صفحه 1 از 6

راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: دوشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۰, ۵:۲۱ ب.ظ
توسط asal11
با سلام
اقای جهانی اگه ممکنه یک سری عکس های گذاشتن خمیر شیرین را در داخل کندو برام در این تاپیک بذارید

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: چهارشنبه ۲ آذر ۱۳۹۰, ۷:۲۱ ب.ظ
توسط jamshid
با سلام خدمت همه عزیزان و تشکر از آقای جهانی

خمیر شیرین به دو صورت درست میشود

1-چهار قسمت پودر شکر (شکر آسیاب شده) یک قسمت عسل داغ
این دو محصول را با هم مخلوط کرده مثل خمیر با دست مرتب مشت نموده و فشار میدهیم آنقدر به این کار ادامه میدهیم تا کاملا خمیر مانند شده و دیگه به ظرفی که داخلش هست نچسبد بعد آنرا برداشته و ذخیره میکنیم تا در موقع لزوم آنرا به زنبورها بدیم البته این روش کمی خسته کننده هست .

روش دوم:مقدار سه کیلو شکر نیم لیتر آب یک کیلو عسل را داخل ظرفی ریخته روی آتش میگذاریم آنقدر هم میزنیم تا خوب مخلوط شود در حین هم زدن اگه محلول کف کرد در همان حال حدود 7 تا 9 دقیقه میگذاریم کف کند آنگاه از روی شعله بر داشته در حال هم زدن میگذاریم سرد شود بعد از سرد شدن محلول نباید بصورت بلوری شود باید نرم و به دست نچسبد در هنگام هم زدن محلول را در آب سرد کذاشته و هم میزنیم این محلول را میشود در ظرف غذا ریخت یا روی قابها حتی کف کندو هم میشه گذاشت این محلول را در فصل سرد باید به زنبورها داد تا از باز و بسته کردن در کندو در فصل سرد جلو گیری شود لطفا در داخل خمیر شیرین هیچگونه دارویی نریزید و خمیر بصورت خالص مصرف شود خمیر شیرین موجب کمتر شدن رطوبت داخل کندو هم میشه و احتمال ابتلا به نوزوما را هم کاهش میده و کمبود ذخیره عسل را جبران میکنه.

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: چهارشنبه ۲ آذر ۱۳۹۰, ۷:۲۴ ب.ظ
توسط mellifera
[CENTER]تصویر

تصویر

تصویر

تصویر [/CENTER]

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: چهارشنبه ۲ آذر ۱۳۹۰, ۱۱:۳۴ ب.ظ
توسط saman
سلام من امروزبه زنبورهام سر زدم ديدم همشون تخم ريزي دارن و کندوهايي هم که تخمريزشونو قطع کرده بوده اوناهم شروع کردن تخم ريزي (البته مدام شربت تحريکي داشتن)با توجه به اين شرايط و اينکه تو اوايل اذر هستيم و رو به فصل سرما ميريم آيا لازم هستش براي زنبورها خمير شيرين درست کنم؟سوال ديگه هم اينکه تو کتاب دکتر شهرستاني به اضافه کردن پودر سويا هم در تهيه خمير شيرين اشاره کردن آيا منظور از سوياي استفاده شده در خمير شيرين همين سوياي بسته بندي شده بازاره که در تهيه ماکاروني به کار ميره هستش(؟ و آيا بنظر شما لازمه به پودر شکر و عسل پودر سويا اضافه کنيم؟ اگه لازمه به چه نسبتي اضافه کنيم؟

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: پنج‌شنبه ۳ آذر ۱۳۹۰, ۱۲:۳۰ ب.ظ
توسط jamshid
سلام آقا سامان سعی کنید شربت تحریکی ندهید تغذیه تحریکی را در آغاز فصل جدید کاری زنبورها شروع کنید اگه کمبود تغذیه دارند خمیر شیرین بدهید در خصوص پودر سویا اینکه در فروشگاهها جایگزین گوشت هست نیست بلکه خود دانه سویا که شبیهه لوبیا چشم بلبلی هست آنرا تهیه و آردش کنید میتوانید در پودر شکر و عسل مخلوط کنید مشکلی نیست بلکه میزان پروتئین خمیر بیشتر میشه و در ثانی اگه خمیر رقیق هست با آرد سویا سفتتر میشه اگه از آرد هم استفاده نشه مشکلی نیست چون تهیه آرد شاید در بعضی مناطق مشکل باشه لازو و ضروری برای تهیه خمیر نیست.

