صفحه 1 از 1

شربت دادن تدریجی

ارسال شده: یک‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۱, ۷:۳۶ ق.ظ
توسط rata
با سلام از اول فروردین بنده به مدت دو هفته مسافرت هستم میخواستم بدانم از چه راهی استفاده کنم که درطی این مدت دو هفته برای کندوها شربت برای خوردن وجود داشته باشه. بطور مثال توی سایت های خارجی دیدم که یه ظرف شربت خوری مانند مربا را درب آهنی آن را چهار تا سوراخ ریز می کنند بعدش توش شربت می ریزند و میزارن روی طبق توی کندو ( البته چون من الان طبق دادم و کلیه قابها را به طبق آوردم و برگه موم ها را پائین چیدم این کار را نمی توانم بکنم) که بطور تدریجی آن شربت را می برند.

میخواستم بدانم دوستان کسی تجربه ای در این خصوص داره.

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: یک‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۱, ۹:۰۸ ق.ظ
توسط Taherkhani
مگه الان تو رشت جریان شهد تو طبیعت برقرا نشده؟ درختها باید شکوفه داشته باشن و گلها هم باز شده باشن.
اما اگه به هر دلیل بخواین شربت به مرور در دسترس زنبورا قرار بگیده بهترین روش همین روشیه که خودتون فرمودین یعنی یه ظرف شیشه ای که با چند تا سوراخ ریز بصورت معکوس داخل طبق قرار میگیره و یه مدت طول میکشه تا زنبورا بتونن اون رو تموم کنن.
اگه طبق شما جا نداره میتونین از یه طبق دیگه روی طبق فعلیتون استفاده کنین.

تصویر

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: یک‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۱, ۹:۵۵ ق.ظ
توسط rata
جریان شهد برقرار شده ولی خوب بعضی از روزها هوا مه آلوده و یا اینکه یه دفعه باران میاد و چند روز وضعیت از حالت مطلوب خارج میشه و یا اینکه حیف هست که شهد وارده برای غذای نوزادان استفاده بشه و دلایلی از این قبیل وجود داره.

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۲, ۸:۰۸ ق.ظ
توسط turkmansahra
سلام . دو تا از کندوهای ضعیف شربت نمیبرند. آیا راهی برای ترغیب آنها هست؟ ممنون

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۲, ۸:۱۱ ق.ظ
توسط reza288
turkmansahra نوشته شده:سلام . دو تا از کندوهای ضعیف شربت نمیبرند. آیا راهی برای ترغیب آنها هست؟ ممنون

یکم غلظت رو بیشتر کن ، ببین چجور برداشت می کنند .

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲, ۶:۴۸ ب.ظ
توسط mohammad0571
turkmansahra نوشته شده:سلام . دو تا از کندوهای ضعیف شربت نمیبرند. آیا راهی برای ترغیب آنها هست؟ ممنون

به كندو هايي كه خوب برداشت ميكنن بيشتر شربت بده بعد عسل كندو هارو تقسيم كن

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲, ۹:۳۵ ب.ظ
توسط kian
سلام شربت گرم کنید ویه مقدار گلاب یاعرقیات به شربت اضافه کنید طعم وبوش باعث استقبال زنبورا میشه. تصویر

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۲, ۴:۴۰ ب.ظ
توسط ilam
حتما جریان شهد خوبه ک از شربت استقبال نمیکنند

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۲, ۵:۵۳ ب.ظ
توسط mohammad0571
با سلام دما از چند درجه اومد پايين ديگه نبايد شربت بديم؟يعني اگه بديم ضرر داره؟

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۲, ۷:۵۹ ب.ظ
توسط babak1357
mohammad0571 نوشته شده:با سلام دما از چند درجه اومد پايين ديگه نبايد شربت بديم؟يعني اگه بديم ضرر داره؟

به خدا سوال ل خوبی ی ها...کسی نمیخواد جواب بده...دوستان ن ن ن ن ن... تصویر

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۲, ۸:۱۳ ب.ظ
توسط mellifera
babak1357 نوشته شده:
mohammad0571 نوشته شده:با سلام دما از چند درجه اومد پايين ديگه نبايد شربت بديم؟يعني اگه بديم ضرر داره؟

به خدا سوال ل خوبی ی ها...کسی نمیخواد جواب بده...دوستان ن ن ن ن ن... تصویر

دما رو نميشه دقيق گفت كه چه دمايي چون جمعيت و ساير شرايط هم دي اين موضوع دخيلن.اما زمان دقيق اون موقعي هستش كه زنبورا ديگه از شربت استفاده نكنن.زماني كه ديديم زنبورا ديگه رغبتي به شربت ندارن بايد شربت رو قطع و در صورت نياز خمير شيرين به زنبورا بديم.

