با عرض سلام خدمت دوستان گرامی
چند تا سوال دارم:
1-شما چه مومهایی رو از رده خارج می کنید و اقدام به ذوب کردن آنها می کنید؟
2-مومها رو چطوری از قاب جدا می کنید به عنوان مثال با چاقو و یا انداختن قاب با موم داخل آب جوش؟
3-آیا کسی وسیله ای دست ساز درست کرده که بشه با اون به راحتی موم رو از ضایعاتش جدا کرد؟
ممنون از راهنماییهاتون
سلام
برای جدا کردن موم از قابها بیشتر از کارد یا چاقو استفاده میشه البته اگه ظرف بزرگ داشته باشید میتوانید قاب را کامل در آن قرار داده تا کاملا جدا شود
بیشتر موم قدیمی که کاملا سیاه شده یا دچار کرم خوردگی شده یا در معرض نور خورشید بوده و حالت موم عوض شده یا مدتی در فضای آزاد بوده و شکننده شده و پولک که از قاب عسل جدا میشه در هنگام جوشاندن موم اگه مقداری بره موم هم دارید میتوانید به آن اضافه کنید
سلام هنگام ذوب كردن موم ها گاها براي هم زدن از چوب استفاده مي كنم كه كلا موم و ضايعات به دور چوب مي چسبه به همين خاطر فكر كنم اگر با قاب داخل ظرف بندازيم
نشه موم زيادي تصفيه كرد.
با سلام خدمت دوستان
من روشهای زیادی را برای ذوب کردن موم انجام دادم که از همه این روش ها این راه را برای ذوب کردن موم انجام میدهم
من از یک یخجال بزرگ برای نگهداری قابهای پوکه استفاده میکنم
در این روش ابتدا قابهای که باید ذوب شوند را از یخچال بیرون اورده (قاب باید سرد و حالت شکنندگی داشته باشد)و با یک کارد تیز تمام سلول های روی قاب را می تراشیم تا به ورق موم برسیم بعد ورق موم را جدا کرده و ذوب میکنیم
چون بیشترین زمانی که برای تصفیه موم باید گذاشت جدا کردن موم از تفاله هست که در اخر هم به طور کامل موم از تفاله جدا نمیشود
مزایای این روش این هست که در این روش تفاله موم از موم جدا شده و دیگر نیاز نیست مراحل تصفیه موم را انجام داد و هم در وقت و هزینه صرفه جویی میشود
سلام
اگه پوکه مدتی در هوای آزاد باشد شکننده میشه اگه بخواهیم بقول شما آنرا بتراشیم تا به ورق برسیم کار مشکلی میباشد و هم به ضرر زنبوزدار چون اولا همه موم ها سالم نیستند تا بشود آنرا تراشید در ثانی یکسری موم شکسته شده و ضایعات داریم در ضمن مگه فقط ورق موم محسوب میشه و سلولها هم موم هستند البته مقداری تفاله حتی از پولک که هنگام استراکتور برداشت میشه بهترین موم بدست میاد پس فقط ورق جزء موم نمیباشد شما اگه این کار را میکنید به ضرر تان میباشد
من برا ذوب کردن موم و پرس تفاله ها از یک مخزن آبگرمکن ضایعاتی استفاده کردم به اینصورت که از وسط برشش دادم و ته صافه و یک ورق سوراخدار به اندازه قطر مخزن به صورت پیستون با یک پیچ از بالا سفت میشه مثل زودپذای قدیم تفاله ها که بن این دو ورقه قرار میگیرند کامل مومشون درمیاد وروی آب داغ داخل ظرف میمونه و بعد سردشدن استحصال میشه میخام ارتقاش بدم نظراتون رو از صمیم قلب پذیرایم ممنون
mreza نوشته شده:من برا ذوب کردن موم و پرس تفاله ها از یک مخزن آبگرمکن ضایعاتی استفاده کردم به اینصورت که از وسط برشش دادم و ته صافه و یک ورق سوراخدار به اندازه قطر مخزن به صورت پیستون با یک پیچ از بالا سفت میشه مثل زودپذای قدیم تفاله ها که بن این دو ورقه قرار میگیرند کامل مومشون درمیاد وروی آب داغ داخل ظرف میمونه و بعد سردشدن استحصال میشه میخام ارتقاش بدم نظراتون رو از صمیم قلب پذیرایم ممنون
mreza نوشته شده:من برا ذوب کردن موم و پرس تفاله ها از یک مخزن آبگرمکن ضایعاتی استفاده کردم به اینصورت که از وسط برشش دادم و ته صافه و یک ورق سوراخدار به اندازه قطر مخزن به صورت پیستون با یک پیچ از بالا سفت میشه مثل زودپذای قدیم تفاله ها که بن این دو ورقه قرار میگیرند کامل مومشون درمیاد وروی آب داغ داخل ظرف میمونه و بعد سردشدن استحصال میشه میخام ارتقاش بدم نظراتون رو از صمیم قلب پذیرایم ممنون
محمد جان سلام
طرح شما پوکا پرس میباشد که ایران کندو 25 سال قبل ساخته و بنده 2 عدد از انرا دارم
سلام منصورعزیز
میدونم این جور دستگاهی وجود داره ولی من تا حالا شخصاندیدم و در ضمن هزینه پایین این دستگاه دست ساز شاید بتواند جایگزین مناسبی باشد برای افرادی که دسترسی به دستگاه اصلی رو ندارن. راستی شما گفتید دو دستگاه رو در اختیار دارید چرا؟
اگه میشه شما هم یک عکس بذارید.ممنون از شما.
