آزمایش عسل

سوالات مربوط به عسل و عسل شناسي و خواص و ....

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
arash_pordel
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 68
تاریخ عضویت: جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۱, ۸:۱۷ ق.ظ
محل اقامت: شیراز-تهران
تشکر کرده: 580 دفعه
تشکر شده: 44 دفعه
تماس:

آزمایش عسل

پست توسط arash_pordel »

با سلام خدمت دوستان عزیز. 5 آزمایش مهم برای شناسایی کیفیت عسل وجود داره که عبارتند از:

1- درصد ساکارز
2- درصد رطوبت
3- میزان آنزیم دیاستاز
4- نسبت فروکتوز به گلوکز
5- میزان هیدروکسی متیل فورفورال

حالا سوال من اینه که:

1- درصد ساکارز در عسل هایی که کلا با تغذیه تولید می شن و اصطلاحا به عسل شرکتی مشهورتد، یعنی زنبور کلا با شربت شکر تغذیه شده و عموما از شهد گل استفاده نمی کنه چه مقداره؟
2- نسبت فروکتوز به گلوکز بیان گر چیست؟
3- میزان هیدروکسی متیل فورفورال بیانگر چیست؟

4- به فرض که زنبورداری پس از آنکه عسل طبیعی با درصد ساکارز پایین به دست آورد، به آن اسانس اضافه کند تا طعم و بوی گیاه خاصی را بگیرد!!! (آخه بعضی از گیاهان تک گل عسلشون به شدت گرونه) چه طور می شه این مورد رو شناسایی کرد؟

5- بعضی از زنبوردارهای منطقه ما هنگام دادن شربت شکر به زنبورشون مقداری آبلیمو به آن اضافه می کنند. بعضی ها هم با تهیه ی جوشانده ی بعضی از گیاهان پرمزه و پر بو آن را به شربت شکر خود اضافه می کنند تا طعم غالب عسل خود رو تغییر بدن! آیا چنین چیزی ممکنه؟ و اینکه با انجام آزمایش می شه متوجه اون شد یا نه؟

با تشکر از دوستان.


avrinasal
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 405
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱, ۱۱:۲۴ ق.ظ
محل اقامت: تبريز.
تشکر کرده: 35 دفعه
تشکر شده: 638 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط avrinasal »

arash_pordel نوشته شده:با سلام خدمت دوستان عزیز. 5 آزمایش مهم برای شناسایی کیفیت عسل وجود داره که عبارتند از:

1- درصد ساکارز
2- درصد رطوبت
3- میزان آنزیم دیاستاز
4- نسبت فروکتوز به گلوکز
5- میزان هیدروکسی متیل فورفورال

حالا سوال من اینه که:

1- درصد ساکارز در عسل هایی که کلا با تغذیه تولید می شن و اصطلاحا به عسل شرکتی مشهورتد، یعنی زنبور کلا با شربت شکر تغذیه شده و عموما از شهد گل استفاده نمی کنه چه مقداره؟
2- نسبت فروکتوز به گلوکز بیان گر چیست؟
3- میزان هیدروکسی متیل فورفورال بیانگر چیست؟

4- به فرض که زنبورداری پس از آنکه عسل طبیعی با درصد ساکارز پایین به دست آورد، به آن اسانس اضافه کند تا طعم و بوی گیاه خاصی را بگیرد!!! (آخه بعضی از گیاهان تک گل عسلشون به شدت گرونه) چه طور می شه این مورد رو شناسایی کرد؟

5- بعضی از زنبوردارهای منطقه ما هنگام دادن شربت شکر به زنبورشون مقداری آبلیمو به آن اضافه می کنند. بعضی ها هم با تهیه ی جوشانده ی بعضی از گیاهان پرمزه و پر بو آن را به شربت شکر خود اضافه می کنند تا طعم غالب عسل خود رو تغییر بدن! آیا چنین چیزی ممکنه؟ و اینکه با انجام آزمایش می شه متوجه اون شد یا نه؟

با تشکر از دوستان.

با سلام و عرض ادب و ارادت خدمت دوستان باید در جواب سوالتون بگویم که دوست عزیز شما مبحثی رو مطرح کردید که باید با نگارش یک کتاب جواب اونو داد .کلا آنالیز و شناخت عسل چیز پیچیده ای هست که حتی خود ازمایشگاهها نیز بعضی در شناخت و توضیح اون عاجز می مونند .اولا توضیح بدم که ازمایشگاه با ازمایشگاه خیلی فرق میکنه و میزان تشخیص اونها با هم متضادنند و این برمیگرده به مواد فهلینگ و ترکیبی که از اون برای انالیز استفاده میکنند و میزان تجربه اون شخص در محاسبه آزمون شاید شما دوستان بگید که چه فرقی با هم دارند ببینید اولا کسی عسل شناس باشه نیاز به انالیز نداره چون اونقدر رو عسل تحقیق کرده و تجربه داره که میتونه حتی مقدار ساکارز اونم تشخیص بده .دوستان انالیز عسل تو کشور ما زیاد جا افتاده نیست و حتی استانداردهایی که براش تعریف شده خیلی ظعیفه و تعداد آزمونهای اونم خیلی کمه بگذریم من اگه بخوام راجب انالیز براتون بگم مجبورم یه کتاب بنویسم چون نمیشه با چند سطر جواب داد پس خیلی ساده و مختصر براتون توضیح میدم مقدار ساکارز عسل بستگی به مقدار تغذیه زنبور از شکر داره و زمان برداشت عسل. البته بعضی از گیاهان دارای ساکارز طبیعی زیادی هستند که این گونه عسلها رو براشون تو ایران میزان ساکارز خاصی تعریف نکردنند(مثل عسل مرکبات ) اوصولا عسلهایی که زیاد تغذیه می شوند دارای ساکارز بالایی هستند که تا 18 هم میرسند (طبق تحقیقات و انالیزهای شخصی ) ولی استاندار ایران بیشتر از 5 درصد رو قبول نداره این درحالیه که استاندارد اروپا و آمریکا %3 هست
نسبت فروکتوز و گلوکز هم فرق دو قند رو بیان میکنه که هر چه میزان فروکتوز(قند میوه ) بیشتر باشه عسل مرغوبتره .
و قند های احیا کننده مجموع قندهایی رو که عسل از اون تشکیل شده رو نشون میده
هیدروکسی هم نشانگر میزان حرارت به عسل هست که هر چه مقدار اون زیاد بیاد نشون میده که به عسل حرارت داده شده که به اون ازمون hmf گفته میشه .
اضافه کردن اسانس هم به ضرر خود زنبورداره چون زنبور رو سر درگم میکنه و احتمال مریض شدن کلنی هم وجود داره
اگه کسی متخصص این کار باشه با بو کردن عسل میفهمه که به این اسانس داده شده یا نه البته اینو هم بگم که شناسایی این گونه عسلها کار دشواریه و هر کسی نمیتونه بدون انالیز خاص تشخیص بده . امکان انالیز و شناسایی اسانس در ایران خیلی کمه و در خارج از کشور میشه با آنالیز درصد عطران و ...اون میزان تقلب رو تشخیص داد
خلاصه دوستان بار کج به منزل نمیرسه هر چه بخواهیم تقلب کنیم سر خودمون رو شیره مالیدیم و باعث افت و تخریب بازار عسل از اینی که هست میشه .
متاسفانه این کارها و تقلبات بود که صادارت عسل از ایران متوقف کرد پس میبینید که خود ما ضرر کردیم نه کس دیگه . موفق و پیروز باشید

[CENTER][B][COLOR=#C00000][FONT=Arial Black]به دنیای زنبور عسل و زندگی سالم خوش آمدید[/FONT][/COLOR][/B]
[HIGHLIGHT=#f2f2f2]
[/HIGHLIGHT][/CENTER]
نمایه کاربر
arash_pordel
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 68
تاریخ عضویت: جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۱, ۸:۱۷ ق.ظ
محل اقامت: شیراز-تهران
تشکر کرده: 580 دفعه
تشکر شده: 44 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط arash_pordel »

avrinasal نوشته شده:
arash_pordel نوشته شده:
اگه کسی متخصص این کار باشه با بو کردن عسل میفهمه که به این اسانس داده شده یا نه البته اینو هم بگم که شناسایی این گونه عسلها کار دشواریه و هر کسی نمیتونه بدون انالیز خاص تشخیص بده . امکان انالیز و شناسایی اسانس در ایران خیلی کمه و در خارج از کشور میشه با آنالیز درصد عطران و ...اون میزان تقلب رو تشخیص داد
خلاصه دوستان بار کج به منزل نمیرسه هر چه بخواهیم تقلب کنیم سر خودمون رو شیره مالیدیم و باعث افت و تخریب بازار عسل از اینی که هست میشه .
متاسفانه این کارها و تقلبات بود که صادارت عسل از ایران متوقف کرد پس میبینید که خود ما ضرر کردیم نه کس دیگه . موفق و پیروز باشید


