نقش ویتامین ها در تقویت و تحریک سیستم ایمنی

گاو شيري،گاو گوشتي،گاوميش،گوسفند،اسب،شتر،بز،حيوانات خانگي

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
MAJIDDARAT
کاربر نیمه فعال سایت
کاربر نیمه فعال سایت
پست: 10
تاریخ عضویت: جمعه ۸ مهر ۱۳۹۰, ۱۱:۳۹ ق.ظ
محل اقامت: فرديس البرز
تشکر شده: 6 دفعه
تماس:

نقش ویتامین ها در تقویت و تحریک سیستم ایمنی

پست توسط MAJIDDARAT »

[JUSTIFY]ویتامین A معروف به رتینول از نظر شیمیایی یک الکل منوهیدریک غیراشباع می باشد. محل اصلی جذب ویتامین A در مخاط ابتدای روده باریک می باشد. شکل فعال فیزیولوژیکی ویتامین A به وسیله پروتئین ناقل ویژه ای که اصطلاحا" (( پروتئین متصل شونده با رتینول )) نام دارد از کبد جابجا می گردد. بیش از 95 درصد ویتامین A در کبد و مقدار کمی از آن در بافت های چربی ، ریه و کلیه ها ذخیره می شوند. همچنین رتینول درکبد کنژوگه شده و از طریق صفرا دفع می شود. از جمله فعالیت های متابولیسمی که ویتامین A در آن نقش دارد می توان به بینایی ، تولید مثل ، حفظ غشاهای مخاطی ، نقش کوآنزیمی و هورمونی ، سنترموکوپلی ساکاریدها ، رشد استخوان ، سنتر کورتیکوستروئیدها ، تنظیم فشار مایع مغزی نخاعی ، فیزیولوژی غده تیروئید و نقش در متابولیسم مواد اشاره نمود.
نقش ویتامین A در سیستم ایمنی
- نقش مثبت ویتامین A در تولید پادتن در جوجه ها (Herlyn , et al. , 1975) .
- وابسته بودن پاسخ پادتن در جوجه ها به مقدار ویتامین A ، به طوریکه وجود ویتامین A با دز بالا درجوجه ها سبب افزایش 2 تا 5 برابر سطح پادتن در سرم در مقایسه با گروههایی که فاقد ویتامین A بودند ، شده بود ( Lcutskay , et al , 1977 ) .
...
- سطح بالای ویتامین A در جیره به میزان 60000 IU/kg سبب افزایش سطح پادتن در سرم و فعالیت بیگانه خواری سلول های ایمنی در جوجه شده بود. این اثرات تابع حضور ویتامین E در جیره است (Tengerdy,1977) .

- مؤثر بودن ویتامین A در نگهداری و رشد اندامهای لمفی ( تیموس و بورس) ؛ بطوریکه در جیره های حاوی سطوح پایین ویتامین A ، رشد این اندامها دچار آسیب و اختلال گشته بود (Davis , 1983) .

- تأثیر مثبت ویتامین A به میزان 350 mg/kg در تکثیر لمفوسیت های ( Sklan, 1989) T .

- ویتامین A در تنظیم پاسخ ایمنی نقش دارد. همچنین محققین دریافتند که زیادی یا کمبود ویتامین A سبب صدمه زدن به سیستم ایمنی می گردد ( Friendman , 1989) .

- تأثیر کمبود ویتامین A در کاهش فعالیت لمفوسیت های T سیتوتوکسیک ( این سلول ها نقش مهمی دربهبود بیماری های ویروسی ایفا می نمایند (Siytsma , 1990) .

- کاهش مقاومت در مقابل عفونت کلی باسیلوز در اثر کمبود (0 mg/kg) یا بالا بودن (1000 mg/kg) ویتامین A بعلت تأخیر در پاسخ ایمنی (Friedman , 1991) .

- ایجاد بالاترین پاسخ ایمنی در بوقلمون بوسیله ویتامین A در مقادیر توصیه شده بوسیله NRC یا بالاتر از آن (Sklan , 1995) .

