چک بوردینگ یک اصطلاح درزنبورداری است که روش ویژه مدیریت کندوبرای جلوگیری از بچه دهی طبیعی ارائه می کند این روش توسط والت رایت زنبوردار با سابقه از ایالت تنسی ارائه وتوسعه داده شده است .
این روش استفاده از انگیزه ابتدایی کلنی را برای بچه دهی تفسیر می کند.
برای جلو گیری از بچه دهی در این روش، کندوها دارای یک طبقه ویا یک نیم طبقه می باشند ودر کندوهای یک طبقه نیز قابل اجرا است که در زیر روش یک طبقه ارائه می شود.
فرض کنید که کندوی ما دارای 5 قاب زنبور می باشد،ما باید در کندو تعداد 5 قاب عسل را در پاییز ویا اویل زمستان به آنها بدهیم تاپس از مدتی کلنی احساس کند که اینها به خودش تعلق دارد در مرحله دوم که حدود 45 روز قبل از بچه دهی می باشدقابهای عسل را بطور یک در میان از کندو خارج می کنیم وجایش را با پوکه پر می کنیم کلنی احساس کمبود ذخیره عسل کرده تصور می کندبه اندازه کافی غذا برای بچه دهی نداردودر حالیکه به تخم ریزی اش ادامه میدهدبچه طبیعی تولید نمی کند در حالیکه جمعیت آن تقریبا دو برابر گردیده است.
زمان برای اجرای این روش خیلی مهم است ،ظاهرا اولین نشانه برای این کار وقتی است که زنبورها بجای ذخیره کردن شهد ویا گرده در اطراف محل پرورش ویا دور قابها شهد یا گرده را در میان شفیره های در حال تولد ذخیره می کنندکه این زمان برای مکان ها مختلف ،متفاوت است.
4 هفته قبل از شکوفه دادن نارون
8 هفته قبل ازشروع شکوفه دادن در ختان سیب
9 هفته قبل از اوج شکوفه سیب.
باتشکر از دکتر فرسی بخاطر راهنمایی نسبت به این موضوع.



بر گرفته از...http://en.wikipedia.org/wiki/Checkerboa ... eekeeping)