صفحه اصلي سايت جستجوگر سايت قوانين سايت تبليغات در سايت كار با تالار گفتمان كار با تالار گفتمان

تشخیص عسل طبیعی

مطالب و مقالات ارسالی در مورد زنبورعسل و زنبورداری که توسط دوستان و کاربران ارسال شده است.
پرورش ملکه زنبورعسل,اصلاح نژاد,اصلاح نژاد,بيماريها وافات زنبورعسل,بازديد كندو و نگهداري,تجهيزات زنبورداري,لغات انگليسي زنبورعسل,اخبار و متفرقه,
شكل شناسي و فيزيولوژي,تغذيه زنبورعسل وزمستان گذراني

مدير انجمن: mellifera

تشخیص عسل طبیعی

پستتوسط mellifera » 19 بهمن ماه 1389 16:07

جواب ها بر اساس " كتاب عسل درماني "  نوشته " مرتضي علي آقايي نراقي و سيدحسين ميرنظامي ضيابري" مي باشد .

راه و روش تشخيص عسل طبيعي از عسل تقلبي چيست؟ معيار و ملاك تشخيص كدامند؟

قبل از هر چيز به عقايد نادرستي كه درباره عسل طبيعي و مصنوعي وجود دارد مي پردازيم:

اين عقيده غلط است كه مي گويند: عسل طبيعي شكرك نمي زند (رس نمي كند).

اين عقيده غلط است كه مي گويند: عسل خوب، خالص و طبيعي فقط به رنگ كهربايي تيره است.

اين عقيده غلط است كه مي گويند: عسل طبيعي سفت بوده و بايد كش بيايد.

اين عقيده غلط است كه مي گويند: اگر عسل طبيعي 24 ساعت در يخچال گذاشته شود نبايد شكرك بزند.

اين عقيده غلط است كه مي گويند: اگر قاشقي از عسل طبيعي برداشته شود لزوماً بايد بصورت باريكه اي ممتد باشد و قطع نشود.                                                                                                                                                

اين عقيده غلط است كه مي گويند:كبريت گرفتن كنار عسل، ريختن چند قطره روي روزنامه، ريختن چند قطره براي مورچه و .... راه تشخيص عسل طبيعي از عسل تقلبي است.

اما راههاي تشخيص عسل طبيعي از عسل تقلبي به صورت زير است:

الف- عسلي كه قيمت واحد هر كيلو از آن زير 10 هزار تومان باشد با احتمال بسيار بسيار زياد تقلبي است زيرا هزينه توليد يك كيلو عسل طبيعي بيشتر از اين مقدار مي باشد.(طبق نظر بيشتر اعضاي اتحاديه زنبورداران) بنابراين كليه عسل هايي كه قيمت يك كيلو از آن يك يا دو هزار تومان است (مانند عسل هايي كه به نام خوانسار و چيني بازار را فراگرفته اند) بي شك تقلبي (صنعتي يا شبه طبيعي هستند.)

ب- عسلي كه رس كرده است به شرط آن كه رس آن با حرارت غير مستقيم (كه در سوال بعدي توضيح مي دهيم) به آساني باز شود، صد در صد طبيعي است. به همين دليل است كه خريداران حرفه اي ( با تناژ بالا ) عسلي را انتخاب مي كنند كه رس كرده باشد.

ج- از فروشنده عسل برگه آزمايشگاه بخواهيد. فروشنده عسل طبيعي ترسي ندارد كه عسل خود را به آزمايشگاه ببرد. در صورتي كه در تناژ بالا عسل مي خريد حتما نمونه اي از عسل را به آزمايشگاه ببريد و از اين سه عامل مطمئن شويد (برگرفته از كتاب عسل درماني) :

ساكاروز زير 5 درصد- رطوبت زير 18.6 درصد- پي هاش (PH) بين 3.42 الي 6.10

د- از فروشنده گل عسل طبيعي را سوال كنيد. اگر جواب مشخصي نداد به او شك كنيد. عسل هر گياه تاحدودي رنگ و بوي متناسب با آن گياه را دارد.

البته دقت كنيد كه براي تازه كارها رنگ، بو ، مزه و غلظت نمي تواند ملاك خوبي براي تشخيص عسل اصل از تقلبي باشد.