- نقش مثبت ویتامین A در افزایش پاسخ ایمنی در گله های تخمگذاری که در معرض استرس حرارتی قراردارند (Lin, 2002) .

- اثرات کمبود ویتامین A درکاهش ایمنی موضعی روده در برابر عفونت کوکسیدیوز مؤثراست (Dalloul ,2002) .



ویتامین C

از نظر فرمول شیمیایی این ویتامین از ساده ترین انواع ویتامین ها است و شباهت ساختمانی نسبی با اسید اسکوربیک دارد. ویتامین C به راحتی از دستگاه گوارش جذب می شود و بطور گسترده در تمام بدن پخش می گردد. راه دفع آن بطور عمده از طریق ادرار بوده ولی بسته به نوع موجود زنده ، راه دفع متفاوت است. در طیور به علت سنتز آن در بدن ، درحالت عادی افزودن این ویتامین به خوراک ضروری نیست .

فعالیت فیزیولوژیک ویتامین C

این ویتامین در فعالیت دستگاه های ایمنی ، تولید مثل ، قلبی ، بافت همبند ، سیستم عصبی ، تنفس ، چشم و در شرایط استرس زا دارای نقش حساس می باشد.



نقش ویتامین C در سیستم ایمنی

-عملکرد مؤثر و مناسب گلبول سفید خون ، فاگوستیوز و کشتن اجرام بیماریزا ( Bendish , 1992)

-داشتن خاصیت ضد ویروسی مستقیم (Jari Walla et al , 1996 )

-داشتن خاصیت باکتری کشی مستقیم ( Bendish , 1992)

-تقویت تولید پادتن ( Jari Walla , et al , 1996)

-تقویت تولید اینترفرون در سلول های آلوده به ویروس نیوکاسل ( Bendish , 1992).

-تقویت تولید کمپلمان ها و تنظیم عملکرد آنزیم لیپواکسیژناز که نتیجه آن تولید لوکوترین ها می باشد (Moser , et al , 1991)

-افزایش اتصال سلول های نوتروفیل به سلول های اندوتلیال (Bendish , 1992)

-تقویت کموتاکسی . (Bendish, 1992).

-نقش مثبت ویتامین C در افزایش تکثیر لمفوسیت ها در استرس گرمایی (Puthpongsiripon ,2001).

-نقش مثبت ویتامین C در خاصیت باکتری کشی هتروفیل ها (Andreasen , 1999) .

-میزان اثرگذاری ویتامین C بر روی وضعیت ایمنی به مدیریت مرغداری ، طول مدت اضافه نمودن آن به جیره، سن جوجه و تعادل ویتامین C با منشاء داخلی و خارجی بستگی دارد (Van Nickerk , 1989) .

-استفاده از ویتامین C به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی در بیماریها و عوامل تضعیف کننده ایمنی (Pardue , 1984) .

-کاهش دوره بیماری استافیلوکوکوزیس در طیور ( Levy , et al , 1996) .

- ویتامین C باعث افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E می گردد (Jacob , 1995) .

-بهبود تقویت تولید پادتن علیه بروسلاآبورتوس و واکسن زنده و کشته نیوکاسل به وسیله ویتامین های C و E ( Pardue et al , 1984) .



ویتامین E :

ساختمان آلفا – توکوفرول یک ترکیب هتروسیکلیک می باشد که از یک هسته کرومان و یک زنجیره جانبی متصل به آن تشکیل شده است و هر واحد بین المللی آن برابر با یک میلی گرم دی ال – آلفا توکوفرول استات است. جذب ویتامین E از طریق تشکیل میسل در مجرای روده صورت می گیرد. پایداری ویتامین E بسیار پایین است. برای افزایش ثبات ویتامین E ، دی ال – آلفاتوکوفرول استات در جیره های غذایی طیور تجاری اضافه می گردد.

وظایف ویتامین E در بدن

از جمله وظایف این ویتامین در بدن می توان به نقش آن در کمک به بقا و رشد جنین ، ممانعت از اکسیداسیون مواد حساس به اکسیژن ، جلوگیری از اکسیداسیون چربی های درون سلولی و غشاء سلولی ، تنظیم عملکرد عضلات و حفظ تعادل گلیکوژن و متابولیسم کربوهیدرات ها و کراتین در بدن ، مقابله با مسمومیت فلزات سنگین و ... اشاره نمود.