البته من بیشتر از روی کنجکاوی در مورد این گونه دست کاری ها در عسل پرسیدم. آخه برخی از مشتری ها اطلاعات علمی کاملا قطعی می خوان. می خواستم ببینم که آیا می شه به وسیله ی آزمایش می شه دخالت های اضافی زنبوردار در تولید عسل رو شناسایی کرد یا نه. البته سمت استان فارس که من با تعدادی از زنبوردارهای ماهر صحبت کردم هنوز این گونه مداخلات توسط زنبوردارها در تولید عسل باب نشده. الحمد الله هنوز سمت ما وقتی زنبوردار ها می گن فلانی زنبوردار متقلبیه معنیش اینه که این زنبوردار وقتی که شهد توی منطقه هست هنوز هر از گاهی زنبورهاش رو تغذیه می کنه. خدا رو شکر خبری از اسانس و این چیزا نشده هنوز. انشالله هم که نشه.
بیشتر تقلب ها توی عسل سمت شمال و غرب کشور صورت گرفته. چون تقاضا بیشتر از عرضه بوده و از طرفی به شهرهای بزرگ نزدیک تر. خدا رو شکر که هنوز زنبوردارهای سمت ما وقتی به زنبورشون بیش از حد شکر می دن احساس گناه می کنن. خدا رو شکر.

انشالله عسل امسال رو تا 20 روز دیگه برداشت می کنیم. سال قبل که ساکارز عسلمون زیر 1 بود. امثال می فرستیم برای آزمایش سمت شما ببینیم نظرتون راجع به عسل ما چیه.
avrinasal
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 405
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱, ۱۱:۲۴ ق.ظ
محل اقامت: تبريز.
تشکر کرده: 35 دفعه
تشکر شده: 638 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط avrinasal »


با سلام دوست عزیزم ما هم ارزومندیم که صنعت شریف و مقدس زنبورداری روز به روز پیشرفت کنه البته اول با کمک خداوند بزرگ ومهربان بعد با همکاری و مسائدت های ارگانهای زیربط و سعی و تلاش شما زنبورداران گرامی ما مشکلات تو بخش زنبورداری زیاد داریم که امیدواریم زوزی بشه که همه اینها حل بشه در مورد عسلم بگم که ما از تمامی شهرهای ایران خرید د اریم و در این رابطه همکاری نزدیک با تمامی استانهای کشور رو داریم حتی از استان و شهر شما . خوشحال میشم که برامون نمونه عسلتون رو بفرستید در خدمتیم . و یه چیزی رو بگم که در مورد برداشت عسل لطفا عجله نکنید عسلهایی رو برداشت کنید که دارای پولک کاملی هستند چون هم عسلتون اینجوری نارس نمیشه و در ضمن رو ساکارز و رس کردن عسل هم تاثیر داره اگه تونستید با موم هم بفرستید مشکلی ندارره موفق و پیروز باشید
[CENTER][B][COLOR=#C00000][FONT=Arial Black]به دنیای زنبور عسل و زندگی سالم خوش آمدید[/FONT][/COLOR][/B]
[HIGHLIGHT=#f2f2f2]
[/HIGHLIGHT][/CENTER]
نمایه کاربر
ebraahimiyan
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 251
تاریخ عضویت: جمعه ۱۹ خرداد ۱۳۹۱, ۳:۱۲ ب.ظ
محل اقامت: سمنان
تشکر کرده: 92 دفعه
تشکر شده: 145 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط ebraahimiyan »

arash_pordel نوشته شده:
5- بعضی از زنبوردارهای منطقه ما هنگام دادن شربت شکر به زنبورشون مقداری آبلیمو به آن اضافه می کنند. بعضی ها هم با تهیه ی جوشانده ی بعضی از گیاهان پرمزه و پر بو آن را به شربت شکر خود اضافه می کنند تا طعم غالب عسل خود رو تغییر بدن! آیا چنین چیزی ممکنه؟ و اینکه با انجام آزمایش می شه متوجه اون شد یا نه؟

با تشکر از دوستان.

یکی از همشهریهای شما (کازرون) پارسال زنبورهاشو آورده بود طرف ما و در همین فصل و روزها که در منطقه ما اوج شهد گون هست و شهد وارد کندوها میشد تقریبا هفته ای دو بار به زنبورها خوراک میداد.وقتی هم که به او میگفتم این کار تو کیفیت عسل تاثیر داره قبول نمیکرد و حتی من رو هم تشویق میکرد تا به زنبورها شربت بدم و میگفت زنبورها شربت رو به شفیره ها میدن و خودشون میخورن و شهدی که از بیرون میاد رو ذخیره میکنن ولی هیچ دلیلی علمی برای این حرفش نمیاورد و این کارش نهایتا باعث درگیری خفیف ما شد.
با کلی تحقیق و مطالعه احتمال دادم که به شربت آبلیمو اضافه میکنه و این واقعیت داشت .
یک جا مطلبی خوندم که با تغییر مزه شربت و غیر طبیعی کردنش زنبورا برای جلوگیری از فاسد شدن و به اصطلاح ترش شدن این شربت رو کمتر ذخیره میکنن . ولی خلاصه بی تاثیر نیست.
نمایه کاربر
arash_pordel
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 68
تاریخ عضویت: جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۱, ۸:۱۷ ق.ظ
محل اقامت: شیراز-تهران
تشکر کرده: 580 دفعه
تشکر شده: 44 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط arash_pordel »

ebraahimiyan نوشته شده:
arash_pordel نوشته شده:
5- بعضی از زنبوردارهای منطقه ما هنگام دادن شربت شکر به زنبورشون مقداری آبلیمو به آن اضافه می کنند. بعضی ها هم با تهیه ی جوشانده ی بعضی از گیاهان پرمزه و پر بو آن را به شربت شکر خود اضافه می کنند تا طعم غالب عسل خود رو تغییر بدن! آیا چنین چیزی ممکنه؟ و اینکه با انجام آزمایش می شه متوجه اون شد یا نه؟

با تشکر از دوستان.

یکی از همشهریهای شما (کازرون) پارسال زنبورهاشو آورده بود طرف ما و در همین فصل و روزها که در منطقه ما اوج شهد گون هست و شهد وارد کندوها میشد تقریبا هفته ای دو بار به زنبورها خوراک میداد.وقتی هم که به او میگفتم این کار تو کیفیت عسل تاثیر داره قبول نمیکرد و حتی من رو هم تشویق میکرد تا به زنبورها شربت بدم و میگفت زنبورها شربت رو به شفیره ها میدن و خودشون میخورن و شهدی که از بیرون میاد رو ذخیره میکنن ولی هیچ دلیلی علمی برای این حرفش نمیاورد و این کارش نهایتا باعث درگیری خفیف ما شد.
با کلی تحقیق و مطالعه احتمال دادم که به شربت آبلیمو اضافه میکنه و این واقعیت داشت .
یک جا مطلبی خوندم که با تغییر مزه شربت و غیر طبیعی کردنش زنبورا برای جلوگیری از فاسد شدن و به اصطلاح ترش شدن این شربت رو کمتر ذخیره میکنن . ولی خلاصه بی تاثیر نیست.

بله ممکنه. من خودم حدود سه هفته پیش که هنوز شهدهای منطقه هم باز نشدن به یکی از زنبوردارهای منطقمون کمک می کردم توی شربت دادن. از روی کنجکاوی مقداری چشیدم و طعم خفیفی از آبلیمو می داد. خود ایشون البته گفتن که آبلیمو به شربت اضافه کردن. ولی دلیلش رو نگفتن. البته از قدیمی های زنبورداری هستن و از روی تجربه این کار رو می کردن.

