صفحه 1 از 2

زمستان گذراني(كاهش جمعيت)

ارسال شده: دوشنبه ۶ آذر ۱۳۹۱, ۱۲:۲۶ ب.ظ
توسط hackan
با سلام خدمت دوستان
چند روز پيش كه يكي از كندوها روچك كردم با نهايت تعجب وناراحتي ديدم جمعيت از7قاب به كمتراز يك قاب رسيده اما ملكه هنوز بود.كاري كه به ذهنم رسيد اين بودكه به يكي ازكندهاطبق دادم وجمعيت ضعيف روتوي اون قراردادم كه از گرماي كندوي پايين استفاده كنن.
حالا به نظر دوستان مييتونن به بهار برسن؟؟
روي كندوهاهم با با پارچه ضخيم وپلاستيك پوشوندم.علت اين كاهش شديد چي ميتونه باشه؟ممنون

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: دوشنبه ۶ آذر ۱۳۹۱, ۳:۰۶ ب.ظ
توسط saman
سلام
دوست عزيز اولا اين که انتظار داشته باشي يک قاب زنبور به بهار برسه محاله دوما اين کندو احتمال زياد مبتلا به بيماري هستش و با اين کارت باعث اشاعه بيماري در بين زنبورهات شدي بايد اولين کاري که ميکردي کندوي مريض رو از زنبورستان دور ميکردي.حالا بقيه جمعيت کندو کف کندو افتاده بودن يا اصلا تو کندو از زنبور مرده خبري نبود؟ميزان تغذيه تو کندو چطور بود؟دارو يا نوار کنه داده بودي؟

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: دوشنبه ۶ آذر ۱۳۹۱, ۶:۳۳ ب.ظ
توسط apis
saman نوشته شده:سلام
دوست عزيز اولا اين که انتظار داشته باشي يک قاب زنبور به بهار برسه محاله دوما اين کندو احتمال زياد مبتلا به بيماري هستش و با اين کارت باعث اشاعه بيماري در بين زنبورهات شدي بايد اولين کاري که ميکردي کندوي مريض رو از زنبورستان دور ميکردي.حالا بقيه جمعيت کندو کف کندو افتاده بودن يا اصلا تو کندو از زنبور مرده خبري نبود؟ميزان تغذيه تو کندو چطور بود؟دارو يا نوار کنه داده بودي؟

دووست عزیزمون درست میگن
احتمال داره با این کار باعث اشاعه بیماری شده باشی
در هر صورت این هم یک راه برای از بین رفتن این کندو می تونه باشه ( اگه بتونی ازش مراقبت کنی )
در هر صورت اگه تا حالا بهش دارو ندادی حتما از همین الان شروع کن و اگه میزان ذخیره عسل کم هست سعی کن تغذیه با کلوچه بیشتر انجام بدی
سعی نکن با دادن قاب اضافه باعث تحریک ملکه به تخم ریزی بشی چون در این فصل کم کم تخم ریزی ملکه کم میشه نه زیاد
اگر نتونستی متوجه علت کاهش ناگهانی زنبور هات بشی حتما یه آدم مورد اعتماد و کاربلد رو ببر و زنبور هاتو بهش نشون بده
موفق باشیتصویر

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: سه‌شنبه ۷ آذر ۱۳۹۱, ۴:۲۷ ب.ظ
توسط yasmangola_love
35 نکته ی کلیدی وعملی درمورد زمستان گذرانی کندوهای زنبورعسل