نقش ویتامین E در سیستم ایمنی

-اسیدهای چرب می توانند به عنوان ملکول تعدیل کننده سیستم ایمنی در ارتباطات بین سلول ها ، سیال بودن غشاء و شکل گیری ملکول پیامبر ثانویه دخالت نمایند و ویتامین E می تواند از این طریق تنظیم کننده سیستم ایمنی باشد.

-بهبود رشد اندامهای لمفاوی مانند بورس و تنظیم لمفوسیت های موجود در بورس و تیموس و افزایش سلول های T 4 CD نسبت به 8 CD ( Marsh , et al , 1982) .

-افزایش تولید اینترفرون مقاوم به اسید در اثر ایجاد عفونت ویروسی و باکتریایی در اثر تجویز ویتامین E به مقادیر بالا ( Franchini et al , 1990) .

-ایجاد ایمنی محافظت کننده در اثر ویتامین E در عفونت های اشریشیاکلی ( Tengerdy , 1975) ، نیوکاسل (Franchini , 1995) ، گامبورو (Mcllory , 1996) ، کوکسیدیوز ( Colnago , 1982) و برونشیت عفونی ( Darbishire , 1987) .

-تجویز و تزریق 10 واحد بین المللی ویتامین E در روز هجدهم دوره جنینی سبب افزایش ایمنی سلولی در جوجه های گوشتی گردید ( Gore , et al , 1997) .

-اثر ویتامین E بر روی متابولیسم اسید آراشیدونیک و هدایت آن به سمت سنتز پروستاگلاندین و لوکوترین ها (Blumberg , 1994 ) .

-نقش ویتامین E در میزان بقای سلول ها در محیط تیموس ( Forrest et al , 1994) .

-اثر مثبت ویتامین E بر روی تمایز لمفوسیت T در طحال ( Erf et al ,1998) .

-ویتامین E با تقویت سیستم ایمنی ، اثرات سوء سموم قارچی را بر روی سیستم ایمنی کاهش می دهد (Prakash et al , 2000) .

-افزایش فعالیت بیگانه خواری سلول های دفاعی در اثر تجویز ویتامین E ( Gonzalez , et al , 1995)

-اثبات نقش ویتامین E در افزایش فعالیت بیگانه خواری ماکروفاژ در مراحل اولیه رشد جوجه های گوشتی ( Konjufca et al , 2004) .

-استفاده از ویتامین E به عنوان ادجوان واکسن های کشته ( Barman, 2005) .

-اثبات توانایی ویتامین E به عنوان تحریک کننده تولید ایمونوگلوبولین A در مخاط روده و افزایش ایمنی روده ای ( Muir et al , 2002) .

-بهترین نتایج افزایش ایمنی ناشی از ویتامین E در مقادیر 25 تا 50 واحد در کیلوگرم مشاهده شد و سطوح بالاتر اثرات کمتری بر روی افزایش ایمنی دارا بودند (Leshchinsky , et al , 2001) .

-ژنتیک نقش مهمی در پاسخ جوجه ها به افزایش ویتامین E در افزایش ایمنی دارا می باشد ( Yang .2000)

لازم به ذکر است

در برخی از تحقیقات عدم تأثیر مثبت ویتامین E بر روی سیستم ایمنی گزارش شده است که باید مورد توجه قرار گیرد. ممکن است عوامل مختلفی از جمله ژنتیک ، استرس و میزان ویتامین E در جیره پایه در متفاوت بودن گزارشها مؤثر باشند. همچنین میزان ویتامین E مورد نیاز در NRC فقط برای جلوگیری از بروز نشانه های کمبود ویتامین به علت اثرات تخریبی اکسیداسیون و کاهش باروری است و هرگز احتیاجات لازم برای تحریک و تقویت سیستم ایمنی را تأمین نخواهد ساخت.
[/JUSTIFY]