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: پنج‌شنبه ۳ آذر ۱۳۹۰, ۷:۲۴ ب.ظ
توسط saman
سلام ممنون از راهنماييتون سوال ديگه اينکه آيا تخم ريزي تو اذر ماه ميتونه به ضرر جمعيت باشه؟اگه من شربت تحيکي رو قطع کنم امکان داره زنبورها هم تخم ريزي رو امکان داره قطع کنن؟

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: پنج‌شنبه ۳ آذر ۱۳۹۰, ۷:۴۴ ب.ظ
توسط jamshid
سلام آقا samn تخم ریزی در آذر ماه بستگی به دمای هوا داره اگه هوا ناگهانی سرد شود و جمعیت ضعیف باشه احتمال داره زنبورها نتوانند تخم ها را گرم کنند و بعد از مدتی لاشه لاروها را به بیرون از کندو بیاندازند لذا تغذیه تحریکی در این فصل مناسب نیست استراحت ملکه در این فصل تا شروع کار در دوره بعدی خوبه خمیر شیرین خیلی خوب و مناسب هست بخصوص در مناطق سرد و نیمه سرد بهترین خدمت به زنبورها در فصل سرد استفاده از خمیر شیرین هست.

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: دوشنبه ۷ آذر ۱۳۹۰, ۷:۰۱ ب.ظ
توسط ehsanklop
با سلام
سامان عزیز چطور زنبورتون الان تخم ریزی داره . بجز شربت شکر تغذیه دیگه ای هم داره؟ یعنی ویتامین یا مکمل پروتیین هم استفاده میکنید( یا هرچیز دیگه)
از جمشید عزیز هم میخواستم بپرسم خمیر شیرین اگه سویا داشته باشه زنبور رو به تخم ریزی تحریک نمیکنه ؟ با توجه به اینکه اینجا هوا خیلی سرد شده به نظرتون من میتونم از خمیر شیرین استفاده کنم ؟ یا بهتره تا بهمن صبر کنم؟

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: دوشنبه ۷ آذر ۱۳۹۰, ۸:۲۴ ب.ظ
توسط jamshid
سلام ehsanklop چون زنبورهای آقا سامان خوشه نشدند لذا با تغذیه شربت تخم میریزد الان در شمال کشور زنبورها تخم میریزند اگه شما در دزفول سکونت دارید بعید است زنبورهای شما خوشه شوند چون دزفول از شمال کشور در این فصل گرمتره ولی خمیر شیرین دارای سویا موجب تشدید تخم ریزی نمیشه چون ملکه با شربت تحریک میشه البته برای تهیه خمیر لازم تیست حتما از سویا استفاده شود البته اگه سویا باشه بهتره و خمیر شما شل نمیشه در ضمن اگه زنبور شما کمبود تغذیه داره میتوانید از خمیر استفاده کنید در صورتیکه مشکل غذایی ندارند لزومی نداره البته اگه بخواهید خمیر بدید مشکلی نیست اما من با توجه به اینکه زنبورهام مشکل غذایی ندارند ولی از خمیر استفاده میکنم چون زنبورهای شما خوشه نمیروند لذا خمیر بهتره از نیمه دوم بهمن آغاز فصل کاری جدید شربت خوبه بخصوص اگه با گرده باشه.

