تالار مخصوص تولید کنندگان عسل تغذیه ای

سوالات و پرسشهای متفرقه در مورد زنبورعسل

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
Taherkhani
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
محل اقامت: تاکستان
تشکر کرده: 100 دفعه
تماس:

Re: تالار مخصوص تولید کنندگان عسل تغذیه ای

پست توسط Taherkhani »

خیلی ممنون از دوستانی که به صراحت و شفاف نقطه نظراتشون رو در خصوص این موضوع اعلام میکنن.
هر کسی به نحوی به فعالیت زنبورداری و تولید و بازاریابی عسل نگاه میگنه و کارهاش رو بر مبنای اون جلو میبره.
ضمن تأیید صحبتهای آقا مهدی عزیز (خلاصه مطلب) :
Mahdi نوشته شده:[JUSTIFY]باور کنید تولید عسل تغذیه ای هیچ ایرادی نداره، خجالت نداره، چیز بدی هم نیس. تولیدش مربوط به راهیه که آدم انتخاب می کنه.[/JUSTIFY][JUSTIFY] من الان بعد از 7-8 سال کار توی زنبورداری میگم که میخوام جنسم درجه یک باشه حتی اگه بخاطرش لطمه بخورم، آدم دیگه ای شاید نظرش چیز دیگه ای باشه.
خلاصه حرفم اینه، زنبوردار خودش میدونه با کندوی خودش چکار کنه، اما این چرخه اعضای دیگه ای هم داره، بعد از زنبوردار مشتریه وبعد از مشتری زنبوردارای دیگه، تولید عسل تغذیه ای هییییچ اشکالی نداره به دو شرط، یکی این که مشتری به همون چیزی که میخواد برسه و یکی دیگه هم اینه که با این کارِ من، اسم زنبوردارای دیگه خراب نشه، چون ما یه اجتماع 60-70 هزار نفره ایم، فقط که خودمون نیستیم.

حالا من یه سوال دارم: توی شرایط حاضر بازار و با وجود دید مشتری نسبت به بسیاری از عسل های تولیدی در کشور (متاسفانه دید منفی) چند درصد از مشتریا وقتی بدونن عسل تغذیه ایه باز اونو میخرن؟[/JUSTIFY]

به نظر من هم اینکه عسل شکری تولید کنیم اصلا عیب نیست. اما چیزی که مهمه صداقت با مشتری هست. شما باید نیاز مشتری رو بشناسی .
اگه میتونی برای عسل شکری مشتری داشته باشی، خب این خیلی خوبه. ولی به شرطی که مشتری دقیقا بدونه چه چیزی رو داره از شما میخره. از طرفی شما ممکنه عسل رو بطور عمده به دلال بدی، به اونم میگی که شکر داره و با قیمت مناسبی هم ازت بخره، اما این عسل نهایتا به اسم عسل طبیعی به دست مشتری نهایی و مصرف کننده میرسه.

خیلی ها هستن که فقط عسل طبیعی خالص رو می خوان. با هر قیمتی که باشه تهیه میکنن. شاید سالی 1 کیلو عسل بخره ولی ترجیح میده 1 کیلو عسل خالص بخره تا 5 کیلو عسلی که حتی خیلی خیلی کم توش شکر هست. چه برسه به عسل تغذیه ای و با شکر زیاد.

من فکر نمیکنم دوستانی که عسل تغذیه ای تولید میکنن، خودشون تو برنامه غذایی روزانه این عسل رو جایگزین عسل طبیعی کنن. تصویر

البته خب افراد زیادی هم هستن که شاید بودجه و درآمد کافی برای تهیه عسل گرون قیمت و کاملا طبیعی رو ندارن. عسل تغذیه ای میتونه راه حل مناسبی برای این قشر جامعه باشه.
به هر حال من معتقدم وقتی با جانوری با این قداست و عظمت که لیاقت داشته اسمش تو قرآن بیاد سرو کار داریم، باید به احترامش رعایت خیلی چیزا رو بکنیم ، یکی اینکه:
محصول ما به هر شکل و روش و نوع و خصوصیتی میتونه تولید شده باشه، فقط باید با مشتری صادق بود. تصویر
تصویر
آخرین ويرايش توسط 1 on Taherkhani, ويرايش شده در 0.