9191622901
نمایه کاربر
MAJIDDARAT
کاربر نیمه فعال سایت
کاربر نیمه فعال سایت
پست: 10
تاریخ عضویت: جمعه ۸ مهر ۱۳۹۰, ۱۱:۳۹ ق.ظ
محل اقامت: فرديس البرز
تشکر شده: 6 دفعه
تماس:

Re: نقش ویتامین ها در تقویت و تحریک سیستم ایمنی

پست توسط MAJIDDARAT »

MAJIDDARAT نوشته شده:[JUSTIFY]ویتامین A معروف به رتینول از نظر شیمیایی یک الکل منوهیدریک غیراشباع می باشد. محل اصلی جذب ویتامین A در مخاط ابتدای روده باریک می باشد. شکل فعال فیزیولوژیکی ویتامین A به وسیله پروتئین ناقل ویژه ای که اصطلاحا" (( پروتئین متصل شونده با رتینول )) نام دارد از کبد جابجا می گردد. بیش از 95 درصد ویتامین A در کبد و مقدار کمی از آن در بافت های چربی ، ریه و کلیه ها ذخیره می شوند. همچنین رتینول درکبد کنژوگه شده و از طریق صفرا دفع می شود. از جمله فعالیت های متابولیسمی که ویتامین A در آن نقش دارد می توان به بینایی ، تولید مثل ، حفظ غشاهای مخاطی ، نقش کوآنزیمی و هورمونی ، سنترموکوپلی ساکاریدها ، رشد استخوان ، سنتر کورتیکوستروئیدها ، تنظیم فشار مایع مغزی نخاعی ، فیزیولوژی غده تیروئید و نقش در متابولیسم مواد اشاره نمود.
نقش ویتامین A در سیستم ایمنی
- نقش مثبت ویتامین A در تولید پادتن در جوجه ها (Herlyn , et al. , 1975) .
- وابسته بودن پاسخ پادتن در جوجه ها به مقدار ویتامین A ، به طوریکه وجود ویتامین A با دز بالا درجوجه ها سبب افزایش 2 تا 5 برابر سطح پادتن در سرم در مقایسه با گروههایی که فاقد ویتامین A بودند ، شده بود ( Lcutskay , et al , 1977 ) .
...
- سطح بالای ویتامین A در جیره به میزان 60000 IU/kg سبب افزایش سطح پادتن در سرم و فعالیت بیگانه خواری سلول های ایمنی در جوجه شده بود. این اثرات تابع حضور ویتامین E در جیره است (Tengerdy,1977) .

- مؤثر بودن ویتامین A در نگهداری و رشد اندامهای لمفی ( تیموس و بورس) ؛ بطوریکه در جیره های حاوی سطوح پایین ویتامین A ، رشد این اندامها دچار آسیب و اختلال گشته بود (Davis , 1983) .

- تأثیر مثبت ویتامین A به میزان 350 mg/kg در تکثیر لمفوسیت های ( Sklan, 1989) T .

- ویتامین A در تنظیم پاسخ ایمنی نقش دارد. همچنین محققین دریافتند که زیادی یا کمبود ویتامین A سبب صدمه زدن به سیستم ایمنی می گردد ( Friendman , 1989) .

- تأثیر کمبود ویتامین A در کاهش فعالیت لمفوسیت های T سیتوتوکسیک ( این سلول ها نقش مهمی دربهبود بیماری های ویروسی ایفا می نمایند (Siytsma , 1990) .

- کاهش مقاومت در مقابل عفونت کلی باسیلوز در اثر کمبود (0 mg/kg) یا بالا بودن (1000 mg/kg) ویتامین A بعلت تأخیر در پاسخ ایمنی (Friedman , 1991) .

- ایجاد بالاترین پاسخ ایمنی در بوقلمون بوسیله ویتامین A در مقادیر توصیه شده بوسیله NRC یا بالاتر از آن (Sklan , 1995) .

- نقش مثبت ویتامین A در افزایش پاسخ ایمنی در گله های تخمگذاری که در معرض استرس حرارتی قراردارند (Lin, 2002) .