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۸ آذر ۱۳۹۰, ۱۱:۵۸ ق.ظ
توسط ehsanklop
من تا دو هفته پیش شربت میدادم واسه ذخیره زمستان ولی هیچ کدوم تخم ریزی نکردن
ایا اونجا زنبور شهد یا گرده از بیرون میاره؟ هوا چند درجه است؟ ممکنه تخم ریزی زنبور های اون دوستمون به نزاد زنبور بستگی داشته باشه؟
هوای اینجا حدود 14 درجه است با رطوبت خیلی کم که باعث میشه سوز زیادی داشته باشه . گرده و شهد هم نیست

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۸ آذر ۱۳۹۰, ۴:۴۶ ب.ظ
توسط saman
سلام من از اواسط مهر که تغذيه زمستاني زنبورهام تمام شدهيچموقه نزاشتم تو شربت خوري هيچ کندويي شربت تحريکي(2ليتر آب و يک کيلوشکر)تمام بشه و مدام شربت داشتن و شرايط جوي اينجاهم فوق العاده خوب بود(بجز اين 2تا7آذر که سوز هوا زيادشدوامروز که بازديدکردم ديدم تخم ريزيشون قطع شده). گرده هم خيلي زياد ميامد نژاد زنبورهامم نژاد خاصي نيست تا بگم به نژاد ربط داره. راستش از هرکدام از زنبوردارهاي منطقه خودمونم در مورد تخم ريزي سوال ميکردم ميگفتن ما از15مهر تخم ريزي زنبورهامون قطع شده خودمم موندم علت تخم ريزي تا اوايل آذر چي بود(البته تو آبان يه بار هم بهشون خمير شيرين دادم)

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۸ آذر ۱۳۹۰, ۴:۵۳ ب.ظ
توسط saman
سلام آقا احسان راستي يادم رفت من تو پاييز بجز شربت شکر و خمير شيرين به زنبورهام هيچ و يتامين يا مکملي هم ندادم

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۸ آذر ۱۳۹۰, ۶:۲۳ ب.ظ
توسط ehsanklop
با تشکر از شما سامان عزیز
پس تخمریزی زنبورتون به خاطر گرده هست . اینجا هم تا تا 10 ابان که ذرت گل داشت به شدت تخم ریزی میکردن. البته پیشنهاد میکنم از ویتامین استفاده کنی به خصوص به ویتامین C توجه داشته باش چون سیستم دفاعی بدن زنبور رو تو زمستون تقویت میکنه

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: جمعه ۲۵ آذر ۱۳۹۰, ۱۰:۴۳ ب.ظ
توسط jamshid
با سلام خدمت دوستان عزیز من دیروز 24 آذر ماه نود به تمام زنبورهام خمیر شیرین دادم خمیر را داخل ظرف غذا زنبورها ریختم مقداری از گوشه پارچه را کنار زدم تا زنبورها راحتتر بتوانند از خمیر شیرین استفاده کنند داخل خمیر هیچ مواد افزودنی اضافه نکردم ولی در اسفند ماه در خمیر شیرین گرده اضافه میکنم تا در اوایل فصل کار مشکل پروتئین نداشته باشند امروز وقتی در کندو را باز کردم مشاهده کردم زنبورها کاملا در ظرف غذا و روی خمیر پر شدند و از آن استفاده میکنند لذا دوستانی که تاکنون مبادرت به تهیه خمیر نکردند هنوز دیر نشده .

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰, ۱۲:۳۰ ق.ظ
توسط saman
سلام خدمت اقا جمشيد من اواسط آبان به زنبورهام خمير شيرين دادم آيا تو پاييز همون يه بار خمير شيرين بديم کافيه ياالانم لازمه بديم؟

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰, ۶:۱۲ ب.ظ
توسط jamshid
سلام آقا سامان باید به ذخیره غذایی زنبور نگاه کنید ولی دادن خمیر مجدد خوب و لازمه حتما این کار را بکنید همانطور که قبلا گفتم در این فصل شربت احتمال بیماری نوزوما را زیاد میکنه ولی خمیر شیرین مشکلی نداره .