در مورد زنبوردار هم استانی ما که گفتید زنبورهاش رو به منطقه ی شما کوچ داده بوده، اگه ممکنه بفرمایید چه زمانی از سال کوچ داده و محل دقیق شما کجاست. بعید می دونم کسی از سمت ما تا سمنان بیاد!!!
راستی اگه می تونید نام و نام خانوادگی این زنبوردار رو برای من پیام خصوصی کنید. جدیدا دارم روی لیست زنبورداران استان کار می کنم. یک کار تحقیقاتی برای دانشگاهمه. شاید از ایشون بتونم کمک بگیرم. اگه بتونید برام بفرستید بسیار ممنون می شم.
نمایه کاربر
ebraahimiyan
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 251
تاریخ عضویت: جمعه ۱۹ خرداد ۱۳۹۱, ۳:۱۲ ب.ظ
محل اقامت: سمنان
تشکر کرده: 92 دفعه
تشکر شده: 145 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط ebraahimiyan »

ایشون حدود سه چهار ساله که از طرف شیراز زنبور میاره . البته بیشتر چون کارش به اینجا انتقال پیدا کرده . زنبورهاش رو هم در مناطق اطراف سمنان مثل بقیه زنبوردارها جابجا میکنه.
منطقه آهوان 25 کیلومتری شرق سمنان- ارتفاعات شهمیرزاد 25 کیلومتری شمال سمنان و نظیر اینها . البته باید بگم سمنان به دلیل کویری بودن در مناطقی که به درد زنبور بخوره محدوده ولی با این حال از حدود یک ماه دیگه تمام زنبورداران منطقه و حتی از مازندران وارد شهمیرزاد میشن . به طوری که در مسیر30 کیلیومتری شما به ازای هر 500 متر یک زنبورستان کنار جاده میبینید . اون عقب ترها که بماند.
اطلاعاتی که خواستید هم پیغام خصوصی میکنم.
نمایه کاربر
aliakbar
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 33
تاریخ عضویت: دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۱۱:۵۹ ب.ظ
محل اقامت: نوشهر
تشکر کرده: 41 دفعه
تشکر شده: 32 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط aliakbar »

با سلام
ايا شكرك زدن عسل دليل كافي براي طبيعي بودنشه؟ اقاي شهرستاني تو كتابشون گفتند كه وجود دياستاز باعث شكرك زدنه و اينهم فقط در عسل طبيعي است. ميخوام بدونم كه عسل شكري رو مگه زنبور ذخيره نميكنه؟ خوب وقتي تو عسلدانش قرار داد مسلما بهش دياستاز هم بطور غريزي اضافه ميكنه. پس عسل شكري هم بايد شكرك بزنه. بنظر شما اينطور نيست؟ اگر اروين عسل هم جواب بدن ممنون ميشم. با تشكر
نمایه کاربر
13490
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 161
تاریخ عضویت: شنبه ۷ دی ۱۳۹۲, ۹:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: تربت جام
تشکر کرده: 76 دفعه
تشکر شده: 100 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط 13490 »

در شهرستان ما که دسترسی به آزمایشگاه نداریم همین شکرک زدن عسل رو دلیل بر طبیعی بودن عسل می دونستیم حتی بخشی از کتاب دکتر شهرستانی را هم تایپ کرده ضمیمه عسل می کردیم ولی جدیدا عسلی به بازار اومده با قیمت هر کیلو 8000 تومان که شکرک هم میزنه در صورتی که ما ضعیف ترین عسلمون رو ( خارشتری و پنبه )کمتر از 25000 تومان نمیدیم موندیم با این عسلای توی بازار چیکار کنیم
avrinasal
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 405
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱, ۱۱:۲۴ ق.ظ
محل اقامت: تبريز.
تشکر کرده: 35 دفعه
تشکر شده: 638 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط avrinasal »

aliakbar نوشته شده:با سلام
ايا شكرك زدن عسل دليل كافي براي طبيعي بودنشه؟ اقاي شهرستاني تو كتابشون گفتند كه وجود دياستاز باعث شكرك زدنه و اينهم فقط در عسل طبيعي است. ميخوام بدونم كه عسل شكري رو مگه زنبور ذخيره نميكنه؟ خوب وقتي تو عسلدانش قرار داد مسلما بهش دياستاز هم بطور غريزي اضافه ميكنه. پس عسل شكري هم بايد شكرك بزنه. بنظر شما اينطور نيست؟ اگر اروين عسل هم جواب بدن ممنون ميشم. با تشكر



با سلام دوست عزیز اشاره کرده بودید که به سوالتون جواب بدم چشم عارضم که من احترام زیادی برای این استاد گرامی قائل هستم ولی متاسفانه اطلاعات ایشون دیگه قدیمی شده در گذشته اصلا مبحثی به نام شکر دادن وجود نداشت و یا به اندازه تغذیه کمکی بود حالا چه برسد به تقلب . ایشون درست میفرمایند دلیل اصلی رس کردن عسل همون دیاستاز هست تمامی عسلهایی که از زنبور چه شکری و چه خالص و بدون شکر باشه رس میکنه چون دارای انزیم هست اگر مقداری عسل طبیعی رو به عسل دست ساز و تقلبی هم اضافه کنید رس خواهد زد و حتی امروزه عسلهای کاملا دست ساز نیز به واسطه افزودن مواد .....رس میکنند پس دیگه از روی رس کردن هم نمیشه به خلوص و طبیعی بودن یک عسل پی برد امروزه بشر با داشتن طمع زیاد و نبود بازرسی های لازم در این مورد عسل تقلبی درست میکنه که به سختی در ازمایشگاه قابل تشخیص است ولی زمانی که اقای شهرستانی کتاب مینوشتند تقلباتی با چنین وسعتی وجود نداشت من کسایی رو دیدم که فقط یه زنبوردار سادست ولی با چنان موادی کار میکنه که مغز انسان سوت میکشه تازه هر کی هم این ادم رو ببینه فکر میکنه که چه ادم مومن و با ایمانی هست ...تازه مشتریها قبل از تولید عسلش هم برای چند ماه دیگه اسم نویسی میکنند.. بگذریم پس را تشخیص یک عسل خالص دیگه رس کردن نمیباشد و حتی انالیز ساکارز اونم دیگه بیانگر خلوص عسل نیست پس باید تمامی فاکتورهای و آزمونهای عسل رو انجام داد تا به نتیجه مطلوب رسید من فقط این رو میتونم بگم که این صنعت داره تو منجلاب تقلب غرق میشه و کسی هم به فکر نجات نیست اینده رو تاریک میبینم اگه کسی به فکر نباشه و اینم بگم که علت فروش نرفتن عسل زنبوردارها همین عسلهای تقلبی هست من به جرات میتونم بگم که بیشتر کارخونه ها هم به علت ارزون بودن عسلهای تقلبی و بی کیفیت گرایش پیدا کردند به بسته بندی این گونه عسل ها و از خرید عسل از زنبوردارها اجتناب میکنند با وجود این مسائل و نبود بازرسی های لازم کار سخته شد و هیچ امیدی به اینده نیست امسال تولید عسل کم بود و باید قیمتش هم بالا میرفت این درحالی است که بیشتر تولید کنندگان هنوز موفق به فروش عسلشون نشدند و علت هم همین تقلبات عسل هست باور بکنید که اگه بنده رو مسئول جمع اوری عسلهای تقلبی میکردند در عرض یک سال این صنعت رو نجات میدادم ولی افسوس موفق باشید
[CENTER][B][COLOR=#C00000][FONT=Arial Black]به دنیای زنبور عسل و زندگی سالم خوش آمدید[/FONT][/COLOR][/B]
[HIGHLIGHT=#f2f2f2]
[/HIGHLIGHT][/CENTER]
نمایه کاربر
Hassannozarpour

Re: آزمایش عسل

پست توسط Hassannozarpour »