تصویر
۱- تغذیه پائیزه کلنی ها باید تا حداکثراواخرشهریورماه خاتمه یابد، درغیراین صورت به دلیل خنکی هوا، جمعیت کندو فرصت و توانایی لازم برای فرآوری و عمل آوری شربت مصنوعی را نداشته و معمولا" ذخیره ی اینگونه شیره ها بصورت خام بوده و زودتردرداخل کندو فاسد می شود.
2- در تغذیه پائیزه حتما" دو قسمت شکر و یک قسمت آب انتخاب کنید. اگربه محلول فوق مقداری عسل هم اضافه شود اشتیاق و تمایل زنبوران نسبت به تغذیه ی آن بیشترخواهد شد.
3- به زنبورداران توصیه می شود که کندوهای خود را درفصل پائیز و قبل از زمستان گذرانی درمزارع آفتابگران، پنبه، ذرت و... مستقرنمایئد.
4- قبل ازشروع فصل زمستان گذرانی محیط داخلی کندو را حتما" تمیز کنید.
5- آرایش و ترکیب غذایی و طبیعی شانهای داخل کندو را به هم نزنید.
6- محصولات عسل و کلیه ی شانهای زاید را قبل از شروع فصل زمستان گذرانی از کندو خارج کنید. این کار از پخش زنبوران در روی شانهای عسل جلوگیری کرده و باعث تراکم جمعیت می شود.
7- از گذاشتن شانهای خالی و نیمه پر، جهت آذوقه ی زمستانی جدا" پرهیز کنید.
8- متراکم کردن فضای داخلی کندو: فضای داخل کندو را با موادی از قبیل روزنامه، برگ خشک درختان و گونی های پلاستیکی پرکنید تا فضای داخل کندو کاملا" تنگ و متراکم شود. اینجانب به وسیله ی چند عدد گونی پلاستیکی این کار را انجام می دهم و خیلی هم خوب است و یا از بعضی زنبورداران سنتی شنیده ام که فضای خالی داخل کندو را بوسیله ی برگها ی خشک درختان پر می کنند و خیلی هم ازاین کارراضی هستند. برگهای درختان بعنوان عایق عمل می کنند. البته نباید این کار را با موادی مانند پارچه که آب و رطوبت داخل کندو را جذب می کند انجام داد.
9- یکی از وظایف مهم هر زنبوردار، پیشگیری و مبارزه با بیماریها و آفات زنبورعسل قبل ازشروع فصل زمستان گذرانی است.
10- داخل کندو نباید به هیچ عنوان خیس و مرطوب باشد. یعنی زنبوردار می بایست سعی کند تا مانع نفوذ نزولات آسمانی به داخل کندو شود. به یاد داشته باشید که رطوبت داخل کندو یکی از عوامل مهم تلفات زمستانه ی زنبورعسل است.
11- حدالمقدورکندوها را به مناطق قشلاقی کوچ دهید. لازم به ذکر است که مناطق قشلاقی جاهای پست و کم ارتفاع و یا حواشی دریا ها ی همان مناطق هستند. هوای این مناطق ملایم و مطبوع است وعلت آن اینست که ابر و بخارات حاصل از دریاها بصورت گلخانه عمل کرده و مانع خروج گرمای سطح زمین می شود. تراکم بخار آب درجو موجب تشکیل ابر می شود. ابر نقش دوگانه ای را برعهده دارد: اول این که مانند بخارآب توانایی جذب امواج بازگشتی از سطح زمین را داشته و باعث گرمایش زمین و جو پایینی می شود. این نکته را همه ی کشاورزان و زنبورداران در زمستان و شب های ابری که هوا قدری گرم می شود، تجربه کرده اند. در آذربایجان امتداد رود مرزی ارس و مناطق شمالی جهت زمستان گذرانی کندوها برای زنبورداران توصیه می شود. البته کوچ به مناطق جنوبی کشوریک گزینه ایده ال است.
12- سوراخ پروازکندورا درفصل زمستان کوچک تر کنید.
