در منطقه ای که زنبورهای من قرار دارند، هیچکدوم از مسایلی که نام بردین وجود نداره، نه نویز و پارازیت و نه مسایل دیگه. 95% ملکه های من هم مدل 92 هستند

.
امسال نمی دونم چه مشکلی پیش اومده که حتی زنبورهای من که به موقع به اونها کلیه داروهای مورد نیاز را ( از قبیل فوماژیلین، نوار ضد واروا و TNT و ...) داده ام این مشکل رو دارن و از بین رفتن ملکه در حدود 5% از کندوهام رخ داده است که با توجه به اینکه به موقع متوجه شدم و با تولید ملکه متاسفانه تنها یک کندوی من از بین رفت.
ظاهراً تو مناطق دیگه ای از کشور هم این مساله وجود داره. همچنین برخی از زنبوردارهای منطقه ما به دلایل مختلف ازجمله کشته شدن ملکه تلفات زیادتری دارند و تا این موقع از سال حتی 50% هم تلفات دادن که یک فاجعه محسوب میشه. هر چند عامل از بین رفتن این جمعیتها نمیتونه تنها کشته شدن ملکه باشه.
من روی کنه شک دارم اونم به دلیل استفاده از داروهای ضد کنه چینی که امسال خیلی مورد استفاده قرار گرفته و مهمتر از اون عدم پیشگیری یا درمان واروا در یک زمان خاص توسط زنبورداران میتونه دلیلش باشه.
چون شنیده ام برخی از زنبوردارهای منطقه می گویند که با کندوهای حاوی عسل و شفیره ولی خالی از زنبور مواجه شده اند.