tag نوشته شده:باسلام
کسانی که با تولید عسل تغذیه جمعیتشان ضعیف میشه عللش
1-عدم وجود جای کافی برای تخم ریزی ملکه با پر شدن سلولها با عسل
2-کم بود گرده گل در مرتع (برای عمل اوری عسل زنبور احتیاج به پرتئین ودیگر
مواد موجود درگرده دارد )زنبور با تغذیه از گرده گل از خود مواد (انزیم وویتامین و..)
تولید میکند در کم بود گرده و مصرف ان جهت تولید عسل میتواند بر روی تخم ریزی
ملکه و پرستاران و... اثر منفی بگزارد.
پس در تولید عسل تغذیه از اصولی که قبلا گفته شد باید پیروی کرد.
قابل ذکر است تولید محصولات دیگر (ژله شاهانه،ملکه،موم و..........) بر پایه جمعیت قوی
که با شکر وگرده طبیعی ومصنویی و.....خوب تغذیه شده است.
بالا برید پایین بیاید باید به خواص عسل تغذیه که اصولی تولید میشه ایمان بیاورید!
چون اولا تمام عسلهای وجود دارد وفروخته میشود بجز موارد جزعی تغذیه است.دوما
برای پابر جایی زنبور داری واستفاده از محصولات ان ومخصوصا خدمت بسیار بسیار بزرگ گرده افشانی ناگزیر
از تقویت کلنی ها هستیم.
پس باید به فکر بالا بردن کیفیت وکمیت عسل تغذیه ودیگر محصولات کندو باشیم ودست رسی به ان را اسانتر
کنیم(با تحقیق ،ابتکاروتجربه......)
جدیدا به علت گرانی شکر
دست مزد بالای کارگر
کمبود نقدینگی زنبوردار برای خرید شکر
عدم رشد متناسب قیمت عسل با تورم به علت کاهش قدرت خرید مردم
وعسلهای تقلبی که به وفور در دست دست فروشها ارائه میشودو...
تاخیر در تبدیل محصولات به پول نقد.........................
بعضی در تغذیه زنبوران وتولید عسل تغذیه بامشکل بر خورد کردند
واین ممکن دلایل کاهش و انصراف بعضی زنبور داران در این زمینه باشد.

ن
سلام به همه دوستان و به آقای یاوری عزیز من چند نکته به نظرم رسید و چند سوال که از آقای یاوری داشتم
در ابتدا باید بگم که اگه شما به کندویی صرفا شکر بدی و بگذاری کاملا این شکر را زنبور عملیات روش انجام بده که به اصطلاح میگن عسل رسیده است این عسل طبیعی ساخت زنبور بوده و در صورتی که مشتری از خواص اون مطلع باشه و منبع تولید اون را که شکر باشه بدونه و بخره کالای به نظر من متوسط و قابل قبولی برای بازار اقتصادی ضعیف داخل
است حالا شما برای اینکه این شربت داده شده به زنبورا خوب برسه، باید حد اقل 7 تا 10 روز صبر کنی و شربت ندی و بعد این عسل تغذیه ای را استخراج کنی و یا اونقدر به کندو شربت بدی تا ملکه دیگه جایی برای تخمریزی نداشته باشه تا زنبورای پرستار بیکار بشن و شروع به رسوندن عسل کنن و قابی از این عسل قابل برداشته که زنبورا حداقل شروع به
پولک گذاری روی اون قاب کرده باشن از این دو روش حتما روش دوم را باید انتخاب کنی چون در روش اول حداکثر 5 کیلو عسل تغذیه ای از هر کندو برداشت میشه که کارگر زیادی میحواد و مقرونه به صرفه نیست و اگه زود زود برداشت کنی که عسل تغذیه ای نرسیده باشه دیگه هم تغلبی هستش به خاطر آب زیاد و هم احتمال ترش شدن اون زیاده در روش دوم هم که خودت قبول داری ملکه کمتر تخم میزاره و کندو به مراتب ضعیفتر میشه و چون زنبور کمتر به صحرا میره و گرده کمتری میاره از سلامت جسمی کمتری برخورداره و چون
قوی نیست مستعد بیماریها میشه پس فکر کنم این کندو احتمال نابودیاش به وسیله امراض و یا گرسنگی پروتوئینی (گرده) و یا سرمای زمستان بیشتره، نکته دومی که به نظر من میرسه درسته در کشوری که ما زندگی میکنیم هر از چند سالی و یا هرساله با خشکسالی و بیماریها و ... دست به گریبانیم ولی به علت تنوع فلور گیاهی و خشکی هوا یکی از
بهترین تولید کنندگان عسل هستیم و عسلهای متنوعی را به بازار عرضه میکنیم از عسل آویشن تا عسل کنار و عناب و زرشک و اکالیپتوس و... من در سال 82 در شهر بیرجند خراسان جنوبی دانشجو بودم و زنبورداری را شروع کردم در این استان زرشک و عناب و زعفران کاشت غالب منطقه هست جالبه بدونید که در خوشکسالیها حتی این درخت عناب در حدود 25 تا 30 روز گل داره و زنبور، عسل قرمز رنگ و بسیار مطبوع و با رطوبت پایینی را از اون میاره که تمام فامیل که از اون عسل خریدند هنوز بعد از 10 سال سراغ اون عسل را
میگیرن و ازش تعریف میکنن
نکته دیگه اینکه درآمدی که حاصل از گرده افشانی عاید کشاورز و کل اجتماع میشه چند صد برابر پولی که من و شما میخواهیم از فروش عسل طبیعی یا تغذیه ای ببریم و حالا با دادن شربت به کندوها راه گرده افشانی را با بیرون نرفتن زنبورا و یا کاهش کوچها به منظور تولید عسل طبیعی بیشتر میبندیم که صدمه این قسمت بیشتر از همه اون صدمات به کندو و زنبورداری است
نکته دیگر اینکه حال فرض کنیم شما عسل تغذیه ای را در کشور جا انداختید و فروختید و همان گونه که الان جامعه تقریبا از این عسل تغذیه ای پر شده پر بشود آیا میشود اونو صادر کرد چون بالاخره هر صنعتی باید رشد کنه و از دروازه های مملکت خارج و صادر بشه تا موفقیت داشته باشه وگرنه بازار داخل مثل سیب زمینی اشباع شده و لاجرم در سالهای آتی باید به قیمت پایینتری فروخته بشه و این تا جایی ادامه پیدا میکنه که عسل تغذیه ای تولیدش مقرون به صرفه نخواهد بود و مطمئنم که بازار های جهانی همانگونه که از خرید اقلامی مثل زعفران و پسه و ... به خاطر تقلب و پیازو سیب زمینی و غیره به خاطر استفاده بی رویه از سم در تولیدشان خود داری میکنند بازار ضعیف صادرات عسل ایران نیز با تولید این عسل، کمرنگتر و کمرنگتر خواهد شد
حال انتخاب با شماست هر چقدر به شربت خود ویتامین A وB و ... اضافه کنی عسل طبعیی نمیشه که با وجود این میتامینها به خاطر وجود گرده و خیلی قندهای مفید برای بدن که به این راحتی نمیشه ساخت و مواد ناشناخته ای که داره بو علی سینا بادارواش تجویز میکرده نه به خواطر اینکه ویتامین عسل کم بوده تا گیاه دارویی جبرانش کنه، که اگه اینجوری بود با خربزه تجویزش میکرد که سرشار از ویتامین و مواد معدنیه! و هر گاه چند نوع گیاه دارویی را با ماده ای تجویز کنند نشان از آن داره که اون ماده(عسل طبیعی ) باعث اثر بخشی و جذب بهتر داروی گیاهی میشده و اگه شما کتاب زنبور عسل هر موالفی را مطالعه کنی توش نوشته که عسل آویشن برای فلان مریضی و عسل آفتاب گردان برای فلان مریضی و ... خوبه، عسل کوهستان برای دیابتی ها خوبه و ... سوال من اینه که عسل تغذیه ای برای چی خوبه ؟ البته من شخصا عسل تغذیه ای را بر عسل وارداتی از چین ترجیح میدم چون طبیعیه و بین شکر و قند و اون برای مصرف حتما عسل تغذیه ای را ترجیح میدم
و سوال دوم من اینه که اگه به مردم و نه عمده خری (که این عسل را به اسم شهد گلها به دست مردم میده ) بگین که عسل شما تغذیه ای هست آیا نمی پرسه یعنی چه؟ و بعد که براش توضیح دادین که شکر به زنبورا دادین اون وقت از شما به جای عسل آفتابگردان و عسل آویشن که خواصشون در کتابها اومده میخره ؟
و اگه شما جواب بدین که به عمده فروش میدین آیا فکر نمیکنید این محصول به دست یه مریض تازه عمل کرده و یا یه دیابتی که دکتر بهش گفته عسل طبیعی بخور بیفته ؟