13- ازحمل ونقل کندوها درفصل زمستان ازمناطق گرمسیری به مناطق سردسیری جدا" پرهیزکنید. بعبارت دیگردرجاهایی که زنبوران هنوز به خوشه زمستانه نرفتند نباید آنها را به مناطق ییلاقی و سردسیری منتقل کرد. البته برعکس قضیه هم صادق است یعنی ازمناطق سرد سیری می توان به مناطق گرمسیری کوچ داد اما ازمناطق جنوبی وگرمسیری به مناطق معتدل وسردسیری امکان پذیرنیست.
14- توجه کنید که گرده و عسل به اندازه ی کافی در داخل کندو وجود داشته باشد. بدین صورت که به ازای هرشان زنبور، یک شان عسل بعنوان آذوقه درنظرمی گیرند. البته بسیاربهتراست یک شان عسل بصورت مازاد نیز درجلو آخرین شان زنبوران قرار داد.
15- داخل ظروف شربت خوری کندوها، نباید به هیچ عنوان، شیره و شربتی باقی مانده باشد. بعضی مواقع دیده می شود که به دلایلی شربت درداخل کندو باقی مانده و مشکلاتی را به لخاظ بهداشتی و زیستی برای جمعیت کندو در طول زمستان به وجود آورده است.
16- کندوها را به همدیگر چفت کنید درغیراینصورت درفضاهای خالی و وسط کندوها جریان هوا بوجود آمده و موجب سرما ی داخل کندو می شود.
17- انتخاب محل استقرارکندوها خیلی مهم است. سوراخ پرواز نباید درمسیر و جهت وزش باد قرارگیرد. درزمستان باد مه که از سمت شمال ایران می وزد جمعیت کندو را بیشتر آزارمی دهد. بادهای موسمی و محلی بزرگترین و خطرناکترین آفت زنبورعسل هستند. زنبورعسل شدیدترین سرما را تحمل می کند اما کوچکترین جریان باد، تعادل و شرایط کلیمایی داخل کندو را به هم می زند.
18- اگر تصمیم گرفته اید کندوها را درفضای بازمستقر کنید، حتما" آنها را با مواد و وسایل مناسب ایزوله کنید، تا نزولات آسمانی نتواند به داخل کندو نفوذ کند. می خواهم یک تجربه ی شخصی و عملی را خدمت زنبورداران عزیزعرض کنم و آن اینکه سعی کنید کندوها را دریک ردیف سه تایی یا چهار تایی درمقابل دیواری که رو به جنوب بوده و خورشید بیشترین ساعات تابش نور را دارد مستقرکنید و سپس بوسیله ی یک نایلون بزرگ به غیرازسمت و ضلع جلویی کندوها، سایرقسمتها را کاملا" پوشش دهید. این کارضمن جلوگیری از جریان هوا، باعث حبس هوای داخل نایلون نیز می شود. ثانیا" دراثربازگشت و انعکاس امواج و مقدارانرژی نورخورشید که درطول روز در دیوار ذخیره شده باعث گرمی و ملایمت هوای اطراف خواهد شد. دیوار و زمین در مقابل امواج نور خورشید بعنوان آینه عمل می کنند.
19- سوراخ پرواز کندوها نباید به هر دلیلی درطول زمستان بسته شود. چون علاوه برامکان خفگی جمعیت، تهویه داخل کندو نیزسخت می شود. همچنین دربعضی ازروزهای گرم زمستان بعضی زنبوران ازفرصت گرمایی طول روزاستفاده کرده و بلافاصله پروازمدفوع را انجام می دهند. ضمنا" در صورت باز بودن سوراخ پرواز بخارات حاصل ازتنفس زنبوران از کندوخارج می شود.
20- اگر فضای بسته را جهت زمستان گذرانی کندوها درنظر گرفته اید، حتما" به گردش جریان هوا و تهویه آن محیط توجه کنید. دمای محیط بسته و مسقف نباید از 8 درجه سانتیگراد بالا رود.
21- نیاز به مصرف انرژی و غذا درماههای اسفند و فروردین افزایش می یابد. در یک روز آرام و آفتابی می توانید سریعا" نسبت به کنترل غذای کلنی اقدام کنید. مواظب باشید که این کار باید خیلی سریع و با دقت انجام گیرد.