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۲, ۱۱:۵۴ ب.ظ
توسط mohammad0571
سلام هوا دو سه روزی بود سرد بود و من کندو رو تنگ کردم الن هواشناسی میگه یک هفته هوا گرم میشه اگه توی این هفته شربت بدم ضرری برای کندو نداره.خودم حس میکنم عسل کندو مقدارش کمه

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲, ۱۲:۳۲ ب.ظ
توسط apis
تجربه شخصیم میگه زنبور تو هر دمایی که شربت یخ نزده باشه اون رو میبره
اما دقت کنید فرض رو براین بزارید شما یه شربت 5 درجه رو خورد زنبور بدید
اونوقت هزاران زنبور موجود در کندو برای گرم کردن این 5 درجه باید کلی تلاش کنن
با این کار شما فقط شکرتون رو از دست دادید و بعلاوه عمر زنبور ها رو هم کاهش دادید
بهترین روش برای اینکه همیشه رغبت زنبور عسل به بردن شربت رو حفظ کنید اینه که دمای شربت رو با دمای مورد نیاز زنبور یکی نگه دارید
اینجوری تو بد ترین شرایط زنبور شربت رو میبرهتصویر

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲, ۱:۵۳ ب.ظ
توسط mohammad0571
دوست عزیز من نفهمیدم که باید شربت بدم یانه آیا با این دما ها شربت دادن ضرری برای کندو ها هاداره؟

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲, ۲:۱۲ ب.ظ
توسط apis
ظاهرا متوجه نشدید
عرض بنده این هست که یعنی میشه در هر دمایی به کلنی شربت شکر داد اما با 2 شرط
1- زنبور ها شربت رو ببرن
2 - شربت باعث افزایش راندمان بشه نه کاهش تصویر

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲, ۲:۲۱ ب.ظ
توسط m3130
mohammad0571 نوشته شده:دوست عزیز من نفهمیدم که باید شربت بدم یانه آیا با این دما ها شربت دادن ضرری برای کندو ها هاداره؟



توجه داشته باشید زمانی که بوی شربت داخل کندو می پیچد زنبورها که خوشه زده بودند از حالت خوشه خارج می شوند و دوباره گرم کردن خود باید زمان و انرژی زیادی مصرف گردد که خود باعث تلفات خواهد شد
ضمنا شما بعلت فوق باید صبح زود شربت بدهید و مصرف باید طوری باشد که سریع مصرف نمایید و تا هوا گرمه دوباره بتوانند خوشه بزنند
ولی پیشنهاد همه در این زمان استفاده از خمیر شیرین است

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲, ۸:۰۹ ب.ظ
توسط saman
سلام
من خودم زیر 10 درجه شربت نمیدم چون اولا زنبورها کمتر از این دما رغبتی برای مصرف شربت ندارن دوما تا زنبورها بخان شربت رو ذخیره کنن شب فرا میرسه و باید خودشونو جم وجور کنن باعث میشه عده زیادیشون تو شربت خوری بمونن و تلف شن و شربت هم تو شکم بعضی زنبورها سرد میشه و باعث از بین رفتنشون در طول شب میشه. در فصل پاییز هم زمانی که هوا برای شربت دادن مناسبه باید ساعت 9 صب به زنبورها شربت بدیم تا عصر مصرف کنن و به هر کندو به میزان جمعیتش بدیم.

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۲, ۸:۴۷ ب.ظ
توسط mohammad0571
m3130 نوشته شده:
mohammad0571 نوشته شده:دوست عزیز من نفهمیدم که باید شربت بدم یانه آیا با این دما ها شربت دادن ضرری برای کندو ها هاداره؟



توجه داشته باشید زمانی که بوی شربت داخل کندو می پیچد زنبورها که خوشه زده بودند از حالت خوشه خارج می شوند و دوباره گرم کردن خود باید زمان و انرژی زیادی مصرف گردد که خود باعث تلفات خواهد شد
ضمنا شما بعلت فوق باید صبح زود شربت بدهید و مصرف باید طوری باشد که سریع مصرف نمایید و تا هوا گرمه دوباره بتوانند خوشه بزنند
ولی پیشنهاد همه در این زمان استفاده از خمیر شیرین است

دوستان اگه من بخوام برای یک کندو خمیر شیرین درست کنم باید از چه نسبتی استفاده کنم دفعه پیش هر کار کردم نتونستم درست کنم ؟

