عسل با توجه به اینکه در بدن به سرعت جذب می شود و هضم آن به راحتی صورت می گیرد . به همین دلیل هر ماده دیگری که در آن باشد به سرعت جذب بدن می گردد . از طرف دیگر به دلیل حالت اسیدی و آنزیم هائی که دارد مواد غذائی را که در آن قرار داده شوند به تدریج حل نموده و مواد داروئی ومؤثر آنها را استخراج می نماید .
به همین دلیل برای تهیه مربا می توان از عسل استفاده کرد که فرق آن با مربای معمولی که با شکر تهیه شده در این است که علاوه بر خاصیت های گفته شده در مورد عسل ، مواد مؤثر میوه یا مواد غذائی همراه با آن بهتر به بدن انسان رسیده و سریع تر جذب می شود . علاوه بر آنکه می توان بدون ترس از آلودگی یا فساد سال ها آن را حفظ کرد . نکته بسیار مهم در تهیه مربا با عسل رطوبت مناسب در موادی است که قرار است با عسل مخلوط شوند . در مورد دانه های خشک مانند بادام ، پسته گردو ، بادام زمینی و . . . هیچ مشکلی از این نظر وجود ندارد . ولی در مورد میوه های تازه مانند سیب ، زردآلو ، هویج و بخصوص توت فرنگی ، آلبالو و گیلاس و نظایر آنها باید رطوبت این نوع میوه ها را به حد مناسب رساند که حدود 17% می باشد . در حقیقت اگر عسل و میوه مخلوط شده (هردو) رطوبتی در همین حد داشته باشند بعداً از نظر تخمیر هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد . البته به شرطی که شرایط نگهداری (زیر 25 درجه سانتیگراد ) رعایت شده و در ظرف نیز به خوبی محکم شود که از جذب رطوبت محیط توسط عسل جلوگیری شود . برای خشک کردن میوه ها وبه خاطر اینکه خواص آنها بهتر حفظ شود می توان از روش برگه کردن استفاده نمود . به این ترتیب که پس از شستن وتمیز کردن میوه ها آنها را در جای سایه ای در معرض باد یک پنکه دستی قرار داد که به تدریج آب اضافی آنها گرفته شود . بهتر روی آنها با یک پارچه نازک (مانند ململ یا وال ) پوشانده شود که از وارد شدن گردو خاک وذرات ناخواسته به آن ممانعت به عمل آید . پس از آماده شدن و رسیدن رطوبت آن به حد مورد نظر آن را در شیشه ریخته و پس از پر کردن میوه در آن ( تا حد زیر گلوئی شیشه ) به آرامی عسل را روی آن می ریزیم . برای اینکه مطمئن شوید که رطوبت مربای درست شده در حد مجاز است می توانید یک روز بعد در شیشه را باز کرده وبا یک قاشق امتحان کنید . اگر عسلی که در بین مربا وجود دارد به سفتی همان عسلی بود که روز قبل در شیشه ریخته بودید معلوم می شود که میزان رطوبت مربای تهیه شده مناسب است . در صورتی که عسل رقیق تر شده بود ، نشان می دهد که میوه های تهیه شده از نظر رطوبت کاملاً به خشکی مطلوب نرسیده بوده اند . برای رفع این مشکل می توانید دو کار انجام دهید یا مربا را در یخچال نگهداری کرده وسعی کنید به سرعت مصرف کنید . یا اینکه بسته به حجم مربای درست شده آن را در یک بشقاب تخت یا سینی استیل یا پلاستیکی پهن کرده و در منزل در معرض باد قرار دهید . برای درست کردن مربا بهتر است از میوه هائی که دارای طعم ترش تری هستند استفاده شود که با توجه به شیرینی زیاد عسل طعم مطلوب تری پیدا نماید . این مربا برای کودکان و اشخاصی که ممکن است از طعم عسل به تنهائی خوششان نیاید بسیار مناسب است وبخصوص برای تشویق نمودن کودکان به خوردن عسل روش خوبی می باشد . برای خشک کردن میوه ها از روش درست کردن لواشک هم استفاده نمود که در آن صورت مربای حاصله حالتی یکنواخت پیدا می کند و بچه ها معمولاً از آن بیشتر خوششان می آیند و می تواند جایگزین تنقلاتی مانند آلبالو خشکه و آلوترش ولواشک های موجود در بازار شود که علاوه بر بهداشتی بودن و نداشتن نمک ، با توجه به ضدعونی دهان از پوسیدگی دندان ها نیز جلوگیری می کند و انرژی زائی خوبی هم دارد .
بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند . برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو سایت شوید.
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی
فروشگاه لوازم زنبورداری جهانی واقع در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی یکی از مجهزترین فروشگاههای لوازم زنبورداری در منطقه شمال غرب کشور می باشد که در زمینه تولید و عرضه لوازم و تجهیزات و محصولات زنبوداری به صورت عمده و خرده فروشی با زنبوداران عزیز همکاری داشته و توانسته است با پشتکار و بروز رسانی مداوم و تهیه ملزومات زنبوداری درجه یک رضایت زنبوداران عزیز را فراهم آورد.
این فروشگاه توانسته است انواع لوازم زنبوداری تولید داخل و خارجی را برای اولین بار در سطح منطقه و کل ایران عرضه نموده و نمایندگی فروش اکثر تولید کنندگان داخلی را کسب نماید.
این فروشگاه جهت سهولت در خرید و تهیه ملزومات زنبوداری و بروز رسانی اطلاعات زنبوداران اقدام به راه اندازی کاملترین سایت زنبورعسل و فروشگاه لوازم زنبوداری نمموده است.
آدرس :آذربایجان شرقی مرند فروشگاه لوازم زنبوداری جهانی 09144929484
درباره ما
سایت زنبور عسل ایران (لوازم زنبورداری جهانی) از سال 1388 با هدف ترویج و اشتراک گذاری مطالب زنبورداری توسط مدیر سایت مهندس امین جهانی از شهرستان مرند پایه گذاری گردید تا زنبورداران بتوانند در کنار هم از تجربیات یکدیگر استفاده نمایند . امید است با استفاده از مطالب ارائه شده در سایت گامی در جهت مدرنتر شدن صنعت زنبورداری برداشته باشیم.