با سلام درمورد تعیین عسل اصل از عسل تقلبی بهترین راه آمایشگاه است زیرا مقدارکمی از عسل سوزانده می شود ودرصد پروتیین اسیدهای آمینه ویتامین ها و...تعیین می گرددالبته از روی بو ورنگ عسل ومزه وسایر خصوصیات ازجمله خاصیت لجزت وتیکسوتروپی هم می توان تاحدودی طبیعی بودن آن را حدس زد که چندان قاطع نمی توان گفت که خالص است یا نه
در مورد شکر دادن زنبوردار به کلنی ها باید گفت که شکری که زنبوردار به زنبورها می دهد در تولید عسل نقش ندارد وصرف تغذیه ورشدلاروهای زنبور می گردد واگر هم تاثیری داشته باشد صرف ساختم موم ودیواره های مومی می گردد وبه تولید عسل نمی رسد البته زنبوردارها یی که چندین سال با زنبور کارکرده اند چنان شکر را با اصول ومقدار مشخصی به خورد زنبورها می دهند که زنبور نه سیر شود ونه از گرسنگی تلف گردد زیرا می دانند که اگر به میزان زیاد باشکر کلنی ها را تغذیه کنند زنبورها ضعیف می گردند چون گرده مصرف نکرده اند واینکه عسل هایی که شکرک می زنند عسل اصل هستند ونمی توان از روی شکرک زدن خالص بودن عسل راتشخیص داد زیرا عسل هایی هم که خالص هستند بسته به منبع گرده وشهد تولید شده که از چه نوع گیاه ودرختی باشد در مدت زمانهای متفاوتی شکرک می زند که ازهفته اول تولید این عسل تا سالها می تواند این روند متغییر باشد که چون عسل زود مصرف می شود این چرخه چندان قابل توجه نیست.
avrinasal
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 405
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱, ۱۱:۲۴ ق.ظ
محل اقامت: تبريز.
تشکر کرده: 35 دفعه
تشکر شده: 638 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط avrinasal »

Hassannozarpour نوشته شده:با سلام درمورد تعیین عسل اصل از عسل تقلبی بهترین راه آمایشگاه است زیرا مقدارکمی از عسل سوزانده می شود ودرصد پروتیین اسیدهای آمینه ویتامین ها و...تعیین می گرددالبته از روی بو ورنگ عسل ومزه وسایر خصوصیات ازجمله خاصیت لجزت وتیکسوتروپی هم می توان تاحدودی طبیعی بودن آن را حدس زد که چندان قاطع نمی توان گفت که خالص است یا نه
در مورد شکر دادن زنبوردار به کلنی ها باید گفت که شکری که زنبوردار به زنبورها می دهد در تولید عسل نقش ندارد وصرف تغذیه ورشدلاروهای زنبور می گردد واگر هم تاثیری داشته باشد صرف ساختم موم ودیواره های مومی می گردد وبه تولید عسل نمی رسد البته زنبوردارها یی که چندین سال با زنبور کارکرده اند چنان شکر را با اصول ومقدار مشخصی به خورد زنبورها می دهند که زنبور نه سیر شود ونه از گرسنگی تلف گردد زیرا می دانند که اگر به میزان زیاد باشکر کلنی ها را تغذیه کنند زنبورها ضعیف می گردند چون گرده مصرف نکرده اند واینکه عسل هایی که شکرک می زنند عسل اصل هستند ونمی توان از روی شکرک زدن خالص بودن عسل راتشخیص داد زیرا عسل هایی هم که خالص هستند بسته به منبع گرده وشهد تولید شده که از چه نوع گیاه ودرختی باشد در مدت زمانهای متفاوتی شکرک می زند که ازهفته اول تولید این عسل تا سالها می تواند این روند متغییر باشد که چون عسل زود مصرف می شود این چرخه چندان قابل توجه نیست.



با سلام دوست عزیز من نمیدونم ایا شما زنبوردار هستید ؟ وتا چه میزان از عسل و زنبور عسل سر رشته دارید . اخه عزیز من این چه حرفیه که شما میزنید پس اگر اینطوری باشه باید تمامی عسلهای تولید شده خالص و طبیعی باشندنوشته های شما رو هر کی بخونه فکر میکنه تمامی عسلهای موجود در بازار خالصند پس عسلهای شکری کجا رفتند مگه میشه شکری که زنبوردار به زنبور میده در تولید عسل نقشی نداشته باشه تصویرلطفا جوابیه خودتون رو تصحیح بفرمایید ما نمیگیم که اصلا نباید به زنبور شکر داد در مواقعق که شیره در طبیعت کم هست و یا زمان تخمریزی و افزایش جمعیت میباشد باید تغذیه دستی به زنبور داد ه بشه و انم مقدار معین و ترکیب خاص خودش رو داره ولی قرار نیست که دیگه شبانه روز از شکر استفاده بشه این در حالیه که بیش از 90 درصد زنبوردارن از شکر اونم در تمام سال استفاده میکنند تا بتونند عسل بیشتری برداشت کنند زنبوردار میشناسم 200 کیلو به هر کلنی شکر میده و بیش از 100 کیلو هم از اون کلنی عسل برداشت میکنه پس چرا زنبوران این اقا یون ظعیف نمیشند اگر بخوایم عسل طبیعی و خالص تولید کنید باید همیشه کوچ کنیم و این برای بیشتر زنبورداران مقدور نیست وچون به صورت تجاری کار میکنندو کیفیت عسل براشون اصلا مهم نیست در مورد رس کردن هم عارضم که مدت زمان رس کردن عسل به دما . مقدار رطوبت . محل نگهداری ( درجه دما ) و نوع گیاه(تفاوت و مقدار قندهای عسل ) و مواد اضافی موجود در عسل (گردوغبار . دانه های گرده و ..)مربوط میشود موفق باشی
آخرین ويرايش توسط 1 on avrinasal, ويرايش شده در 0.
[CENTER][B][COLOR=#C00000][FONT=Arial Black]به دنیای زنبور عسل و زندگی سالم خوش آمدید[/FONT][/COLOR][/B]
[HIGHLIGHT=#f2f2f2]
[/HIGHLIGHT][/CENTER]
نمایه کاربر
fara
مدير تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير  تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 1404
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ بهمن ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: سبزوار
تشکر کرده: 249 دفعه
تشکر شده: 738 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط fara »

دوست عزیز متاسفانه یکی از مشکلات زنبوردارانی که سعی دارندسالم کار کنند وجود عسل هایی است که ثمره ی آب و شکری است که در زمان شهد به طمع برداشت بیشتر به زنبور خورانده می شود و بر عکس نظر شما کاملا قاطی عسل می شود
شاد زی مهر افزون
فرامرز خزاما
fkhazama@yahoo.com
نمایه کاربر
faraz
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 77
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۱, ۲:۵۶ ق.ظ
محل اقامت: zandgan
تشکر کرده: 132 دفعه
تشکر شده: 77 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط faraz »

Hassannozarpour نوشته شده:با سلام درمورد تعیین عسل اصل از عسل تقلبی بهترین راه آمایشگاه است زیرا مقدارکمی از عسل سوزانده می شود ودرصد پروتیین اسیدهای آمینه ویتامین ها و...تعیین می گرددالبته از روی بو ورنگ عسل ومزه وسایر خصوصیات ازجمله خاصیت لجزت وتیکسوتروپی هم می توان تاحدودی طبیعی بودن آن را حدس زد که چندان قاطع نمی توان گفت که خالص است یا نه
در مورد شکر دادن زنبوردار به کلنی ها باید گفت که شکری که زنبوردار به زنبورها می دهد در تولید عسل نقش ندارد وصرف تغذیه ورشدلاروهای زنبور می گردد واگر هم تاثیری داشته باشد صرف ساختم موم ودیواره های مومی می گردد وبه تولید عسل نمی رسد البته زنبوردارها یی که چندین سال با زنبور کارکرده اند چنان شکر را با اصول ومقدار مشخصی به خورد زنبورها می دهند که زنبور نه سیر شود ونه از گرسنگی تلف گردد زیرا می دانند که اگر به میزان زیاد باشکر کلنی ها را تغذیه کنند زنبورها ضعیف می گردند چون گرده مصرف نکرده اند واینکه عسل هایی که شکرک می زنند عسل اصل هستند ونمی توان از روی شکرک زدن خالص بودن عسل راتشخیص داد زیرا عسل هایی هم که خالص هستند بسته به منبع گرده وشهد تولید شده که از چه نوع گیاه ودرختی باشد در مدت زمانهای متفاوتی شکرک می زند که ازهفته اول تولید این عسل تا سالها می تواند این روند متغییر باشد که چون عسل زود مصرف می شود این چرخه چندان قابل توجه نیست.