22- قبل ازشروع فصل زمستان گذرانی، جمعیت کندوهای ضعیف و یتیم را ادغام و یا حذف کنید.
23- درصورت لزوم ازکیک وجانشین گرده، بخصوص دراواخر زمستان استفاده کنید.
24- زنبورستان باید درطول زمستان گذرانی آفتاب گیر باشد. بعبارت دیگرسوراخ پروازکندوها را باید درجهتی قرارداد که بیشترین ساعات تابش نورخورشید را داشته باشد.
25- مراقب آفات خارجی زنبورعسل مانند خرس، شغال، سنجاب و غیره باشید. بعضی از جانوران حرص وهوس زیادی برای خوردن عسل دارند.
26- موشها دوست دارند ازمحیط مناسب و مطبوع داخل کندو جهت لانه گزینی و زمستان گذرانی استفاده کنند، که این امرمی تواند برای جمعیت کندوها خطرناک و استرس زا باشد. حتما" سوراخ پرواز کندو را کوچک کنید تا موشها نتوانند وارد کندوشوند.
27- کندوها را طوری در زنبورستان مستقر کنید که جهت سوراخ پروازبا شیب زمین منطبق باشد. منظورم اینست که درصورت نفوذ آب باران و برف به داخل کندو، آب به آسانی بتواند از سوراخ پروازتخلیه شود.
28- محل استقرارکندوها باید آرام و ساکت بوده و عاری از هر گونه سر و صدای ناهنجار و استرس زا باشد.
29- از بازوبسته کردن درب کندو درطول زمستان جدا" خوداری کنید.
30- اگر دمای محیط از 12 درجه سانتیگراد بالا رود زنبوران شروع به پروازهای مدفوع خواهند کرد، که این عمل نشانه سالم بودن کلنی است.
31- بعد از اتمام فصل زمستان و در یک روز آفتابی میزان تخمریزی و سلامتی ملکه و جمعیت را کنترل کنید.
32- یکی ازوظایف هر زنبوردار بعد از بارش برف در زمستان، تمیز کردن برف اطراف کندو و خصوصا" سکوی سوراخ پروازاست. اگربرف سکوی پرواز، تمیز نشود درطول شب برف یخ بسته و باعث انسداد سوراخ پروازخواهد شد.
33- اگر می خواهید از زنده بودن جمعیت کندو آگاه شوید، ضربه ی آرامی را با مشت خود به کندو وارد کرده و بلافاصله ازسوراخ پرواز گوش کنید. صدای زنبوران درصورت زنده بودن شنیده خواهد شد.
34- معمولا" بعد ازاتمام فصل زمستان ، اجساد و لاشه های مرده ی زنبوران در جلو سوراخ پرواز مشاهده می شود. با دیدن آنها نگران و ناراحت نباشید، بلکه خوشحال هم باید شد. زیرا این عمل، نشانه ی سالم بودن جمعیت کندو است.
35- معمولا" دراسفند ماه بعضی از گیاهان مثل گل بید مشک و گل حسرتی زودتربه گل می روند. دراین موقع زنبورداران به رفت وآمد زنبوران خود درسکوی پرواز دقت کرده و دوست دارند اولین محموله های گرده را که توسط زنبوران کارگر، به داخل کندو حمل می شود نظاره کنند. این همان صحنه هایی است که هر زنبوردارهمواره درطول زمستان انتظار و آرزوی آنرا داشته و بدین ترتیب همزمان با آغاز فصل فعالیت زنبوران، سفیدی طبیعت و سیاهی شبهای سرد و طولانی زمستان به سرآمده و روزهای سرسبزبهاری و شادابی طبیعت درراه است.
امیدوارم رعایت نکات و تجربیات فوق بتواند برای زنبورداران محترم مفید و موثر واقع شده و شاهد کاهش تلفات کلنی های زنبورعسل در فصل زمستان در کشورمان باشیم. انشاالله
منبع:
زینال زاده اسماعیل ،مجله ی خبری،آموزشی،تحلیلی،اطلاع رسانی و پژوهشی صنعت خوراک دام،طیور وآبزیان- ویژه نامه زنبورداری-سال هشتم- شماره نهم-پاییز 139۰

