روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

سوالات در مورد تغذیه زنبورعسل و شربت دادن و تغذیه تحریکی زنبورستان و نحوه زمستان گذراني كندوها

مدیر انجمن: mellifera

نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

[JUSTIFY]مهدی رزاقی كمرودی, كارشناس ارشد پرورش و تغذیه زنبور عسل مركز تحقیقات جهاد كشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران
نقش گرده گل در زندگی زنبور عسل عبارتند از:

1- گرده گل سبب افزایش طول عمر زنبور عسل می گردد

2- گرده گل درصورت كمبود سبب تغییر رفتار زنبورها ازجمله اختلال در تولید زهر و رفتار دفاعی میگردد

3- گرده گل سبب فعالیت تخمدان و افزایش تخمگذاری ملكه زنبور عسل می گردد

4- در زمستان گرده كافی سبب افزایش ذخیره چربی بدن زنبور عسل شده در نتیجه قدرت زمستان گذرانی افزایش می یابد

5- در تمام طول فصل، فعالیت غدد شیری یا زیر حلقی و سایر غددی كه در تولید غذای نوزادان و ملكه دخالت دارند تحت تاثیر مستقیم گرده می باشند

6- ساخته شدن وترشح موم توسط غدد موم ساز در ارتباط مستقیم با گرده گل است

7- گرده گل سبب مقاومت نسبت به بعضی از بیماری ها خصوصاً بیماری نوزما می گردد

چگونگی ساخت کیک برای زنبور عسل

1- مكمل های گرده: به غذایی که در آن دانه گرده اضافه گردد مکمل گرده می گویند

2- جانشین های گرده: به غذایی که برای زنبور عسل تهیه گردد و بدون گرده گل باشد جانشین گرده میگویند

بنابراین درتغذیه زنبور عسل مکمل گرده بهتر از جانشین گرده می باشد

فرمول جانشینهای گرده

برای ساخت یک کیلو گرم ( گرم 1000 ) کیک مواد زیر نیاز میباشد
[/JUSTIFY][TABLE] [TR] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]ردیف[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]نوع مواد غذایی[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]مقدار به گرم[/CENTER ALIGN][/TD] [/TR] [TR] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





1
[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]پودر شکر[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





750- 740 گرم
[/CENTER ALIGN][/TD] [/TR] [TR] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





2
[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]پودر سویا[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





150 – 140 گرم
[/CENTER ALIGN][/TD] [/TR] [TR] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





3
[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]شیر خشک کم چربی[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





10 - 30 گرم
[/CENTER ALIGN][/TD] [/TR] [TR] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





4
[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]مخمر[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





10- 20 گرم
[/CENTER ALIGN][/TD] [/TR] [TR] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





5
[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]پودر زرده تخم مرغ[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





10- 20 گرم
[/CENTER ALIGN][/TD] [/TR] [TR] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





6
[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]عسل[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





40- 80 گرم
[/CENTER ALIGN][/TD] [/TR] [TR] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]





7
[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]سرکه[/CENTER ALIGN][/TD] [TD] [CENTER ALIGN=CENTER]یک قاشق[/CENTER ALIGN][/TD] [/TR][/TABLE][JUSTIFY]

طرز ساخت کیک جانشین گرده:

ابتدا سویا رابا آسیاب خانگی آسیاب نمود و سپس با الک 40 میش ( سوراخ ) الک می نماییم و سپس اینسویای پودر شده را تفت می دهیم. آنگاه پودر زرده تخم مرغ و شیر خشک کم چربی و پودرسویا را با هم خوب مخلوط می نماییم. در ادامه مقدار 150 - 200 سی سی آب جوش آمادهنموده و شکر را در آن کاملا حل می نماییم و عسل را به آن اضافه می کنیم. در ادامهبه آرامی این مواد پودر شده را به محلول آب و شکر اضافه می نماییم. در حین انجامکار حرارت شعله گاز باید ملایم باشد. همچنین میتوانیم داروهای مورد نیاز کندو رابه آن اضافه کنیم. بعد از مخلوط شدن تمام مواد پودر شده این کیک را به مدت 2 ساعتدر یخچال نگهداری نموده تا سرد شده و آماده شود. در آخر کیک آماده شده را بصورت بسته های 100 تا 150 گرمی بین روزنامهقرار داده و روی قاب کندو قرار میدهیم تا زنبوران آنرا مصرف کنند.

انواع ظروف شربت خوری:

1- استفاده ازقوطی های با درب فشاری یا پیچی

2- استفاده ازقاب های چوبی یا فیبری

3- استفاده ازشربت خوری بردمن

4- استفاده از ظروف بشقابی

منبع :
[COLOR=#NaNNaNNaN]mazandaran[/COLOR]

[/JUSTIFY]


نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

[JUSTIFY]فرمولهای کلی برای جانشین گرده :


فرمول 1: آرد سویا 4 قسمت – مخمر ( آبجو یا نانوایی ) یک قسمت – شیر خشک بدون چربی یک قسمت – عسل 2 قسمت ( به جای عسل می توان از شربت 2 به 1 به کاربرد البته عسل بهتر است چون کیک نرم و خوشخوراک تر می شود)

فرمول 2 : آرد سویا 5/2 قسمت – مخمر یک قسمت – شیر خشک بدون چربی یک قسمت- زرده تخم مرغ خام 5/0قسمت

فرمول 3 : آرد سویا یک قسمت – مخمر یک قسمت- شیر خشک بدون چربی یک قسمت- زرده تخم مرغ خام 5% قسمت – کازئین 5/1 قسمت

فرمول 4 : فرمول جانشین گرده برای تهیه یک کیک 500 گرمی ( برای یک کندو)

شیرخشک بدون چربی 9 گرم – زرده خشک تخم مرغ 5 گرم - پودر شکر 375 گرم – آرد سویا 5/71 گرم –اکسی تتراسیکلین 18/0- عسل 18 گرم – سرکه 8/1 میلی لیتر- آب 5/71 ميلي ليتر

فرمول 5

فرمول جانشین برای تغذیه 400 کلنی :

شکر 100 کیلوگرم – عسل 50 کیلوگرم – آرد سویا 20 کیلوگرم – مخمر آبجو 5/2 كيلوگرم – آب 20 لیتر – ترمایسین 200 گرم– سرکه 5 / 0ليتر– شیرخشک بدون چربی 5/2 كيلوگرم



روش تهيه جانشین ها :

تمام مواد آبکی را با هم مخلوط کرده و روی اجاق قرار داده و مواد خشک را نیز با هم مخلوط کرده و تدریجاً به آن اضافه می کنیم و به مدت 10 دقیقه در حرارت 80 درجه سانتیگرد قرارمی دهیم و می گذاریم تا به آرامی سرد شود (حداقل 4 تا 5 ساعت) سپس قرص بندی میکنیم. قرصها معمولاً وزنی حدود 300 تا 400 گرم داشته و برای تغذیه یک هفته کلنی ها کفایت می کند.

فرمول تهیه مکمل گرده :

یک فرمول مرسوم عبارت است از : گرده یک قسمت- آرد سویا 3 قسمت- شکر 8 قسمت – آب داغ 3 قسمت .[/JUSTIFY]

[CENTER]تصویر [/CENTER]

[CENTER]تصویر

تصویر

تصویر

تصویر [/CENTER]
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

[JUSTIFY]مقدار گرده مورد نیاز زنبورها :[/JUSTIFY]
[JUSTIFY]تحقیق شده و دیده شده است که برای اینکه یک زنبورکامل تولید شود 145 میلی گرم گرده گل لازم است یعنی به ازای یک گرم گرده 7 زنبور تولید می گردد و می توان نتیجه گرفت درصورتیکه یک کلنی به طور متوسط در سال یکصدهزار زنبور تولید کند به حدود14/5 کیلوگرم گرده در سال نیاز خواهد داشت و برای اینکه بتواند مسائل حیاتی دیگر خود مانند زمستانگذرانی و غیره را انجام دهد به مقدار سه برابر این میزان یعنی حدود 50 کیلوگرم گرده نیاز دارد. به طور کلی اگر در یک کلنی را باز کنیم باید یک قاب پر گرده یعنیحدود 3 تا 4 کیلوگرم گرده در کلنی وجود داشته باشد و در زمستان این میزان 3 تا 4 قاب گرده می باشد که در صورت فقدان آن با مشکل مواجه شده و باید با جانشین ها جبران کرد.[/JUSTIFY]
[CENTER]تصویر[/CENTER][CENTER]تصویر[/CENTER]
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

[JUSTIFY]در سال 1655 میلادیsamuel Hantlibبعنوان یک غذای ارزان زمستانه مخلوطی از آرد لوبیا با آب قند را بکار برد.

در سال 1900زنبورداران اروپا بخصوص زنبورداران آلمان و اتریش برای تحریک زنبور عسل به تولید و پرورش لارو از غذای زمستانه استفاده میکردند.این غذا شامل مخلوطی از شکر،آرد نخود و سفیده ی تخم مرغ بود.

امروزه در اغلب نقاط جهان از مواد مختلفی بجای گرده ی گل استفاده میشود. بعضی از زنبورداران گرده جمع آوری و ذخیره شده سال قبل را با مواد مختلفی مخلوط کرده تا قدرت جذب آنرا بیشتر نمایند.



فرمولهای موادی که بجای گرده ی گل مورو استفاده قرار میگیرند و توسط متخصصین پرورش زنبور عسل پیشنهاد شده است،بشرح زیر خلاصه میشوند:

الف- فرمول هی دک

آرد سوژا...................................................................4 قسمت

مخمر........................................................................ 1 قسمت

شیر کم چربی..............................................................1 قسمت

عسل بدون عامل بیماری................................................1 قسمت

آب...........................................................................باندازه ی کافی

در فرمول بالا میتوان بجای عسل از محلول 2 به یک شکر و آب استفاده نمود.

ب- فرمول دوم:

آرد سوژا................................................................3 قسمت

مخمر..................................................................... 1قسمت

شیر کم چربی...........................................................1 قسمت

آب شکر1/1............................................................8 قسمت

ج- فرمول سوم

آرد سوژا................................................................3 قسمت

مخمر.....................................................................1 قسمت

شیر کم چربی...........................................................1 قسمت

شکر و آب 2/1........................................................10 قسمت

د- فرمول چهارم

آرد سوژا...............................................................5/2 قسمت

مخمر..................................................................1 قسمت

شیر کم چربی........................................................1 قسمت

زرده ی تخم مرغ خشک...................................... 2/1 قسمت

مواد بالا با مقایسه با گرده جمع آوری شده توسط زنبور،مقدار بیشتری توسط زنبور مصرف شده و 50% نوزاد بیشتر تولید میکند.در صورتیکه بخواهند از تخم مرغ تازه استفاده کنند برای هریک کیلو از مواد خشک(آرد سوژا+مخمر+شیر کم چربی) 7-9 زرده ی تخم مرغ را در مقداری آب و شکر اضافه میکنند.[/JUSTIFY]
نمایه کاربر
ahmadreza
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 31
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۰, ۶:۲۴ ب.ظ
محل اقامت: بهبهان.خوزستان
تشکر کرده: 56 دفعه
تشکر شده: 20 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط ahmadreza »

سلام شیر کم چربی رو معمولا کجا میشه تهیه کرد و کاربرد آن بیشتر در چه مواردی است؟درصد چربی آن چقدر باشه؟میشه از سویایی که برای خوراک طیور استفاده میشه در ساخت کیک استفاده نمود؟
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

ahmadreza نوشته شده:سلام شیر کم چربی رو معمولا کجا میشه تهیه کرد و کاربرد آن بیشتر در چه مواردی است؟درصد چربی آن چقدر باشه؟میشه از سویایی که برای خوراک طیور استفاده میشه در ساخت کیک استفاده نمود؟

با سلام از دارو خانه ها

اوني كه براي خوراك طيور استفاده ميشه تفاله سويا هستش و زياد خاصيت نداره بهتره از خود دانه لوبياي سويا استفاده بشه.
نمایه کاربر
jamshid
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۱ دی ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: مازندران-چالوس
تشکر کرده: 146 دفعه
تشکر شده: 956 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط jamshid »

سلام
کیک گرده خالص با گرده و آرد سویا خیلی بهتر از مکملهای افزودنی مانند شیر و .... میباشد سویا همان دانه لوبیا شکل میباشد و اونهایی که در پاکت بسته بندی شده در مغازه ها بفروش میرسه و جایگزین گوشت میباشد منظور ما نیست فقط دانه لوبیا شکل رل تهیه و سپس آرد کنید بعد با گرده و مقداری عسل و آب ولرم مخلوط نمایید و بصورت کیک گرده برای زنبورها از آن استفاده نمایید .
در ضمن اگه دوستانی که نتوانند دانه سویا یا آرد سویا تهیه کنند در صورت سفارش من میتوانم تهیه و به آدرس مورد نظرشان بفرستم البته از چالوس به تبریز اصفهان مشهد اتوبوس داشته مابقی شهرها باید از طریق پست اقدام کرد شاید هزینه اش بالا برود در هر صورت این کمک از من .

نحوه تولید کیک گرده :

کیک گرده 200 گرم گرده ترجیحا آسیاب شده 200 گرم شکر خشک 150 گرم آرد سویا 2 قاشق غذاخوری عسل را با آب ولرم حل کرده تا بصورت کیک در آید اگه احساس کردید کیک شما رقیق است برای سفت شدن میتوانید مقداری آرد سویا اضافه کنیدقابل ذکر است که از سویا که بجای گوشت استفاده میشه استفاده نکنید لذا لوبیا سویا مد نظر است.
نمایه کاربر
3357
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 113
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۰, ۷:۱۳ ب.ظ
محل اقامت: نیشابورخراسان رضوی
تشکر کرده: 157 دفعه
تشکر شده: 142 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط 3357 »

باسلام اگر در کیک گرده مصنوعی پودر مولتی ویتامین تهیه شده از داروخانه دامپزشکی مقداری مخلوط شود مانعی دارد ؟ تصویر
mojtaba besharati
نمایه کاربر
3357
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 113
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۰, ۷:۱۳ ب.ظ
محل اقامت: نیشابورخراسان رضوی
تشکر کرده: 157 دفعه
تشکر شده: 142 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط 3357 »

ahmadreza نوشته شده:سلام شیر کم چربی رو معمولا کجا میشه تهیه کرد و کاربرد آن بیشتر در چه مواردی است؟درصد چربی آن چقدر باشه؟میشه از سویایی که برای خوراک طیور استفاده میشه در ساخت کیک استفاده نمود؟

باسلام شیرخشک را از شیرینی فروشی و قنادیها میتوان تهیه کرد و کاربرد آن بیشتر در کیک گرده مصنوغی است .
mojtaba besharati
نمایه کاربر
jamshid
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۱ دی ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: مازندران-چالوس
تشکر کرده: 146 دفعه
تشکر شده: 956 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط jamshid »

سلام
برای تهیه کیک گرده ترجیحا از دارو استفاده نشود چون اگه زنبورها در مدت معینی مصرف نکردند با گرما و رطوبت کندو فاسد شده و ضررش بیشتر از نفعش میشود مولتی ویتامین را میتوانید در شربت مخلوط کنید.
نمایه کاربر
rata
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 511
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۱, ۹:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: گيلان - رشت
تشکر کرده: 77 دفعه
تشکر شده: 178 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط rata »

ببخشید سئوالی برایم مطرح است

آیا اگر بخواهیم خمیر مایه به ترکیبات کیک جانشین گرده (آرد سویا + شربت 2به 1 ) اضافه کنیم باید خمیر مایه عمل بیاید تا نقش پف آوردن خمیر ما را داشته باشد یا اینکه اصلا خاصیت پف آوردنش مهم نیست و زنبورها خود آن را میخورند (البته از خمیر مایه فوری رضوی استفاده می کنم)

لطفا جواب دهید

چون در سایتهای خارجی خوانده ام که ترکیب خشک آرد سویا + شیرخشک و مخمر را هم بعنوان غذای جانشین گرده استفاده می کنند
نمایه کاربر
jamshid
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۱ دی ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: مازندران-چالوس
تشکر کرده: 146 دفعه
تشکر شده: 956 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط jamshid »

سلام
در حال حاضر گرده در بازار براحتی پیدا میشه و نیاز به جانشین نمیباشد زنبورها تمایل بیشتری به کیک گرده نشان میدهد و دارای خاصیت کامل گرده میباشد من از جانشین استفاده نکرده روش درس کردنش را نمیدانم در عکسی که گذاشتم کیک گرده کاملا مشخص میباشد برای تهیه گرده میتوانید از آقای مرادی تقاضا نمایید
نمایه کاربر
rata
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 511
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۱, ۹:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: گيلان - رشت
تشکر کرده: 77 دفعه
تشکر شده: 178 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط rata »

با سلام خدمت دوستان

من از کیک جانشین با ترکیب آرد سویا + خمیر مایه + شربت 2 به 1 استفاده کردم و زنبورها هم کیک و هم کاغذ روغنی که کیک روش قرار داشت را نوش جان کردند.

حالا سئوالم این است که به طور کل چند نوبت می توانم این غذا را بهشان بدم. آیا محدودیتی وجود داره؟
نمایه کاربر
jamshid
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۱ دی ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: مازندران-چالوس
تشکر کرده: 146 دفعه
تشکر شده: 956 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط jamshid »

سلام
کیک گرده یا مکمل زمانی کاربرد داره که کلنی ذخیره گرده نداشته یا کندو جمعیت کم داشته و قدرت جمع آوری گرده را نداشته باشه چون گرده برای نوزاد زنبور لازم و اساسی میباشد اگه کلنی فاقد گرده کافی باشد نوزادان قادر به پرواز نبوده و در جلو کندو میریزند ولی مکمل یا کیک مصنوعی چون شربت زیادی به آن اضافه شده کلنی زنبور آنرا بعنوان غذا مصرف میکنند اگه کلنی فاقد گرده کافی باشه محدودیت برای مصرف نداره پس هر وقت احساس شد ذخیره گرده کم است میشه تزریق کرد
نمایه کاربر
rata
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 511
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۱, ۹:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: گيلان - رشت
تشکر کرده: 77 دفعه
تشکر شده: 178 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط rata »

ممنون از اینکه همیشه در کوتاهترین زمان ممکن پاسخ سئوالات دوستان را میدهید.
نمایه کاربر
ahmadreza
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 31
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۰, ۶:۲۴ ب.ظ
محل اقامت: بهبهان.خوزستان
تشکر کرده: 56 دفعه
تشکر شده: 20 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط ahmadreza »

jamshid نوشته شده:سلام
کیک گرده یا مکمل زمانی کاربرد داره که کلنی ذخیره گرده نداشته یا کندو جمعیت کم داشته و قدرت جمع آوری گرده را نداشته باشه چون گرده برای نوزاد زنبور لازم و اساسی میباشد اگه کلنی فاقد گرده کافی باشد نوزادان قادر به پرواز نبوده و در جلو کندو میریزند ولی مکمل یا کیک مصنوعی چون شربت زیادی به آن اضافه شده کلنی زنبور آنرا بعنوان غذا مصرف میکنند اگه کلنی فاقد گرده کافی باشه محدودیت برای مصرف نداره پس هر وقت احساس شد ذخیره گرده کم است میشه تزریق کرد
سلام بهترین روش دادن گرده به کلنی ها چیه؟
نمایه کاربر
jamshid
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۱ دی ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: مازندران-چالوس
تشکر کرده: 146 دفعه
تشکر شده: 956 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط jamshid »

سلام
مبحث در خصوص کیک گرده بود ولی سوال شد بهترین روش دادن گرده چیست
بهترین روش گرده خالص به کندو به این صورت میباشد گرده را آسیاب کرده و یک یا دو یا .... قاب را برداشته و گرده آسیاب شده را در داخل حجره های خالی بریزید و مقداری شربت روی گرده اسپری کنید مابقی کار را زنبورها انجام میدهند با این کار خدمت بزرگی میشه به کندویی که کمبود گرده داره کرد در بسیاری از موارد کلنی فاقد گرده کلا کندو را ترک میکنند
نمایه کاربر
Taherkhani
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
بهترین کاربر سایت زنبورعسل
پست: 124
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۵:۲۳ ب.ظ
محل اقامت: تاکستان
تشکر کرده: 100 دفعه
تشکر شده: 142 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط Taherkhani »

با سلام
دوستان اگه ممکنه بابت علت استفاده از خمیر مایه در کیک گرده مصنوعی توضیح بدین.
آیا این ماده جهت جلوگیری از صفت شدن کیکه یا دلیل دیگه ای هم داره. البته من خیلی جاها استفاده از مخمر آبجو رو شنیده بودم و تو بررسیهایی هم که انجام دادم خوندم که این ماده سرشار از مواد معدنی و انواع ویتامینها است.
با توجه به توضیحات زیر که مربوط به خمیر مایه هست و ضمن مصرف اکسیژن تولید گاز کربنیک و الکل در داخل کندو میکنه، برای زنبورا مضر نیست؟
====================
عامل ارگانیکی که گاهی بهش مخمر و در صنعت نانوائی بهش خمیر مایه می گن موجودات تک سلولی هستند که دانشمندا اونا را در رده قارچها طبقه بندی کردن.
تولید مثلشون هم از راه جوانه زدنه. یعنی یه زائده از بغل سلول شروع به رشد می کنه و کم کم بزرگ می شه تا تبدیل به یک سلول کامل میشه و انوقت از سلول مادر جدا می شه.
مخمرها انواع زیادی دارن اما اون نوعیش که تو نانوائی کاربرد داره اسمش هست ساکارومیسس سروزیه.
ساکارومیسس سروزیه کار اصلیش تجزیه مواد قندی داخل آرد به الکل و گاز کربنیکه.
به این ترتیب می تونه انرژی مورد نیازش رو برای تولید مثل به دست بیاره.
این واکنش می تونه یه واکنش بی هوازی یا هوازی باشه۵ که ورودیش گلوکز (و گاه کمی اکسیژنه) و خروجیشم الکل اتیلیک و گاز کربنیکه.
تو خمیر نون معمولاً واکنش به صورت بی هوازیه چونکه از یه طرف مخمرا همه اکسیژن رو همون اوائل پروسه مصرف می کنن و از طرف دیگه شبکه گلوتنی هم محیط داخل و خارج خمیر رو ایزوله می کنه و نمی ذاره هوای تازه به داخل خمیر نفوذ کنه.

====================
نمایه کاربر
rata
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 511
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۱, ۹:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: گيلان - رشت
تشکر کرده: 77 دفعه
تشکر شده: 178 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط rata »

منم کنجکاوم که پاسخ این مطلب رو بدانم
نمایه کاربر
jamshid
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۱ دی ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: مازندران-چالوس
تشکر کرده: 146 دفعه
تشکر شده: 956 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط jamshid »

سلام
همانطور که خمیر مایه را به آرد جهت پخت نان استفاده میکنند تا نان و خمیر حالت چسبندگی نداشته باشد بقول معروف به نان بدون مایه میگویند فتیر و غیر قابل مصرف لذا مایه کیک را از حالت چسبندگی در آورده و پف میکند و برای مصرف زنبور آسانتر و به آن نمیچسبند
نمایه کاربر
koohi
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 286
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۷:۵۴ ب.ظ
محل اقامت: اصفهان
تشکر کرده: 332 دفعه
تشکر شده: 423 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط koohi »

سلام دوستان،آیا تابحال گرده مصنوعی را بدون دخالت زنبورداخل سلولهای شان قرارداده اید وکلا روشی غیر از انتقال توسط زنبور هست یانه با تشکر؟
نمایه کاربر
ahmad5
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 211
تاریخ عضویت: جمعه ۲۳ تیر ۱۳۹۱, ۱۱:۵۴ ب.ظ
تشکر کرده: 6 دفعه
تشکر شده: 255 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط ahmad5 »

من سویا رو با 2برابر هجم سویا با اب میجوشونم وقتی ابش نصف شد اب قلیذشو با خمیر شیرن مخلوط میکنم وبه زنبورا میدم
دوری و دوستی
نمایه کاربر
sambee65
عضو جدید سایت زنبورعسل
عضو جدید سایت زنبورعسل
پست: 1
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۱, ۶:۲۳ ب.ظ
تشکر شده: 1 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط sambee65 »

سلام دوستان،آیا تابحال گرده مصنوعی را بدون دخالت زنبورداخل سلولهای شان قرارداده اید وکلا روشی غیر از انتقال توسط زنبور هست یانه با تشکر؟
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

با سلام اگه به صورت ژله بشه جانشين گرده را تهيه كرد ميشه اين كار رو كرد.
نمایه کاربر
milad_khan
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 18
تاریخ عضویت: جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۱, ۴:۴۳ ب.ظ
تشکر کرده: 54 دفعه
تشکر شده: 6 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط milad_khan »

rata نوشته شده:با سلام خدمت دوستان

من از کیک جانشین با ترکیب آرد سویا + خمیر مایه + شربت 2 به 1 استفاده کردم و زنبورها هم کیک و هم کاغذ روغنی که کیک روش قرار داشت را نوش جان کردند.