تصویر تصویر تصویر
نمایه کاربر
saman
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 835
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۰, ۱۱:۴۶ ب.ظ
محل اقامت: استان کرمانشاه- شهرستان پاوه.بخش نوسود
تشکر کرده: 157 دفعه
تشکر شده: 864 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط saman »

سلام
بنظر دوستان عسل اصلی که شکرک بزند و آن را حرارت بدهیم آیا دیگه اصلا شکرک نمیزند و یا ممکن است مجددا شکرک بزند؟
avrinasal
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 405
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱, ۱۱:۲۴ ق.ظ
محل اقامت: تبريز.
تشکر کرده: 35 دفعه
تشکر شده: 638 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط avrinasal »

saman نوشته شده:سلام
بنظر دوستان عسل اصلی که شکرک بزند و آن را حرارت بدهیم آیا دیگه اصلا شکرک نمیزند و یا ممکن است مجددا شکرک بزند؟




با سلام دوست عزیز اولا شکرک یک اصطلاح آمیانه است که بین مردم رواج پیدا کرده بهتره بگیم رس کرده چون اینجوری دیگه تا اسم شکرک میاد فکرشون پیش شکر ی و بی کیفیت بودن عسل نره در مورد مبحثتون عارضم که به مقدار حرارت بستگی داره که چقدر شما به عسل حرارت داده باشید بهتره که موقع باز کردن رس عسل از اب گرم استفاده کنید اگر حرارت مستقیم به عسل داده بشه در اثر حرارت انزیمهای عسل از بین میره و دیگه رس و یا به قول شما شکرک نمیزنه ولی احتمال داره بعد یک مدت شاید 1 یا دوسال دوباره شروع به رس کردن بکنه که این رس کردن با اون رس کردن قبلی تفاوت خواهد داشت و فقط عسل کمی کدرو سفت خواهد شد موفق باشید
[CENTER][B][COLOR=#C00000][FONT=Arial Black]به دنیای زنبور عسل و زندگی سالم خوش آمدید[/FONT][/COLOR][/B]
[HIGHLIGHT=#f2f2f2]
[/HIGHLIGHT][/CENTER]
نمایه کاربر
saman
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 835
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۰, ۱۱:۴۶ ب.ظ
محل اقامت: استان کرمانشاه- شهرستان پاوه.بخش نوسود
تشکر کرده: 157 دفعه
تشکر شده: 864 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط saman »

سلام
من یه دبه 10 کیلویی عسل کاملا طبیعی برای خودمون نگه داشتم رس بسته بود نیم ساعتی گذاشتم تو آب داغ اما بعد یک هفته دوباره رس بسته بنظر شما اشکال کارم از چی میتونه باشه؟ممنون
avrinasal
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 405
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱, ۱۱:۲۴ ق.ظ
محل اقامت: تبريز.
تشکر کرده: 35 دفعه
تشکر شده: 638 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط avrinasal »

saman نوشته شده:سلام
من یه دبه 10 کیلویی عسل کاملا طبیعی برای خودمون نگه داشتم رس بسته بود نیم ساعتی گذاشتم تو آب داغ اما بعد یک هفته دوباره رس بسته بنظر شما اشکال کارم از چی میتونه باشه؟ممنون



دوست عزیزم مواردی که باعث تسریع در رس بستن عسل میشه در بالا گفته شد عسل شما یا رطوبتش زیاده و یا میزان گلوکزش نسبت به فروکتوز ش بیشتره یا اینکه خوب صافش نکردید دمای نگهداری هم خودش مهمه مخصوصا الان تو فصل زمستان با این افت دما دلیل دیگه ای نمیتونه داشته باشه به نظر من همون جوری مصرف بشه بهتره حیفه حرارت ندید موفق باشید
[CENTER][B][COLOR=#C00000][FONT=Arial Black]به دنیای زنبور عسل و زندگی سالم خوش آمدید[/FONT][/COLOR][/B]
[HIGHLIGHT=#f2f2f2]
[/HIGHLIGHT][/CENTER]
نمایه کاربر
saman
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 835
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۰, ۱۱:۴۶ ب.ظ
محل اقامت: استان کرمانشاه- شهرستان پاوه.بخش نوسود
تشکر کرده: 157 دفعه
تشکر شده: 864 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط saman »

سلام
میشه لطف کنید و در مورد دمای نگهداری عسل توضیح بدین.(اونجور که من شنیدم بالای 18 درجه و زیر 4 درجه برای نگهداری مناسبه)
نمایه کاربر
13490
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 161
تاریخ عضویت: شنبه ۷ دی ۱۳۹۲, ۹:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: تربت جام
تشکر کرده: 76 دفعه
تشکر شده: 100 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط 13490 »

در منطقه ما یک گیاه است با گلهای صورتی رنگ شبیه اسطو خودوس به نام منظر من اسم علمی شو نمی دونم باید از جهاد کشاورزی بپرسم موقع گل دهی اون زمانیه که ما زنبورهامونو از کوه پایین میاریم و به سمت خارزار می بریم یعنی اوایل تیر ماه در این موقع سال متوجه شدیم که زنبورداری از شهر ش با حدود 1000 کلنی به اون منطقه آمده البته با بشکه های شربت گفتیم با این حجم شربت دهی که شما دارید باید رکورد دار تولید باشی جواب دادند که همینطوره کافیه از هر کلنی تعداد اندکی روی گل منظر بشینند تا کل عسل تولیدیمون عطر و طعم منظر بگیره % منظورم اینه که شربتها واقعا تبدیل به عسل میشه و از مصرف لارو ها خیلی بیشتره بعضی از گلها چنان عطر و طعم تندی دارند که هرچی شما شربت بدی باهمون عطر تبدیل به عسل میشه مثل همین منظر یا گیاه باریجه %درضمن اگه عادت کنیم و عادت بدیم که عسل رو به همون صورت سفت شده مصرف کنیم خیلی عالیه با این حال موقع حرارت دادن عسل باید مواظب باشیم دما از 45 درجه بیشتر نشه چون بیشتر از این دما آنزیمها رو از بین می بره (عذرخواهم که چند مطلب رو با هم گفتم)
نمایه کاربر
aliakbar
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 33
تاریخ عضویت: دوشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲, ۱۱:۵۹ ب.ظ
محل اقامت: نوشهر
تشکر کرده: 41 دفعه
تشکر شده: 32 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط aliakbar »

avrinasal نوشته شده:
aliakbar نوشته شده:با سلام
ايا شكرك زدن عسل دليل كافي براي طبيعي بودنشه؟ اقاي شهرستاني تو كتابشون گفتند كه وجود دياستاز باعث شكرك زدنه و اينهم فقط در عسل طبيعي است. ميخوام بدونم كه عسل شكري رو مگه زنبور ذخيره نميكنه؟ خوب وقتي تو عسلدانش قرار داد مسلما بهش دياستاز هم بطور غريزي اضافه ميكنه. پس عسل شكري هم بايد شكرك بزنه. بنظر شما اينطور نيست؟ اگر اروين عسل هم جواب بدن ممنون ميشم. با تشكر



با سلام دوست عزیز اشاره کرده بودید که به سوالتون جواب بدم چشم عارضم که من احترام زیادی برای این استاد گرامی قائل هستم ولی متاسفانه اطلاعات ایشون دیگه قدیمی شده در گذشته اصلا مبحثی به نام شکر دادن وجود نداشت و یا به اندازه تغذیه کمکی بود حالا چه برسد به تقلب . ایشون درست میفرمایند دلیل اصلی رس کردن عسل همون دیاستاز هست تمامی عسلهایی که از زنبور چه شکری و چه خالص و بدون شکر باشه رس میکنه چون دارای انزیم هست اگر مقداری عسل طبیعی رو به عسل دست ساز و تقلبی هم اضافه کنید رس خواهد زد و حتی امروزه عسلهای کاملا دست ساز نیز به واسطه افزودن مواد .....رس میکنند پس دیگه از روی رس کردن هم نمیشه به خلوص و طبیعی بودن یک عسل پی برد امروزه بشر با داشتن طمع زیاد و نبود بازرسی های لازم در این مورد عسل تقلبی درست میکنه که به سختی در ازمایشگاه قابل تشخیص است ولی زمانی که اقای شهرستانی کتاب مینوشتند تقلباتی با چنین وسعتی وجود نداشت من کسایی رو دیدم که فقط یه زنبوردار سادست ولی با چنان موادی کار میکنه که مغز انسان سوت میکشه تازه هر کی هم این ادم رو ببینه فکر میکنه که چه ادم مومن و با ایمانی هست ...تازه مشتریها قبل از تولید عسلش هم برای چند ماه دیگه اسم نویسی میکنند.. بگذریم پس را تشخیص یک عسل خالص دیگه رس کردن نمیباشد و حتی انالیز ساکارز اونم دیگه بیانگر خلوص عسل نیست پس باید تمامی فاکتورهای و آزمونهای عسل رو انجام داد تا به نتیجه مطلوب رسید من فقط این رو میتونم بگم که این صنعت داره تو منجلاب تقلب غرق میشه و کسی هم به فکر نجات نیست اینده رو تاریک میبینم اگه کسی به فکر نباشه و اینم بگم که علت فروش نرفتن عسل زنبوردارها همین عسلهای تقلبی هست من به جرات میتونم بگم که بیشتر کارخونه ها هم به علت ارزون بودن عسلهای تقلبی و بی کیفیت گرایش پیدا کردند به بسته بندی این گونه عسل ها و از خرید عسل از زنبوردارها اجتناب میکنند با وجود این مسائل و نبود بازرسی های لازم کار سخته شد و هیچ امیدی به اینده نیست امسال تولید عسل کم بود و باید قیمتش هم بالا میرفت این درحالی است که بیشتر تولید کنندگان هنوز موفق به فروش عسلشون نشدند و علت هم همین تقلبات عسل هست باور بکنید که اگه بنده رو مسئول جمع اوری عسلهای تقلبی میکردند در عرض یک سال این صنعت رو نجات میدادم ولی افسوس موفق باشید

با سلام
با تشكر از همگي. پس اين جمله دكتر شهرستاني كه ميگه: (وجود دياستاز در عسل طبيعي عامل شكرك زدنه و دياستاز هم فقط در عسل طبيعي وجود داره) اشتباهه؟! جسارتا به نظر من يه جور تناقض وجود داره يا من بد متوجه ميشم.چون از طرفي هم ميفرمايند كه : (عسل طبيعي حتما شكرك ميزنه ولي تقلبي ميتونه بزنه ميتونه هم نزنه !!) اگه عسل تقلبي از نوع شكر كه به زنبور ميدن فاقد دياستاز باشه(طبق گفته ايشون) پس هيچ وقت نبايد رس ببنده. به هر حال بگذريم. سوال ديگه اينكه ايا نوع رس بستن در دو نوع عسل طبيعي و تقلبي فرق ميكنه؟ فرموديد بايد تمام فاكتورها رو براي ازمايش بايد انجام داد يعني هيچ فاكتوري نيست كه بشه با ازمايش اون تك فاكتور يا دو سه فاكتور باهم عسل طبيعي رو از مصنوعي تشخيص داد؟ با اين وضع تقلب اوضاع خيلي داغونه.
نمایه کاربر
saman
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
مدير افتخاري تالار گفتگوي سايت زنبورعسل ايران
پست: 835
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۰, ۱۱:۴۶ ب.ظ
محل اقامت: استان کرمانشاه- شهرستان پاوه.بخش نوسود
تشکر کرده: 157 دفعه
تشکر شده: 864 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط saman »

سلام
من امسال به هر کسی که عسل فروختم تو پشت و روی یک برگه بروشوری تهیه کردم و همراه عسل اونم دادم دست خریدار تا دیدگاه منفی مردم رو در مورد رس بستن عسل تا اندازه ای تغییر بدم بروشور رو میزارم رو سایت اگه کمی کسری داره دوستان لطف کنن اصلاح کنن و نظرشونو بنویسن.ممنون

[CENTER]گزيده ای درباره عسل[/CENTER]
عسل به علت درصد مواد قندی بالايي که دارد در واقع يک ماده جامد است ولی با فرايند پيچيده ای که در کندو انجام می پذيرد به صورت مايع درآمده است .به همين دليل به محض اينکه شرايط مهيا شود اين تغيير فيزيکی يعنی رس بستن پديدار می گردد.؛ لازم به ذکر است که عسل استاندارد در کشورهای صنعتی پيشرفته به صورت رس بسته خريد و فروش می شود وعسل سفت شده را به عسل شفاف و روان ترجيح داده و اين خلاف عقيده مصرف کنندگان در ايران است که عسل رس بسته را اصلا نمی پسندند. آقای دکتر نعمت اله شهرستانی استاد دانشگاه و ملقب به پدر زنبورداری ايران در اين باره می نويسد:
عسلی که شکرک بزند حتما عسل خالص است و عسلی که شکرک نزند ممکن است خالص يا ناخالص باشد.عسل هايي که با گذشت زمان شکرک نزنند يا تقلبی هستند و يا عسل هايي طبيعی هستند که عمليات خاصی مانند حرارت دان و یا پاستوریزه شدن بر روی آن ها انجام شده است.



[CENTER]عواملی که باعث رس بستن عسل می شوند:[/CENTER]
1- درجه حرارت محیط :

برای عسل دمای 14درجه سانتی گراد مطلوب ترين محيط برای رس بستن عسل است بهترين درجه براي نگهداري عسل7 تا 12و يا 18 درجه سانتيگراد به بالا است.

2- رطوبت:

عسل به شدت جاذب رطوبت می باشد بنابراين نگهداری طولانی مدت آن در محيط مرطوب و يا يخچال باعث رس بستن آن می شود. زيرا در محيط مرطوب عسل چسبندگی خود را از دست می دهد و مواد خارجی آن شروع به رسوب می کنند و هسته های بلور را بوجود می آورند. به طور مثال عسل های طبيعی مازندران به دليل رطوبت بالا تقريبا بعد از دو ماه شکرک می زنند ولی عسل های طبيعی زاگرس رطوبت کمتری داشته و حتی ممکن است تا دو سال شکرک نزنند.

3- نوع گلی که زنبور از آن عسل جمع آوری می کند:

همه انواع عسل های طبيعی بدون استثنا رس ميبندنديا به عبارت عاميانه شکرک میزندد که اين شکرک زدن بسته به گلی دارد که زنبور از آن عسل را جمع آوری می کند. مثلا عسل اقاقيا حتی پس از چهارسال نيز ممکن است شکرک نزند ولی عسل اصل کلزا و آفتابگردان و يونجه که گلوکز زيادی دارند پس از چند ماه شکرک می زنند و عسل گون که در مناطق ما وجود دارد تا يک سال شکرک نمی زند.

4-اجسام و مواد خارجی در عسل:
اجسام و مواد خارجی از قبيل ذرات موم، ذرات دانه گرده و قاشق آميخته با مواد خارجی و غيره هسته بلور را تشکيل می دهند و باعث تسريع در شکرک زدن عسل می شوند.

[CENTER]نحوه تشخيص عسل طبیعی از عسل غير طبيعی:[/CENTER]
1- مطمن ترين راه برای تشخيص عسل طبيعی از غير طبيعی آزمايشگاه می باشد در صورتی که برگه آزمايش درصد ساکارز موجود در عسل را زير 4درصد نشان دهد عسل دارای کيفيت مطلوب می باشد.

2- در شکرک زدن چون بخاطر تبخير آب بوجود می آيد اگر عسل را حرارت دهيد آب آن تبخير بيشتر شده و شکرک بيشترمی شود اما در رس بستن که در عسل طبيعی اتفاق می افتد با حرارت دادن عسل به حالت اول برميگرد يعنی از حالت شبيه روغن جامد خارج شده و دوباره مايعی روان و يکدست میشود

3- در عسل طبيعی حالتی وجود دارد که هر چند به آن شکرک گفته میشود اما اسم واقعی آن رس بستن است در حالت رس بستن عسل از زير شروع به تغيير شکل دادن می کند و از نظر قيافه چيزی شبيه روغن جامد میشود و شبيه يک کوه شروع میشود و رشد میکند تا تمام ظرف را بگيرد.

اين حالت يک تفاوت اساسی با شکرک زدن دارد شکرک زدن از رو شروع میشود نه از زير.

4- اگر قطره‌ای از عسل طبيعی در آب سرد ريخته شود، حالت چسبندگی خود را حفظ نموده و به سرعت حل نمی‌گردد، اما عسل تقلبی بسرعت در آب سرد حل می شود

5- هر چقدر هم که رنگ عسل طبيعی روشن باشد، نمی توان از پشت شيشه آن چيزی را مشاهده نمود. به دليل کلوئيدی بودن عسل طبيعی، نور به طور مستقيم از آن عبور نکرده و تصاويری که از پشت شيشه ديده می شود بسيار ناواضح و نامشخص است، در صورتی که عسل تقلبی مانند شيشه رنگی عمل کرده و به راحتی می توان اشيا را از پشت آن ديد..

