جدای از قدمت تاریخی زنبورداری در ایران ، زنبورداری صنعتی در ایران خیلی وقت نیست که شکل گرفته
در واقع شاید برای بخش عمده ای از زنبورداران هنوز شکل نگرفته باشه
اینجا وظیفه ی شرکت های تعاونی و جهاد کشاورزی کاملا مشخص میشه که باید رابط بین زنبورداران حرفه ای و سایر زنبورداران باشن
تا دیگر زنبوردارانی چون امسال بنده که حرفه ای کار کردن رو بلد نیستن بتونن از قالب سنتی بیرون بیان
****
متاسفانه نکته ای رو که باید بهش اشاره کنم اینه که در کشور ما حرفه ای به کسی گفته میشه که مثلاً امسال از هر کندو 50 کیلو عسل برداشت کنه
در حالی که طرف ممکنه سال گذشته هیچی نگرفته باشه و همینطور ممکنه سال آینده هم این رقم خیلی کمتر باشه و این رقم فقط به خاطر شرایط آب و هوایی امسال باشه
ما متاسفانه حرفه ای و غیر حرفه ای رو از روی میزان عسل میسنجیم
بنده زنبورداری رو میشناسم که تا به حال ادعای حرفه ای بودن نکرده ولی هم سالیانه میانگین 15 کیلو برداشت عسل طبیعی داره (هر ساله )
هم تو کار فروش و تکثیر کندو ها هست و هم سعی می کنه گرده و بره موم استخراج کنه
با این حال همیشه سرش تو کتاب ها یا سایت های زنبورداری هست و داره از مطالب اونها استفاده میکنه
دائما از زنبوردار های باتجربه برای بهبود وضعیت کاریش استفاده میکنه
بنده هم خیلی چیز ها از ایشون یاد گرفتم
**
تا زمانی که ملاک حرفه ای و مبتدی رو علم و عمل ندونیم همیشه کندوهای یک طبقه و تعداد کندوها و میزان تولید عسل فرق بین زنبوردار حرفه ای و مبتدی میشه