حالا سئوالم این است که به طور کل چند نوبت می توانم این غذا را بهشان بدم. آیا محدودیتی وجود داره؟

آقای عطائی پور :
میشه لطف کنید طرز ساخت دقیق این کیکو که ساختین بگین . مقدار هر کدوم از موادم لطف کنید .
با تشکر . تصویر
نمایه کاربر
milad_khan
کاربر فعال سایت زنبورعسل
کاربر فعال سایت زنبورعسل
پست: 18
تاریخ عضویت: جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۱, ۴:۴۳ ب.ظ
تشکر کرده: 54 دفعه
تشکر شده: 6 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط milad_khan »

دوستان دیگه ممنون میشم اگه اطلاعاتی در این مورد دارن بدن . مثلا از جانشینی که تا حالا استفاده کردن و خوب جواب داده و مقرون به صرفه هست اطلاعاتی بدن لطف کردن .
نمایه کاربر
rata
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 511
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۱, ۹:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: گيلان - رشت
تشکر کرده: 77 دفعه
تشکر شده: 178 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط rata »

حتما دوست عزيز

من دانه بو داده سويا را كه براي خوردن ميفروشند را گرفتم و آن را آسياب كردم و از الك گذراندم تا دانه هاي درشت آن گرفته بشه. بعدش آن را با مخمر و شربت 2 به 1 مخلوط كردم و داخل كاغذ روغني گذاشتم و روي قاب گذاشتم تا زنبورها بخورند.

ميزان نسبت هر كدام از اين مواد از اين قراره:
1- مخمر ا قسمت
2- آرد سويا 6 قسمت
3- شربت 5 قسمت

ضمنا اگه كيك شل و يا سفت شد با آرد سويا و شربت ميزانش مي كني.
yasmangola_love
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
کاربر ویژه سایت زنبورعسل
پست: 484
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۱, ۱۲:۱۰ ق.ظ
محل اقامت: قائمشهر
تشکر کرده: 259 دفعه
تشکر شده: 692 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط yasmangola_love »

دوستان میشه بگید از چه مخمری استفاده میکنید؟اسم خاصی داره؟

ایا این مخمر همین مخمر نانوایی هاست یا ....؟

تو لوازم قنادی می خرید؟


یا امام رضا
خبری هست در این خانه که زنبور عسل
مرض قند گرفت از نمک سفره ی تو
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

yasmangola_love نوشته شده:دوستان میشه بگید از چه مخمری استفاده میکنید؟اسم خاصی داره؟

ایا این مخمر همین مخمر نانوایی هاست یا ....؟

تو لوازم قنادی می خرید؟

با سلام اين ادرسها رو مطالعه كنين كمك ميكنه:

post9623.html#p9623
forum-f11/topic-t664.html
نمایه کاربر
mellifera
مدیر سایت زنبورعسل ایران
مدیر سایت زنبورعسل ایران
پست: 4166
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۸۹, ۱۲:۰۰ ق.ظ
محل اقامت: آذربایجان شرقی-مرند
تشکر کرده: 4565 دفعه
تشکر شده: 2800 دفعه
تماس:

Re: روش تهیه کیک گرده مصنوعی زنبور عسل

پست توسط mellifera »

با سلام من به اين شكل كيك گرده تهيه كردم


250گرم گرده
400 گرم سويا
1 كيلو شكر پورد شده
1 كيلو عسل
كلا شكر و گرده و سويا رو پودر كردم و با عسل مخلوط كردم .و داخل نايلون قرار دادم و از چند قسمت نايلون فريزر رو سوراخ كردم و زنبورا استفاده كردن.

هزينه اين كيك

12500 گرده
2500 سويا
1800 شكر
10000 عسل
پیوست ها
كيك گرده زنبورعسل
كيك گرده زنبورعسل
كيك گرده زنبورعسل
كيك گرده زنبورعسل
موضوع جدید ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 7 مهمان