6- عسلی طبيعی هنگامی که در دهان قرار می گيرد توسط مخاط دهان و رگ های زير زبانی جذب می شود و اين مسئله به خوبی قابل درک است. برعکس عسل هايی که دست ساز هستند مانند آب نبات روی زبان مانده و خيلی ديرتر شروع به حل شدن می نمايند.

در نهايت ذکر نکات زير نيز ضروری می باشد

چونpH عسل بين 4تا7 می باشد دارای خاصيت اسيدی بالايی است و برخلاف عقيده رايج که عسل طبيعی را برای معده مفيد می دانند عسل برای درمان معده ضرر دارد.همچنين بخاطر همين درصد بالای اسيد موجود در عسل نگهداری آن در ظروف فلزی خطرناک است زيرا به مرور موجب خوردگی ظرف فلزی و قاطی شدن ذرات فلزی ظرف باعسل شده و برای سلامتی مضر است.

اگر تمايلی به خوردن عسل رس بسته نداريد ظرف عسل را در آب 40 تا 65 درجه قرار دهيد هنگامی که آخرين بلور محو شد و عسل به شکل اوليه خود برگشت آن را از آب در آوريد. دقت کنيد در مورد حرارت دادن نبايد عسل به دمای جوش 100 درجه برسد چون بيشتر ويتامينهای موجود در عسل از بين خواهد رفت علاوه بر اين بر اثر حرارت زياد ماده‌ای به نام هيدروکسی متيل فورفورال (HMF) پديد می‌آيد که اگر نسبت آن در عسل زياد شود مصرف عسل خطرناک می شود.

عسل بر حسب اينکه متعلق به کدام منطقه و کدام گل باشد رنگش متفاوت است . دامنه طيف رنگهای عسل از سفيد به انواع زرد ( زرد نارنجی ، زرد مايل به سبز طلايي ) کهربايي ، عقيقی مايل به قرمز و حتی قهوه ای متغير است عسل اقاقيا به رنگ سفيد می زند ، عسل بهار نارنج زرد طلايي است ، عسل جنگلهای مازندران زرد مايل به سبز ، عسل آويشن عقيقی قرمز ،عسل مناطق زاگرس سفيد متمايل به طلاِيي. همه اينها عسل خوب و طبيعی هستند اما به خاطر گلی که زنبوران از آن تغذيه کرده اند رنگشان متفاوت است پس اين باور غلط است که عسل خوب رنگ تيره دارد

منابع:

الف: کتاب پرورش زنبور عسل، مولف دکتر نعمت الله شهرستانی ب: کتاب زنبورعسل دکتر عبادی.کتاب زنبورعسل سعادتمند.سايت زنبورعسل ايران.

تهیه و تنظیم: سامان تمجیدی (استفاده از کلمه شکرک زدن بخاطر توجیه عامیانه بوده والا برای عسل طبیعی کلمه رس بستن صحیح می باشد.)
avrinasal
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 405
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱, ۱۱:۲۴ ق.ظ
محل اقامت: تبريز.
تشکر کرده: 35 دفعه
تشکر شده: 638 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط avrinasal »

aliakbar نوشته شده:
avrinasal نوشته شده:
aliakbar نوشته شده:با سلام
ايا شكرك زدن عسل دليل كافي براي طبيعي بودنشه؟ اقاي شهرستاني تو كتابشون گفتند كه وجود دياستاز باعث شكرك زدنه و اينهم فقط در عسل طبيعي است. ميخوام بدونم كه عسل شكري رو مگه زنبور ذخيره نميكنه؟ خوب وقتي تو عسلدانش قرار داد مسلما بهش دياستاز هم بطور غريزي اضافه ميكنه. پس عسل شكري هم بايد شكرك بزنه. بنظر شما اينطور نيست؟ اگر اروين عسل هم جواب بدن ممنون ميشم. با تشكر



با سلام دوست عزیز اشاره کرده بودید که به سوالتون جواب بدم چشم عارضم که من احترام زیادی برای این استاد گرامی قائل هستم ولی متاسفانه اطلاعات ایشون دیگه قدیمی شده در گذشته اصلا مبحثی به نام شکر دادن وجود نداشت و یا به اندازه تغذیه کمکی بود حالا چه برسد به تقلب . ایشون درست میفرمایند دلیل اصلی رس کردن عسل همون دیاستاز هست تمامی عسلهایی که از زنبور چه شکری و چه خالص و بدون شکر باشه رس میکنه چون دارای انزیم هست اگر مقداری عسل طبیعی رو به عسل دست ساز و تقلبی هم اضافه کنید رس خواهد زد و حتی امروزه عسلهای کاملا دست ساز نیز به واسطه افزودن مواد .....رس میکنند پس دیگه از روی رس کردن هم نمیشه به خلوص و طبیعی بودن یک عسل پی برد امروزه بشر با داشتن طمع زیاد و نبود بازرسی های لازم در این مورد عسل تقلبی درست میکنه که به سختی در ازمایشگاه قابل تشخیص است ولی زمانی که اقای شهرستانی کتاب مینوشتند تقلباتی با چنین وسعتی وجود نداشت من کسایی رو دیدم که فقط یه زنبوردار سادست ولی با چنان موادی کار میکنه که مغز انسان سوت میکشه تازه هر کی هم این ادم رو ببینه فکر میکنه که چه ادم مومن و با ایمانی هست ...تازه مشتریها قبل از تولید عسلش هم برای چند ماه دیگه اسم نویسی میکنند.. بگذریم پس را تشخیص یک عسل خالص دیگه رس کردن نمیباشد و حتی انالیز ساکارز اونم دیگه بیانگر خلوص عسل نیست پس باید تمامی فاکتورهای و آزمونهای عسل رو انجام داد تا به نتیجه مطلوب رسید من فقط این رو میتونم بگم که این صنعت داره تو منجلاب تقلب غرق میشه و کسی هم به فکر نجات نیست اینده رو تاریک میبینم اگه کسی به فکر نباشه و اینم بگم که علت فروش نرفتن عسل زنبوردارها همین عسلهای تقلبی هست من به جرات میتونم بگم که بیشتر کارخونه ها هم به علت ارزون بودن عسلهای تقلبی و بی کیفیت گرایش پیدا کردند به بسته بندی این گونه عسل ها و از خرید عسل از زنبوردارها اجتناب میکنند با وجود این مسائل و نبود بازرسی های لازم کار سخته شد و هیچ امیدی به اینده نیست امسال تولید عسل کم بود و باید قیمتش هم بالا میرفت این درحالی است که بیشتر تولید کنندگان هنوز موفق به فروش عسلشون نشدند و علت هم همین تقلبات عسل هست باور بکنید که اگه بنده رو مسئول جمع اوری عسلهای تقلبی میکردند در عرض یک سال این صنعت رو نجات میدادم ولی افسوس موفق باشید

با سلام
با تشكر از همگي. پس اين جمله دكتر شهرستاني كه ميگه: (وجود دياستاز در عسل طبيعي عامل شكرك زدنه و دياستاز هم فقط در عسل طبيعي وجود داره) اشتباهه؟! جسارتا به نظر من يه جور تناقض وجود داره يا من بد متوجه ميشم.چون از طرفي هم ميفرمايند كه : (عسل طبيعي حتما شكرك ميزنه ولي تقلبي ميتونه بزنه ميتونه هم نزنه !!) اگه به هر حال بگذريم. سوال ديگه اينكه ايا نوع رس بستن در دو نوع عسل طبيعي و تقلبي فرق ميكنه؟ فرموديد بايد تمام فاكتورها رو براي ازمايش بايد انجام داد يعني هيچ فاكتوري نيست كه بشه با ازمايش اون تك فاكتور يا دو سه فاكتور باهم عسل طبيعي رو از مصنوعي تشخيص داد؟ با اين وضع تقلب اوضاع خيلي داغونه.