نمایه کاربر
salman
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
محل اقامت: اصفهان
تشکر کرده: 56 دفعه
تماس:

پست توسط salman »

tag نوشته شده:باسلام

کسانی که با تولید عسل تغذیه جمعیتشان ضعیف میشه عللش

1-عدم وجود جای کافی برای تخم ریزی ملکه با پر شدن سلولها با عسل

2-کم بود گرده گل در مرتع (برای عمل اوری عسل زنبور احتیاج به پرتئین ودیگر

مواد موجود درگرده دارد )زنبور با تغذیه از گرده گل از خود مواد (انزیم وویتامین و..)

تولید میکند در کم بود گرده و مصرف ان جهت تولید عسل میتواند بر روی تخم ریزی

ملکه و پرستاران و... اثر منفی بگزارد.

پس در تولید عسل تغذیه از اصولی که قبلا گفته شد باید پیروی کرد.

قابل ذکر است تولید محصولات دیگر (ژله شاهانه،ملکه،موم و..........) بر پایه جمعیت قوی

که با شکر وگرده طبیعی ومصنویی و.....خوب تغذیه شده است.

بالا برید پایین بیاید باید به خواص عسل تغذیه که اصولی تولید میشه ایمان بیاورید!

چون اولا تمام عسلهای وجود دارد وفروخته میشود بجز موارد جزعی تغذیه است.دوما

برای پابر جایی زنبور داری واستفاده از محصولات ان ومخصوصا خدمت بسیار بسیار بزرگ گرده افشانی ناگزیر

از تقویت کلنی ها هستیم.

پس باید به فکر بالا بردن کیفیت وکمیت عسل تغذیه ودیگر محصولات کندو باشیم ودست رسی به ان را اسانتر

کنیم(با تحقیق ،ابتکاروتجربه......)

جدیدا به علت گرانی شکر

دست مزد بالای کارگر

کمبود نقدینگی زنبوردار برای خرید شکر

عدم رشد متناسب قیمت عسل با تورم به علت کاهش قدرت خرید مردم

وعسلهای تقلبی که به وفور در دست دست فروشها ارائه میشودو...

تاخیر در تبدیل محصولات به پول نقد.........................

بعضی در تغذیه زنبوران وتولید عسل تغذیه بامشکل بر خورد کردند

واین ممکن دلایل کاهش و انصراف بعضی زنبور داران در این زمینه باشد.

تصویر
ن
سلام به همه دوستان و به آقای یاوری عزیز من چند نکته به نظرم رسید و چند سوال که از آقای یاوری داشتم

در ابتدا باید بگم که اگه شما به کندویی صرفا شکر بدی و بگذاری کاملا این شکر را زنبور عملیات روش انجام بده که به اصطلاح میگن عسل رسیده است این عسل طبیعی ساخت زنبور بوده و در صورتی که مشتری از خواص اون مطلع باشه و منبع تولید اون را که شکر باشه بدونه و بخره کالای به نظر من متوسط و قابل قبولی برای بازار اقتصادی ضعیف داخل

است حالا شما برای اینکه این شربت داده شده به زنبورا خوب برسه، باید حد اقل 7 تا 10 روز صبر کنی و شربت ندی و بعد این عسل تغذیه ای را استخراج کنی و یا اونقدر به کندو شربت بدی تا ملکه دیگه جایی برای تخمریزی نداشته باشه تا زنبورای پرستار بیکار بشن و شروع به رسوندن عسل کنن و قابی از این عسل قابل برداشته که زنبورا حداقل شروع به

پولک گذاری روی اون قاب کرده باشن از این دو روش حتما روش دوم را باید انتخاب کنی چون در روش اول حداکثر 5 کیلو عسل تغذیه ای از هر کندو برداشت میشه که کارگر زیادی میحواد و مقرونه به صرفه نیست و اگه زود زود برداشت کنی که عسل تغذیه ای نرسیده باشه دیگه هم تغلبی هستش به خاطر آب زیاد و هم احتمال ترش شدن اون زیاده در روش دوم هم که خودت قبول داری ملکه کمتر تخم میزاره و کندو به مراتب ضعیفتر میشه و چون زنبور کمتر به صحرا میره و گرده کمتری میاره از سلامت جسمی کمتری برخورداره و چون