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲, ۷:۰۸ ق.ظ
توسط m3130
mohammad0571 نوشته شده:
m3130 نوشته شده:
mohammad0571 نوشته شده:دوست عزیز من نفهمیدم که باید شربت بدم یانه آیا با این دما ها شربت دادن ضرری برای کندو ها هاداره؟



توجه داشته باشید زمانی که بوی شربت داخل کندو می پیچد زنبورها که خوشه زده بودند از حالت خوشه خارج می شوند و دوباره گرم کردن خود باید زمان و انرژی زیادی مصرف گردد که خود باعث تلفات خواهد شد
ضمنا شما بعلت فوق باید صبح زود شربت بدهید و مصرف باید طوری باشد که سریع مصرف نمایید و تا هوا گرمه دوباره بتوانند خوشه بزنند
ولی پیشنهاد همه در این زمان استفاده از خمیر شیرین است

دوستان اگه من بخوام برای یک کندو خمیر شیرین درست کنم باید از چه نسبتی استفاده کنم دفعه پیش هر کار کردم نتونستم درست کنم ؟

[HIGHLIGHT=#dfdfdf]خمیر شیرین به دو صورت درست میشود[/HIGHLIGHT]

[HIGHLIGHT=#dfdfdf]1-چهار قسمت پودر شکر (شکر آسیاب شده) یک قسمت عسل داغ [/HIGHLIGHT]
[HIGHLIGHT=#dfdfdf]این دو محصول را با هم مخلوط کرده مثل خمیر با دست مرتب مشت نموده و فشار میدهیم آنقدر به این کار ادامه میدهیم تا کاملا خمیر مانند شده و دیگه به ظرفی که داخلش هست نچسبد بعد آنرا برداشته و ذخیره میکنیم تا در موقع لزوم آنرا به زنبورها بدیم البته این روش کمی خسته کننده هست .[/HIGHLIGHT]

[HIGHLIGHT=#dfdfdf]روش دوم:مقدار سه کیلو شکر نیم لیتر آب یک کیلو عسل را داخل ظر[/HIGHLIGHT][HIGHLIGHT=#dfdfdf]فی ریخته روی آتش میگذاریم آنقدر هم میزنیم تا خوب مخلوط شود در حین هم زدن اگه محلول کف کرد در همان حال حدود 7 تا 9 دقیقه میگذاریم کف کند آنگاه از روی شعله بر داشته در حال هم زدن میگذاریم سرد شود بعد از سرد شدن محلول نباید بصورت بلوری شود باید نرم و به دست نچسبد در هنگام هم زدن محلول را در آب سرد کذاشته و هم میزنیم این محلول را میشود در ظرف غذا ریخت یا روی قابها حتی کف کندو هم میشه گذاشت این محلول را در فصل سرد باید به زنبورها داد تا از باز و بسته کردن در کندو در فصل سرد جلو گیری شود لطفا در داخل خمیر شیرین هیچگونه دارویی نریزید و خمیر بصورت خالص مصرف شود خمیر شیرین موجب کمتر شدن رطوبت داخل کندو هم میشه و احتمال ابتلا به نوزوما را هم کاهش میده و کمبود ذخیره عسل را جبران میکنه.[/HIGHLIGHT]

مطلب این بحث در ادرس زیر بصورت کامل امده :
اینجا

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲, ۸:۱۲ ق.ظ
توسط apis
بهتر هست برای تهیه ی شربت ابتدا آب رو گرم کنیم بعد شکر رو به اون اضافه کنیم
تو کتابی در مورد پرورش زنبور عسل خوندم که هرگز نباید محلول شکر و آب رو بالای اجاق با شعله مستقیم قرار بدیم
تصویر

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲, ۱۲:۲۰ ب.ظ
توسط mohammad0571
من دو ساله دارم شربتو رو گاز درست میکنم و تا حالا مشکلی پیش نیومده

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲, ۳:۴۴ ب.ظ
توسط ilam
در صورتی درست کردنشربت روی گاز باعث مشکل میشه که زیاد بجوشه واب زیادی ازش تبخیر بشه وشکر تغریبا بصورت سوخته در اب حل شود

Re: شربت دادن تدریجی

ارسال شده: چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۲, ۸:۳۸ ب.ظ
توسط mohammad0571
یک قاعده ی کلی هست که مخلوط شکر و آبو رو گاز میزاری بهم میزنی تا شکر حل بشه باید تا جایی گرم بشه که اگه انگشتتو داخل شربت کردی نتونی توش نگهداری بعد شربتو از رو گاز برمیداری در این صورت شکر به راحتی در اب حل میشه.دیگه داریم از بحث شربت دادن تدریجی خارج میشیم تا مدیر محترم مبحث قفل نکرده بحثو عوض کنید