با سلام دوست عزیزم جمله دکتر شهرستانی درسته و علت اصلی رس بستن یا کریستاله شدن عسل همون دیاستازه شما گفتید که اگه عسل تقلبي از نوع شكر كه به زنبور ميدن فاقد دياستاز باشه(طبق گفته ايشون) پس هيچ وقت نبايد رس ببنده. دوست خوبم دیاستاز رو خود زنبور به شکر اضافه میکنه و اون رو تبدیل به عسل میکنه از اول داخل شکر ننوبده که پس چون خود زنبور در تولیدش نقش د اشته پس رس خواهد زد برای تشخیص یک عسل از خالص و طبیعی فقط انالیز ساکارز کافیه این در حالیه که طرف تولید کننده رو کاملا بشناسی در غیر اینصورت باید انالیز کامل انجام بدی تا بتونی تشخیص بدی چی به چیه من با مواردی برخورد داشتم که طرف چنان با مهارتی عسل درست کرده بود که حتی انالیز هم کرده بود ساکارزش کمتر از یک درصد شایان ذکر که این انالیز رو خود اداره استاندارد انجام داده بود و حتی دکترهای انالیز کننده نیز به تقلبی بودنش پی نبرده بودند کسی که شناخت کافی از عسل نداشته باشه این عسلها رو به جای عسل خالص خریداری خواهد کرد امروز گفتم کار دشوار شده و رفته رفته داره پیچیده تر میشه وفقط با انالیز های پیچیده و کامل میشه درستی عسل رو تشخیص داد اونم هزینش خیلی زیاد هست و هم وقت گیر موفق باشید
[CENTER][B][COLOR=#C00000][FONT=Arial Black]به دنیای زنبور عسل و زندگی سالم خوش آمدید[/FONT][/COLOR][/B]
[HIGHLIGHT=#f2f2f2]
[/HIGHLIGHT][/CENTER]
نمایه کاربر
arash_pordel
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 68
تاریخ عضویت: جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۱, ۸:۱۷ ق.ظ
محل اقامت: شیراز-تهران
تشکر کرده: 580 دفعه
تشکر شده: 44 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط arash_pordel »

fara نوشته شده:دوست عزیز متاسفانه یکی از مشکلات زنبوردارانی که سعی دارندسالم کار کنند وجود عسل هایی است که ثمره ی آب و شکری است که در زمان شهد به طمع برداشت بیشتر به زنبور خورانده می شود و بر عکس نظر شما کاملا قاطی عسل می شود



البته منصفانه تر اینه که بخشی از تغذیه صرف خوراک خود زنبور و لارو ها می شه. و بخشی هم تبدیل به عسل می شه. البته این اطلاعاتی که بنده عرض کردم تجربی است. و از زنبوردارها گرفتم. ولی سمت ما هم اکثر زنبوردارها نظرشون اینه که زنبور ابتدا تغذیه ی خودش رو از شکر تامین می کنه. برای همین ادعا می کنن که اگه تغذیه کنترل شده و به مقدار معینی باشه، کل تغذیه ی صورت گرفته صرف فعالیت زنبور می شه و در عسل سازی نقش نداره!

حالا سوال اینه که زنبور برای سوخت و ساز بدن خودش اول از چی شروع می کنه؟ از شهد، شکر، و یا عسلی که تولید کرده؟!
نمایه کاربر
arash_pordel
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 68
تاریخ عضویت: جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۱, ۸:۱۷ ق.ظ
محل اقامت: شیراز-تهران
تشکر کرده: 580 دفعه
تشکر شده: 44 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط arash_pordel »

avrinasal نوشته شده:
saman نوشته شده:سلام
بنظر دوستان عسل اصلی که شکرک بزند و آن را حرارت بدهیم آیا دیگه اصلا شکرک نمیزند و یا ممکن است مجددا شکرک بزند؟




با سلام دوست عزیز اولا شکرک یک اصطلاح آمیانه است که بین مردم رواج پیدا کرده بهتره بگیم رس کرده چون اینجوری دیگه تا اسم شکرک میاد فکرشون پیش شکر ی و بی کیفیت بودن عسل نره در مورد مبحثتون عارضم که به مقدار حرارت بستگی داره که چقدر شما به عسل حرارت داده باشید بهتره که موقع باز کردن رس عسل از اب گرم استفاده کنید اگر حرارت مستقیم به عسل داده بشه در اثر حرارت انزیمهای عسل از بین میره و دیگه رس و یا به قول شما شکرک نمیزنه ولی احتمال داره بعد یک مدت شاید 1 یا دوسال دوباره شروع به رس کردن بکنه که این رس کردن با اون رس کردن قبلی تفاوت خواهد داشت و فقط عسل کمی کدرو سفت خواهد شد موفق باشید

البته حرارت غیر مستقیم برای باز کردن رس عسل هم باعث تغییر در عطر و طعم عسل می شه(البته گاها تغییر در کیفیت زیاد محسوس نیست و باید با تجربه و حساس بود تا این تغییر رو درک کرد.) ... متاسفانه بنده هیچ راه حل بهتری پیدا نکردم که بشه بدون از دست رفتن تمامیت کیفیت عسل رس اون رو باز کرد.
avrinasal
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 405
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۱, ۱۱:۲۴ ق.ظ
محل اقامت: تبريز.
تشکر کرده: 35 دفعه
تشکر شده: 638 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط avrinasal »

arash_pordel نوشته شده:
avrinasal نوشته شده:
saman نوشته شده:سلام
بنظر دوستان عسل اصلی که شکرک بزند و آن را حرارت بدهیم آیا دیگه اصلا شکرک نمیزند و یا ممکن است مجددا شکرک بزند؟




با سلام دوست عزیز اولا شکرک یک اصطلاح آمیانه است که بین مردم رواج پیدا کرده بهتره بگیم رس کرده چون اینجوری دیگه تا اسم شکرک میاد فکرشون پیش شکر ی و بی کیفیت بودن عسل نره در مورد مبحثتون عارضم که به مقدار حرارت بستگی داره که چقدر شما به عسل حرارت داده باشید بهتره که موقع باز کردن رس عسل از اب گرم استفاده کنید اگر حرارت مستقیم به عسل داده بشه در اثر حرارت انزیمهای عسل از بین میره و دیگه رس و یا به قول شما شکرک نمیزنه ولی احتمال داره بعد یک مدت شاید 1 یا دوسال دوباره شروع به رس کردن بکنه که این رس کردن با اون رس کردن قبلی تفاوت خواهد داشت و فقط عسل کمی کدرو سفت خواهد شد موفق باشید

البته حرارت غیر مستقیم برای باز کردن رس عسل هم باعث تغییر در عطر و طعم عسل می شه(البته گاها تغییر در کیفیت زیاد محسوس نیست و باید با تجربه و حساس بود تا این تغییر رو درک کرد.) ... متاسفانه بنده هیچ راه حل بهتری پیدا نکردم که بشه بدون از دست رفتن تمامیت کیفیت عسل رس اون رو باز کرد.


با سلام چرا راه هست دلیلی هم نداره که کیفیت عسل از بین بره یادم یه بار بهتون گفتم شما رس رو داخل اب گرم باز کن و بعد باز شدن حلب عسل رو داخل اب سرد قرار بده ببینم چه جوری طعم عسل عوض میشه موفق باشی
[CENTER][B][COLOR=#C00000][FONT=Arial Black]به دنیای زنبور عسل و زندگی سالم خوش آمدید[/FONT][/COLOR][/B]
[HIGHLIGHT=#f2f2f2]
[/HIGHLIGHT][/CENTER]
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط mellifera »

مباحثي راجب ازمايش عسل در ادرس زير: topic680.html
نمایه کاربر
Hassannozarpour

Re: آزمایش عسل

پست توسط Hassannozarpour »

با سلام از کاربری که مطلبی در مورد رس کردن وشکرک زدن عسل نوشتن میخواهم مطلب نوشته شده توسط بنده را با دقت مطالعه شود توضییح داده ام که زنبوردارانی که سالها با این شغل سرو کار داشته اند با اصول ومقدار مشخص درمواقعی که کلنی نیاز به تغذیه مصنوعی دارد از شکر استفاده می کنند وعسلی که تولید می کنند عسل اصل وخالص است .
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: آزمایش عسل

پست توسط mellifera »

نمونه برگ ازمایش عسل
پیوست ها
نمونه برگ ازمایش عسل
نمونه برگ ازمایش عسل
موضوع جدید ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 0 مهمان