هـ) هر عسل طبيعي خواص درماني مخصوص به خود را دارد كه پس از دوره اي از مصرف بايد بتوانيد اثرات آن را حس كنيد. خواص درماني عسل هاي طبيعي كوهستان در سايت اصلي آمده است.

توصيه مي شود كه فقط از فروشندگان معتبر عسل تهيه فرمائيد و به تبليغات و عقايد غلط موجود در بين مردم توجهي نكنيد.

چگونه عسل طبيعي رس كرده يا شكرك زده را مايع كنيم؟

يك ظرف فلزي برداشته و  دو سوم آن را آب كنيد. يك تخته يا سنگ كوچك ته ظرف قرار دهيد و شيشه عسل رس كرده را بر روي تخته يا سنگ قرار دهيد. اكنون ظرف را با ملايمت حرارت بدهيد تا دما به 60 الي 70 درجه برسد. پس از مدتي مشاهده خواهيد كرد كه رس عسل كم كم باز مي شود و عسل از حالت جامد به مايع تبديل مي شود كه نشانه طبيعي بودن عسل است.

مواظب باشيد كه شيشه عسل بيش از اندازه حرارت نبيند زيرا برخي خواص عسل از دست مي رود. ضمنا شيشه داغ را يكدفعه در آب سرد قرار ندهيد كه باعث ترك خوردن آن مي شود.

چرا برخي از عسل هاي موجود در بازار اصلا شكرك نمي زنند؟ آيا اين عسل ها خالص هستند؟

در جواب بايد گفت اصولا اين دسته از عسل ها يا تقلبي هستند و يا عسل هايي طبيعي هستند كه عمليات خاصي بر روي آن ها انجام شده است.

اين عمليات شامل حرارت دادن و افزودن جوهر ليمو و مواد نگهدارنده مي باشد كه در هر صورت بر روي طعم و خواص عسل تاثير منفي مي گذارد، بنابراين اين عسل ها خالص نيستند و حتي اگر  اين عسل ها به صورت مستقيم و يا بدون كنترل حرارت ديده باشند، ماده هيدروكسي متيل فورفورال در آنها پديد مي آيد كه اگر ميزان آن در عسل زياد شود، مصرف عسل خطرناك مي شود.

http://koohestan_honey.hamvar.ir


كاربران عزيز : لطفا از درج آگهي و شماره تماس تبليغاتي در تالار اجتناب نموده و در صورت مشاهده حذف خواهد گرديد.(از بخش آگهي و نيازمندي اقدام به ارسال آگهي نماييد)
كاربران عزيز : قبل از ارسال مبحث جديد در تالار جستجو نماييد و از جستجوگر گوگل سايت در صفحه اصلي استفاده نماييد.
كاربران عزيز :در صورت درج تصوير بهتره از بخش اضافه كردن فايل ضميمه استفاده نماييد چون احتمالا ادرس تصاوير بعد از مدتي از سايت مقصد حذف بشه.
كاربران عزيز :لطفا از درج لينك در امضاء خود اجتناب نموده و از بخش لينك زير اواتار كاربري اقدام به درج لينك نماييد.
كاربران عزيز : لطفا از ارسال مباحث مربوط به زنبورعسل از طريق پيغام خصوصي اجتناب نموده و از طريق تالار سوال خود را مطرح نماييد.
كاربران عزيز : در صورت فراموشي رمز عبور و عدم ورود به سايت به مديريت اطلاع دهيد و نام كاربري و پسورد خود را sms نماييد تا مشكل ورود رفع گردد و از ايجاد نام كاربري جديد خوداري نماييد.

(((فروشگاه سایت زنبورعسل))))

t.me/mellifera  کانال تلگرام فروشگاه


نماد کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
 
پست ها : 4179
تاريخ عضويت: 24 آذر ماه 1389 00:00
محل سکونت: آذربایجان شرقی-مرند
نام واقعی: امین جهانی كندلجي
تشکر کرده: 4846 بار
تشکر شده: 2973 بار
امتياز: 3275755


مباحث مشابه


بازگشت به مطالب و مقالات ارسالی پرورش زنبورعسل

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان


سلام مهمان گرامي؛

مهمان گرامي، براي مشاهده تالار با امکانات کامل ميبايست از طريق ايــن ليـــنک ثبت نام کنيد