توسط اسماعیل زینال زاده

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: سه‌شنبه ۷ آذر ۱۳۹۱, ۱۱:۱۵ ب.ظ
توسط milad_khan
دوستان عزیز گفتن واسه جلوگیری از غارت کندو بهتره شربت هنگام غروب آفتاب به کندو داده بشه . حالا میخواستم بدونم اینکارو چه جوری باید انجام بدیم . منظورم غروب افتاب باز کردن کندو مشکلی نداره ؟ زنبورا عصبانی نمیشن ؟

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: چهارشنبه ۸ آذر ۱۳۹۱, ۷:۱۷ ق.ظ
توسط rata
منظور از غروب زمانی هست که هنوز هوا روشنه و اینکه شربت ریختن می توانه خیلی سریع انجام بشه و مشکلی هم ایجاد نمی کنه خیالت راحت باشه.

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: چهارشنبه ۸ آذر ۱۳۹۱, ۱۲:۰۹ ب.ظ
توسط hackan
saman نوشته شده:سلام
دوست عزيز اولا اين که انتظار داشته باشي يک قاب زنبور به بهار برسه محاله دوما اين کندو احتمال زياد مبتلا به بيماري هستش و با اين کارت باعث اشاعه بيماري در بين زنبورهات شدي بايد اولين کاري که ميکردي کندوي مريض رو از زنبورستان دور ميکردي.حالا بقيه جمعيت کندو کف کندو افتاده بودن يا اصلا تو کندو از زنبور مرده خبري نبود؟ميزان تغذيه تو کندو چطور بود؟دارو يا نوار کنه داده بودي؟





باتشكراز راهنمايي شما//
الان كندوها به خوشه رفتن وموقع بازديد هيچ زنبور مرده اي داخل كندو نبود..
حدوديك ماه پيش علايم كنه(تعدادكم) بين كندوها بود كه بااسيد فورميك تاحدزيادي درمان شدن.عسل وگرده هم به اندازه كافي دارن.تصویر

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۱, ۶:۰۶ ب.ظ
توسط mohammad0571
با سلام آیا برای زمستان گذراتی حتما باید زیر کندو چیزی بزاریم تا ارتفاعش بیاد بالا یاحتما باید دورشو با نایلون بپیچیم اگه این کارا رو نکنیم چه اتفاقی می افته؟

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۱, ۶:۵۵ ب.ظ
توسط mellifera
mohammad0571 نوشته شده:با سلام آیا برای زمستان گذراتی حتما باید زیر کندو چیزی بزاریم تا ارتفاعش بیاد بالا یاحتما باید دورشو با نایلون بپیچیم اگه این کارا رو نکنیم چه اتفاقی می افته؟

ارتفاع بيشتر باعث ميشه تا اگه برف سنگيني اومد كندوها زير برف نمونن چون بعضي مواقع برف جلوي دريچه پرواز رو ميگيره.دورشو با نايلون بپيچين چون كندوها اكثرا چوبي هستند اين كار باعث عمر بيشتر كندو ميشه.

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۱, ۷:۴۸ ب.ظ
توسط mohammad0571
یعنی اگه نایل.ن نکشیم و روی کندو هیچی نندازیم هیچ مشکلی برای جمعیت پیش نمی آد؟ تصویر

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۱, ۸:۰۳ ب.ظ
توسط mellifera
بله پيش نمياد امه بهتره اگه تعداد كندوتون كمه اين كار رو انجام بدين.

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۱, ۸:۱۸ ب.ظ
توسط mohammad0571
ممنون از جواب هاتون آقای جهانی

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۱, ۸:۱۹ ب.ظ
توسط mohammad0571
راستی از کجا میتونم کلیپی در مورد تنگ کردن کندو دانلود کنم با تشکر

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۱, ۸:۴۱ ب.ظ
توسط fara
mohammad0571 نوشته شده:راستی از کجا میتونم کلیپی در مورد تنگ کردن کندو دانلود کنم با تشکر

این کلیپ رو ببینید در مورد زمستان گذرانی کندو هست.
http://www.tarvijkhr.ir/UserFiles/File/ ... -sarma.wmv

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۳۹۱, ۸:۴۷ ب.ظ
توسط mohammad0571
ممنون

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: جمعه ۱۰ آذر ۱۳۹۱, ۱۲:۵۹ ب.ظ
توسط mellifera
mohammad0571 نوشته شده:ممنون

با سلاماقاي ابراهيمي عزيز براي تشكر از كاربران از دكمه تشكر استفاده نمائيد تصويريكه شبيه دست هستش.با تشكر

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: جمعه ۱۰ آذر ۱۳۹۱, ۶:۰۹ ب.ظ
توسط yasmangola_love
کیک در حد بنز !!!! انگار پخته شده ... جالبه پودر شکرو مثل ارد کیک دورش ریختن ...

تصویرتصویر
تصویر

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: جمعه ۱۰ آذر ۱۳۹۱, ۹:۳۵ ب.ظ
توسط manoto_mr
تو فیلمی که اقا فرامرز لطف کردن گذاشتن . میگفت بعضی وقتها زنبورا صعیف میشن تا حدی که نمیتونن پولک رو شانها عسل رو بردارن و در این صورت با وجود غذای مناسب بازم از بین میرن . ایا واقعا بری زمستان باید پولک های روی شانها رو برداشت ؟
اگه اینجوری باشه باز امکان رس بستنش خیلی بیشتر میشه . چاره چیه ؟؟؟

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۱, ۲:۴۰ ب.ظ
توسط yasmangola_love
تا اونجایی که من میدونم این حالت فقط وقتیه که مد سرما طولانی باشه و در این موقع هیچ وقت نباید در کندو وا شه چه برسه شونه ها بیرون کشیده شن

زنبورا خودشون بهتر میتونن کارشونو انجام بدن در ا حالت

فقط زمانی که هوا بین مدتی سرما کمی گرم شده میشه کمی کمک کرد اونم من ترجیح میدم با شربت غلیظ باشه نه با باز کردن شانها...