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۰, ۱۰:۳۰ ب.ظ
توسط ehsanklop
سلام
من هر سال برای تحریک تخمریزی تو زمستون از خمیر(50%پودرشکر + 50% گرده + عسل ) استفاده میکردم . چند روز قبل جایی خوندم که خمیر رو به صورت( گرده + عسل ) درست کنین و پودر شکر لازم نیست ؟ ایا این مطلب صحت داره؟

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۰, ۱۰:۵۷ ب.ظ
توسط jamshid
سلام
خمیر شیرین در زمستان باید خالص باشه فقط برای تغذیه اما در اسفند ماه میشه به آن گرده اضافه کرد برای تحریک و افزایش پروتیین اما گرده+عسل خمیر نیست بلکه کیک گرده است برای فصل کار که معمولا از اسفند شروع میشه در همین صفحه عکسی که مشاهده میکنید من از کیک گرده گرفتم در سایت خودم هم نحوه تولید کیک گرده را شرح دادم روش خمیر شیرین با جوشاندن شکر و عسل را نیز قبلا گفتم خیلی رحتتر از پودر شکر میباشد.

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۰, ۱۱:۲۲ ب.ظ
توسط ehsanklop
من تو این یکی دو هفته میخوام تحریک بدم واسه تخمریزی . به نظرتون کدوم ترکیب مفیدتره؟

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱ دی ۱۳۹۰, ۶:۰۳ ب.ظ
توسط jamshid
سلام اگه فصل تخم ریزی در منطقه شما شروع شده تغدیه تحریکی خوبه اگه با گرده باشه خیلی بهتره شما در خمیر شیرین میتوانید گرده اضافه کنید یا اینکه در داخل شربت گرده بریزید و به عنوان تغذیه تحریکی استفاده نمایید تغذیه با شربت گرده واقعا به زنبور کمک میکنه اگه دو ماه هفته ای یک بار شربت گرده بدید در فصل کار و عسل زنبور شما به بیست قاب میرسه .

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱ دی ۱۳۹۰, ۸:۱۹ ب.ظ
توسط ehsanklop
سلام
تخم ریزی طبیعی زنبور تو منطقه ما اواسط بهمن هست منتها من میخوام تحریکشون کنم زودتر تخم بریزن . شربت هم الان نمیشه داد . هوا سرده بخصوص شبها خیلی سرده .

مجبورم خمیر بدم .به نظر شما چه خمیر من چه ترکیبی باشه بهتره

با تشکر

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: جمعه ۲ دی ۱۳۹۰, ۱۲:۰۰ ق.ظ
توسط jamshid
سلام
شما در صورت استفاده از خمیر شیرین میتوانید با گرده مخلوط کنید برای افزایش پروتیین و تحریک خوبه البته کیک گرده با خمیر شیرین مخلوط گرده فرق میکنه روش کیک گرده در سایت زدم ولی خمیر شیرین با همان دستور سه کیلو شکر یک کیلو عسل و نیم لیتر آب در پایان کار گرده اضافه نمایید.

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۰, ۱۱:۱۰ ق.ظ
توسط saman
سلام خدمت آقا جمشيد من از چندتا زنبوردارشنيدم که در ازاء هر کيلو خمير شيرين ميتونيم دو گرم پودر تتراساکلين هم اضافه کنيم خواستم ببينم نظر شما در مورد اين کار چيه؟در ضمن اکثر زنبورهاي من هنوز تخم ريزي رو قطع نکردن به نظر شما دادن خمير شيرين تو اين فصل ميتونه مثبت باشه يانه؟اگه خمير بديم و مصرفش نکنند چند وقت تو کندو باشه خراب نميشه؟ممنون از راهنماييتون

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۰, ۵:۰۳ ب.ظ
توسط ehsanklop
سلام خدمت همه دوستان
من دو سه روز قبل کیک گرده درست کردم و به خورد زنبور دادم . دیروز رفتم یه جند تا رو نگا کردم داشتن ازش مصرف میکردن . در ضمن هر کدوم یه کف دست تخم روز ریخته بودن
ترکیب کیک رو مینویسم شاید به دردتون خورد:

گرده (50%) + پودرشکر (50%) + آنتی بیوتیک + مولتی ویتامین و اسیدامینه

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۰, ۶:۲۳ ب.ظ
توسط jamshid
سلام آقا سامان
خمیر شیرین اگه مخلوط پودر شکر و عسل باشه چون گرما نمیخوره ریختن دارو مشکلی نداره ولی اگه با روش دوم پختن باشه نمیشه دارو ریخت در ضمن فرمودید اگه دارو باشه و مصرف نکنند چی میشه .چون دارو هست نباید مدت طولانی در کندو باشه سعی کنید به خمیر شیرین گرده اضافه کنید چون تخم ریزی زنبور رادامه داره خیلی خوبه در ضمن ماندن طولانی هم مشکلی ایجاد نمیکنه .