قوی نیست مستعد بیماریها میشه پس فکر کنم این کندو احتمال نابودیاش به وسیله امراض و یا گرسنگی پروتوئینی (گرده) و یا سرمای زمستان بیشتره، نکته دومی که به نظر من میرسه درسته در کشوری که ما زندگی میکنیم هر از چند سالی و یا هرساله با خشکسالی و بیماریها و ... دست به گریبانیم ولی به علت تنوع فلور گیاهی و خشکی هوا یکی از

بهترین تولید کنندگان عسل هستیم و عسلهای متنوعی را به بازار عرضه میکنیم از عسل آویشن تا عسل کنار و عناب و زرشک و اکالیپتوس و... من در سال 82 در شهر بیرجند خراسان جنوبی دانشجو بودم و زنبورداری را شروع کردم در این استان زرشک و عناب و زعفران کاشت غالب منطقه هست جالبه بدونید که در خوشکسالیها حتی این درخت عناب در حدود 25 تا 30 روز گل داره و زنبور، عسل قرمز رنگ و بسیار مطبوع و با رطوبت پایینی را از اون میاره که تمام فامیل که از اون عسل خریدند هنوز بعد از 10 سال سراغ اون عسل را

میگیرن و ازش تعریف میکنن
نکته دیگه اینکه درآمدی که حاصل از گرده افشانی عاید کشاورز و کل اجتماع میشه چند صد برابر پولی که من و شما میخواهیم از فروش عسل طبیعی یا تغذیه ای ببریم و حالا با دادن شربت به کندوها راه گرده افشانی را با بیرون نرفتن زنبورا و یا کاهش کوچها به منظور تولید عسل طبیعی بیشتر میبندیم که صدمه این قسمت بیشتر از همه اون صدمات به کندو و زنبورداری است
نکته دیگر اینکه حال فرض کنیم شما عسل تغذیه ای را در کشور جا انداختید و فروختید و همان گونه که الان جامعه تقریبا از این عسل تغذیه ای پر شده پر بشود آیا میشود اونو صادر کرد چون بالاخره هر صنعتی باید رشد کنه و از دروازه های مملکت خارج و صادر بشه تا موفقیت داشته باشه وگرنه بازار داخل مثل سیب زمینی اشباع شده و لاجرم در سالهای آتی باید به قیمت پایینتری فروخته بشه و این تا جایی ادامه پیدا میکنه که عسل تغذیه ای تولیدش مقرون به صرفه نخواهد بود و مطمئنم که بازار های جهانی همانگونه که از خرید اقلامی مثل زعفران و پسه و ... به خاطر تقلب و پیازو سیب زمینی و غیره به خاطر استفاده بی رویه از سم در تولیدشان خود داری میکنند بازار ضعیف صادرات عسل ایران نیز با تولید این عسل، کمرنگتر و کمرنگتر خواهد شد
حال انتخاب با شماست هر چقدر به شربت خود ویتامین A وB و ... اضافه کنی عسل طبعیی نمیشه که با وجود این میتامینها به خاطر وجود گرده و خیلی قندهای مفید برای بدن که به این راحتی نمیشه ساخت و مواد ناشناخته ای که داره بو علی سینا بادارواش تجویز میکرده نه به خواطر اینکه ویتامین عسل کم بوده تا گیاه دارویی جبرانش کنه، که اگه اینجوری بود با خربزه تجویزش میکرد که سرشار از ویتامین و مواد معدنیه! و هر گاه چند نوع گیاه دارویی را با ماده ای تجویز کنند نشان از آن داره که اون ماده(عسل طبیعی ) باعث اثر بخشی و جذب بهتر داروی گیاهی میشده و اگه شما کتاب زنبور عسل هر موالفی را مطالعه کنی توش نوشته که عسل آویشن برای فلان مریضی و عسل آفتاب گردان برای فلان مریضی و ... خوبه، عسل کوهستان برای دیابتی ها خوبه و ... سوال من اینه که عسل تغذیه ای برای چی خوبه ؟ البته من شخصا عسل تغذیه ای را بر عسل وارداتی از چین ترجیح میدم چون طبیعیه و بین شکر و قند و اون برای مصرف حتما عسل تغذیه ای را ترجیح میدم
و سوال دوم من اینه که اگه به مردم و نه عمده خری (که این عسل را به اسم شهد گلها به دست مردم میده ) بگین که عسل شما تغذیه ای هست آیا نمی پرسه یعنی چه؟ و بعد که براش توضیح دادین که شکر به زنبورا دادین اون وقت از شما به جای عسل آفتابگردان و عسل آویشن که خواصشون در کتابها اومده میخره ؟
و اگه شما جواب بدین که به عمده فروش میدین آیا فکر نمیکنید این محصول به دست یه مریض تازه عمل کرده و یا یه دیابتی که دکتر بهش گفته عسل طبیعی بخور بیفته ؟
نمایه کاربر
fara
مدير تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير  تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
محل اقامت: سبزوار
تشکر کرده: 249 دفعه
تماس:

پست توسط fara »

اگه قرار بود با اضافه کردن ویتامین ها به عسل تغذیه ای ان را به حد قابل قبولی برسانیم از فردا حتی کار خانه های مربا سازی هم می توانستند با اضافه کردن ویتامین ها عسل به مرباشان ادعا ککنند که مربا هاشان همان عسل است! حتی مشتری مشتری نیاز نبود همین قدر هم هزینه کند قرص انواع ویتامین ها در داروخانه ها موجود است با هزینه بسیار کمتر می تواند ان را نوش جان کند.
شاد زی مهر افزون
فرامرز خزاما
fkhazama@yahoo.com
نمایه کاربر
ehsanklop
مدير تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير  تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
محل اقامت: دزفول
تشکر کرده: 640 دفعه
تماس:

پست توسط ehsanklop »

سلام
دوستان گفتن واسه غنی شدن عسل تغذیه ای بهش ویتامین اضافه کنین . تو یه مقاله دیدم که عسل طبیعی حاوی مقادیر قابل توجهی مواد رادیو اکتیو مثل رادیوم هست که همین باعث خاصیت ضد سرطانی اون میشه . حالا فرض کنیم ویتامینشو به شربت شکر اضافه کردین . اینو چیکارش میکنین .
نکنه میخاین کنار زنبورستانتون نیروگاه هسته ای احداث کنین ؟؟؟؟؟؟؟ تصویر
نمایه کاربر
barbod-beee
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
تشکر کرده: 27 دفعه
تماس:

پست توسط barbod-beee »

ehsanklop نوشته شده:سلام
دوستان گفتن واسه غنی شدن عسل تغذیه ای بهش ویتامین اضافه کنین . تو یه مقاله دیدم که عسل طبیعی حاوی مقادیر قابل توجهی مواد رادیو اکتیو مثل رادیوم هست که همین باعث خاصیت ضد سرطانی اون میشه . حالا فرض کنیم ویتامینشو به شربت شکر اضافه کردین . اینو چیکارش میکنین .
نکنه میخاین کنار زنبورستانتون نیروگاه هسته ای احداث کنین ؟؟؟؟؟؟؟ تصویر

من تعجب می کنم با وجودی که بیشتر زنبوردارای ما تولید عسل تغذیه ای دارند باز هم این حرفا در کار است. ببینید عسل کاملا طبیعی خواص خوب زیادی دارد قبول. ولی مردم مربا را هم دوست دارند و می خورند. حالا عسل تعذیه ای هم خواصی دارد هر چند خیلی خیلی کمتر از عسل طبیعی. اگر شما این عسل را به عنوان عسل خالص نفروشی خوب به نظرم اشکالی ندارد.
[CENTER][B][COLOR=#FF0000]باید کاری کنیم درصد ساکاروز روی همه بسته بندی ها با نظارت دولت یا اتحادیه نوشته بشه. این هم به نفع عسل تغذیه هست هم عسل خالص و به ضرر عسل تقلبی [/COLOR][/B][/CENTER]
نمایه کاربر
tanha
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
محل اقامت: زنجان
تشکر کرده: 69 دفعه
تماس:

پست توسط tanha »

با سلام و خسته نباشید به دوستان عزیز
به نظر من ما خودمون نباید بیشتر از این عسل تغذیه ای رو تخریب کنیم که به مراتب بهتر از شکر و نبات و مربا و قند و شکلات و شیرینیجان و سایر محصولات شیرینی است که مضرات زیادی برای انسان دارد . در مورد عسل تغذیه ای باید این نکته رو به خاطر داشته باشیم در هر صورت زنبور رو این عسل کار کرده و آنزیم های مختلفی در این عسل وجود دارد و همینطور رنگ و مزه و بوی این عسل در درجه پایینتری رنگ و مزه و بوی گلهای منطقه است در نتیجه اینطور نیست که عسل تغذیه ای صرفا شکر باشد و حتما در درجه پایینتری خواص گلها رو هم داره ولی طبیعتا عسل طبیعی خواص خیلی بالاتری دارد . در نتیجه ما باید نسبت به نیاز بازار و قدرت خرید مردم بتونیم از هر دو عسل تولید داشته باشیم و هر کدوم رو با قیمت و به اسم خودش بفروشیم و در فروش صداقت داشته باشیم . من خودم بعد از برداشت عسل طبیعی که در چند سال اخیر با توجه به خشکسالیها و وضعیت آب و هوا خیلی هم کم بوده عسل تغذیه ای هم تولید میکنم و هر کدوم رو به قیمت خودش میفروشم .
پیشنهاد من در مورد نامگذاری این دو عسل این است.
[CENTER][JUSTIFY] عسل تغذیه ای = عسل صبحانه[/JUSTIFY][JUSTIFY] عسل طبیعی = عسل دارویی

[/JUSTIFY][/CENTER][CENTER]ما میتونیم با توضیح دادن خواص هر کدوم از این تولیدات هر دو این محصولات رو بفروش برسونیم [/CENTER]
وَ اللَّهُ يَرْزُقُ مَنْ يَشاءُ بِغَيْرِ حِسابٍ
نمایه کاربر
barbod-beee
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
تماس:

پست توسط barbod-beee »

مثالی به ذهنم رسید می خوام بگم.

تو بازار دو نوع کره وجود دارد. یکی کره حیوانی (کره ای که از شیر تهیه می شه) یک نوع دیگر هم هست به نام کره گیاهی یا مارگارین (که از روغن های گیاهی تهیه می شه).
آیا این تقلب هست؟

اگر کره گیاهی را به جای کره حبوانی بفروشه خوب معلومه تقلبه. ولی وقتی روش نوشته کره گیاهی دیگه تقلب نیست.

من فکر می کنم روی همه بسته بندی های عسل باید درصد ساکاروز نوشته بشه. اونوقت هر عسل بسته به کیفیت به قیمت مناسب خودش به فروش می سه.

الان تو بازار باید زبون دار باشی و با هزار کلک طرف را قانع کنی که عسل شما رو بخره که این درست نیست. من عسل طبیعی دادم به طرف رفته مصرف کرده برگشته می گه عسلت خوب نبود. می گم چرا اینطور فکر می کنی می گه "خیلی شیرین بود". برعکس عسل تغذیه دادم خیلی راضی بود.
[CENTER][B][COLOR=#FF0000]باید کاری کنیم درصد ساکاروز روی همه بسته بندی ها با نظارت دولت یا اتحادیه نوشته بشه. این هم به نفع عسل تغذیه هست هم عسل خالص و به ضرر عسل تقلبی [/COLOR][/B][/CENTER]
نمایه کاربر
barbod-beee
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
تماس:

پست توسط barbod-beee »

tanha نوشته شده:با سلام و خسته نباشید به دوستان عزیز
به نظر من ما خودمون نباید بیشتر از این عسل تغذیه ای رو تخریب کنیم که به مراتب بهتر از شکر و نبات و مربا و قند و شکلات و شیرینیجان و سایر محصولات شیرینی است که مضرات زیادی برای انسان دارد . در مورد عسل تغذیه ای باید این نکته رو به خاطر داشته باشیم در هر صورت زنبور رو این عسل کار کرده و آنزیم های مختلفی در این عسل وجود دارد و همینطور رنگ و مزه و بوی این عسل در درجه پایینتری رنگ و مزه و بوی گلهای منطقه است در نتیجه اینطور نیست که عسل تغذیه ای صرفا شکر باشد و حتما در درجه پایینتری خواص گلها رو هم داره ولی طبیعتا عسل طبیعی خواص خیلی بالاتری دارد . در نتیجه ما باید نسبت به نیاز بازار و قدرت خرید مردم بتونیم از هر دو عسل تولید داشته باشیم و هر کدوم رو با قیمت و به اسم خودش بفروشیم و در فروش صداقت داشته باشیم . من خودم بعد از برداشت عسل طبیعی که در چند سال اخیر با توجه به خشکسالیها و وضعیت آب و هوا خیلی هم کم بوده عسل تغذیه ای هم تولید میکنم و هر کدوم رو به قیمت خودش میفروشم .
پیشنهاد من در مورد نامگذاری این دو عسل این است.
[CENTER][JUSTIFY] عسل تغذیه ای = عسل صبحانه[/JUSTIFY][JUSTIFY] عسل طبیعی = عسل دارویی

[/JUSTIFY][/CENTER][CENTER]ما میتونیم با توضیح دادن خواص هر کدوم از این تولیدات هر دو این محصولات رو بفروش برسونیم [/CENTER]

من با شما موافق هستم.

عسل موجود در بازار
95 درصد تغذیه ای
5 درصد خالص

زنبوردار
99.9درصد : تولید کننده عسل کاملا خالص (البته تعداد کمی از آنها صداقت دارند)
0.1 درصد : تولید کننده عسل تغذیه ای (زنبوردای صادق که دائما هم بخاطر همین صداقت بهش توهین می شه)

تولید عسل تغذیه ای گناه نیست. فروش به عنوان خالص کناه هست.
نمایه کاربر
13490
محل اقامت: تربت جام
تشکر کرده: 76 دفعه
تماس:

پست توسط 13490 »

سلام من خودم تولید کننده عسل طبیعی هستم وسالی 1 الی 1.5 تن عسل طبیعی دارم و چون درامد زندگیم از جای دیگه تامین میشه علاقه ای به تولید عسل تغذیه ای ندارم ولی

اسامی که برای عسل پیشنهاد دادید ( عسل صبحانه و عسل دارویی ) خیلی عالیه قبلا از اسم عسل شرکتی استفاده می شد اگه موافقیذ از همین اسامی برای معرفی عسل

استفاده بشه اون دوستی هم که پیشنهاد داد درصد ساکارز روی شیشه عسل درج بشه به نظر من حرف بسیار پسندیده ای زده تصویر
Hosein7
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
محل اقامت: رشت
تشکر کرده: 2 دفعه
تماس:

پست توسط Hosein7 »

درود
خب اصلا عسل تغذیه ای رو چطور باید تولید کنیم؟
منظورم اینه از چه زمانی تا چه زمانی باید شهد داد، و برای هرکندو به طور متوسط چند کیلو شکر؟
اگه عسل طبیعی رو درپایان تابستان برداشت کنیم با توجه به سرد شدن هوا وقتی برای تولید عسل تغذیه ای میمونه؟
تازه کاری این چیزارم داره دیگه تصویر
نمایه کاربر
sadegh63
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
محل اقامت: مشهد
تماس:

پست توسط sadegh63 »

تصویرسلام دوستان من هر دو عسل رو توليد ميكنم زماني كه به فروشكاه ها- لبنياتي ها -عمده خرها ميدم نوعش رو ميكيم باقيمت مشخص ؟؟ اين افراد براي سود بيشتر سر مشتري كلاه مي زارن تقصير زنبور دار جيه ؟؟؟؟ اكر هم درصد روي شيشه باشه يعني سود كم برا اونا عدم تمايل به خريد ؟ باز ما ضرر ميكنيم تصویر
موضوع جدید ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان