دیروز رفته بودم از کندوهای یکی از اشناهامون بازدید کنم که 70 تا کندو داشت .
بیشتر کندوهاش درچه پروازشونو فقط به اندازه 1 سانتی متر باز گزاشته بود که واسم سوال پیش اومد.میخواستم دلیلشو بدونم ؟

مدیر انجمن: mellifera
manoto_mr نوشته شده:با سلام .
امروز از کندوهام بازدید کردم که زنبورا به حالت خوشه جلو کندو دراومده بودند . ممنون میشم دوستان نظر بدن دلیلش چیه .
fara نوشته شده:سلام اقا مرتضی جسارتا چرا کندو ها را سر مزرعه پنبه که الان تو سبزوار هم زیاده نبردید؟
در سبزوار بعد از پنبه باید برای زمستان گذرانی آماده شد و تا اواخر اسفند گل پیدا نمی شود ( البته بعضی سالها به طور محدود کلزا کشت می شود که در اوایل اسفند در منطقه ی ما به گل می نشیند)manoto_mr نوشته شده:fara نوشته شده:سلام اقا مرتضی جسارتا چرا کندو ها را سر مزرعه پنبه که الان تو سبزوار هم زیاده نبردید؟
با سلام .
اقا فرامرز عکس مربوط میشه به هفته پیش فقط وقت نکردم تو سایت قرارش بدم . دقیقا هفته پیش که رفتم این عکسارو گرفتم و همون شبم بردم تو مزرعه پنبه ولی بازم به نظرم دیر شده بود . در ضمن همین جای قبلی پر از آفتابگردون بود ولی در مقایسه با پنبه خیلی کمتر بود .
یه سوال آقا فرامز : پنبه تا چه زمانی واسه زنبورا مناسبه ؟ تو سبزوار بعد از پنبه بهتره به کجا کوچ بدم ؟
Taherkhani نوشته شده:سلام
این شیار توسط یه شابلون ایجاد شده.
این شابلون که هر ضلع اون حدود 10 حجره رو در برمیگیره، مجموعا دارای 100 حجره زنبور هست.
از این شابلون برای آمار برداری استفاده میکنن. مثلا تعداد حجره های خالی رو میشمرن و اون میشه درصد عدم یکنواختی تخم گذاری ملکه.
و یا سلولهای دربسته داخل اون رو باز میکنن و درصد سلولهای آلوده به کنه واروا مشخص میشه.
manoto_mr نوشته شده:دوستان واسه 40 تا کندو و برداشت عسل طبیعی عسل و فقط برای تغذیه تحریکی قبل از شروع شهد تقریبا چه مقدار شکر لازمه ؟
manoto_mr نوشته شده:با سلام .
دوستان به نظرتون هدف از این کار چیه ؟
hasan1 نوشته شده:سلام من يك تازه كار هستم در7فروردين امسال يك كندوي پرجمعيت واكسينه شده و داراي ملكه ازهشتگرد كرج خريديم
ده تا شانه چوبي داخل كندو با يك شربت خوري، كه 7تاشان كارشده بود پس ازسه روز من جاي شربت خوري رابا يك شانه عوض كردم ديگرزنبور ها روي شانه كارنمي كنند طبقه بالا را هم گذاشتم جواب نمي دهد
آيا علتش كم شدن گلها و يا چيدمان نادرست است؟يا به غلظت شربت بر مي گردد؟
اگه كتاب خوب و جامعي هم معرفي كنيد ممنون ميشم
با تشكرازشما
milad86 نوشته شده:دوستان عزیز با سلام.
چندی است مشغول خواندن مطالب مرتبط ا زنبورداری هستم ولی هیچ تجربه ایی ندارم..بسیاری از مطالب این سایت و سایتهای دیگر را خوانده ام ولی
برای شروع و اینکه مطمئن شوم میتوتنم این کار را انجام دهم یا خیر به راهنماییهای شما بسیار نیاز دارم.
1) برای این کار در تهران ( البته اطراف تهران ) کدام مناطق را پیشنهاد میکنید ؟؟
2) آیا لازم است که با تغییر فصل ( 2 3 نوبت در سال ) کندوها را کوچ دهیم ؟؟ در غیر اینصورت در طول سال عسل تولیدی نخواهیم داشت ؟؟
3) به طور میانگین از هر کندو با 10 شان، در هر ماه یا هر فصل یا هر سال چه میزان عسل بدست می آید ؟؟
4) اگر در مواقعی برای 2 تا 4 روز به کندوها سر نزنیم، ( به علت شغل اصلیم ) اخلالی به وجود میآید ؟؟
و یک سوال دیگر آنکه، میتوان زمین خود را که کندوها در آن هستند گلکاری کرد برای تغذیه آنها ؟؟ یعنی یه زمین معمولی (300 متری ) اگر گلکاری شود چقدر و برای چه تعداد کندو کارا است ؟؟ و چه گل یا گیاهی باعث محصول بیشتر میشود ؟؟ یا اینکه تاثیر زیادی ندارد و کل آن منطقه و خطه بیشتر موثر است ؟
میدانم که زیاد پرسیدم ... ولی خب تازه کارم..
سپاس از راهنمایهاتون.
var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();
fara نوشته شده: 1- بدون شک اطراف تهران مثل ارتفاعات می تواند منطقه ی خوبی برای زنبور باشد
2- کوچ دادن بستگی به منطقه دارد که تا چقدر گل ان منطقه جواب گو باشد ولی به طور کلی بدون کوچ نمی توان به برداشت عسل ان چنانی دل بست ضمن این که کوچ کردن به علت رسیدن گرده و شهد به کندو باعث تقویت کندو هم می شود.
3- برداشت عسل هم با توجه به مناطق مختلف با هم فرق دارد ولی میانگین برداشت در ایران بین 12 تا 15 کیلو عسل در سال است.
4-برای 2 تا 4 روز مشکلی ایجاد نمی کند . و اگر بازدید تان خیلی دقیق باشد تا یک هفته هم مشکلی ایجاد نمی شود مگر در شرایط خاص.
بیشتر کل منطقه رو برای زنبور بسنجید .
milad86 نوشته شده:fara نوشته شده: 1- بدون شک اطراف تهران مثل ارتفاعات می تواند منطقه ی خوبی برای زنبور باشد
2- کوچ دادن بستگی به منطقه دارد که تا چقدر گل ان منطقه جواب گو باشد ولی به طور کلی بدون کوچ نمی توان به برداشت عسل ان چنانی دل بست ضمن این که کوچ کردن به علت رسیدن گرده و شهد به کندو باعث تقویت کندو هم می شود.
3- برداشت عسل هم با توجه به مناطق مختلف با هم فرق دارد ولی میانگین برداشت در ایران بین 12 تا 15 کیلو عسل در سال است.
4-برای 2 تا 4 روز مشکلی ایجاد نمی کند . و اگر بازدید تان خیلی دقیق باشد تا یک هفته هم مشکلی ایجاد نمی شود مگر در شرایط خاص.
ممنون دوست عزیز ... در ارتفاعات تهران از پاییز به بعد هم هوا خیلی سرد میشود....برف و باران زیاد ....نبودن پوشش گیاهی....آینهارا چه کنیم ؟
تازه اگر هم بخواهم کوچ دهم..به هر کجای تهران که کوچ دهم وضعیت همین است....
شما میگین کی و به کجاها کوچ بدم ؟؟
در بیشتر مناطق ایران از اواسط پاییز کار با زنبور تمام شده و زنبور ها برای زمستان گذرانی اماده می شوند . ضمن اینک در قسمت های جنوبی تهران هوای گرم تری را نسبت به ارتفاعات دارید.milad86 نوشته شده:fara نوشته شده: 1- بدون شک اطراف تهران مثل ارتفاعات می تواند منطقه ی خوبی برای زنبور باشد
ممنون دوست عزیز ... در ارتفاعات تهران از پاییز به بعد هم هوا خیلی سرد میشود....برف و باران زیاد ....نبودن پوشش گیاهی....آینهارا چه کنیم ؟
تازه اگر هم بخواهم کوچ دهم..به هر کجای تهران که کوچ دهم وضعیت همین است....
شما میگین کی و به کجاها کوچ بدم ؟؟
babak1357 نوشته شده:با عرض سلام.
من زنبور داری رو تازه شروع کردم عسلی که من برداشت کردم خیلی معطر و خوبه فقط یه کمی شله .قواعد برداشت اصل رو هم رعایت کردم که تا نصف شان موم سر بسته باشه و وقتی که قاب را تکان بدهیم عسل نریزد.اگه راهنمای کنید ممنون میشم.
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان