
به گزارش هلثدی نیوز، دانشمندان میگویند مواد طبیعی میکروبکش موجود در عسل به باکتریهایی که باعث این عارضه ناراحت کننده میشوند، حمله میکنند.
دکتر جوزف مارسان از دانشگاه اوتاوا یکی از این محققان در این باره گفت: “عسل در طب سنتی به عنوان یک پانسمان ضد میکروبی برای زخمهای عفونی، برای صدها سال مورد استفاده بوده است.”
مارسان توضیح داد که اهداف این بررسی این بود که فعالیت عسل بر روی به اصطلاح “بیوفیلمها” را مورد ارزیابی قرار دهند که مسئول عفونتهای مزمن بیشماری هستند.
او گفت: “باکتریهای معینی، عمدتا استافیلوکوک اورئوس و سودوموناس آئروجینوزا روشی را به کار میبرند تا خودشان را در برابر فعالیت داروهای ضدمیکروبی حفاظت کنند؛ آنها با زندگی کردن درون موادی به نام ” بیوفیلمها” که حتی قویترین داروهای ضدمیکروبی نمیتوانند به آنها نفوذ کنند، از خود محافظت میکنند.”

مارسان گفت: “بررسی ما نشان داده است که عسل دارای خواص ضدمیکروبی قوی بر روی این بیوفیلمهای باکتریایی می باشد که بسیار قویتر از اثر قدرتمندترین داروهای ضد میکروبی مورد استفاده در پزشکی امروز است.”
او افزود :”این بررسی در خارج از بدن و در محیط آزمایشگاهی انجام شد و ما باید اکنون دریابیم که چگونه این فعالیت را در داخل بدن زنده در حیوانات آزمایشگاهی و متعاقبا بر روی انسان نشان دهیم.”
روزنامه همشهری