mreza نوشته شده:سلام منصورعزیز
میدونم این جور دستگاهی وجود داره ولی من تا حالا شخصاندیدم و در ضمن هزینه پایین این دستگاه دست ساز شاید بتواند جایگزین مناسبی باشد برای افرادی که دسترسی به دستگاه اصلی رو ندارن. راستی شما گفتید دو دستگاه رو در اختیار دارید چرا؟
اگه میشه شما هم یک عکس بذارید.ممنون از شما.
محمد جان سلام
من اکستراکتور و پوکا پرس و چادرصحرایی و پشه بند مخصوص عسل گیری 2 عدد دارم به عنوان زاپاس
فعلا وسایل را در انبار گذاشتم و جلوی ان کلی طبقه کوچک و بزرگ و کندو میباشد و عکس مقدور نیست
mreza نوشته شده:من برا ذوب کردن موم و پرس تفاله ها از یک مخزن آبگرمکن ضایعاتی استفاده کردم به اینصورت که از وسط برشش دادم و ته صافه و یک ورق سوراخدار به اندازه قطر مخزن به صورت پیستون با یک پیچ از بالا سفت میشه مثل زودپذای قدیم تفاله ها که بن این دو ورقه قرار میگیرند کامل مومشون درمیاد وروی آب داغ داخل ظرف میمونه و بعد سردشدن استحصال میشه میخام ارتقاش بدم نظراتون رو از صمیم قلب پذیرایم ممنون
اگر امكان داره عكس وسيله اي رو كه گفتين تو سايت بذارين . خيلي ممنون مي شيم
سلام
اگه از دوستان کسی یه روش ساده برای جداکردن موم از ضایعاتش بلده توضیح بده چون دستگاش الان کمتر از 500تومن نیستش و برای کسی که 40 تا 50تا کندو داره خرید دستگاه بصرفه نیست
برای ذوب کردن مومهای سیاه، این مومها را پس از جدا کردن از قابها داخل یک ظرف بزرگ از جنس روی ریخته و به همراه کمی آب (در حدود یک چهارم تا یک سوم حجم ظرف مذکور) روی آتش می گذارم تا ذوب شود. پس از هم زدن مخلوط مذکور روی آتش و حل شدن کامل موم در آب، مخلوط را با عبور دادن از یک الک یا توری با مش حدود 3 میلیمتر در یک یا چند ظرف رویی دیگر می ریزم. پس از خنک شدن، مومها به هم چسبیده و از تفاله (ضایعات موم) و آب جدا می شوند.
می توان به جای الک، مخلوط داغ موم و آب را با عبور از گونی کنفی یا یک تور سیمی با مش حدود 1 میلیمتر (فلزس با مش به سایز توری کلاه زنبورداری) تصفیه کرد. البته به گونی بیشتر میچسبه ولی موم زیاد به توری سیمی نمیچسبه.
هرچقدر مش توری کوچکتر باشه موم به سختی رد میشه و بیشتر به توری میچسبه. اگه مش توری زیاد بزرگ باشه بخشی از ضایعات نیز به همراه موم خالص از توری رد میشه.
بهتره وقتی مخلوط داغ شده موم و آب را در داخل ظرفهای رویی می ریزیم این ظروف دهانه گشاد بوده و کمی آب در داخل این ظروف ریخته شود تا پس از سرد شدن موم به ته ظرف نچسبد. بهتر است مومهای قالب زده شده یک شب در محیط بیرون قرار بگیرند تا به خوبی سرد شده و به آسانی از ظروف نامبرده جدا شوند.
پس از سرد شدن مومهای قالب زده شده چنانچه از مش درشت تری استفاده شود، ضایعات مومی از توری عبور کرده و به ته مومهای قالب شده می چسبند که بهتره آن را با یک چاقوی مناسب جدا کنید.
دمای ذوب موم 63 درجه است. به هیچ وجه نباید اجازه داد که مخلوط به جوش بیاید.
چنانچه در بین مومهای سیاه، بره موم نیز وجود داشته باشد رنگ موم تصفیه شده سیاه تر خواهد بود.
saman نوشته شده:سلام
اگه از دوستان کسی یه روش ساده برای جداکردن موم از ضایعاتش بلده توضیح بده چون دستگاش الان کمتر از 500تومن نیستش و برای کسی که 40 تا 50تا کندو داره خرید دستگاه بصرفه نیست
با سلام من یکی دو سالی هست که از یه دستگاه موم ذوب کن آفتابی که از یه جعبه فلزی و یک شیشه دو جداره ساختمش استفاده میکنم تو منطقه ما که آفتاب تابستونش داغه خیلی خوب جواب میده
saman نوشته شده:سلام
اگه از دوستان کسی یه روش ساده برای جداکردن موم از ضایعاتش بلده توضیح بده چون دستگاش الان کمتر از 500تومن نیستش و برای کسی که 40 تا 50تا کندو داره خرید دستگاه بصرفه نیست
با سلام من یکی دو سالی هست که از یه دستگاه موم ذوب کن آفتابی که از یه جعبه فلزی و یک شیشه دو جداره ساختمش استفاده میکنم تو منطقه ما که آفتاب تابستونش داغه خیلی خوب جواب میده
ممنون ميشيم يه تصوير از دستگاهي كه ساختين رو تو سايت قرار بدين.
با سلام میخواستم بدانم اگه شانها را در داخل آب جوش بندازیم و بعد از گرم شدن آب و حل شدن موم به همان حالت بگذاریم تا خنک شود آیا باز هم موم روی سطح آب می ماندکه بشه در آخر زیرش را تراشید و موم خالص را برداشت کرد.
راستش من دیروز حدود 10 شان را در داخل باک خالی پنیر که توش آب را گرم کرده بودم ریختم و بعد ار حل شدن با یه الک آشپزخانه (سوراخ هاش ریز بود و برای الک کردن آرد استفاده میشه) تقاله ها را از روی سطح آب جمع کردم و دور ریختم ولی دست آخر از آن همه شان باور کنید به اندازه یک برگه هم موم برداشت نکردم. به نظرم سوراخ الکم چون ریز بود تمام موم به تفاله ها چسبیده بود و به همراه آنها دور ریخته شد.
میخواستم تجربیات شما را در این مورد بدانم آیا اینکه تفاله ها را از روی سطح آب بیرون بکشیم درسته یا اینکه آنها را (مخلوط آب و موم را )از الک رد کنیم و در داخل ظرف دیگری بریزیم
با سلام دوست عزیز
اگه شما میخواهید از این روش استفاده کنید بهتره از یه الک با سوراخ متوسط استفاده کنید و مخلوط موم و اب را از الک در ظرف دیگری بریزید(در اخر کار هم یه کتری اب جوش روی تمام تفاله داخل الک بریزید تا تمام موم ها از تفاله جدا شود) که بعداز سرد شدن تفاله ته موم را بتراشید .این روش برای تعداد قابهای زیاد خیلی وقت گیر هست
شما میتوانید از این روش هم استفاده کنید که تمام مومهای خود را داخل یه گونی برنجی بزرگ ریخته و فشرده میکنید بعدبا استفاده از یه دیگ بزرگ گونی را داخل دیگ گذاشته و روی ان اب بریزید تا روی ان را اب بپوشاند وبا استفاده ازیه شیی سنگین روی گونی قرار داده که گونی روی اب نیاید و بعد صبر کنید تا اب کاملا بجوشد در این روش تفاله داخل گونی و موم خالص هم روی اب جمع میشه.