- اثرات کمبود ویتامین A درکاهش ایمنی موضعی روده در برابر عفونت کوکسیدیوز مؤثراست (Dalloul ,2002) .



ویتامین C

از نظر فرمول شیمیایی این ویتامین از ساده ترین انواع ویتامین ها است و شباهت ساختمانی نسبی با اسید اسکوربیک دارد. ویتامین C به راحتی از دستگاه گوارش جذب می شود و بطور گسترده در تمام بدن پخش می گردد. راه دفع آن بطور عمده از طریق ادرار بوده ولی بسته به نوع موجود زنده ، راه دفع متفاوت است. در طیور به علت سنتز آن در بدن ، درحالت عادی افزودن این ویتامین به خوراک ضروری نیست .

فعالیت فیزیولوژیک ویتامین C

این ویتامین در فعالیت دستگاه های ایمنی ، تولید مثل ، قلبی ، بافت همبند ، سیستم عصبی ، تنفس ، چشم و در شرایط استرس زا دارای نقش حساس می باشد.



نقش ویتامین C در سیستم ایمنی

-عملکرد مؤثر و مناسب گلبول سفید خون ، فاگوستیوز و کشتن اجرام بیماریزا ( Bendish , 1992)

-داشتن خاصیت ضد ویروسی مستقیم (Jari Walla et al , 1996 )

-داشتن خاصیت باکتری کشی مستقیم ( Bendish , 1992)

-تقویت تولید پادتن ( Jari Walla , et al , 1996)

-تقویت تولید اینترفرون در سلول های آلوده به ویروس نیوکاسل ( Bendish , 1992).

-تقویت تولید کمپلمان ها و تنظیم عملکرد آنزیم لیپواکسیژناز که نتیجه آن تولید لوکوترین ها می باشد (Moser , et al , 1991)

-افزایش اتصال سلول های نوتروفیل به سلول های اندوتلیال (Bendish , 1992)

-تقویت کموتاکسی . (Bendish, 1992).

-نقش مثبت ویتامین C در افزایش تکثیر لمفوسیت ها در استرس گرمایی (Puthpongsiripon ,2001).

-نقش مثبت ویتامین C در خاصیت باکتری کشی هتروفیل ها (Andreasen , 1999) .

-میزان اثرگذاری ویتامین C بر روی وضعیت ایمنی به مدیریت مرغداری ، طول مدت اضافه نمودن آن به جیره، سن جوجه و تعادل ویتامین C با منشاء داخلی و خارجی بستگی دارد (Van Nickerk , 1989) .

-استفاده از ویتامین C به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی در بیماریها و عوامل تضعیف کننده ایمنی (Pardue , 1984) .

-کاهش دوره بیماری استافیلوکوکوزیس در طیور ( Levy , et al , 1996) .

- ویتامین C باعث افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین E می گردد (Jacob , 1995) .

-بهبود تقویت تولید پادتن علیه بروسلاآبورتوس و واکسن زنده و کشته نیوکاسل به وسیله ویتامین های C و E ( Pardue et al , 1984) .



ویتامین E :

ساختمان آلفا – توکوفرول یک ترکیب هتروسیکلیک می باشد که از یک هسته کرومان و یک زنجیره جانبی متصل به آن تشکیل شده است و هر واحد بین المللی آن برابر با یک میلی گرم دی ال – آلفا توکوفرول استات است. جذب ویتامین E از طریق تشکیل میسل در مجرای روده صورت می گیرد. پایداری ویتامین E بسیار پایین است. برای افزایش ثبات ویتامین E ، دی ال – آلفاتوکوفرول استات در جیره های غذایی طیور تجاری اضافه می گردد.

وظایف ویتامین E در بدن

از جمله وظایف این ویتامین در بدن می توان به نقش آن در کمک به بقا و رشد جنین ، ممانعت از اکسیداسیون مواد حساس به اکسیژن ، جلوگیری از اکسیداسیون چربی های درون سلولی و غشاء سلولی ، تنظیم عملکرد عضلات و حفظ تعادل گلیکوژن و متابولیسم کربوهیدرات ها و کراتین در بدن ، مقابله با مسمومیت فلزات سنگین و ... اشاره نمود.