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: سه‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۰, ۱۱:۱۷ ب.ظ
توسط jamshid
سلام دوستان این قسمت مربوط به خمیر شیرین میباشد ولی عکسی که فرستادم آقای جهانی در این قسمت قرار داده عکس کیک گرده میباشد و خمیر شیرین نیست اقا احسان هم در این قسمت گفته من کیک گرده درست کردم اگه میشه در خصوص خمیر شیرین بنویسید و کیک گرده را در قسمت روش تهیه کیک گرده مرقوم فرمایید در ضمن با تشکر از همه عزیزان بخصوص آقای جهانی که زحمت زیادی در خصوص درج مطالب مینمایند.

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: چهارشنبه ۷ دی ۱۳۹۰, ۱۰:۰۷ ق.ظ
توسط mellifera
jamshid نوشته شده:سلام دوستان این قسمت مربوط به خمیر شیرین میباشد ولی عکسی که فرستادم آقای جهانی در این قسمت قرار داده عکس کیک گرده میباشد و خمیر شیرین نیست اقا احسان هم در این قسمت گفته من کیک گرده درست کردم اگه میشه در خصوص خمیر شیرین بنویسید و کیک گرده را در قسمت روش تهیه کیک گرده مرقوم فرمایید در ضمن با تشکر از همه عزیزان بخصوص آقای جهانی که زحمت زیادی در خصوص درج مطالب مینمایند.

با سلام اقا جمشيد عزيز در صورتي كه تصويري از خمير شيرين دارين خيلي خوب ميشه در اين قسمت قرار بدين اگه نميتونين برام بفرستين تا قرار بدم.با تشكر

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: جمعه ۹ دی ۱۳۹۰, ۱۱:۱۷ ق.ظ
توسط jamshid
سلام آقای جهانی
بروی چشم حتما تصویر خمیر شیرین را میفرستم ولی الان چون فصل برداشت مرکبات هست مقداری سرم شلوغه در اولین فرصت میفرستم .

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۰, ۱۲:۳۴ ق.ظ
توسط jamshid
سلام آقای جهانی
من امروز دهم دی ماه چند عکس از خمیر شیرین خالص و خمیر شیرین با مخلوط گرده گرفتم و فرستادم کندویی که مشاهده میکنید همین امروز براش خمیر جدید گذاشتم و پنج دقیقه بعد عکس گرفتم اما عکسی که بصورت قالب خمیر شیرین هست را هم فرستادم تا شاید دوستان از این نوع خمیر بتوانندتولید و استفاده کنند در ضمن این نوع خمیر پخته شده میباشد مخوصا با گرده چون گرده چینی بوده لازم است حتما پخته شود یعنی با حرارت درست شود تا اگه آلودگی احتمالی داشته برطرف شود.


[CENTER]تصویر

تصویر

تصویر

تصویر [/CENTER]

Re: راهای تهیه خمیر شیرین و روش مصرف و زمان مصرف

ارسال شده: پنج‌شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۰, ۱۰:۵۴ ب.ظ
توسط saman
سلام من يک هفته پيش به زنبورهام خمير شيرين دادم (قبلش شربت دادم اثلا مصرف نکردن)اماخميرشيرن رو خيلي عالي مصرف کرده بودن اما يه نمه خيلي کم از خمير شيرينه بلوري شده بود بنظر شما اين حالت طبيعيه يا کارم ايراد داشته؟سوال دومم اينکه باتوجه به اينکه تو اي فصل زنبورها شربت رو مصرف نميکنن اما خمير شيرين رو خيلي خوب آيا بازم لازمه بهشون خمير شيرين بدم ؟ممنون از راهنماييتون