صفحه 1 از 1

اکستراکتور شعایی یا مماسی؟

ارسال شده: شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۲, ۱۱:۵۳ ق.ظ
توسط mellifera
اکستراکتور شعایی یا مماسی؟
در انتخاب اکستراکتور همیشه این سوال مطرح است که کدام نوع اکستراکتور مناسب کار ماست؟ کدام یک جوابگوی ما در قبال سرعت، تخلیه خوب و سلامتی قاب خواهد بود؟
در دنیای مدرن زنبورداری، شاهد غلبه اکستراکتورهای شعایی بر نوع مماسی می باشیم. ولی از طرفی این اکستراکتورها عملا در ایران جاهگاه خوبی پیدا نکرده اند. دلیل این موضوع چه می تواند باشد؟
اکستراکتورهای شعاعی در حجم مشابه مخزن، 50 درصد قاب بیشتری در خود جا می دهند. نیاز به تغییر جهت قاب ندارند، بواسطه وزن پایین حمل و نقل آسانتری داشته و چون مواد کمتری مصرف می کنند، قیمت مناسبتری دارند. خصوصا در مقیاسهای بزرگتر، فقط این نوع اکستراکتورها جوابگوی کار هستند. با همه این محاسن، زنبورداری ایران نتوانسته است این محصول را به خدمت بگیرد و ما سعی میکنیم هرچند گذرا دلیل آنرا بیان کنیم.
نوع نیرویی که بر موم عسل در اکستراکتور وارد می شود، عامل تعیین کننده ای برای جواب این سوال است. در اکستراکتورهای شعایی، نیرو در راستای شعاع مخزن و بگونه ای وارد می شود که میخواهد موم را در عرص آن تحت فشار قرار دهد. اگر موم دارای استحکام کافی نباشد، تحت این نیرو شکسته و عملا نمی توان سرعت لازم را برای تخلیه موفق اعمال کرد. و این یعنی عدم تخلیه کامل و سرعت پایین تخلیه. در زنبورداری مدرن، عملا با اصلاح ساختار قاب و تقویت موم، بر این مشکل غلبه کرده و از مزیتهای اکستراکتورهای شعایی بهره برده اند. استفاده از قابهای کم عرضتر، سیم کشی دقیق و مکانیزه قابها و استفاده از قابهای مصنوعی از عوامل اصلاح قاب هستند که در زنبورداری مدرن از آنها بهره گیری شده است.
بدون اصلاحات فوق عملا استفاده از اکستراکورهای شعایی توجیه بالایی نخواهد داشت و حتی بهره بردن از دستگاههای ظرفیت بالا ( مثلا دستگاههای 120 قابی) بعید بنظر می آید. مناطقی از کشور که این اصلاحات را انجام داده اند براحتی از این نوع اکستراکتورها بهره برداری میکنند. بعنوان مثال زنبورداران منطقه اردبیل که از قابهای 17 سانتیمتری به جای لانگستروت استفاده میکنند براحتی از این محصول استفاده میبرند.
راه حل چیست؟
اکستراکتورهای مماسی دیگر مدرن محسوب نمیشوند و عملا در مقیاسهای محدود استفاده میشوند. دلیل آن هم ظرفیت پایین قابها و نیاز به برگرداندن قاب که امری زمانبر می باشند بوده است.
معرفی محصولی که بتواند بین سرعت، دقت، قیمت تمام شده، راحتی استفاده تعادل ایجاد کند، طی سالهای گذشته، از دغدغه های شرک گول چیچک بوده است. تبادل نظر با حدود 100 زنبوردار عمده و حرفه ای از نقاط مختلف کشور، ما را به سمت معرفی اکستراکتور ES 080A پیش برده است. دستگاه مذکور، ترکیبی از تکنولوژی مماسی و شعایی بوده بگونه ای که هنگام بارگیری قاب، شعاعی و هنگام تخلیه آن حالت مماسی بخود میگیرد. با تغییر جهت دور چرخش دستگاه، قابها بطور اتومانیک تغییر جهت میدهد بنابر این دیگر نیازی به برگرداندن قاب نیست و چون نوع نیروی وارده بر مومها مماسی است نه شعاعی، نیاز به تقویت موم نیز لازم نخواهد بود و میتوان استخراج عسل را در دور بالا انجام داد. در مقیاس آزمایشگاهی، رکورد 40 ثانیه هم برای محصول ثبت شده است.
حرف آخر:
اگر برنامه ای برای تقویت مومهای خود ندارید، محصول ES080A بهترین پیشنهاد ما به شماست.

منبع : وبلاگ گول چيچك

Re: اکستراکتور شعایی یا مماسی؟

ارسال شده: جمعه ۲۳ خرداد ۱۳۹۳, ۶:۴۱ ب.ظ
توسط reza63
کاش از هردو نوع یه تصویر میزاشتید ..

Re: اکستراکتور شعایی یا مماسی؟

ارسال شده: شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۳, ۶:۴۴ ق.ظ
توسط fara
[CENTER]تصویر اکستراکتور شعاعی مماسی ES080A[/CENTER]
تصویر


[CENTER]اکستراکتور مماسی[/CENTER][CENTER]تصویر[/CENTER][CENTER]اکستراکتور شعاعی[/CENTER][CENTER]تصویر[/CENTER]