نقش ویتامین E در سیستم ایمنی

-اسیدهای چرب می توانند به عنوان ملکول تعدیل کننده سیستم ایمنی در ارتباطات بین سلول ها ، سیال بودن غشاء و شکل گیری ملکول پیامبر ثانویه دخالت نمایند و ویتامین E می تواند از این طریق تنظیم کننده سیستم ایمنی باشد.

-بهبود رشد اندامهای لمفاوی مانند بورس و تنظیم لمفوسیت های موجود در بورس و تیموس و افزایش سلول های T 4 CD نسبت به 8 CD ( Marsh , et al , 1982) .

-افزایش تولید اینترفرون مقاوم به اسید در اثر ایجاد عفونت ویروسی و باکتریایی در اثر تجویز ویتامین E به مقادیر بالا ( Franchini et al , 1990) .

-ایجاد ایمنی محافظت کننده در اثر ویتامین E در عفونت های اشریشیاکلی ( Tengerdy , 1975) ، نیوکاسل (Franchini , 1995) ، گامبورو (Mcllory , 1996) ، کوکسیدیوز ( Colnago , 1982) و برونشیت عفونی ( Darbishire , 1987) .

-تجویز و تزریق 10 واحد بین المللی ویتامین E در روز هجدهم دوره جنینی سبب افزایش ایمنی سلولی در جوجه های گوشتی گردید ( Gore , et al , 1997) .

-اثر ویتامین E بر روی متابولیسم اسید آراشیدونیک و هدایت آن به سمت سنتز پروستاگلاندین و لوکوترین ها (Blumberg , 1994 ) .

-نقش ویتامین E در میزان بقای سلول ها در محیط تیموس ( Forrest et al , 1994) .

-اثر مثبت ویتامین E بر روی تمایز لمفوسیت T در طحال ( Erf et al ,1998) .

-ویتامین E با تقویت سیستم ایمنی ، اثرات سوء سموم قارچی را بر روی سیستم ایمنی کاهش می دهد (Prakash et al , 2000) .

-افزایش فعالیت بیگانه خواری سلول های دفاعی در اثر تجویز ویتامین E ( Gonzalez , et al , 1995)

-اثبات نقش ویتامین E در افزایش فعالیت بیگانه خواری ماکروفاژ در مراحل اولیه رشد جوجه های گوشتی ( Konjufca et al , 2004) .

-استفاده از ویتامین E به عنوان ادجوان واکسن های کشته ( Barman, 2005) .

-اثبات توانایی ویتامین E به عنوان تحریک کننده تولید ایمونوگلوبولین A در مخاط روده و افزایش ایمنی روده ای ( Muir et al , 2002) .

-بهترین نتایج افزایش ایمنی ناشی از ویتامین E در مقادیر 25 تا 50 واحد در کیلوگرم مشاهده شد و سطوح بالاتر اثرات کمتری بر روی افزایش ایمنی دارا بودند (Leshchinsky , et al , 2001) .

-ژنتیک نقش مهمی در پاسخ جوجه ها به افزایش ویتامین E در افزایش ایمنی دارا می باشد ( Yang .2000)

لازم به ذکر است

در برخی از تحقیقات عدم تأثیر مثبت ویتامین E بر روی سیستم ایمنی گزارش شده است که باید مورد توجه قرار گیرد. ممکن است عوامل مختلفی از جمله ژنتیک ، استرس و میزان ویتامین E در جیره پایه در متفاوت بودن گزارشها مؤثر باشند. همچنین میزان ویتامین E مورد نیاز در NRC فقط برای جلوگیری از بروز نشانه های کمبود ویتامین به علت اثرات تخریبی اکسیداسیون و کاهش باروری است و هرگز احتیاجات لازم برای تحریک و تقویت سیستم ایمنی را تأمین نخواهد ساخت.[/JUSTIFY]
9191622901
نمایه کاربر
roozbeh.rahmani
عضو جدید سایت زنبورعسل
عضو جدید سایت زنبورعسل
پست: 1
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷, ۷:۴۹ ب.ظ
تماس:

نقش ویتامین ها در تقویت و تحریک سیستم ایمنی

پست توسط roozbeh.rahmani »

البته من چند وقت پیش در رابطه با نقش ویتامین A خوندم و گویا بعضی منابع میگن که خیلی هم موثر نیست. باید ادم خیلی مراقب باشه که اطلاعات اشتباه باعث خسارت به کارش نشه
 
نمایه کاربر
Afsoon
کاربر نیمه فعال سایت
کاربر نیمه فعال سایت
پست: 14
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۹, ۱۲:۵۳ ب.ظ
تماس:

نقش ویتامین ها در تقویت و تحریک سیستم ایمنی

پست توسط Afsoon »

گوشت بلدرچین مواد مغذی بسیاری مانند پروتئین، فسفر، چربی، کلسیم، آهن و روی دارد. و تخم بلدرچین حاوی پروتئین و کولین زیادی است که برای مغز ما بسیار مفید است.
بلدرچین نوعی پرنده است که دارای جثه کوچکی مانند جوجه است و نمی تواند مانند سایر پرندگان خیلی بالا پرواز کند. در بازار، گوشت بلدرچین زیادی وجود دارد که برای افراد مصرف کننده به فروش می رسد. این پرنده لاتین به نام  Cortunix است.
به طور معمول، بسیاری از مردم گوشت و تخم آن را مصرف می کنند. خوردن گوشت بلدرچین برای سلامتی ما فواید زیادی دارد.

اگرچه بلدرچین جثه کوچکی دارد اما مواد مغذی زیادی در گوشت خود دارد. معمولاً، گوشت بلدرچین مواد مغذی بسیاری مانند پروتئین، فسفر، چربی، کلسیم، آهن و روی دارد. و تخم بلدرچین حاوی پروتئین و کولین زیادی است که برای مغز ما بسیار مفید است. اینها ویتامین های موجود در گوشت بلدرچین هستند:
ویتامین B - ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، اسید پانتوتنات، پیریدوکسین، بیوتین، اسید فولیک، کوبالامین که باعث افزایش متابولیسم و ​​تقویت سیستم عصبی می شود.
ویتامین D - رشد استخوان ها را تقویت می کند، عناصر کلان را جذب می کند، با تیامین و اسید اسکوربیک سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد.
ویتامین A - تقویت استخوان ها، افزایش سلامت پوست.
ویتامین K - پردازش سلول های متابولیسم، افزایش لخته شدن خون، جذب کلسیم. همچنین ممکن است یکی دیگر از فواید ویتامین K باشد.
 
فواید سلامتی خوردن گوشت بلدرچین
مواد مغذی موجود در گوشت بلدرچین یا تخم بلدرچین برای سلامتی ما یکسان است. در ادامه به برخی از فواید سلامتی خوردن گوشت بلدرچین و تخم آن اشاره کرده ایم، مانند:
 
از بینایی چشم مراقبت کنید
زرده فقط پروتئین ندارد، بلکه دارای لوتئین و زئاکسانتین است که می تواند از سلامتی شبکیه مراقبت کند. این دو ماده غذایی از چشم در برابر نور آبی که به چشم برخورد می کند محافظت می کنند. زیرا اگر ابتدا نور آبی که به چشم می رسد فیلتر نشده باشد، می تواند برای سلامت چشم ما اثرات بدی ایجاد کند.
علاوه بر لوتئین و زئاکسانتین، تخم بلدرچین و گوشت آن دارای ویتامین A نیز هستند اگرچه ویتامین A بلدرچین از هویج پایین تر است، اما با این حال فواید و تأثیراتی در مراقبت از بینایی چشم دارد.

 علائم سیستم تنفسی را حل کنید
اگر گوشت بلدرچین مصرف کنید، می توانید مشکلات تنفسی را حل کنید. برخی از مشکلات تنفسی مانند آسم، سل و دیستروفی عروقی رویشی با مصرف گوشت بلدرچین قابل حل است.
 