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱, ۵:۲۳ ب.ظ
توسط yasmangola_love
اینم یه روش برای گرم نگه داشتم کندو ها و نیز جلوگیری از ورود موش و ... به داخل کندو
تصویر

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱, ۶:۴۷ ب.ظ
توسط manoto_mr
با سلام.
آقا مصطفی عزیز این عکسا مربوط به خودتونه یا از سایت مشخصی هست . اگه مربوط به سایته دیگست اطفا اسم سایت بزارین . مرسی تصویر

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱, ۷:۴۵ ب.ظ
توسط fara
manoto_mr نوشته شده:با سلام.
آقا مصطفی عزیز این عکسا مربوط به خودتونه یا از سایت مشخصی هست . اگه مربوط به سایته دیگست اطفا اسم سایت بزارین . مرسی تصویر

با توجه به اندازه ی کندو ها باید از سایت های خارجی گرفته شده باشد.

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱, ۹:۳۰ ب.ظ
توسط Bazmara
دوستان سلام
من امسال 3 تا کندو خریدم و 6 تا بچه کندو گرفتم.برای زمستون 6 تا کندو رو فرستادم شهرستان درگز که گرم تره. 3 تا رو تو حیاط خونه نگه داشتم(برای تجربه) .دورشون پلاستیک سیاه دولا کشیدم .البته پشت و جلوی کندو بازه. با توجه به اینکه زنبورا از رنگ سیاه خوششون نمیاد , آیا مشکلی نداره ؟ اگه تونستم بعدا" عکسش رو میزارم.

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱, ۹:۴۱ ب.ظ
توسط mohammad0571
نه مشكلي بيش نمياد بهتر هم هست جون با كمترين نور خورشيد كندو كرم ميشه ولي من تو سبزوار امتحان كردم كندو عرق كرد بعد از برداشتن نايلون توش خيس بود

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱, ۱۰:۵۵ ب.ظ
توسط yasmangola_love
manoto_mr نوشته شده:با سلام.
آقا مصطفی عزیز این عکسا مربوط به خودتونه یا از سایت مشخصی هست . اگه مربوط به سایته دیگست اطفا اسم سایت بزارین . مرسی تصویر



اقا مرتضی از این سایت گرفتم
http://www.crystalbeesupply.com
سایت خوبی بود تصویر تصویر

اوج زمستان گذراني...!!!

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱, ۱۱:۰۸ ب.ظ
توسط yasmangola_love

واقعا لذت بردم این عکسا رو دیدم ....َ


تصویر





تصویر



تصویر


تصویر

تصویر



واقعا باید به زنبور دار در عایق بندی کندو آفرین گفت ...
و همچنین یه آفرین به این زنبورا ....

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱, ۱۱:۲۳ ب.ظ
توسط yasmangola_love
و چند تا دیگه ....

تصویر

تصویر

تصویر

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱, ۱۱:۵۲ ب.ظ
توسط manoto_mr
واسه عایق بندی از چی استفاده کرده ؟

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۱, ۱۲:۰۳ ق.ظ
توسط yasmangola_love
manoto_mr نوشته شده:واسه عایق بندی از چی استفاده کرده ؟

تا اونجایی که من خوندم و متوجه شدم از پلاستیک دو جداره که من نمونه داخلیشو تو وسایل بسته بندی وسایل خانگی دیدم

دو لاسه زیر و رو پلاستیک وسط هاشم به صورت مشبک و خالی به هم متصل

هم پلاستیک عایق خوبیه هم هوای بین دو لایه ....

Re: زمستان گذراني

ارسال شده: سه‌شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۱, ۱۰:۲۹ ب.ظ
توسط blackbil
از دوستانی که تجربه استفاده از پلاستیک یا نایلون در زمستان رو دارند یه سوال داشتم: پلاستیک مانع از عبور بخار نمیشه و موجب نمیشه که بخار آب موجب ناراحتی و احیاناً تلف شدن جمعیت کندو بشه؟