با سلام
عسل طبیعی ، عسلی هست که بدون خوراندن شکر به زنبورها تولید می شه ، ولی عسل ارگانیک یک شرط اضافه علاوه بر این داره ، باید در این کندو از داروهای شیمیایی برای پیشگیری و مبارزه با بیماری ها استفاده نکرد ، اگر هم با بیماریی خواستیم مبارزه کنیم باید به صورت بیولوژیک باشد
توی بازار افراد زیادی ادعای تولید عسل ارگانیک رو دارن ولی آیا تعداد زنبوردارایی صنعتی که مفاد استاندارد 11000 رو رعایت میکنن و کاراشون مورد تائید مراکز صادرکننده گواهی ارگانیک هم هست از تعداد انگشت های یک دست تجاوز می کنه؟ اگه بندی که مربوط به جمعیت حشرات بومی میشه رو هم به حساب بیاریم که اصلا هیچ کسی تولید عسل ارگانیک نمیکنه !
با سلام به گفته دوستان عزیز بطور خلاصه اضافه میکنم که برای تولید عسل ارگانیک ضمن اینکه حتمآ باید محل استقرار زنبورستان تا مزارع کشاورزی حداقل 5کیلومتر فاصله داشته باشد ,بخاطر استفاده از آفت کشها و مواد شیمیایی در مزارع وباغات وهمینطور در مناطق طبیعی که احتمال سم پاشی هوایی دارد نباید کندوها استقرار داده شود و گواهی مراکز عسل ارگانیک لازم هست که میتواند استاندارد داخلی ویا اروپایی ویا امریکایی داشته باشد و دوره گذار و زیر نظر قرار گرفتن زنبورستان توسط متصدیان مربوطه تا تعلق تعدیه عسل تولیدی ارگانیک 2 سال میباشد ( استاندارد داخلی). البته طبق اطلاعی که من دارم در استاندارد داخلی مبلغ مشخصی را بصورت سالانه دریافت میکنند (بطور دائم) ولی در سایر کشورها فقط یک بار این مبلغ دریافت میشود.