بافت های بدن را محکم کنید
یکی دیگر از فواید سلامتی خوردن گوشت بلدرچین رفع آسیب بافت های بدن است. پروتئین موجود در گوشت بلدرچین و تخم مرغ می تواند به ما در بازسازی برخی از بافت ها و سلول ها در ناخن ها، پوست، مو کمک کند و همچنین می تواند تولید هورمون و آنزیم را در بدن ما افزایش دهد.
 
سیستم ایمنی بدن را افزایش دهید
اگر ما به طور مرتب گوشت بلدرچین مصرف کنیم، می تواند سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد. این سیستم ایمنی فزاینده عملکردی دارد که بدن به راحتی به بیماری مبتلا نمی شود. علاوه بر این، سیستم ایمنی عالی می تواند باکتریها و انگلهایی را که به بدن ما وارد می شوند از بین ببرد.
از پوست ما مراقبت کنید
نه تنها ویتامین A و ویتامین B موجود در بلدرچین، بلکه ویتامین E نیز در آن وجود دارد. ویتامین E موجود در سبزیجات و میوه ها، ویتامین E موجود در بلدرچین می تواند از پیری زودرس جلوگیری کند. ویتامین E موجود در بلدرچین همچنین می تواند برای بازسازی پوست استفاده شود.
 
از سلامت قلب مراقبت کنید
پروتئین موجود در گوشت بلدرچین و تخم آن می تواند به تثبیت کلسترول بد در بدن ما کمک کند. به همین دلیل، ما باید گوشت بلدرچین و تخم آن را مصرف کنیم تا از سلامت قلب خود مراقبت کنیم.
 
تغذیه مغز بدهید
تخم بلدرچین حاوی کولین است که می تواند بر عملکرد رشد مغز تأثیر بگذارد. کولین موجود در تخم بلدرچین همچنین می تواند به عملکرد اعصاب مغز برای افزایش خاطرات ما کمک کند. تخم بلدرچین برای تقویت حافظه مناسب است.
 
کم خونی را حل کنید
آهن موجود در گوشت بلدرچین عملکردی برای رفع کم خونی یا کمبود خون دارد. آهن همچنین می تواند به تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز کمک کند که می تواند کم خونی را در بدن ما حل کند.

استخوان ها را تقویت کنید
گوشت بلدرچین حاوی فسفر و کلسیم است. این دو ماده مغذی فوایدی برای مراقبت و تقویت استخوان ها دارد. بنابراین، می توانید از مشکلات استخوانی مانند پوکی استخوان که می تواند ناشی از کمبود کلسیم و فسفر است، جلوگیری کنید.
 
انرژی زا است
بلدرچین همچنین حاوی ویتامین B2 است که می تواند کربوهیدرات را به قند تبدیل کند. همانطور که می دانیم شکر یک ماده انرژی زا است که مورد نیاز بدن ما است.

مشکلات سیستم گوارشی را حل کنید
سیستم گوارش یکی از اندام هایی است که بسیار مهم است. زیرا این مکانی برای جذب مواد غذایی است که توسط خون جمع می شود و به کل بدن می رسد.
 
طریقه مصرف بلدرچین :
بلدرچین را می توانید مانند خوراک تهیه کنید، کباب کنید، سرخ کنید و سوپ بلدرچین تهیه کنید. امروزه از گوشت آن  عصاره بلدرچین برای بیماران تهیه می کنند. از مهم ترین خواص عصاره گوشت بلدرچین می توان به بالا بردن سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
نمایه کاربر
phooone
کاربر نیمه فعال سایت
کاربر نیمه فعال سایت
پست: 13
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۹, ۵:۲۵ ب.ظ
تماس:

نقش ویتامین ها در تقویت و تحریک سیستم ایمنی

پست توسط phooone »

من داخل یک وبسایتی بود درباره پرورش بلدرچین گوشتی دیده بودم و سود دهی اون رو گفته بودن خیلی خوشم اومد و کامل بود
https://arashkermani.com/breeding-quail-meat/
موضوع جدید ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان