ولی من از تفنگ شکاری استفاده کردم و به نتیجه نرسیدم یک روز اطراف کلنی های من 5 عدد زنبور خوار بود و من مجبور شدم اونها رو بزنم ولی عجیب اینکه 4 تا شون رو زدم ولی پنجمی با همه ی اون سر و صدا ها نرفت و مجبور شدم اون رو هم بزنم حالا حساب کنید با هزینه ی هر فشنگ 500 تومن $ پس شما ضرر نکردید ولی دوستی که پیشنهاد داده بود از یک بادبادک شبیه عقاب اونهم با رنگهای قرمز و سیاه استفاده کنیم هم ایده جالبیه اگه عمری باقی باشه سال آینده حتما استفاده می کنم

سلام دوست عزیز

ضمن تشکر از روش پیشنهادی جناب اصغرپور که مطمئنا جواب می دهد البته غیر از روش سنگ اندازدر مورد بادبادک که یکی از دوستان پیشنهاد داد به نظر من هم روش و ایده خوبی ست البته با احترام به نظر شما که تفنگ شکاری بود و با آرزوی روزی که ما مجبور به استفاده از آن نباشیم در مورد پرنده پنجم این موضوع رو بگم که پرواز در پرندگان انرژی فراوان میخواهد که اگر معادل سازی بکنیم مانند انسانی میشود که روزی 100 همبرگر بخورد پس این پرنده پنجم مجبور به تلاش دوباره بود چون اگر غذایی بهش نمیرسید مطمئنا از فرط کمبود انرژی از بین میرفت و به ناچار برای زنده ماندن اینچنین بی محابا به زنبور حمله میکند.

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۲, ۱۱:۰۹ ب.ظ
توسط ilam
13490 نوشته شده:(اگه میشه لطف کنید ادرس اون بچه ها رو به من بدیدهرچند که اونها الان باید مرد شده باشند) از شوخی که بگذریم آقای اصغری عزیز (اگه اشتباه نکرده باشم) شما از ترقه استفاده می کنید ولی من از تفنگ شکاری استفاده کردم و به نتیجه نرسیدم یک روز اطراف کلنی های من 5 عدد زنبور خوار بود و من مجبور شدم اونها رو بزنم ولی عجیب اینکه 4 تا شون رو زدم ولی پنجمی با همه ی اون سر و صدا ها نرفت و مجبور شدم اون رو هم بزنم حالا حساب کنید با هزینه ی هر فشنگ 500 تومن $ پس شما ضرر نکردید ولی دوستی که پیشنهاد داده بود از یک بادبادک شبیه عقاب اونهم با رنگهای قرمز و سیاه استفاده کنیم هم ایده جالبیه اگه عمری باقی باشه سال آینده حتما استفاده می کنم

رفیق اون مال سال 80 تاست.
الان دیگه گران شده .تعرفه روش میگیره هر دونه ای میشه 1500 تومن تصویر تصویر

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۲, ۱۱:۳۹ ب.ظ
توسط 13490
خوشبختانه تفنگم رو دوساله فروختم برای همین قیمتهای جدید رو ندارم می رم همون بادبادک بازی طبیعیتره ( بلیط مجانی ورود به طبیعت) تصویر

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲, ۱۰:۰۶ ق.ظ
توسط AKBAR2
باسلام خدمت دوستان زنبوردار.اون عکس پرنده زنبور خواره...از اون ناجورا..خیلی سمجه نسبت به بقیه نژادهای خودش خیلی نترستر هست وخیلی سریعتر..تنها چیزی که میتونه در مقابل اون زنبوردارو رو نجات بده سم کومافوس هست.شاید گیر نیاد یا گرون باشه ولی باور کنیدترقه تفنگ توپ صوتی هیچ کدوم جواب نمیده.فقط اونو از زنبورستان دور میکنه میره سرصحرا یا ابشخور در هرصورت خسارت خودشو میزنه...بعداز مدتی هم به سروصدا عادت میکنه وبدونه واکنش به کارش ادامه میده..البته اینکه زیر گلوش زرده از همه بدتره

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲, ۶:۲۵ ب.ظ
توسط 13490
ehsanklop نوشته شده:با سلام
عکسی که در مقاله اضافه شده من یکی نزدیک زنبورستانم دارم . اغلب رو شاخه درخت نشسته و هیچوقت ندیدم کاری به زنبور داشته باشه بیشتر دنبال سنجاقک میره . زنبورخوار فرق داره کوچیکتره و یه دست سبزه و رنگ زرد گلو یا نارنجی بالها رو نداره . تو دسته های 1000 تایی حمله میکنه . بعد سه چهار روز جاشو به یه دسته دیگه میده و خودش به مهاجرتش ادامه میده.
در مورد پرنده شکاری من زنبورستانم رو هر سال زیر اشیانه دو تا عقاب مستقر میکنم . تا زمانی که زنبور خوار کم باشه اطراف زنبورستان نمیاد ولی وقتی زیاد میشن دیگه از عقاب نمیترسن و دسته جمعی میریزن سر زنبور

این عکس زنبور خوار نره ماده ها رنگ سبز فسفری بدنشون بیشتره پرنده ماهیگیر شبیه این است با این تفاوت که از نظر طول از زنبور خوار کوچیکتره و یه جورایی تپل تر در منطقه ما زنبور خوار را به نام ثور بر وزن طور یا خور می شناسند

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲, ۶:۳۰ ب.ظ
توسط 13490
arian12d نوشته شده:با سلام
من از دوستی شنیدم که میگفت برای مقابله بااین موضوع بهترین روش قرار دادن کندوها در جوار لانه خود زنبورخواران است چون اینها بطور غریزی وبخاطر شناسایی نشدن محل پرورش
جوجه ها صبحها در اول طلوع قبل از روشن شدن کامل از لانه ها خارج و هنگام غروب برمیگردند وندرتآ در کنار لانه خود به شکار مشغول میشوند که از نظر من هم با توجه به مطالعه ای که دراین خصوص داشتم درست بنظر میرسد ولی متاسفانه هنوز خودم این روش را امتحان نکردم.

لانه زنبور خوار در دیواره کال و شکاف صخره هاست ثانیا در دنیای وحش زنبور خوار ها جزو حیوانات تنبل هستند وخیلی به سحرخیزی اعتقاد ندارند

Re: پرنده ای به نام زنبورخوار

ارسال شده: چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲, ۹:۰۵ ب.ظ
توسط daryush
سلام به دوستان

در دسته بندی پرندگان زنبور خواران در راسته سبزه قبا سانان جای میگیرند به این شکل راسته سبزه قباسانان تیره زنبورخواران

تیره زنبورخواران:

در ایران 3 گونه زنبور خوار داریم:

1-زنبور خوار گلو خرمایی نام انگلیسی:Blue-cheeked Bee-eater نام علمی:Merops persicus

2-زنبور خوار سبز(کوچک) نام انگلیسی:Green Bee-eater نام علمی:Merops orientalis

3-زنبورخوار معمولی نام انگلیسی:European Bee-eater نام علمی:Merops apiaster

مرجع کتاب پرندگان خاورمیانه(Birds of the Middle East)وکتاب پرندگان ایران